Keresés

58 találat az Indexről, és a környékéről.

2017 május 7., 10:04

Macron-Le Pen: most dől el a francia elnökválasztás Macron-Le Pen: most dől el a francia elnökválasztás

A centrista jelölt az esélyes, de Le Pen is a Nemzeti Front eddigi legjobb eredményét érheti el a sértésekkel teli tévévitában kicsúcsosodó kampány után. Kérdés, hogy milyen hatása lesz a Macront ért hekkertámadásnak.

2014 március 29., 22:02

Fico hatalmas pofonba szaladt bele

A sokáig ismeretlen vállalkozó meglepheti az elnökválasztás 2. körében. Rekordrészvétel lehet Pozsonyban, egy férfi gorillajelmezben szavazott.
Fico a saját késébe szaladhat bele

Fico a saját késébe szaladhat bele

2014.03.29. 01:03 Módosítva: 2014-03-30 03:23:18
A szlovák elnökválasztás második fordulója után átülhet a köztársasági elnöki palotába, de az ismeretlenségből, politikai tapasztalat nélkül előbukkanó Andrej Kiska vállalkozó meglepheti. Minden a mozgósításon és a jobboldali szavazókon múlik.

2012 május 6., 08:06

Hamburgerimádó győzheti le a bélyeggyűjtőt

Sarkozynek nem sikerült igazi fordulatot hoznia, minden jel szerint Hollande lesz Franciaország új elnöke. Na de melyik jelölt nősült háromszor, és melyikük kedvenc focicsapata a PSG?

2010 április 25., 23:13

Nem szántottak, nem arattak

Az MSZP az ország felszántását ígérte, de lagymatagon kampányolt. Tíz egyéni körzetben volt esély rá, hogy ne a Fidesz nyerjen, de nem éltek vele.

2010 április 25., 18:57

Húsz éve nem látott érdektelenség

A rendszerváltás éve óta nem volt olyan kicsi a második fordulós részvétel, mint most. Ez a Jobbiknak biztosan jó, de a Fidesz-kétharmadot valószínűleg nem veszélyezteti.

2010 április 24., 14:17

Amerikában már szavaznak

Hosszú sorokra sehol sem kell számítani, Mexikóvárosban például csak egy embert várnak.

2010 április 23., 15:03

Mit tud a második fordulóról?

Mikor érvényes, mikor eredményes? Ha érvénytelen, lehet-e eredményes? És azt tudja-e, hogy a kétharmad minek a kétharmada? Index Zárthelyi.

2008 május 29., 15:33

A Fidesz szerint nem kéne most tévéelnököt választani

Ne szavazzanak a pénteki tévéelnök-jelölés és tévéelnök-választás során a Magyar Televízió közalapítvány kuratóriumi elnökségének alig négy nappal korábban mandátumot nyert tagjai - kezdeményezte Szabó László, a testület fideszes delegálja."Így nem hozná sem magát, sem a többi tagot, sem a pályázókat senki olyan helyzetbe, hogy olyanok döntenek, akik sem az indulókkal nem találkoztak, sem azok pályázatát nem ismerik" - indokolt Szabó László, aki kezdeményezését napokkal korábban írásban és szóban is közölte Czeglédi László kuratóriumi elnökkel, de választ mindeddig nem kapott."Én nem fogok törvényt szegni senki kérésére" - reagált Czeglédi László kuratóriumi elnök aki szerint a frissen megválasztott delegáltak már meg is ismerkedhettek a tisztségért versenybe szállók pályázataival.

2008 május 22., 15:16

Nem lesz már soha tévéelnök?

A Magyar Távirati Iroda értesülései szerint Havasi Jánost, az MTV határon túli szerkesztőségének vezetőjét támogatják majd a pénteki tévéelnök-választáson a közalapítvány kuratóriumi elnökségének Fidesz és KDNP által delegált tagjai, mivel, hogy Szabó László fideszes kurátort idézzük: „A hat, igen magas színvonalú pályázat közül Havasi Jánoséban látjuk legjobban érvényesülni a kulturális sokszínűség és a közszolgálatiság szempontjait".Mi pedig meg nem erősített, kormányközeli értesüléseink szerint úgy tudjuk, hogy a szocialista és az SZDSZ-es kurátorok Székely Ferencre, az MTV egykori alelnökére szavaznak majd.

