Ez a poszt a következő Percről percre része:

A Fidesz nyerte a választást

Percről percre a választási kampány hírei, a választási eredmények az Indexen. Minket olvasson, ha mindent tudni akar arról, milyen lesz az új parlament.

új hír érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • Persze nem kell mindenkinek rájuk szavazni, de ennyi embernek kell részt vennie a voksoláson, hogy a Kormányváltók nyerjenek. Ha csak 4 millióan mennek el szavazni, akkor Orbánék nyernek – kalkulált Gyurcsány Ferenc.

    A volt miniszterelnök a választástól szoros eredményt és győzelmet vár. Ezt a választási rendszert nem tartja fairnek, azért indulnak el, mert négy év alatt a Fidesz tönkretette az országot.

    A győzelem után rögtön sem lesz könnyű, de annyit ígért, hogy nyugatosabb, polgáribb és sokkal szabadabb évek következnek a kormányváltás után, de utána még sokat kell dolgozni. Gyurcsány arra kért mindenkit, hogy teljes mellszélességgel álljon ki Mesterházy Attila mellett.

  • Gyurcsány Ferenchez mai fogadónapján többen is érkeztek, akiket a kilakoltatás fenyeget. Ha van is szociális háló Magyarországon, akkor tele van foltokkal, ezen ezen változtatni kell – mondta erről a volt miniszterelnök.

  • A brüsszeli magyar nagykövetségre, a péntek délelőtt ismert adatok szerint, 1839 olyan választó regisztrált a vasárnapi országgyűlési választásra, aki állandó magyarországi lakcímmel rendelkezik - írja az MTI. Ez több mint kétszerese a négy évvel ezelőtt regisztrálók számának: akkor nyolcszáznál valamivel többen iratkoztak fel, akik közül végül 574-en mentek el szavazni. A magyarországi lakóhellyel rendelkező regisztrálók számát illetően a brüsszeli nagykövetség most a harmadik helyen áll a magyar külképviseletek sorrendjében, a londoni nagykövetség és a müncheni főkonzulátus mögött.

  • A volt miniszterelnök déli sajtótájékoztatóján elmondta: a mai fogadónapon elsőként egy fiatal párt fogadott, ölükben a babájukkal. A pár három éve Stuttgartban lakik, ott találtak biztos megélhetést. Ezt Gyurcsány szerint Magyarországon is meg kell teremteni, hogy ne menjenek el innen az emberek.

  • A Kisalföld.hu most bemutat kettőt is. Az ukrán Nadiya Pashkova és a dán Victor Hjort Győrben figyeli a választásokat.

    Nem csupán a kisalföldi megyeszékhelyen kísérjük figyelemmel a választások előkészületeit, a pártok kampányát, hanem az egész Észak-Dunántúlon. Jártunk Komárom-Esztergom, Fejér, Vas és Veszprém megyében is. Összesen tíz EBESZ-megfigyelő érkezett Magyarországra négy hete, ötször kétfős párosokra osztottuk erőinket, miközben Budapesten dolgozik a 13 fős központi stáb

    - nyilatkozta a lapnak Pashkova, aki Ukrajnában hat, míg külföldön egy választáson dolgozott.

  • Körülbelül 100 ember, főleg idősek vannak jelen Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök fogadónapján, amit a Deák tér melletti Városháza parkban tart. A helyszínen felállítottak egy kis színpadot, Gyurcsány ott ül egy asztalnál, és bárki leülhet vele beszélgetni, aki kiállja a sort. Jelenleg körülbelül 30-40-en állnak sorba.

    A színpad mellett van egy asztal, ahol Debreczeni József könyveit és Gyurcsány Ferenc szakácskönyvét is árulják. A Demokratikus Koalíció (DK) elnöke 12-kor sajtótájékoztatót tart.

    A helyszínen több ismert baloldali politikus is megjelent, köztük Horváth Csaba az MSZP, illetve Kerék-Bárczy Szabolcs és Bauer Tamás a DK részéről.

  • Újra frissült a Kormányváltás több politikusának a Facebook-borítóképe: az új képet először Nyakó István MSZP-s képviselőnél láttuk, de azóta Gyurcsány Ferenc oldalán is megjelent.

    Az új borító a bányába száműzné a miniszterelnököt, a korábbi verziók kolbászt tölteni, vagy focizni küldték volna.

