2024. június 26. 18:00
Szlovákia
Románia
Frankfurt Arena III. forduló
2024. június 26. 18:00
Ukrajna
Belgium
StuttgartArena III. forduló
2024. június 26. 21:00
Georgia
Portugália
Arena AufSchalke III. forduló
2024. június 26. 21:00
Csehország
Törökország
Ez a poszt a következő Percről percre része:

A Fidesz nyerte a választást

Percről percre a választási kampány hírei, a választási eredmények az Indexen. Minket olvasson, ha mindent tudni akar arról, milyen lesz az új parlament.

új hír érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • A Facebookon kesereg a 4K szóvivője, Papp Réka Kinga, mert nehezen jön össze a jelöltállításhoz szükséges aláírása a pártnak, noha az aktivistái kezüket-lábukat törik:

    Kint állnak az aktivisták az utcán, aláírást gyűjtenek, beleszakadnak. Tüdőgyulladást kapnak, letörik a lábuk; örülnek minden jó szónak, tartják egymásban a lelket. Én is ott vagyok köztük az idő jelentős részében. Nem tudjátok elképzelni, hányszor hallottam az elmúlt majd' két hétben, hogy "hát maguk úgyse!" meg hogy "majd ha megerősödtek!" Egy-egy kiragadott állítás miatt darabokra szedik a 4K! - Negyedik Köztársaság programját olyan emberek, akik végülis le fognak szavazni arra az oligarchapárt-konglomerátumra, amelyik megcsinálta Orbánnak a kétharmadát. Akikről négy évvel azt mondták, hogy nem tudják elképzelni, hogy lehet rosszabb. Mi meg megdögölhetünk, mert egy állításunkkal nem értenek egyet. 

  • Van néhány dekorált választási plakátunk. Ezt a kiegészítést Kerék-Bárczy Szabolcs hirdetéséhez toldotta hozzá valaki az Alkotmány utcában.

    Ezen a Margit körúton ázó plakáton pedig a szintén DK-s Bauer Tamást keverte össze a politikai véleményét markánsan kinyilvánító állampolgár apjával, Bauer Miklóssal.

  • A Nemzeti Választási Iroda összesítésében péntek délutánra 1015-re kúszott fel a nyilvántartásba vett jelöltek száma. Ez azt jelenti, hogy körzetenként már most is átlagosan kilencen fognak megmérkőzni a képviselői mandátumért. És március 3-ig még biztos beesik néhány aláírással teli ív.

  • Erős lehetett a Klubrádió kabaréfelvétele

    A tudósítás alapján Juszt és Gálvölgyi is nagyot alakíthatott, a Szerelemvonat átíratának refrénjében pedig tényleg nem lehet hibát találni:

    A stadion áll

    Hol a pénztár

    Ha a mutyizás beindul

    Nincs megállás!

  • Jelenleg ez az ország legspontánabb pillanata. Orbán Viktor Insagramján is csak annyi a komment:

    Ercsi. Duna-parti ultiparti.

  • A Demokratikus Koalíció lehetővé tenné, hogy az azonos nemű párok összeházasodjanak, és gyermeket fogadjanak örökbe, a baloldali összefogásban azonban kisebbségben van ezzel, mondta Gyurcsány Ferenc. (MTI)

    Gyurcsány Ferenc elmondta, a felmérések szerint a magyarok kétharmada-háromnegyede elutasítja az azonos neműek házasságát. A baloldali összefogás pártjai közül "a többség a magyar lakosság többségével ért egyet", és nem kíván a regisztrált élettársi kapcsolatnál tovább menni. Vagyis a DK, ahogy a kettős állampolgárság és a vatikáni szerződés ügyében is, kisebbségben van.

    A Magyar Nemzet pénteken arról írt, hogy nemcsak a homoszexuális párok házasságát iktatná törvénybe Gyurcsány Ferenc, hanem gyermekek örökbefogadását is lehetővé tenné számukra, erről szóló javaslatukat. A Bibó István Szakkollégium rendezvényén a DK elnöke elmondta, hogy csak azért nem nyújtották be, mert "nem akarják megzavarni az összefogást".

