Jó hír a Milan szurkolóknak, támadóval erősít az olasz csapat

Minden, ami az átigazolási piacon történik egy helyen.

Index
2023.07.07. 19:30
új hír érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • Zárul a mai napra az Index Futballbazárja, legközelebb percről percre frissülő hírfolyammal a labdarúgás és az átigazolási hírek világából hétfőn jelentkezünk egy hétvégi összefoglalóval, majd az újabb fejleményekkel. 

  • Az angol labdarúgó-élvonalban szereplő Arsenal négyéves szerződéshosszabbítást kötött védőjével, William Salibával. A francia játékos 2027-ig kötelezte el magát az Ágyúsokhoz. A 22 éves védőnek még egy éve volt hátra a jelenlegi szerződéséből, így aktuális volt a meghosszabbítása.

    Saliba az elmúlt szezonban 33 alkalommal lépett pályára az összes sorozatot figyelembe véve, és három gólt szerzett.

  • Az átigazolási hírek koronázatlan királya, Fabrizio Romano a Facebook-oldalán osztotta meg a hírt, hogy megállapodott a Chelsea és az AC Milan Christian Pulisic átigazolásáról.

    Romano szerint az AC Milan már hetekkel ezelőtt megegyezett az amerikai támadóval, mivel Pulisic egyértelműen az olasz klubnál szerette volna folytatni pályafutását, ma azonban a két klubnak is sikerült dűlőre jutnia.

  • Mauricio Pochettino, a Chelsea nemrégiben kinevezett vezetőedzője elmondta: július 12-én vagy 13-án várják, hogy Romelu Lukaku jelentkezzen az előszezonra. A belga válogatott támadó a tavalyi évet az Internazionale csapatában töltötte kölcsönbe – amellyel Bajnokok Ligája-döntőbe jutott –, de szerződése értelmében még mindig a Chelsea játékosa.

    Ha még mindig a Chelsea játékosa, akkor elvárom tőle, hogy eljöjjön az irodámba

    – jelentette ki Pochettino. Köztudott, hogy a belga játékossal voltak korábban problémák Londonban, és saját elmondása szerint sem érezte jól magát a csapatnál.

  • Pozitívan folytatódtak a tárgyalások a Manchester United és az Atalanta között Rasmus Hojlund szerződtetése kapcsán. Az egyeztetések jelenleg az átigazolási díjról és a kifizetés részleteiről folynak, de 

    angol sajtóhírek szerint rendkívül pozitívak a fejlemények.

    A dán csatár régóta a Manchester United kiszemeltje, egyesek már Erling Haaland stílusához hasonlítják a játékát, így nagyon fontos elem lehet a jövő Unitedjában. Hozzáteszik: a személyes feltételek a játékossal minden bizonnyal nem fognak problémát jelenteni a megállapodásban.

  • Az angol labdarúgó-élvonaltól búcsúzó Southampton bízik abban, hogy 50 millió fontért értékesítheti a 19 éves tehetség, Romeo Lavia játékjogát. A belga labdarúgó kapcsán több élcsapat is érdeklődött már, de a kérők egyelőre sokallják a meghatározott összeget.

    A SkySports úgy tudja, az Arsenal és Liverpool nem hajlandó ekkora összeget fizetni a labdarúgóért, mivel korábban már költöttek komolyabb pénzeket a piacon. Romeo Lavina védekező középpályás, az Anderlecht, majd a Manchester City akadémiáján nevelkedett, 19 éves kora ellenére már 32 millió euróra taksálják értékét.

  • Szoboszlai Dominik 70 millió euróért cserében hagyta el az RB Leipzig csapatát és tette át székhelyét Liverpoolba. A történelmi átigazolás ellenére a legolvasottabb német lap újságírója, Christian Falk úgy látja, a magyar középpályás még nem tartozik a „sztár” kategóriába.

    Hozzátette a vele készült interjúban, úgy látja, a Chelsea-hez távozó Christopher Nkunku fájdalmasabb lesz a Lipcse számára, mint Szoboszlai távozása, viszont elképzelhetőnek tartja, hogy a magyar válogatott csapatkapitánya is idővel sztárrá váljon.

    Szoboszlai rendkívül ígéretesen játszott a Bundesligában, de Nkunku elvesztése fájóbb, hiszen ő már Németországban is sztár volt, míg Szoboszlai még csak az efelé vezető úton halad. Úgy gondolom, Szoboszlai jó pénzt hozott a Lipcsének, amiből már el is kezdhetik keresni az utódját. Az biztos, hogy a 22 éves középpályás jó játékos, de még nem nevezném szupersztárnak. Azt pedig, hogy ténylegesen milyen jó lehet, majd csak a jövőben tudjuk meg

    – fejtette ki álláspontját a német szakíró.

