Olga, Liliána
20 °C
35 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Képernyőfotó 2021-07-27 - 12.18.10.png

  Igazi szerencsevadász ez az alaszkai barnamedve, aki a Katmai Nemzeti Parkban adott leckéket medvetársainak abból, hogyan kell különösebb ráfeszülés nélkül élelmiszerhez jutni. A lazacot elsőre nem sikerült kimancsolnia, mire a balul sikerült mozdulat után nem sokkal a szájába repült az vagy éppen egy másik példány. A medvetársak reakciója, a méla nyugtázása annak, hogy de kár, amiért ez nem nekik jött össze, mindent visz!

 • Hatalmas siker elé néz a Happier Than Ever című album.

  175178630 192279782708009 5412702259554646808 n
  Fotó: instagram

  Eilish az Apple Music felületén adott interjút Zane Lowe lemezlovasnak, aki elárulta, az énekesnő július 30-án megjelenő albuma eddig a valaha legtöbbet előrendelt album a zenei streaming szolgáltató felületén.

  Jelenleg több mint 1 millió 30 ezer ember vette fel az előrendelésekhez Billie albumát,

  mely a megjelenéskor automatikusan hozzáadódik a könyvtárhoz, így senki sem marad le a premierről. Az énekesnő egyébként nemrégiben majdnem a cancel culture áldozata lett, miután kiderült, hogy egy 10 évvel idősebb férfival jár, akitől nem áll messze a rasszizmus és a homofóbia sem.

 • Így lett kerek Kaylee McKeown olimpiai szereplése. Az ausztrál versenyző 100 méter háton lett első, ráadásul olyan eredménnyel, ami rögtön világrekordot is ért. Két századmásodpercet sikerült javítani a kanadai Kylie Massie világrekordján. Így most a hivatalos csúcs: 57,47 másodperc.

  GettyImages-1234225064
  Fotó: Fred Lee / Getty Images Hungary

  A medence széléről gyorsan meg is interjúvolták McKeown-t, aki véletlenül (vagy direkt?) káromkodott egyet élő egyenes adásban, ami nem annyira szerencsés dolog. A riporter annyit kérdezett, hogy mit üzenne az otthonról szurkoló anyukájának és testvérének. Mire az úszó a következőt válaszolta:

  Fucke Yeah!

  Amit úgy lehetne magyarra fordítani, hogy 

  Ezaz bazmeg!

  Elég szokatlan üzenet egy friss aranyérem megszerzése után, az biztos. És akkor itt van ez a másik vicces pillanat az olimpiáról, amit szintén Ausztráliának köszönhetünk.

 • Rekordot állíthat be egy 19 éves belga-brit nő azzal, hogy egyedül repüli körbe a világot egy 19 éves nő. Zara Rutherford egy ultrakönnyű, Shark repülővel,  augusztus 11-én indul az 51 ezer kilométeres útra.

  Ha sikerül teljesítenie a földkörüli utat, ő lesz a legfiatalabb nő, aki egyedül végigrepüli ezt a távot.

  A világrekordot jelenleg Shaesta Waiz tartja, aki 30 évesen repülte végig az utat.    Rutherford elmondta: reméli, hogy vállalkozásával utat nyit a lányok és nők előtt a tudomány, technológia, mérnöki tudományok és matematika (STEM) területén, és másokat is arra ösztönöz, hogy nyomába lépjenek.     

  Szerettem volna körberepülni a világot, hogy a lányok lássanak és azt gondolják: egy nap én is szeretnék repülni

  –  nyilatkozta a Reutersnek.

  Hozzátette: az a célja, hogy teljesítményével más lányokat is arra ösztönözzön, hogy majd megpróbálják megdönteni a rekordját, aztán pedig szálljanak versenyre a fiúkkal.

  Rutherford szülei mindketten pilóták. Édesanyja, Beatrice de Smet ugyanakkor felidézte, hogy amikor lánya bejelentette, hogy mire készül, „a szíve kihagyott egy ütemet”, de nagyon büszke rá, és teljes mértékben támogatja.

  A tinédzser saját maga finanszírozza majd az utazást, szponzorok segítségével, és reméli, hogy körülbelül két-három hónap alatt teljesíti az utat.