  • Lassan született meg a baloldal méltó válasza a Helyi Thémára, de nagyon ütős lett. Kevés szöveg, sok rajz - ezek ráadásul olyan klasszikusoktól, mint Lehoczki Károly vagy Brenner György! A lapot ingyen osztogatják a jobb aluljárókban, hazafelé menet talán még ön is rá tud nyúlni egy példányra.

  • A Fidesz szerint Magyarország államadóssága a Gyurcsány-koalíció alkalmatlanságát bizonyítja, hiszen az azért magas, mert a Gyurcsány-kormány eladósította, tönkretette az országot. (MTI)

    Ön szerint ki tehet a magas államadósságról?

  • Az amerikai Wall Street Journal ezt írta róla:

    • Orbán számkivetetté vált a közép-európai politikusok között
    • Bár nem lehet minden szélsőjobboldali jelenséget Orbán nyakába varrni, de a miniszterelnök mégsem háríthat el minden felelősséget magáról, mert:
    • a nacionalista választók ellenreakciójától tartva keveset tett a szélsőséges csoportok ellen.
    • Az elmúlt években összehangolt erőfeszítéseket tett a liberális demokrácia és a jogállamiság alapjainak aláásására
    • Orbán politikája, vagyis 'a győztes mindent visz' politika, valamint a nacionalista eszmékre való fogékonysága az, ami többet árt Magyarország politikai és gazdasági jövőjének, mint amilyen ártalomra Brüsszel valaha is képes lenne. (MTI)
  • 444.hu szúrta ki a kampány várhatóan legerősebb mondatát. Bajnai Gordon írja Facebook-oldalán:

    Hetek óta járom az országot, beszélgetek az emberekkel. Ma Győrben fideszes aktivistáknak mondtam el, miért átverés a rezsicsökkentés. Pár perc után belátták, hogy igazam van, az élet drágább lett az elmúlt 3 évben.

    1891581 10151967608445885 1969768148 o
    Fotó: Bajnai Gordon
  • A párt 7 bejelentett egyéni jelöltjéből már négyet nyilvántartásba vett a választási iroda. Köztük a párt elnökét, Varga Péter Miklósnét (Pável Márta). <<Vele készült interjúnkat itt olvashatja.>>

  • Remek név, sajnos saját gazdája ellen fordult: az LMP Szolnok megyei képviselőjelöltje nem indulhat a 2014-es választásokon, a Nemzeti Választási Iroda elutasította Ménkű nyilvántartásba vételét. A párt 78 bejelentett egyéni jelöltjéből eddig 45-öt vettek nyilvántartásba.

  • Tegnap reggel Budapesten döntött milliárdos kutatási támogatásokról, délután már Ózdon tett le alapkövet, ma pedig a szekszárdi Balassa János kórház új szárnyát adta át népviseletbe öltözött lányokkal:

    <<Csodálatos elszólását itt olvashatja.>>

  • A legfrissebb felmérésükből az derült ki, hogy a teljes népességen belül 29-ről 38 százalékra nőtt a Fidesz támogatottsága, a pártválasztók körében pedig maradt 49 százalékos. Emellett a Jobbik és az LMP is növelte támogatottságát, míg az eddig külön mért Összefogás népszerűsége 21 százalék maradt.

    A Nol.hu cikkében arról beszél Sik Endre, a Tárki vezető kutatója, hogy a korábbi felmérésektől eltérően legutóbb úgynevezett választási szimulációt tartottak: „a megkérdezettek egy szavazólapra hasonlító cédulán jelölték meg választott pártjukat úgy, hogy a kérdezőbiztos nem ismerhette döntésüket".

    Török Gábor politikai elemző azonban Sik következő mondatát nem tudta hová tenni: „a most alkalmazott módszert általában kifejezetten rossznak tartják, ám „közvetlenül a választások előtt, de csak akkor” alkalmas lehet az erőviszonyok feltérképezésére".

    Korábban Karácsony Gergely is arra hivatkozva nem kommentálta a Tárki eredményeit, hogy az egy új módszerrel készült, megvárná inkább a többi közvélemény-kutató cég eredményét is.

