A világbajnokság 15. napja

Vége
2018-06-24T141416Z 581396425 RC13899D8EA0 RTRMADP 3 SOCCER-WORLD
Index
2018.06.28. 09:44

Összefoglaló

Csütörtökön zárult a csoportkör:
Kolumbia győzelemmel nyerte a csoportját, Japán kevesebb sárga lappal előzte a második helyen Szenegált még úgy is, hogy kikapott.
Belgium 1-0-s sikerrel elvitte a csoportgyőzelmet Anglia ellen, Tunézia győzelemmel búcsúzott a vb-től.
új hír érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • Valószínűleg a csalódottság szólt elsősorban a Manchester United futballistájából, de a brazilok elleni vesztes meccs után azt nyilatkozta, nem biztos, hogy folytatja a válogatottban

    Pihenni akarok egy kicsit, ebben a szezonban 60 meccset játszottam, érzelmileg és fizikailag is elfáradtam. Meglátjuk még, beszélgetni fogunk róla, csak akkor jövök, ha maximálisan készen állok, ha nem, visszavonulok.

    Matic a kiesés ellenére pozitívan gondol vissza az oroszországi napokra:

    "Örülök, hogy visszatették Szerbiát a világ futballtérképére. Mindannyian tükörbe tudunk nézni, mert mindent kiadtunk magunkból. A mostanában nem volt ilyen erős csapatunk, így a kiesés ellenére is pozitívan értékelem a teljesítményünket."

  • Joao Cancelót 40,4 millió euróért veszi meg a Juventus a Valenciától, jelentette be az olasz klub. A 24 éves jobbhátvéd az utolsó keretszűkítésnél került ki a portugál csapatból, eddig hétszer volt válogatott. Tagja volt a 2015-ben U21-es Eb-ezüstöt nyerő portugál utánpótláscsapatnak, a 2016-os Eb-n nem volt ott.

  • Tunéziának két kapusa is sérült, és eddig nem jött hír róla, hogy megkapták volna a FIFA hozzájárulását egy további kapus utólagos benevezésére. Így a Panama elleni csoportmeccsükön a csatár Fahr al-Din Júszef lesz a cserekapus, ezen a poszton is nevezik majd a mérkőzésre, hogy baj esetén beállhasson.

    Muez Hasszen a csapat első meccsén sérült meg, Fárúk Ben Musztafí a keddi edzésen dőlt ki, így csak Ájmen Mászlúszi maradt bevethető.

    via

  • Írja  a Sky News Roberto Martínezre, a belga szövetségi kapitányra hivatkozva. A Manchester Unitedben játszó Lukakunak négy gólja van, a belgák legjobb csatára versenyben van a vb gólkirályi címéért is. Legnagyobb ellenfele, az angoloknál szinte biztosan játszó Harry Kane eggyel előzi, ő már öt gólnál jár.

  • A szerda esti eredményekkel nemcsak az dőlt el, hogy a címvédő Németország utolsóként esett ki a vébéről, de az is, hogy 1994 óta most először sikerült egy csoportban a négy csapatnak rendesen körbevernie egymást.

    Aki esetleg nem ismerné a fogalmat, ez azt jelenti, amikor A csapat megveri a B-t, a B megveri a C-t, a C megveri a D-t, végül a D megveri az A-t.

    1994-ben az A csoportban jött az össze, hogy az USA megverte Kolumbiát, Kolumbia Svájcot, Svájc Romániát, majd Románia az Egyesült Államokat. Sőt, ez a statisztikai bravúr sikerült abban az évben az E csoportnak is, amikor Mexikó verte Írországot, az írek az olaszokat, az olaszok Norvégiát, Norvégia pedig Mexikót.

    Idén Mexikó ismét részese ennek, és mennyire örülhetnek, hiszen Dél-Korea megmentette a seggüket a németek legyőzésével. Az idei F csoportban a következő bravúr jött össze:

    Mexikó megverte Dél-Koreát, Dél-Korea megverte a németeket, a németek legyőzték a svédeket, illetve svédek meg Mexikó ellen nyertek.

  • A H csoportban lehetnek izgalmak bőven. Már biztosan kiesett az eredetileg favoritnak hitt Lengyelország, míg a maradék három csapat közül még bárki továbbjuthat.

    Ha Japán nem kap ki, akkor mindenképp továbbjut a csoportból. Vereség esetén csak akkor, ha

    • Szenegál megveri Kolumbiát, vagy
    • Kolumbia nagyobb különbséggel győzi le Szenegált, mint Lengyelország Japánt (ebben az esetben Szenegál esne ki és Japán jutna tovább).

    Szenegál ugyanolyan helyzetben van, mint Japán: győzelem vagy döntetlen esetén garantáltan továbbjut, vereség esetén pedig csak akkor, ha Lengyelország több góllal veri Japánt, mint amennyivel az afrikaiak kikapnak (ebben az esetben Japán esne ki és Szenegál jutna tovább).

    Kolumbia biztosan továbbjut, ha győz és garantáltan kiesik, ha veszít. Döntetlennél pedig csak akkor jut tovább, ha Lengyelország megveri Japánt.

  • Tunézia és Panama biztosan kiesett,  Belgium  és  Anglia  pedig már garantáltan továbbjutott. Mindkét csapat azonos gólkülönbséggel és lőtt góllal áll, így ha döntetlen születik,  akkor a lapok fognak dönteni,  azonosság esetén pedig a pénzfeldobás. 

  • Zárul a csoportkör, négy meccs jön négy kiadó helyért

    • 16 órától Japán-Lengyelország és Szenegál-Kolumbia
    • 20 órától Anglia-Belgium rangadó és Panama-Tunézia