Ez a poszt a következő Percről percre része:

Oltás után halt meg egy 44 éves férfi

új hír érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • Lehetséges, hogy ismét bevezetik Szlovákiában az állami karantént azok számára, akik külföldről térnek vissza az ország területére. Ezt Vladimír Krcméry infektológus jelentette ki a válságstáb csütörtöki ülését megelőzően – számolt be az Új Szó.

    A szakember azt javasolja, hogy csak olyan helyre tervezzenek üdülést az állampolgárok, ahonnét autóval és gyorsan vissza lehet térni Szlovákiába. Krcméry hozzátette: fontos azoknak a személyeknek a tesztelése is, akik valamilyen nagyobb labdarúgó-mérkőzésen vettek részt.

  • Horvátországban az elmúlt 24 órában 95 új koronavírus-fertőzéses esetet vettek nyilvántartásba. Ezzel az aktív fertőzöttek száma 745 – jelentette a horvát polgári védelem nemzeti operatív törzse.

    Kórházban 342 pácienst kezelnek, közülük 25-en szorulnak lélegeztetőgépes ellátásra. Három beteg halt meg – jelenti a 24sata.hr.

  • Német kutatók vizsgálata szerint a súlyos koronavíruson átesettek negyedénél jelenik meg poszttraumás stresszzavar (PTSD). A Duisburg-Esseni Egyetem több mint 30 ezer pácienst vizsgált meg 2020 áprilisa és 2021 márciusa között – írja a Guardian.

    A trauma tünetei száz nappal az intenzív osztályról való elbocsátás után voltak a legerősebbek. A legfontosabb tünetnek a fulladás élményének felidéződése számít, amit az erős tehetetlenség érzése kísér.

  • Az Európai Bizottság elfogadta Görögország 30,5 milliárd eurós helyreállítási tervét − jelentette be Ursula von der Leyen bizottsági elnök Athénban. Görögország azt reméli, hogy a pénzügyi terv révén a következő hat évben öt, hat, vagy akár hét százalékpontos gazdasági növekedést is elérhet évente.

    Ursula von der Leyen szerdától kezdődően minden tagállamot meglátogat, hogy a kormányokkal közösen tekintsék át a koronavírus-járvány okozta károk helyreállításának finanszírozását szolgáló nemzeti terveket. Már járt Portugáliában és Spanyolországban, Görögország után pedig még Dániába is elutazik csütörtökön. Azután, hogy az Európai Bizottság jóváhagyja ezeket a terveket, az uniós pénzügyminisztereknek is jóvá kell hagyniuk ezeket júliusi ülésükön − számolt be az MTI.

  • Afrikában az új koronavírus-esetek száma 44 százalékos emelkedést mutatott az elmúlt héten a megelőző héthez képest. Az Egészségügyi Világszervezet adatai szerint a halálozási ráta 20 százalékkal nőtt.

    A múlt héten mintegy 95 ezer új esetet regisztráltak és 1400 fertőzött hunyt a Covid–19-kórban és szövődményeiben, írta a Portfolio.

    A WHO szerint a diagnosztika Afrikában nincs olyan szinten, mint a világ fejlettebb részein. Eddig a fekete kontinens országai a világon legyártott vakcinák kevesebb mint 2 százalékát kapták meg. Míg a magas jövedelmű országokban 100 emberre 60 vakcina jut, addig az alacsony jövedelmű országokban 100 főre csupán egy.

  • Egy leukémiában szenvedő brit páciens, Rob Hale arra figyelmeztette az embereket, hogy ne keverjék össze a poszt-covidos tüneteket a rákkal, mint ahogy ő tette.

    118954373 rob1

    Elmondta, hogy kimerültséget, étvágytalanságot és agyködöt tapasztalt magán, de későn fordult orvoshoz, mert azt hitte, hogy csak a koronavírus utóhatásairól van szó.

    Teljesen összeomlottam... az asztalra dőltem, és sírni kezdtem. 

