Orbán
8 °C
19 °C
Index - In English In English Eng
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • A távolságtartás fontosságára felhívó videót forgattak Norvégiában helyi politikusokkal, az első sorban például Erna Solberg miniszterelnökkel. Nehéz betelni a gondolattal, hogy nézne ki ugyanez a magyar kormány tolmácsolásában: 

 • Vannak dolgok, amikről jobb nem tudni, és az űrhorroros filmkelléknek kinéző bionikus szem pont ilyen. Hátborzongató a gondolat, hogy ilyen sok dróttal kell majd összekötni az emberi szervet utánzó mesterséges szemet az emberi aggyal, hogy a szerkezet vissza tudja adni a vakok látását.

  eye

  Az viszont megnyugtató, hogy az amerikai és hongkongi tudósok közös fejlesztése még csupán egy korai prototípus, sokat kell dolgozni rajta, hogy egy valóban beültethető eszköz legyen belőle. A beépített szenzorokat is javítani kell, mert most csak betűket tudnak azonosítani vele, összetettebb jelenetekkel nem birkózik meg.

  via Nature, BGR.com

 • foldr

  Közepesen erős, 5,8-as fokozatú földrengés volt Új-Zéland fővárosának közelében, a földmozgást a wellingtoni parlament épületében lehetett érezni. Eközben a helyi országgyűlésben éppen élő videós interjút adott Jacinda Ardern kormányfő, akit láthatóan nem billentettek ki nagyon az események. 

  Van itt egy kis földrengés, Ryan 

  – mondta mosolyogva a riporternek, miközben a képernyőn is látszott, hogy néhány másodpercig mozogni kezdett az épület. 

  A napokban készült egy felmérés, amely szerint Ardern az évszázad legnépszerűbb miniszterelnöke Új-Zélandon. Az ország néhány héttel ezelőtt győzelmet hirdetett a járvánnyal szemben. 

 • A viccpártok elbújhatnak szégyenükben, mert ami Észak-Dakotában zajlik, olyat még nem látott a világ. Fargo város 46-os körzetében a demokrata párt színeiben két jelölt indul ugyanazért a politikai tisztségért, és a szavazók azt gondolhatják, hogy duplán látnak.

  benbenhansonhanson

  Nem elég, hogy mindkét jelölt a 30-as éveiben jár, szemüveges és szakállas, mintha testvérek lennének, de még a nevük is majdnem ugyanaz:

  Ben W. Hanson és Ben M. Hanson

  Ben M. az idősebb, ám Ben W. politikai karrierje hamarabb kezdődött, már 2012-ben megválasztották a 16-os körzetben. Mivel a 46-os körzetben két hely van szabadon, igazából mindkét Ben képviselői helyet szerezhet idén, és ebben benne is lennének, a tudósítások szerint nem tekintik egymást riválisnak.