  • Bemutatta legújabb igazolását a Real Madrid Arda Güler személyében. A 18 éves török csodagyereknek tartott labdarúgó 6 éves szerződést ír alá a madridi csapattal, míg vételára nem hivatalos, de nagyjából 1520 millió euró közötti összeget fizethettek a Fenerbachnénak. Gülert generációja egyik legnagyobb tehetségének tartják, volt már olyan szakíró, aki az „új Messi” névvel illette.

    Van-e olyan 10-es, aki jobb nálam? Egy név egyből eszembe jut, a testvérem, akiben nagyon hiszek. Bízom benne, hogy Isten is megsegíti az útján. Ő nem más, mint Arda Güler

    – mondta Mesüt Özil korábban fiatal honfitársáról.

  • Az angol labdarúgó-élvonalban szereplő Wolverhampton új szerződést ajánlott Max Kilmannek, miközben a Napoli élénken érdeklődik felőle. A SkySports úgy értesült, a két ajánlat között bőven van különbség az angol klub javára, ennek ellenére a játékos még nem döntött.

    A Napoli a fejlemények tekintetében újabb ajánlattal is készülhet, mivel kifejezett célja az angol hátvéd megszerzése.

  • Új hetese van a Manchester Unitednek Mason Mount személyében, az angol válogatott labdarúgó 16 év után hagyta el a Chelsea-t a vörös ördögök hívószavára. A 24 éves játékos a transzfer hivatalossá válása után egy különleges üzenettel fordult ujdonsült csapata szurkolóihoz.

    Ismerem a klub történelmét, és átérzem a felelősséget, ami ezzel a mezzel jár. A legfontosabb dolog számomra, hogy elnyerjem a bizalmatokat, és ígérem, nem foglak cserben hagyni titeket, nem fogok csalódást okozni nektek, vörös ördögök!

    – írta Mount, akiért 60 millió fontot fizetett néhány napja a Manchester United.

  • Az angol labdarúgó-élvonalban (Premier League) szereplő Brighton legalább 100 millió fontot szeretne kapni ecuadori tehetségéért, Moisés Caicedóért – számolt be a The Guardian. A fiatal középpályás elképesztő fejlődésen ment keresztül az elmúlt szezonban, mégis kicsit túlzónak tűnik a csapata által kért összeg. 

    Minden további részlet alább

  • Orosz sajtóinformációkra hivatkozva a csakfoci.hu arról számolt be, hogy a magyar rekordbajnok Ferencváros hivatalos ajánlatot tett a Krasznodarnak Cristian Ramírezért. Hogyha a klub elfogadja a zöld-fehérek ajánlatát, akkor az ecuadori játékos hat és fél év után visszatérhet az Üllői útra.

    Ramírez 2015 januárjában érkezett a Ferencvároshoz, és 2017 januárjában igazolt a Krasznodarba. 81 ferencvárosi mérkőzésén hat gólt szerzett, a csapattal bajnoki címet nyert, és mindhárom, Magyar Kupa-győzelemmel zárult idényben is tagja volt az együttes keretének. Elmondása szerint Magyarországot második otthonának tekinti, felesége is magyar, és az nyílt titok vele kapcsolatban, hogy egyszer visszatérne az NB I-be.

  • Brazília köztársasági elnöke nem fogadta túl lelkesen, hogy Carlo Ancelotti jövőre elhagyja a Real Madridot, és a dél-amerikai futballnagyhatalom válogatottjának a szövetségi kapitánya lesz.

    Kedvelem Ancelottit, de sosem volt olasz kapitány. Ha meg akarja oldani a mi problémáinkat, akkor miért nem oldja meg előbb Olaszország problémáit, amely ki sem jutott a tavalyi világbajnokságra?

    – vetette fel Lula egy rádióinterjúban, hozzátéve, egy európai válogatottat szerinte nagyon egyszerű feladat irányítani.

    A 77 éves államfő hozzátette, nagy rajongója a kedden ideiglenesen kinevezett Fernando Diniznek, aki párhuzamosan az élvonalbeli Fluminensét is irányítja. A brazil labdarúgásban az elmúlt években tapasztalt hanyatlásnak a hátterében pedig szerinte a játékosok minőségének csökkenése áll.

    „Nem Diniz a probléma, hanem az, hogy nincsenek olyan minőségű futballistáink, mint régebben. A fiatalok 16-17 évesen elmennek innen, és csak 36 évesen térnek haza” – jelentette ki Lula.