    – így reagált akkor, amikor diagnosztizálták nála a leukémiát. 

    A betegség miatt a férfinak szeptemberben csontvelő-transzplantáción kell majd átesnie. 

    Dr. Alison Wint onkológus szakorvos az esettel kapcsolatban ugyancsak arra figyelmeztetett, hogy ha tüneteket tapasztaltnak magukon az emberek, akkor azt mindenképp érdemes kivizsgáltatni, még akkor is, ha valószínűnek tűnik számukra, hogy ismerik a tünetek okát. 

  • Romániában 84 új koronavírus-fertőzéses esetet diagnosztizáltak az utóbbi 24 órában, csaknem 28 ezer teszt eredményének feldolgozása után, írta a Maszol.ro. A kórban 87 beteg hunyt el. Kórházban 944 fertőzöttet kezelnek, közülük 186 beteget kell intenzív osztályon ápolni.  

  • Ausztriában július elsejétől tovább enyhítenek a koronavírus-járvány miatt elrendelt korlátozásokon, és kinyithatnak a több mint egy éve zárva tartó éjszakai szórakozóhelyek is – jelentette be Sebastian Kurz kancellár csütörtökön Bécsben.

    A döntés alapját egyfelől a járványügyi mutatók – a vártnál jóval kedvezőbb – alakulása, másfelől az oltások előrehaladása jelenti. Ausztriában három hete tartósan ötszáz alatt van a napi új koronavírusos megbetegedések száma, azoké pedig, akik legalább az első adag oltást megkapták, meghaladta a négymillió-háromszázezret.

    • A legfontosabb enyhítés, hogy július elsejétől nem korlátozzák többé a zárórát a vendéglátásban, így minden olyan szórakozóhely – klub, lokál, diszkó –, amely 2020 márciusa óta zárva volt, kinyithatja kapuit.
    • Nem lesz kötelező a maszkviselés és a távolságtartás, nem korlátozzák az asztaltársaságok létszámát, és ezentúl a pultnál is lehet majd fogyasztani.

    Megtarthatók lesznek az esküvők, céges ünnepségek, koncertek, fesztiválok. A vásárok, kongresszusok, kulturális és sportrendezvények esetében nem korlátozzák a résztvevők, illetve a közönség számát, és mind kültéren, mind zárt terekben eltörlik a maszkviselési kötelezettséget.

    A fő szabály továbbra is életben marad, miszerint az éttermeket, színházakat, mozikat, fürdőket, valamint a kulturális és sportrendezvényeket továbbra is csak azok látogathatják, akiket már beoltottak, átestek a betegségen, vagy negatív koronavírusteszttel rendelkeznek.

  • Szlovákiában PCR-tesztekkel 61 új koronavírus-fertőzöttet regisztráltak, 4372 minta kiértékelése után, az utóbbi 24 órában, írta az Ujszo.com. A Covid–19 és szövődményei nyolc halálos áldozatot követeltek szerdán. A járvány kezdete óta 12 464 beteg hunyt el a kórban.

  • Romániában június 13-áig 1588 fertőzöttnél mutatták ki a koronavírus „aggodalmat keltő” négy változatát, azaz a brit, a dél-afrikai, a brazil vagy az indiai mutáns valamelyikét – közölte az Országos Közegészségügyi Intézet. A megvizsgált minták 73 százalékánál mutatták ki a négy variáns egyikét. A brit mutáns dominál; 1525 esetben azonosították, a dél-afrikait 11, a brazilt 17, az indiai változatot pedig 35 esetben diagnosztizálták, írta a kronikaonkline.ro. Eddig 30 romániai haláleset köthető ezen vírusváltozatokhoz, 27 áldozat a brit, három a brazil variánssal fertőződött meg.

  • A tavaly júliusi szintre esett vissza a koronavírus-járvány terjedése Csehországban. Szerdán 134 új igazolt koronavírus-fertőzést mutattak ki a szűrések, ami mintegy fele az egy héttel ezelőtti esetszámnak, s tavaly július közepe óta ez a legalacsonyabb napi adat – írja az MTI. 