  • Az LMP pénteken újabb nyílt levéllel fordul Áder János köztársasági elnökhöz, amelyben kérik, írjon ki népszavazást arról, hogy a nukleáris energiát harminc éven belül vezessék ki a magyar energiarendszerből.

    Shiffer András szerint az államfő korábban azzal indokolta a paksi bővítésről szóló törvény aláírását, hogy egy nemzetközi egyezmény megerősítéséről nem lehet népszavazást tartani. A frakcióvezető szerint az LMP korábban sem azt javasolta, hogy az államfő az „Orbán-Putyin-paktumról” írjon ki referendumot, ők a nukleáris energia kivezetéséről szeretnének népszavazással döntetni. (MTI)

  • 1795185 10152341738744623 944836147 o
    Fotó: Vona Gábor

    Korábban is volt már a kezemben kisvizsla, ez nem valamifajta választási megvilágosodás részemről, hogy a kisvizsla aranyos. Gyermekkormtól kezdve szerettem az állatokat. Nyilvánvalóan, ha egy olyan szituációba belekeveredek egy választási kampányban, hogy három kisvizsla ott pihenget az ölemben, akkor azt gondolom, hogy ez egy olyan jól sikerült pillanat, amit megörökít az ember, és hogyha már van egy Facebook-oldala, akkor már föl is rakja rá az ember.

  • de most már kimondom: Boldog Születésnapot Ujhelyi István!

  • Nagy bajban lehet az ajánlások gyűjtésénél a 4K!. Papp Réka Kinga 3000 ajánlásért cserébe azt ígéri, hogy eldobja majd ezt a táblát. Ezt írja a Facebookon:

    - Mondjuk akkor legyenek nálunk... csöcsök?
    - De ez szexizmus.
    - A hazáról van szó!

    Papp Réka Kinga talán föl se mérte tette következményeit. Mert mi van, ha meglesz a 3000 aláírás, és nem mutatja meg a melleit. Olyan súlyos hitelességi deficitbe sodorja a Negyedik Köztársaságot, hogy Gyurcsány Ferenc legyen a talpán, aki azt kiheveri.

    .

  • Nem volt még ennyire stabil az emberek pártpreferenciája kampányidőszak elején a rendszerváltás óta - mondta Simon János, a Rendszerváltás Történetét Kutató Intézet és Archívum (Retörki) tudományos tanácsadója pénteken Budapesten sajtótájékoztatón.

    A felmérésből kiderült, hogy a 2010-ben a Fideszre szavazók 89 százaléka most is a Fideszre szavazna, míg  az MSZP-re szavazók 92 százaléka szavazna most is az MSZP-re.

  • Választások alatt mindig csak a móka, a dili.

  • A KDNP szerint a 2010-ig előidézett országos válság és katasztrófa után az értékválságot teremtené újra Gyurcsány Ferenc az azonos neműek házasságával és számukra az örökbefogadás lehetőségével.

    Ezt arra reagálva mondták, hogy pénteken a Magyar Nemzet egy hangfelvételre hivatkozva azt írta, nemcsak a homoszexuálisok házasságát iktatná törvénybe Gyurcsány Ferenc, hanem a gyermekek örökbefogadását is lehetővé tenné számukra. (MTI)

  • Még csak február van, de máris az év elszólása címre jelentkezett be Orbán Viktor a szekszárdi kórház új szárnyának ünnepi átadásába „ravaszul beillesztett rövid kampánybeszédével". Orbán azt kérte a megjelentektől, a szekszárdi és környéki lakosoktól, hogy „higgadtan, nyugodtan gondolják át az ország elmúlt 4 évét”, vessék össze az azelőtti időszakkal, és „kellő méltósággal, higgadtan, nyugodtan menjünk el és adjuk le a jövőnket..., illetve adjuk le a voksunkat az ország jövöjéért".

    Orbán köszöntőjében elmondta, hogy a szekszárdiak nem csináltak rossz vásárt a kormánnyal. 5,8 milliárd forint adósságot, vállalt át a kormány és 33 milliárd forintnyi fejlesztést hozott ide. „Mindenkinek azt kívánom, hogy olyan üzletekben legyen része, hogy az adósságot elviszik a fejlesztési pénzeket pedig odaadják." − mondta.

