Keresés

33 találat az Indexről, és a környékéről.

Kína Putyin mellé áll, miközben elnöke harmadik ciklusára készül

Kína Putyin mellé áll, miközben elnöke harmadik ciklusára készül

2022.04.07. 13:43 Módosítva: 2022-04-08 10:28:40
300
Peking nem fordít hátat Moszkvának.

2020. július 2., 17:57

A nemzetbiztonságra hivatkozva azt tehetnek, amit akarnak A nemzetbiztonságra hivatkozva azt tehetnek, amit akarnak

Kína a "felforgatók és külső erők" ellen tág és kemény nemzetbiztonsági intézkedéseket hozott Hongkongban. A helyi ellenzék és jogászok szerint a város szabadságának kiherélése zajlik, a britek hárommillió hongkongit is hajlandóak befogadni.

2020. január 27., 09:16

Kína mindent bevet a koronavírus ellen, de most jön a neheze Kína mindent bevet a koronavírus ellen, de most jön a neheze

Vuhanból tízmilliós szellemváros lett. Kína drasztikus lépésekkel és hatalmas mozgósítással próbálja leküzdeni a koronavírust. Ennek ellenére nem mindenki bízik a hatóságokban, és a világgazdaság is jelentős kárt szenvedhet.

2019. május 17., 07:27

Mitől működik az illiberális mintaállam? Mitől működik az illiberális mintaállam?

Kína nyíltan terjesztené politikai-gazdasági modelljét a világban, ám hiába népszerű Venezuelától Magyarországig, még támogatói sem értenek egyet abban, hogy miért jó.

2018. március 3., 07:44

Ódivatú diktátor tör világhatalomra Ódivatú diktátor tör világhatalomra

Hszi Csin-ping kínai elnök teljhatalmat épít. Célja, hogy Peking az USA gyengülésével vezető szerepet szerezzen a világban, ám az eszközei elég kérdésesek. Miközben Magyarország éppen hozzá próbál dörgölőzni.

2017. február 7., 19:42

Saját pénzmosóját sem kíméli a kínai kommunista elit Saját pénzmosóját sem kíméli a kínai kommunista elit

Az ország egyik leggazdagabb embere, az elit pénzmosója nyomtalanul eltűnt. A jelek szerint a kommunista párt belső viszályai állnak a háttérben. Meg az, hogy hiába a kapitalista máz, a kínai üzleti életben még mindig a párt diktál.

2017. január 27., 11:30

Félelmetesen menekül a pénz Kínából Félelmetesen menekül a pénz Kínából

Önmagukat beperelő cégek, őrült bitcoinroham, a nemzeti valutát shortoló állami vállalatok: aki tudja, viszi ki a pénzét Kínából. A kommunisták odacsapnának, a világgazdaság aggódhat.