    A járvány gyengülésével párhuzamosan megszűnt a kórházakra nehezedő nyomás is, és mindenütt visszatértek a korábbi, normális munkarendhez. Jelenleg 113 személyt kezelnek Covid–19-betegséggel a cseh kórházakban, közülük 14 beteg állapotát minősítették súlyosnak az orvosok.

    A napi halálozások száma átlagban tíz alá csökkent, hétfőn és szerdán pedig egyetlen, Coviddal összefüggő halálesetről sincs jelentés. A járvány tavaly márciusi kitörése óta ezzel kapcsolatban 30 257 halálesetet jegyeztek fel.

  • Sajtóértesülések szerint a brit kormány fontolgatja, hogy rendszeressé tenné a home office-ban történő munkavégzést a közeljövőben.

    Mindez egy kiszivárgott dokumentumból derült ki csütörtök reggel, a Daily Mail ezt azzal a mókás felütéssel hozta le címlapján, hogy a lépés miatt „zombiország” lehet az Egyesült Királyságból.

    Egy, a témában megkérdezett szakértő, Iain Duncan–Smith szkepticizmusát fejezte ki az ötlettel a kapcsolatban, mert szerinte az emberek nem tartanák be ezt. 

  • Az ausztrál kormány csak a hatvan év felettiek esetében javasolja az AstraZeneca brit–svéd gyógyszergyár vakcinájának alkalmazását – közölte csütörtökön Greg Hunt egészségügyi miniszter.

    Hunt úgy fogalmazott, hogy az AstraZeneca oltóanyaga nagyon hatékony a koronavírus okozta súlyos Covid–19-betegség megelőzésében. A kormány döntését az indokolja, hogy az új bizonyítékok szerint az 50–59 éves korosztály esetében nagy a vérrögképződés kialakulásának a veszélye nagyon ritka betegségben, trombocitopéniában (alacsony vérlemezkeszám) szenvedő betegek esetében.

    Több európai uniós ország is hasonló intézkedéshez folyamodott, így bizonyos kor alatt  általában az 50–65 évesnél fiatalabbak esetében – nem engedélyezik az AstraZeneca használatát. Nemrég az Európai Gyógyszerügynökség tisztviselője arról is ellentmondásosan nyilatkozott egy interjúban, hogy érdemes-e beadni a vakcinát az időseknek. 

  • 14 057 új fertőzöttet regisztráltak csütörtökön Oroszországban, ami közel a dupláját jelenti az egy hónappal ezelőtti adatoknak. 416 fő meghalt a fertőzésben.

    A fertőzés legnagyobb gócpontja Moszkvában van. A fővárosban emiatt egyrészt különleges nyeremények kisorsolásával próbálják oltásra bírni az embereket, másrészt pedig lezárták a várost, és így sokaknak még csak dolgozniuk sem kell ezen a héten. 

  • A CNN számolt be arról, hogy Indonéziában 500 csirkét osztanak szét azok közt, akik beoltatják magukat. A programot Nyugat-Jáva tartományban indították a 44 év feletti állampolgároknak. 

    Csirke.png

    Galih Apria, az egyik helyi körzet rendőrfőnök-helyettes arról beszélt, hogy az idősek körében viszonylag kevesen jelentkeztek oltásra, ezt szeretnék orvosolni ezzel. Az akció a jelek szerint sikeresnek bizonyult, mivel a CNN szerint három faluból több száz ember indult el az oltásért azután, hogy meghirdették a programot. 

    A Fülöp-szigeteken és Thaiföldön tehenet kapnak

    Mindeközben a Fülöp-szigeteken és Thaiföldön rálicitáltak az indonézekre, mivel ezekben az országokban a helyiek tehenet kaphattak az oltásért cserébe. Thaiföld egyik kerületében tombola keretében sorsolták ki azokat a beoltottakat, akik megnyerték a 27 jószág valamelyikét. 

