Leleplezzük a Pannont. Profin felépített kamupopsztárral népszerűsítik a Zoboki tervezte új irodaházat

2009. július 13., 11:56 Módosítva: 2014.06.30 15:54

Vajon mit rohangál ez a fószer az új, Zoboki tervezte Pannon-székházban? Elsőre tényleg annyira profi a kisfilm, mintha valóban valami külföldi műsor egyik epizódja lenne, bár azért a tökéletes feliratozás ad némi kétségre okot. A mellékelt Wikipédia oldal viszont már nagyon gyanús, ugyanis ugyanúgy július 8-án került fel ripsz-ropsz, mint a videó. Mondanom sem kell, hogy a Myspace-oldal sincs egy hónapos, de ami végképp árulkodó jel: mi a fenének jelölné be egy skót énekes hivatalos weboldalnak a róla szóló magyar nyelvű Wikipédia szócikket? Ja mert hogy semmilyen más nyelven nincs róla? (Amúgy a forrásként megjelölt két japán oldal remek ötlet, bár a születési évszámokra figyelhettek volna a készítők, mert az arab számokkal van írva). Na de akármilyen könnyen leleplezhető a turpisság, nekem azért tetszik. Még sok ilyen irodaház-reklámot! [Videotipp: Hundertbasser]

Kerékpárlopás-térkép - blogajánló

2009. július 11., 13:35 Módosítva: 2014.06.30 15:54


MENTSVÁR-KIEMELT nagyobb térképen való megjelenítése

 

játszóteres után itt egy újabb blog, amelynek lelke egy Google Maps térkép. A Mentsvár lényege: felvinni egy adatbázisba a kerékpárlopásokat, aztán ez alapján megrajzolni a legveszélyesebb területeket. Az eredmény elég hátborzongató: 5 nap alatt 105 adatot szedett össze Papírkutya. A legveszedelmesebb városrészek pedig: Gödör, BME, Bécsi út, Margit-híd környéke, Dagály és a Mammut. Akinek van bejelenteni valója, ne habozzék, írjon nekik.

Te jó ég, ez mi?

2009. július 9., 06:01 Módosítva: 2014.06.30 15:54

Tipp: Sadia

Városimázs Toplista: Debrecen kategóriagyőzelme várható volt, de az meglepő, melyik városé a legjobb honlap

2009. július 8., 08:00 Módosítva: 2014.06.30 15:54

Városimázs-nyertesek fotó: Image FactoryA megyei jogú városok között Debrecen, a nagyvárosok között Esztergom, a kisvárosok körében Balatonfüred imázsa volt a legvonzóbb az elmúlt évben. - legalábbis az Image Factory és az Observer Budapest Médiafigyelő szerint. Amire viszont tényleg nem tippeltem volna, az az, hogy a legjobb honlapja Pilisvörösvárnak van (aztán megnéztem és tényleg ütős). Sajtóközlemény, módszertan és részletes toplisták alant:

Tovább

Hihetetlen körforgalom Püspökladányban

2009. július 7., 12:52 Módosítva: 2014.06.30 15:54

Forrás: haon.hu

 

Csodálatos körforgalmak vannak szerte a világban (a leghíresebb talán ez). Mi is letettük a névjegyünket, előbb a káprázatos szegedivel, most meg a kevésbé káprázatos püspökladányival. Zsolt figyelt fel a Haon tegnapi cikkére, ahol egy tipp-toppra kövezett, burkolt, festett parkosított körforgalom kellős közepében ott hagytak egy villanyoszlopot, majd hozzákötöztek egy harmincas táblát. Ilyet komolyan csak pont ru végződésű humoroldalakon talál az ember. (A Haonos kommentekből egyébként egy elég tipikus egymásra mutogatós sztori kezd kialakulni, mielőtt az egész átcsúszna egy nagy anyázásba.)