  • Az Origo tudta meg, hogy délután négykor sajtótájékoztatót tartanak a Rogán Antal vagyonnyilatkozatával kapcsolatos kérdésekben. Erről Nyitrai Zsolt fideszes képviselő beszélt, egy más témában tartott sajtótájékoztatón. Az MTI naptárában még nem szerepel ilyen témájú sajtótájékoztató.

  • Most éppen Dunaújvárosban egy kormányablakot. A kerítésen belül végül is minden rendben van. Amúgy járt ma valaki a tegnap átadott Várkert Bazár felé - még az is egy építési terület.

    970717 10201062127230163 1428035872 n
    Fotó: Index / Olvasói fotó
  • Április 5-én, 6-án és 7-én hosszabb ideig, reggel 7-től este 9-ig tart nyitva az ásotthalmi, a tiszaszigeti és a bácsalmási határátkelőhely „az országgyűlési választásokra tekintettel”.

  • A múlt héten már írtunk róla, most viszont hivatalosan is bejelentették, hogy a Fidesz-KDNP a Bálnánál várja majd a választási eredményeket. A helyszínen jelen lesz Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz országos elnöksége, kormánytagok és Fidesz-KDNP-s európai parlamenti képviselők.

  • Somogyi Zoltán politikai elemző, a Political Capital egykori vezetője, volt MDF-kampányfőnök, majd ATV-s műsorvezető szerint a Blikk és az ügyészség sincs a helyén a Rogán-ügyben. Somogyi a következőt posztolta a Facebookon:

    Rogán-ügy. Például, a Blikkben, ahogy a jobboldali sajtóban úgy általában, semmi sincs róla. Rogán-ügy. Hasonló a Simon-ügyhöz. Hol van ilyenkor az ügyészség? Nem mintha bárkit is börtönben szeretnék látni, de azt mindenképpen akarnám, hogy a játékszabályok egyenlőek legyenek mindkét oldalon. Ha nem egyenlőek, akkor a magam részéről azokra fogok szavazni, akik az egyenlőtlenség károsultjai.

    (A Blikk azért írt egy-két cikket Rogán ingatlanügyéről, bár kétségtelenül nem kezelik túl a témát.)

  • Akkor itt egy jó hír: a Fél fény egy egész lemezt szentelt neki. A Nerzene – Gyász mise a rencerváltó álomér című lemezt ennek a posztnak az alján tudja meghallgatni, itt pedig kritikát is olvashat róla.

  • A Mandiner megkérdezett pár különböző irányultságú véleményformálót, hogy hogyan értékelik az előző kormányzati ciklust. G. Fodor Gábor, a Századvég stratégiai igazgatója nem bonyolította túl a választ:

    Látjátok.

  • Screenshot 2014-04-04-09-26-07.png
  • A Várkert Bazár után ma reggel a Lánchídról lógatott le molinót az Együtt-PM több aktivistája, valamint Jávor Benedek, a Párbeszéd Magyarországért (PM) társelnöke és Tordai Bence, a párt elnökségi tagja. A molinón ez olvasható:

    Paks 2 = családonként 1 milliós adósság. Kösz, Viktor! Április 6-án "megháláljuk"!

  • a Batthyány téren:

    Nagyításért kattintson!
    Nagyításért kattintson!
    Fotó: Index / Olvasói fotó
  • Délután négykor

    • lejár az átjelentkezési kérelmek benyújtásának határideje, aki addig nem adja be kérelmét a lakóhelye szerinti jegyzőhöz, nem szavazhat vasárnap másik településen. Eddig egyébként 91 ezren jelentkeztek át.
    • lehet utoljára mozgóurnát kérni a helyi jegyzőtől, utána már csak vasárnap, a szavazatszámláló bizottságtól lehet ezt igényelni.
    • van annak is a határideje, hogy a nemzetiségi névjegyzékbe felvett választók úgy döntsenek, nem nemzetiségük listájára, hanem pártlistára akarnak szavazni vasárnap.

    Emellett ma van utoljára lehetőség átvenni a levélben szavazóknak a szavazási levélcsomagjukat a kijelölt külképviseleteken, ezért több külképviselet meg is hosszabbította nyitva tartását.

  • A tolnai megyeszékhely mandátumáért 14-en indulnak, de a helyi rádió adásában csak négyen szerepeltek – osztotta meg a trafikbotrányt kirobbantó volt fideszes Hadházy Ákos (LMP). A fideszes polgármester egyike volt azoknak, akik nem akartak nyilvánosan beszélni a terveikről.

