Menyhért, Mirjam
17 °C
28 °C
Index - In English In English Eng
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Igazából a címmel el is árultam mindent: a Foo Fighters - ami nemrég a Szigeten is lenyomott egy elég jó koncertet - a Belfast Vital Festivalon egy életre szóló élményt szerzett egy kisfiúnak. Dave Grohl frontember kiszúrta, hogy a tömegben csápol az ötéves Taylor Blackburn, és felhívta őt a színpadra, majd miután a lurkó kapott egy fülvédőt, egy dal erejéig a bandával táncolhatott.

  A gesztusról a zenekar is megemlékezett az Instagram-fiókján, és a srác anyukája, Nikki Hooper is büszkén tette ki Twitterre a felvételt. Az anyuka amúgy backstage-ből nézhette, ahogy fiacskája tombol, elvégre mégis csak Taylor élete első koncertje volt ez. Magasan van a léc a továbbiakra, az biztos.

  (Laughing Squid)

 • Közel tízezer ember jelezte a Facebookon, hogy ott lesz egy holland Brexit tematikájú tengerparti partin, ezen kívül több mint hatvanezren érdeklődnek online az esemény iránt. 

  Élvezd a Brexitet a tengerparton!

  - ezzel a felkiáltással (jobban mondva: ennek a holland verziójával) invitálja a bulizni vágyókat az Amsterdam közelében található Wijk aan Zee partjára az október 31-ére meghirdetett esemény.

  A leírás szerint lesz holland csipsz, francia bor és német sör is.

  A program szerint pedig napozóágyakban hátradőlve lehet majd szemlélni a tengert, amelynek túlpartján Nagy-Britannia másnap már az EU-tól elszigetelt országként ébred.

  A buli ötletgazdája egy holland dokumentumfilmes, Ron Toekook, aki az AP-nek azt nyilatkozta, maga is meglepődött a hatalmas érdeklődésen. Hiszen a félig-meddig viccnek szánt eseményre csak egy nagyobb, 100 fős baráti társaságot akart meghívni. 

  Az buli híre azonban elkezdett terjedni a Facebookon, így most már komoly szervezést igényel a dolog, de Toekook azt mondja, mindent megtesz,  - például megpróbálja megszervezni az esemény biztosítását - hogy valóban megtarthassa ezt a tengerparti partit, több ezer ember részvételével is.

  Nagy-Britanniában amúgy nem mindenki fogadta jól, hogy így viccelődnek Hollandiában a Brexit kapcsán, de Toekook szerint a britek többsége érti és értékeli az iróniát az egészben. 

 • Szülési szabadságáról visszatérve, Tāmati Coffey új-zélandi képviselő magával vitte kisfiát a parlamentbe. A házelnök, Trevor Mallard kapva kapott az alkalmon, és a vita ideje alatt vigyázott a gyerekre, akit meg is etetett cumisüvegből. Beleborzongok, amikor elképzelem ezt a jelenetet Kövér Lászlóval!

  Már csak azért is, mert a gyereket a képviselő az azonos nemű párjával, Tim Smith-szel neveli. A két férfi idén júliusban egy béranyától fogadta örökbe a fiút. (via ABC.au)

 • Két dizájner megelégelte, hogy az Egyesült Államokban (is) úgy rajzolják át a politikusok a szavazókörzeteket, hogy azzal kedvezőbbé tegyék a saját maguk számára a választási eredményeket, úgyhogy a saját módszerükkel tiltakozott a gerrymandering néven ismert szürke zónás választási csalás ellen: létrehoztak egy betűtípust, amelyben minden betű egy-egy átrajzolt körzet körvonalaiból alakul ki - vette észre az Artportal.

  Az új betűtípus neve pedig a névadó módszerre utalva Ugly Gerry lett. Ben Doessel és James Lee ingyenesen letölthetővé is tették a betűtípust, úgyhogy itt az alkalom, hogy választási manipulációval írjon hosszú, tiltakozó szövegeket a választási manipulációról.