Szolgálati közlemény: moderálási szabályok

2009. július 7., 08:00 Módosítva: 2014.06.29 12:23

Nyájas Olvasók! Az utóbbi időben annyira belejöttek páran az Urbanista spamelésébe, hogy kénytelen leszek én is ezt tenni és írni egy ilyen hülye posztot. Bár továbbra is szeretném megtartani az "egyik legkevésbé moderált Index-blog" címet, pár dolgot ezentúl muszáj lesz törölnöm:

1. Nettó anyázás/buzizás/nácizás miegymás.
2. Nettó reklám - tök mindegy, hogy mosópor, pártprogram vagy honlap.
3. Személyeskedés - főleg más kommentelőkkel szemben.

Mostanáig azért hagytam benn ezek többségét, mert legtöbbször olyan szellemesen visszavágtak rá más olvasók, hogy öröm volt olvasni. De ilyen mennyiségben már ez sem olyan szórakoztató. Szóval előmoderálás nincs, meg visszamenőlegesen sem fogok rendet tenni, de ezentúl perceken/órákon belül minden baromságot kitakarítok. Csók.

Nyomortelep a Városligeti-tó medrében?

2009. július 6., 09:06 Módosítva: 2014.06.30 15:54

photo 3Nyaralgatás miatt csak öt napos késéssel kaptam meg John levelét és fotóit. Ha azóta változott volna a helyzet és szalmakalapos, tengerészcsíkos pólós, vígan daloló legények evezői hasítják a tó vizét, akkor mindent visszaszívtam!

Hello!

Ezeket a képeket tegnap este készítettem a Városligeti "tónál". Nem tudom, mi lehet ez, de ha valaki román nyomortepnek nézné, akkor se lepődnék meg?

Esetleg tud valaki erről bővebbet? Ha gondolod, rakd ki a blogra,
elég horrorisztikus, nem épp turistacsalogató...


 John

Tovább

Az eladásra kinált ingatlan helyett töltsük fel a saját fotónkat

2009. július 6., 08:30 Módosítva: 2014.06.30 15:54

Ez egy ingatlanhirdetés

 

Gondoltam, hogy feladom ezt fotót is a rejtvénynek, ahogy szoktam, de valószínűleg senki sem találta volna ki, hogy ez a kép egy 100 m²-es, közepes állapotú, tégla építésű lakást ábrázol. Úgy tűnik Becskei úr ötvözte a Sátán lakásánál és a saját fejjel márkázott ingatlanhirdetésnél bemutatott módszereket. Vagyis ha muszáj, akkor azért feltöltök valami képet (így nagyobb valószínűséggel megtalálják), másrészt meg eladom a kecót magammal. Nos meglátjuk, mire jut. [A tippért köszönet Robot úrnak!]

Tovább

Klipek, filmek Budapestről, Koós Jánostól a Kaukázusig

2009. július 5., 10:00 Módosítva: 2014.06.30 15:54

Siv Widerberg

BÉLYEG

Bélyeget gyűjtöttem.
Papa hozott egyszer egy kilót.
Azóta nem gyűjtök bélyeget.

Ez a svéd gyerekvers jutott eszembe, mikor Balázs a Szívlapátról elküldte a Budapest vibe playlist linkjét. Ebben persze közrejátszott az is, hogy elsőre öszekevertem a videók számát a lejátszásokéval, de ez most mellékes. A lényeg, hogy nagy lendületet kapott a fővárosunkkal foglalkozó klipek gyűjtése, ami remélem töretlen lendülettel fog folytatódni a jövőben is, előre!

Mindenféle webtérképek a szuper felbontású légifotóktól az állami támogatásokon át az albikig

2009. július 4., 10:00 Módosítva: 2014.06.30 15:54


Visa större karta

Olyan sok linket kommenteltetek és maileztetek az Urbanistának, hogy most ömlesztve teszem ezeket közzé (vagy legalábbis jó részét). No tehát először is, mint arra jó sokan felhívtátok a figyelmemet itt a románok által fényképezett Norc, amelyikhez számomra egész megdöbbentően már a külvárosi földes utcácskákat is végigkattintgatták.Annak idején az Index is beszámolt a kezdeményezésről, sőt jól meg is hekkelték az egészet. Egyébként a nálunk is bemutatott StreetView furcsaságokat gyűjtő blognak van immáron magyar megfelelője is: streetview.blog.hu (sőt volt egy norcos is, de az sajnos időközben eltűnt...).

