Hugó
-6 °C
10 °C
Index - In English In English Eng
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Van egy kis étterem Wisconsinban, aki ugyanúgy kihívások elé néz a koronavírus miatt. A Cliff "Cooks" étterem kénytelen volt elbocsátani az alkalmazottait. Emiatt megszüntették az üzleti tevékenységüket is, de nem zártak be, hanem

  átálltak közösségi étkeztetésre

  Barneveld Közösségi Kávézó néven, így most ingyen ételt osztanak a rászorulóknak. Pénzadományt elfogadnak, de külön nem kérnek. Az így kapott összeget visszaforgatják az újabb adagok elkészítésébe. 

  A tulajdonos CNN-nek elmondta: 

  Nincs pénzük az embereknek, vannak akik azt sem tudják, mit fognak enni, úgyhogy ez tűnt a legjobb megoldásnak.

  Clifford Hooks, a tulajdonos
  Clifford Hooks, a tulajdonos
  Fotó: Cliff "Cooks" / Facebook

  Az étteremben Clifford Hooks tulajdonosnak a felesége, Yvonne segít be. Miközben Clifford főz, Yvonne veszi fel telefonon a rendeléseket. 

  Nem csak harapnivalót adnak, hanem van olyan ember is, aki benzinpénzt is kap az étel mellé.

  Valószínű nem ők az egyetlenek, akik valamilyen formában segítenek az olyan embereken, akik nehéz helyzetbe kerültek a koronavírus-járvány miatt, de a pár nagyon örül neki, hogy tudnak segíteni a közösségük tagjain.

 • A globális korlátozások, a repülőgépek leállása, a turizmus összeomlása, a kijárási tilalmak, a mindenféle értelemben milliárdokat érintő karanténok, elmaradó olimpia, futball-Eb, mind, mind hihetetlenek lettek volna három hónappal ezelőtt, de a legkevésbé mindebből azt hittem volna el akkoriban, ha valaki azt mondja:

  Grúziában betiltják az alkohol forgalmazását, beleértve a töMény mellett a sört és a bort.

  Grúziában. Betiltják. A Bor forgalmazását.

  Az országban, ahol háromezer éve is termesztettek már szőlőt, ez a borászat egyik bölcsője. Oké, nem globális bornagyhatalom, 2018-ban 65 millió liter bort exportált - Magyarország 81 milliót, de aránya a grúz gazdaságban jóval nagyobb, mint a magyarban.

  A kiskereskedelem belföldi felfüggesztéséről tbiliszi kormány rendelkezett, a határozat keddtől rögtön életbe is lépett - írta az Rbc.ru orosz gazdasági portál. A rendelkezés hivatalosan a rendkívüli helyzet végéig érvényes, ez a jelenlegi állás szerint március 21-től április 21-ig tart. Grúzia az orosz határt már március 16-án lezárta. A 3,7 milliós országban is érvényes a karantén, tilos a tíz főnél nagyobb rendezvények megtartása - ezt segíti az alkoholtilalom is -, korlátozottak a belföldi utazások - de az áruszállítás nem. Grúziában jelenleg 110 fertőzöttet tartanak nyilván.

 • Geoffrey Cox a BBC szerint már korábban is híres volt zengő baritonjáról, és most úgy döntött, nem csak a parlamenti vitákon használja ki. A kijárási korlátozások alatt estimeséket olvas majd a gyerekeknek, majd a felvett anyagot feltölti Soundcloudra.

  Elsőként egy kínai tündérmesére esett a választása. "A sziklamajom" című mesét Twitteren osztotta meg a politikus.

 • Hétfőn este a gízai Kheopsz-piramison egy óriási felirat jelent meg, amin egyrészt arra hívták fel az emberek figyelmét, hogy vigyázzanak magukra, és maradjanak otthon, másrészt köszönetet mondtak azoknak, akik a járvány elleni harcban a frontvonalon küzdenek.

  A majdnem 100 millió Egyiptomban eddig 656 fertőzést regisztráltak, és összesen 41 ember halálát hozták eddig összefüggésbe a járvánnyal. Mint a világ számos pontján, itt is korlátozó intézkedéseket vezettek be, bezártak az egyetemek és az iskolák, nem látogathatóak a különböző turisztikai látványosságok, illetve szenthelyek, éjszaka pedig kijárási tilalom van - írja a BBC.