    Ez a legnagyszerűbb ajándék, amelyet valaha kaptam

    – mondta az egyik győztes, a 65 éves Inkham Thongkham. A program révén összesen 1400 ember regisztrált az oltásra.

    Hasonló akcióval készültek a Fülöp-szigeteken is, de ott csak azt vállalták, hogy havonta egy tehenet sorsolnak ki egy körzetben. 

    Hongkongban lakás és fizetett szabadság jár

    Hongkongban egy több mint egymillió dollárt (289 millió forintot) érő lakást fognak kisorsolni azok közt, akik beoltatják magukat. Továbbá több helyi cég is jelezte, hogy fizetett szabadságot adnak azoknak a dolgozóknak, akik vállalják az oltást. 

    Az Egyesült Államokban a hónap elején ingyensörrel próbálták csalogatni az embereket. 

    A hollandok a heringre esküsznek

    Néhány holland oltóponton pedig az oltás mellé hering is jár.

  • Szlovákia még nem számolt le a világjárvánnyal, nagyobb arányú átoltottságra van szükség. Ezt Eduard Heger kormányfő mondta. Szerinte a védőoltás iránt van még érdeklődés, de továbbra is fenn kell tartani azt.

    A szlovák miniszterelnök úgy fogalmazott: örülne, ha nőne az érdeklődés, hogy a lehető leggyorsabban elérjék a 70 százalékos átoltottsági arányt, írta az ujszo.com. Úgy vélte: aki nem az oltás mellett dönt, vagy nem jól, vagy hiányosan informált.

    Az 5,4 milliós Szlovákiában az első oltást 1,9 millió ember kapta meg június közepéig, a második dózist pedig 1,2 millió polgár.  

  • Kedd óta ismét teljes kapacitással működik a kaliforniai Disneyland. Az élményparkot 2021 elején csökkentett kapacitással nyitották újra.

    Most viszont már ott tartunk, hogy a gyerekeknek és az oltottaknak a maszkviselés sem kötelező – leszámítva a zárt helyeket, ahová még mindig előírták ezt számukra.

    A parkot megrohanták a látogatók. Disneylandbe most még elvileg csak előzetes foglalással lehet belépni, de sokan enélkül próbáltak meg bejutni. 

    Mindeközben csütörtök reggel a párizsi Disneyland is újra megnyitotta kapuit.

  • Nem nyújtotta be június 10-éig a Szputnyik V vakcina orosz fejlesztője a tesztadatokat az Európai Gyógyszerhatóság (EMA) felé.

    A koronavírus elleni védőoltás uniós jóváhagyása várhatóan szeptemberig, de az is elképzelhető, hogy év végéig várat magára – írta a Reuters hírügynökség.

    Korábban arról szóltak a hírek, hogy májusban vagy júniusban rábólinthat az EMA a Szputnyikra.

  • Egy új tanulmány azt állítja, hogy a koronavírus már 2019 decemberében megjelent Amerikában – vagyis jóval azelőtt, hogy az első esetet hivatalosan regisztrálták.

    A kutatók összesen 24 ezer ember vérmintájában vizsgálták meg az antitestek jelenlétét, a leletek 2020 első hónapjaiból származnak. 

    A tudósok ennek alapján azt állítják, hogy kilenc ember vélhetően már azelőtt elkapta a fertőzést, hogy az első beteget hivatalosan regisztrálták.

    Egyikük akár már karácsony estéjén is fertőzött lehetett – mondta Keri Althoff professzor, a kutatás vezetője. Mindehhez tudni kell azt is, hogy az antitesteket gyakran már két héttel a fertőzés elkapása után ki lehet mutatni a páciensek vérében. 

    Érdekesség azonban, hogy a kilenc emberből egy sem New York vagy Seattle, az első hullám gócpontjainak környékén élt. A vizsgálatot végző tudósok azt is egyértelművé tették, hogy ha 2019 decemberében valóban az országban volt is a vírus, akkor is csak elszórtan lehetett még jelen. 