Tovább

Egy festő, akit megihletett a KÖKI bontása

2009. július 3., 08:00 Módosítva: 2014.06.30 15:54

Kőbánya-Kispest by you.

Lesley a 8kerből a szememre vetette, hogy nem nagyon írok semmi városhoz kötődő művészeti projektről (ami bizony igaz), de hogy nehogy nagyon lelkiismeret-furdalásom legyen, rögtön ajánlott is egyet.

Szabó-Lencz Péter saját bevallása szerint napszemüvegfejű - festő. Július 3-án (azaz ma) 19:00-kor a Vörösmarty Mozi Galériában (1085 Budapest, Üllői út 4.) nyílik kiállítása, ahol a városi környezet pusztulása és újbóli használatba vétele lesz a téma.

Képein a Köki bontása épp úgy megjelenik, mint a Budai Parkszínpad vagy a külváros ipari létesítményei. Még több kép alant:

Tovább

Panzió működik a Blaha Lujza téren

2009. július 2., 12:00 Módosítva: 2014.06.30 15:54
Panzió a Blahán

Gondoltátok volna, hogy egy panzió van a Blahán, amit az Ingatlan.com-on hirdetnek? Sadia sem. Meg is lepődött, mikor belebotlott ebbe a hirdetésbe:

Tovább

Mi lesz a Római-parttal? Tiltakozást szerveznek a kemping beépítése ellen

2009. július 1., 09:34 Módosítva: 2014.06.30 15:54

Többen is szóltatok, írtatok, hogy nincs minden rendben a Rómain. A Népszabi júniusi cikkének linkje mellett a Ébert Ágoston, a Rómaifürdői Telepegyesület főtitkárának a levele is a postaládánkban landolt. Egy kis történelem és még több jelenlegi probléma alant:

Tovább

Szexszel fizetni albérletért nem bűncselekmény, sőt még csak nem is szabálysértés - a nap kommentje

2009. július 1., 00:01 Módosítva: 2014.06.30 15:54

"Ez se nem bűncselekmény, se nem szabálysértés. Nem történik kényszerítés, nem történik pénzbeli juttatás és nem történik illegális, nem kijelölt helyen. Ez közös megegyezés; csúnyán fogalmazva üzlet." - kommenteltea Szexért albérlet vagy csak nagyon jószívű valaki? című posztunkat DaveSlim, aki saját bevallása szerint a hirdetés feladója is. Alighanem igaza lehet a jogi részben, mert a don-kanyar által belinkelt cikkben is csak a karját tárja szét az ORFK sajtóreferense, ilyet csinálni ugyanis nem tilos. Bár mi sem állítottuk az ellenkezőjét, azért maradjunk annyiban, hogy érdekes...

Szexért albérlet vagy csak nagyon jószívű valaki?

2009. június 30., 08:11 Módosítva: 2014.06.30 15:54

Alig pár hónapja írtunk a szexszel fizethető albérletről, ami elég nagy vihart kavart, még másnapi bulvárlapok is átvették a hírt (igaz forrásmegjelelölés nélkül). Nos tommybravo most egy hasonló lakáshirdetésre akadt. A feladója azért már óvatosabban fogalmaz. Vagy nem is szexről van szó? Ne gondoljunk a legrosszabbra, lehet hogy pusztán könyörületből fogadja be az otthontalan leányokat a jószívű lakástulajdonos. Csak tudnám, hogy akkor minek kellenek neki a fényképek...

Tovább

Miért van minden 10-20 négyzetméteres lakásnak ugyanolyan fürdője?

2009. június 29., 08:12 Módosítva: 2014.06.30 15:54
Vörösmarty (Király) / Izabella Péterffy
Kertész/Nefelejcs/Frankel Kertész/Nefelejcs

 

Különös felfedezést tett Csokis, a 10-20 négyzetméteres budapesti lakások világában. Mint írta:

"A múltkori ingatlansalátában volt egy hirdetés egy 16 nm-es "ékszerdobozról". Feltűnt a kép, mert mostanában kerestem kis lakást, és ebbe én is belefutottam. Az az érdekes, hogy ez a város már ott is tiszta lakótelep, ahol elvileg nem az. Bemész egy fürdőbe, és láttad az összeset.