    Ednaldo Rodrigues, a brazil szövetség elnöke kedden közölte, hogy Ancelotti veszi át a kapitányi feladatokat a jövő évi Copa América előtt. A 64 éves olasz tréner szerződése 2024. június 30-án jár le a Realnál, az Egyesült Államokban sorra kerülő kontinenstorna viszont már tíz nappal korábban elkezdődik, így ennek a tisztázása még hátravan a felek között.

    A tavalyi világbajnokságon a brazilokkal a negyeddöntőig jutott Tite decemberben lemondott, azóta az U20-as csapatot is felkészítő Ramon Menezes irányította a válogatottat.

  • Varga József a következő szezonban is az OTP Bank Ligában bronzérmes DVSC labdarúgócsapatában szerepel.

    A debreceni klub pénteken a honlapján jelentette be, hogy egy évvel meghosszabbította saját nevelésű középpályásának szerződését.

    A 35 éves, 36-szoros válogatott futballista 2008-ban mutatkozott be a felnőttcsapatban, és tagja volt a Bajnokok Ligája csoportkörébe jutott együttesnek. Később játszott kölcsönben Middlesbrough-ban, majd 2016-ban elhagyta a Debrecent, és Fehérvárra szerződött, 2018-ban pedig a Puskás Akadémiához igazolt. A hajdúsági vármegyeszékhelyre 2020-ban tért vissza.

    Korábban Dzsudzsák Balázs is meghosszabbította egy évvel szerződését csapatával, ami az elmondottak szerint a világ leggyorsabb tárgyalása volt.

  • Angol sajtóinformációk szerint az Arsenal célegyenesbe ért a Moussa Diaby legigazolásáért folytatott harcban. A francia válogatott, villámléptű játékos kegyeiért a Newcastle és a Manchester United is versenyben volt, de úgy tűnik, az Arsenal lesz a befutó.

    A 23 éves játékos klubja, a német élvonalbeli Leverkusen 65 millió fonton árazta be kulcsjátékosát, aki szívesen játszana a Premier League-ben, vagy esetlegesen visszatérne nevelőklubjához, a Paris Saint-Germainhez.

  • A szlovák Futbalové Zákulisie információi szerint a legutóbb Görögországban futballozó egykori ferencvárosi légiós, Michal Skvarka Győrben köthet ki – jelentette a csakfoci.hu.

    A 30 éves, 2-szeres szlovák válogatott Skvarka 2019 és 2021 között játszott a Ferencvárosban, a csapattal két bajnoki címet nyert, és bejutott az Európa Liga, valamint a Bajnokok Ligája csoportkörébe is a zöld-fehérekkel. A támadó középpályás az FTC után a lengyel Wisla Krakkónál és a görög APO Levadiakosznál is megfordult. Korábban játszott a zsolnai MSK Zilinánál is, csapatkapitányként kétszeres szlovák bajnok volt a klubbal.

     Michal Skvarka jelenleg szabadon igazolható. 

  • Július másodikán vált hivatalossá, hogy Szoboszlai Dominik a Liverpool együttesénél folytatja labdarúgó-karrierjét. A magyar játékosért 70 millió eurót fizetett az angol klub, ezzel az átigazolásával lényegében saját rekordját döntötte meg a támadó középpályás, írja az Oeconomus Gazdaságkutató Alapítvány.

    Az elemzőintézet a magyar válogatott labdarúgó vételi árát több összehasonlításban is vizsgálja. A legdrágább magyar átigazolásokat összegző lista első két helyén Szoboszlai Dominik áll. A 22 éves karmesterért 2021-ben az RB Leipzig 22 millió eurót fizetett az RB Salzburgnak, ezt múlta most felül jócskán a liverpooli transzfer. A harmadik helyen Dzsudzsák Balázs 2012-es csapatváltása áll, a Dinamo Moszkva anno 19 millió eurót fizetett érte az Anzsi Mahacskalának.

  • A holland Jill Roord a Manchester City női labdarúgócsapatában folytatja karrierjét. Az angol klub – a Sky Sports News németországi forrásai szerint – 300 000 fontot (134 millió forintot) fizetett a 26 éves középpályás játékjogáért a Wolfsburgnak.

    Roord a Twenténél kezdte pályafutását, majd a Bayern Münchenhez (2017), onnan az Arsenalhoz (2019) került, a Wolfsburg 2021-ben szerezte meg.

    A 86-szoros holland válogatott játékos 2017-ben Európa-bajnokságot nyert társaival, a Cityvel három évre szóló megállapodást írt alá.