2008 május 5., 14:45

Hatan akarnak tévéelnökök lenni

Hatan adták be pályázatukat a Magyar Televízió elnöki posztjára, mondta a távirati irodának a kuratóriumi elnökség egyik tagja.

2008 április 2., 14:03

Baló György is tévéelnök akar lenni

Ugyebár a Magyar Televízió Közalapítvány Kuratóriumának tájékoztatása szerint tizenhárman vették meg a tévéelnöki pályázat anyagát.

2008 március 31., 18:45

13-an akarják irányítani a tévét

Tizenhárman vették fel a határidő hétfő délutáni lejártig a Magyar Televízió elnöki pályázati csomagját - közölte percekkel a határidő lejárta után Czeglédi László, a közmédiumot felügyelő közalapítvány kuratóriumának elnöke az MTI érdeklődésére. Az MTI-nek eddig két korábbi pályázó - Hammer Ferenc és Rudi Zoltán - erősítette meg, hogy indul az újabb körben is; rajtuk kívül a múlt héten Pehi László, az MTV egykori nyugat-dunántúli stúdióvezetője jelezte, hogy versenybe száll a posztért. Február 25-én tette közzé a második elnöki pályázat jelentkezési felhívását a kuratóriumi elnökség, miután két héttel korábban első menetben még jelöltet sem sikerült állítania a három induló közül a posztra. Az akkor publikált menetrend szerint június 3-ig döntenek a tisztségről; a pályamunkákat május 5-én reggel tíz és délután kettő között lehet leadni ugyanott azoknak, akik versenybe szállnak, az indulók pedig május 19-e és 21-e között vázolhatják majd személyesen is elképzeléseiket a testületi tagok előtt.

2008 március 5., 14:24

A tévéelnök megpróbál a székházban maradni?

Szerdán nem kívánta kommentálni a Magyar Televízió az MTI-nek, hogy mandátumának utolsó napjaiban új igazgatói posztot hozott létre Rudi Zoltán elnök.A kommunikációs stratégiáért és nemzetközi kapcsolatokért felelős igazgatói posztot távozása előtt egy nappal hozta létre a tévéelnök, de az állás egyelőre betöltetlen.A név nélkül nyilatkozó kuratóriumi elnökségi tagok közül többen utaltak arra, hogy az elnök mandátumának éjféli lejárta után a hétfőn alelnökké kinevezett Medveczky Balázs akár Rudit is felveheti a tisztségbe.

2008 február 25., 11:31

Újból tévéelnököt keresnek

Június 3-ig döntenek a Magyar Televízió elnöki posztjának betöltéséről - derül ki a tisztségre kiírt, a lapokban hétfőn megjelent pályázat szövegéből; így immár bizonyos, hogy legalább három hónapig választott vezető nélkül marad a köztelevízió. A jelentkezéshez szükséges csomagot március 3.

2008 február 15., 11:06

A gazdasági igazgató lesz Rudi utóda?

A Magyar Hírlap információi szerint a kuratórium szocialista tagjai azt szeretnék, hogy Nagy Attila, az MTV jelenlegi gazdasági igazgatója vezesse a köztelevíziót, addig amíg meg nem találják végre az intézmény új elnökét.Rudi Zoltán, jelenlegi elnök mandátuma március 4-én jár le, a sikertelen pályázat után kiírt új pályázatnak pedig csak június 4-én lesz hivatalos eredménye, tehát Nagy három hónapig irányíthatja a köztévét.

2008 február 13., 14:32

Rudi indul, a többiek gondolkodnak

"Rudi Zoltán indul a második pályázaton is, mint a közszolgálati televíziózás, a teljesítmény és a verseny elkötelezettje." – nyilatkozta a Magyar Televízió sajtóosztálya.

2008 február 12., 15:32

Újból MTV-elnököt keresnek

A Magyar Televízió Közalapítvány kuratóriumának szocialista elnöke szerint február 25-én és 26-án jelenik meg majd az országos napilapokban az új pályázati felhívás, ami a Magyar Televízió elnöki székét ajánlgatja.