Tovább

Kötözködő szomszédok. Centikkel arrébb rakatták a házat, így viszont szinte lehetetlen kijönni a garázsból

2009. június 28., 11:45 Módosítva: 2014.06.30 15:54

USS Glenard P. Lipscomb, 1974 Nov 22

Nem is olyan rég írtuk, mennyire elterjedt hazánkban a szomszédok állatos-diszkós zsarolása, hogy kicsikarják belőlük a hozzájárulást egy új épület felhúzásához. Ennek kapcsán küldte el Balázs a saját élményét. Szerinte egyáltalán nem mindig a régi lakók a szentek és a gaz építési vállalkozó a rossz:

Tovább

Klassz képes virágágyás Újpesten

2009. június 27., 09:08 Módosítva: 2014.06.30 15:54
Újpest címere virágokból

 

Nem rég fedeztem fel a Táj-Kert blogot, ahol Aesculus néhány napja irredenta virágágyásokról készített összeállítást. Bár a poszt is nagyon izgalmas, de a kommentek közt szintén felmerül egy érdekes kérdés: hol van ma olyan szép, képes virágágágyás, mint egykor a Szabadság téren volt. Éppen ezért örültem meg, amikor Éva egy újpesti kiültetés fotóját küldte el az Urbanistának.

Tovább

Térfigyelő kamerák, amelyekről sem az önkormányzat, sem a rendőrség nem tud

2009. június 26., 19:22 Módosítva: 2014.06.30 15:54

CsömörAz egy lakosra jutó Urbanista-posztok számát tekintve Csömör bizonyára előkelő helyet foglal el a magyarországi települések lsitáján. Ezt mindenképpen Szálkás Csiró Gézának köszönheti a nagyközség, hisz ő szokta felhívni a figyelmem különféle helyi ügyekre, mint ahogy most is. Ugyanis, mint a Csömöri Hírek írja, az Állami Autópálya-kezelő Zrt. munkatársai

"az M0-s körgyűrű múlt év ősszel átadott észak-keleti szektorában összesen 58 db, forgalomtechnikai célokat szolgáló térfigyelő kamerát helyeztek el. A kérdés csak az, hogy az illetékesek a lakosságot miért nem tájékoztatták erről önszántukból? Vajon mit figyelnek meg és mire használják az adatokat? Valóban csak forgalomtechnikai célja van ezeknek az eszközöknek? Lehet-e, akarják-e már célra is használni őket? Érdekes körülmény, hogy sem a Csömörön szolgálatot teljesítő gödöllői rendőrségen, sem a helyi önkormányzatnál nem tudtak ezekről a kamerákról."

Budapest az egyik legkevésbé ismert világváros. A legjobb eredményt a "tisztaság, városkép, klíma" kategóriában értük el

2009. június 25., 18:46 Módosítva: 2014.06.30 15:54

elpe: DSC07413

 

"Párizs áll az általános "városmárka" lista élén, amelyet Sydney, London, Róma és New York követ. Budapest a 38. helyet foglalja el a városok rangsorában. A legkedvezőbben a lengyelek ítélték meg fővárosunkat, náluk a 13. helyen állunk." Ismét egy szórakoztató lista, ezúttal 50 nagyváros ismertségéről. A Portfolio.hu ingatlanmagazingja, a REsource által közölt "index az egyes városokról a világban kialakult képet méri, amely befolyásolja az emberek döntését arról, hol éljenek, hol dolgozzanak és hol nyaraljanak". 

Tovább

Elnéptelenedő városok a XX. században - videotérkép

2009. június 25., 12:35 Módosítva: 2014.06.30 15:54

Egy gyors áttekintés a XX. század városairól, amelyeknek időnként csökkent a népessége. Kár, hogy 2000 után nem folytatódik a modell. Viszont megdöbbentőek a háborús időszakok és helyszínek felvillanásai...

World Map of Shrinking Cities from 1kilo on Vimeo. Via L+U.