    A férfi- és a női futball közötti erőviszonyokat jellemzi, hogy Roord vételára egyrészt brit rekord, másrészt világviszonylatban is a második helyre elég. A férfiaknál ez jelenleg a Premier League-ben nem egy top-, de kiemelkedő, meghatározó játékos heti keresetét teszi ki. Szoboszlai Dominik liverpooli bére 150 ezer font lesz hetente.

    Női átigazolási transzferdíjak:

    1. Kiera Walsh (brit, Man City*Barcelona, 2022): 470 ezer font

    2. Jill Roord (holland, VfL Wolfsburg*Man City, 2023): 350

    3. Lindsey Horan (amerikai, Portland Thorns*Lyon, 2023): 300

    4. Bethany England (brit, Chelsea*Tottenham, 2023): 290

    4. Pernille Harder (dán, VfL Wolfsburg*Chelsea, 2020): 290

  • Az angol élvonalbeli Manchester United tovább folytatná nyári bevásárlásait, és újabb játékost szemelt ki a piacon. A csapatot már korábban is szóba hozták Rasmus Hojlunddal, az Atalanta támadójával, de immár arról szólnak a hírek, hogy

    50 millió fontot sem sajnálnának érte. A SkySport kiemeli, a vörös ördögök első számú kiszemeltje a dán csatár.

    Mint ismert, két napja lett hivatalos, hogy a United színeiben folytatja Mason Mount, az angol válogatott középpályás 60 millió fontért cserébe érkezett a Chelsea-től, és a 7-es mezszámot fogja viselni.

  • Az előbb megírtuk, hogy a United nagy erőket mozgósít az Internazionale kapusa, André Onana játékjogért, a nemzetközi sajtó már azt is tudni véli, az olaszok kivel pótolnák a kameruni kapust. A SkySports arról írt, hogy az olasz BL-döntős csapat már felvette a kapcsolatot a Bayern Münchennel kapusuk, Yannir Sommerrel kapcsolatban. 

    Fabrizio Romano olasz szakíró hozzátette, 

    Sommer már a téli átigazolási szezonban is az Internazionale kívánságlistáján volt, most pedig első számú kiszemelté lépett elő.  

  • Még mindig nem elegendő az Internazionale csapatának a Manchester United által ajánlott összeg André Onana játékjogáért. Az angol klub már egy ideje szeretné megszerezni a kameruni kapust, de az olasz BL-döntős sokkal több pénzt szeretne kulcsjátékosáért.

    A legfrissebb hírek arról szólnak, hogy a 45 millió eurós ajánlat nem nyerte el az olaszok tetszését, legalább 60 milliót szeretnének Onanáért. Mint ismert, a United első számú kapusa, David de Gea szerződése nyáron lejárt, így új kapus után kell néznie a vörös ördögöknek.

  • Többször írtunk mi is az Indexen Kylian Mbappé és a Paris Saint-Germain viharossá váló kapcsolatáról. Amit érdemes tudni az előzményekről: a világbajnok francia csatár szerződése 2024 nyarán jár le a PSG-nél, opciós joggal ezt egy évvel meghosszabbíthatja. A klub ezt szeretné, a játékos vonakodik aláírni, mivel a távozását fontolgatja.

    Francia sajtóinformációk szerint a klub elnöke a napokban egy offenzív hangvételű levelet küldött a világbajnoknak, melyben leírja: vagy hosszabbít, vagy a nyáron megválnak tőle. Sőt, még gondolkodási határidőt is adott Mbappénak, amely július 31-ig tart.

    Most arról szólnak a fejlemények, a Paris Saint-Germain figyelmeztette sztárjátékosát, amennyiben megpróbál jövő nyáron ingyen távozni a klubtól, úgy csapattársait is eladja a klub, ezzel egyensúlyba hozva a pénzügyi fair-play szabályait. Ennek értelmében már nemcsak saját érdekeivel próbálják befolyásolni Mbappét, hanem csapattársai jövőjével is. Egy dolog biztos, nagyon elmérgesedett a viszony a klub és játékosa között, amelyet nehezen látni, hogyan fordulhatna jobbra.

  • Ma is kinyit a Futballbazár, az Index új, átigazolási híreivel és pletykáival foglalkozó, folyamatosan frissülő hírfolyama. Kövessenek minket ma is, és nem maradnak le a pénteki nap legfontosabb történetéről sem a magyar, sem a nemzetközi piac mozgásairól!

    A csütörtöki nap legfontosabb híreit alább böngészheti.