Jolán
7 °C
13 °C
Index - In English In English Eng
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Vannak olyan ötletek, amik papíron marha jól néznek ki, de a valóságban nem pont úgy sülnek el, ahogy azt tervezte az ember. Pont ilyennek tűnik az a dél-dakotai drogellenes kampány, aminek az a fő szlogenje, hogy "I'm on meth", vagyis kb.

  metamfetamin-függő vagyok.

  Nem vicc, tényleg erre van felhúzva az egész, az állam kormányzója itt beszél arról, hogy miért ezt választották szlogennek, és itt egy csomó kép is a kampányhoz.

  181119meth
  Fotó: Summit News

  A legjobb, hogy a dologban amúgy van ráció. Az "I'm on it" azt is jelentheti, hogy rajta vannak az ügyön, vagyis foglalkoznak vele, és a szlogen a függők őszinteségére is utalhat, de ahogy azt többen kiemelték, mindezek ellenére azért nem tűnik túl jó döntésnek a kormányzóval kimondatni azt, hogy metamfetamin-függő. Az mindenesetre biztos, hogy a problémára tutira sikerült felhívni ezzel a figyelmet.

  (via)

 • Magyarországon 1948-ban még bőven a fekete-fehér filmek korszakát éltük – az első egész estés, teljesen színes film az 1950. február 27-én bemutatott Ludas Matyi volt –, Amerikában viszont ekkor már a hétköznapi emberek is vehettek színes kamerát.

  parlament.PNG
  Fotó: YouTube / József Tarnóczi

  Vagy hát legalábbis erre enged következtetni egy, a napokban előkerült útifilm, amit az ónodi gőzmalom tulajdonosának a tengerentúlon élő testvére forgatott, aki 1948-ban látogatott haza Magyarországra.

  A film New Yorkból indulva bemutatja a repülőutat, Budapest néhány nevezetességét – köztük a szétbombázott Parlamenttel –, majd Ónodot, Miskolcot, Miskolctapolcát és Lillafüredet is. A videó családi felvételeket is tartalmaz, a kamerázó testvér a mamáját látogatja meg, akit egy budapesti szanatóriumban kezeltek.