  • Mert „ez az Alaptörvény szerinti legkésőbbi időpont. A választások eredményét már a választás éjszakáján meg fogjuk ismerni” – mondta el Rogán Antal az InfoRádió interjújában. A műsor honlapra feltett összefoglalójában nem esik szó a fideszes politikus vagyonnyilatkozatáról. 

  • Nem az hazafi, aki három fröccs után el tudja énekelni a székely himnuszt, hanem az a hazafi, aki érti, hogy mi a történelem nagy kérdése

    – többek között erről beszélt a DK elnöke az esztergomi választási nagygyűlésén. És az MTI beszámolója szerint még arról is, hogy a mostani választás valóban történelmi lesz,

    választás szabadság és önkény között.

  • A folyamatos zajongással ellehetetlenítették a beszélgetést. Egy részlet az eseményről:

     

    Aki az egész botrányt meg akarja nézni, ide klikkeljen.

  • Még nagyjából egy óráig április 3-a van, így nem késtünk el megemlékezni arról, hogy 92 éve ezen a napon lett Sztálin a Szovjet Kommunista Párt első titkára.

  • A választások előtti utolsó két napon kampányolni fognak! Nem viccelünk, gerillamarketinget ígérnek – ami a gyakorlatban azt jelenti, hogy az úgynevezett szórólapozós-ragasztásos módszerrel egy csomó helyre eljuttatják reklámanyagukat. Feltéve persze, hogy aktivistik kinyomtatják azokat.

    A különös akcióról részletek itt >>

  • Aki megváltoztatja a nevét a házassága előtt, annak az a születési neve, amire változtatta – ez a kretén szabály is nehezíti az átjelentkezők dolgát. Íme egy határozat, ahol a választópolgárt azért utasítják el, mert nem tudta, hogy doktornak született.

    kerelem-2
    Fotó: Olvasói fotó
  • "Figyelj ide spanom, mellettünk az LMP,

    felállít a földről, mielőtt még elesnél"

    - ha jól értettem, ez az egyik ríme a Key Lock duó LMP-rapjének, ami az LMP jelöltjei, Schmuck Erzsébet és Tóth Balázs kampányához készült. Izé.

  • A pártpolitikusok közül Orbán Viktor miniszterelnöknek van a legnagyobb rajongótábora a Facebookon, több mint 281 ezres, míg a pártok között a Jobbik áll az élen 261 ezer követővel. A pártok között a második legtöbb követője az Együttnek van (197 ezer), a harmadik helyen a Fidesz áll, 162 ezerrel. A politikusok rangsorában a második legtöbb követője Vona Gábornak (Jobbik) van, 248 ezer, utána Mesterházy Attila (MSZP) következik 221 ezerrel - derül ki a március végén, 1,6 százalékpontos hibahatárral, több mint 1100 hazai internetező attitűdjének vizsgálatából végzett felmérésből.

    A Fideszt inkább a 40 év feletti, budai vagy vidéki, közszférában dolgozók követik, az MSZP-t ugyancsak 40 év feletti, fővárosi vagy iparvárosi, magánszférában dolgozó alkalmazottak.

    A Jobbik a fiatalabbakat szólította meg a közösségi oldalon: a 18-30 év közötti alacsony iskolázottságúakat és státusúakat, valamint a 25-40 közötti vidékieket. Az Együtt-PM követőinek zöme 30-50 közötti fővárosi vagy nyugat-magyarországi értelmiségi vagy vállalkozó, a Demokratikus Koalícióé pedig az 50 feletti kisnyugdíjas vagy alacsony státusú ember.

    Az LMP a 20 és 40 év közötti fővárosi, fiatal értelmiségieket szólította meg, akik általában magas státusúak vagy olyan a családi hátterük. (MTI)

  • Megköttetett a fogadás: tíz fővárosi vagy 50 országos egyéni mandátumot kell szereznie a baloldali pártszövetségnek, ebben az esetben én fizetek Szanyi Tibornak viszkit, ha nem szereznek ennyit, akkor ő nekem. Nézzék csak:

  • A borsodi Fidesz-jelölt Tokajon ünnepelte azt, hogy megoldották a kollégium melegvíz-ellátását napkollektorok segítségével. A Facebookon itt olvashat bővebben róla, és persze képek is vannak, rajta egy böhöm nagy piros (!) tartállyal.

  • Na jó, nem Orbán Viktorral vagy Lázár Jánossal vagy Rogán Antallal vagy Semjén Zsolttal... De nem is folytatjuk, átadjuk a szót az MSZP elnökének.