    Az orvos az kezel, Isten pedig gyógyít. Ez a mondat is elhangzott, de ezt nem Orbán Viktor mondta.

  • Nagyon izgulhatott az MTI a Gyurcsány Ferenc újabb Magyar Nemzet-es leleplezésének szánt reggeli lapszemlénél. Olvassák csak el a címet! Amúgy simán átsiklottunk rajta mi is, pedig több mint egy óra múlva jött csak a javítás. A dolgot a Napidumák szúrta ki.

    MTI
  • Az LMP-ből kilépő, a 2014-es választásokon már nem induló politikus a 444.hu-nak beszélt arról, hogy azt a fajta pártpolitikát, amit a mostani pártok (beleértve az LMP-t is) csinálnak, nem érdemes folytatni. Szerinte "ehelyett viszont újfajta nyelv és működés kellene, amivel meg lehet mutatni, hogy ha az emberek kiállnak az érdekeikért, akkor elérhetnek eredményeket. Ha viszont ezt pártban kezdjük el csinálni, akkor rögtön jön az ideológiai maszlag."

  • A DK elnöke újabb videóval jelentkezett. A videón egy dunaújvárosi nő mesél arról, hogy egy támogatást azért akarnak megvonni tőle, mert elment egy földet nem nyert gazdák által rendezett demonstrációra. Majd azt mondták neki, ha írásban bocsánatot kér, talán tovább kaphatja.

  • Ma reggeli közleményükben azt írják:

    Csütörtökön délután Baranya megye valamennyi választókerületében nyilvántartásba vették az LMP képviselőjelöltjeit. Szervezetünk erre a két régi pártszövetség után a harmadik erőként volt képes a megyében. Szeretnénk megköszönni a baranyai polgárok ezreinek biztatását, javaslatait és támogatását, ami által április 6-án valamennyi választókerületben lehet határozott választ adni az elmúlt 24 év leszakadást hozó politikájára.

  • h3ymyf1sh nevű mikroblogger csinált egy kis válogatást:

    Töviskesné Dsupin Judit Ibolya és Borzáné Uram Ildikó a Haza Nem Eladó, Mata Szabolcs az (őseredeti, nem a bajnaista) Együtt 2014, Logó Ilona Rita a Magyar Cselekvő Párt, Rémes Árpád Csaba az MGP, Orgona Ágnes a SZEM-NŐPÁRT, Szaniszló-Bénus Benjamin az ÚDP színeiben méretteti meg magát

  • A kereszténydemokrata alternatíva, a Giczy György korábbi KDNP-elnök alapította Magyar Keresztény Szociális Unió egy egyéni jelöltet állított eddig (bár vannak még hárman, akik elbírálásra várnak). A Békés megyei 3. választókerületben indulhat a mandátumért Szivos Lajos Zoltánné, akiről azonkívül, hogy a körzet központjában, Gyulán lakik, még Facebook-oldaláról sem lehet többet megtudni. A mandátumért hét ellenfele biztosan lesz, de végül akár tíznél több jelölt is lehet.

  • Fennállása során először állított parlamenti képviselőjelöltet a Magyar Demokratikus Unió. A párt színeiben a kazincbarcikai körzetben Ormos László, aki néhány napja még a barcikai fincsi fagyizónál gyűjtött, már biztos elindulhat. Politikai hitvallását egyenesen a párt honlapjáról citáljuk

  • Nomen est omen, a Magyar Cselekvők Pártja nem várja tétlenül, hogy a mandátum a szájba, a kampánymilliók a bankszámlára repüljenek: a Macsepnek péntek reggelre négy nyilvántartásba vett jelöltje van, és még kilenc emberük adta le az ajánlásokat. Első jelöltjük a tiszaújvárosi Bancsók Zsolt volt, de most már biztosan indul a sárogárdi mandátumért Huszti Róbert, a kisváradiért Balogh István Csaba, míg a paksiért Sárköziné Raffai Nikoletta.