Nándor
3 °C
13 °C
Index - In English In English Eng
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Képünk illusztráció!
  Képünk illusztráció!
  Fotó: Kirill Kukhmar / Getty Images Hungary

  Kevesen ismerik az 1994-ben kvázi hivatalossá tett Darwin-díj legfőbb feltételét, azaz hogy az eset során az illető életét veszítse, vagy legalábbis alkalmatlanná váljon súlyos meggondolatlanságát okozó génjeinek örökítésére.

  Történetünk hőse, egy japán férfi Niigata tartomány parkjában lehajolt, hogy megsimogasson egy kiskutyát, és ezzel közel került ahhoz, hogy megfeleljen a fenti bizarr feltételnek. Ugyanis a kiskutyának hitt jószág ázsiai örvös medvebocs volt. Az anyamedve rossz néven vette a közeledést, és rátámadt a meggondolatlan férfira, aki összeszabdalt ruhákkal megúszta a találkozást.

  Ázsiai örvös anyamedve és bocsa.
  Ázsiai örvös anyamedve és bocsa.
  Fotó: Kirill Kukhmar / Getty Images Hungary

  Ez a második eset egy héten belül, hogy az elnéptelenedő Niigata tartomány belső részeiben medvék emberre támadnak.

 • A New York-i MoMA múzeumába bekerülni nem kis szó. Ezúttal a semmilyen képzőművészeti iskolához nem tartozó, 1985-ben elhunyt festő-grafikusnak, Gedő Ilkának sikerült, mindjárt hét rajzzal. A Melankolikus önarckép és a Ganz-gyár jellegzetes alkotásai (4 rajz) mostantól a világ egyik legrangosabb múzeumának grafikai gyűjteményét gazdagítják. Hogy joggal-e, döntsék el Önök.

  Bár Gedő Ilkának fiatal kora óta szoros kapcsolata volt kortárs képzőművészekkel, művészettörténészekkel, írókkal és filozófusokkal, egyetemes értékű életműve mégis társtalan

  – írta róla Hajdu István műkritikus. Alteráció, eltérés, kívülállás, mondhatnánk azt is: irritáció. A New York-i MOMA eszerint szeret irritálni.

  gedo
  Fotó: Ilka Gedő
 • A kép csak illusztráció!
  A kép csak illusztráció!
  Fotó: All About Space Magazine / Getty Images Hungary

  Tizenegy kilométert tesz meg másodpercenként, mégsem veszélyes. A 2018VP1 jelű aszteroida november 2-án kis időre beléphet a Föld légkörébe, azonban becsapódásának esélye kevesebb mint egy százalék – írta meg a Fox News a NASA-ra hivatkozva.

  Amennyiben mégis lezuhanna a körülbelül hűtőszekrény méretű égitest még a Föld felszínének elérése előtt, elégne a légkörben.

 • Az Országos Mentőszolgálat hétfőn osztotta meg Facebook-oldalán Halloween-i felhívását, mely szerint a legjobb „mentős” motívumokkal ellátott töklámpás elkészítőjét egy OMSZ-es meglepetés csomag várja majd.

  A munkákról szóló fotókat az info@mentok.hu mailcímre várják október 25-ig. A győztes az lesz, akinek a munkái a mentősök oldalán a legtöbb lájkot kapják.