    Az elemzés eredménye egyelőre nincs tudományosan megerősítve, és néhány szakértő kétségét fejezte ki a vizsgálattal kapcsolatban. Általánosságban véve azonban az amerikai egészségügyi szervek egyre inkább kezdik elfogadni azt a teóriát, miszerint a vírus már azelőtt megjelenhetett az országukban, mielőtt Kínában hírek érkeztek a járvány kitöréséről.

    A hivatalos adatok szerint az első amerikai koronavírus-fertőzött az az ember volt, aki január 15-én tért vissza Vuhanból Washington államba, és január 19-én fordult orvoshoz panaszaival. 

  • Minden jel szerint korlátozott számban engedélyezik a japánoknak, hogy a helyszínen tekintsék meg a tokiói olimpia eseményeit, amelyekről a szervezők márciusban kitiltották a külföldi szurkolókat a koronavírus-járvány miatt – írja az MTI. 

    A Kyodo nevű japán hírügynökség úgy tudja, hogy a szervezők

    tízezer főben akarják maximalizálni az egyes színhelyekre, így a stadionokba beengedhető hazai nézők számát.

    A japán hírügynökség szerint rövidesen megszületik a hivatalos döntés az ügyben.

    A tavalyról idénre halasztott nyári olimpiát július 23. és augusztus 8. között rendezik meg.

  • 67 ezer új fertőzöttet regisztráltak Indiában az utóbbi 24 órában. A járvány kezdete óta összesen 29,7 millió fertőzöttet jegyeztek fel az országban. 

    A betegségben 2330 fő vesztette életét az utóbbi egy napban.

    Jelenleg 826 ezer aktív esetet tartanak számon az országban, ami rekordalacsony értéknek számít az utóbbi hónapokat tekintve. 

  • A Szlovák Egészségügyi Minisztérium felszólította a Budapesten játszott, Magyarország–Portugália Eb-csoportmérkőzésről hazatérő szurkolókat, hogy regisztráljanak, és soron kívül időpontot fognak kapni egy ingyenes PCR-tesztre, írta a parameter.sk.

    A tárca jelezte: bár Magyarország az utazási szemafor szerint zöld besorolású, a mérkőzésen portugál szurkolók is részt vettek. Figyelmeztetettek: Portugáliában egyre elterjedtebb a koronavírus úgynevezett delta-variánsa, azaz az indiai mutáns.

    Azokat is várják a tesztelésre, akiket már beoltottak a Covid–19-kór ellen.

  • Nem kell többé oltási igazolás és koronavírus-tesztelés sem a Szardíniára történő belépéshez, miután a sziget kormányzója minden járványkorlátozást eltörölt szerdától.

    Szardíniára teljesen szabad a beutazás az olaszok és a külföldiek számára is. Megszűnt az érkezők ellenőrzése a sziget repülőterein és kikötőiben.

    Christian Solinas kormányzó – a Liga politikusa – rendelkezése szerint eltöröltek minden járványelőírást, közöttük azt is, amely mostanáig kötelezővé tette, hogy a belépők oltási igazolással vagy negatív teszteredménnyel rendelkezzenek.

    Sajtóinformációk szerint a sziget idegenforgalmi ágazata sürgette a teljes nyitást, miután a feltételekhez kötött belépés miatt a turisták távolmaradásától tartottak. Megszüntették a szigetre belépők regisztrációjára fenntartott mobilalkalmazást is.

    Szardínia az egyetlen régió, ahová jelenleg szabadon be lehet lépni, mivel Olaszország többi határátkelőjénél továbbra is kérik a belépés előtti 48 órában végzett negatív teszteredményt. A teszteléshez kötött belepés egyelőre július elsejéig van érvényben.

    Szardínián továbbra is kötelező viszont a szájmaszk használata szabadtéren is. Ezt a rendelkezést augusztusig országosan fenntartották. A sziget úgynevezett fehér zónába tartozik, vagyis semmilyen más járványintézkedés nincsen már érvényben annak ellenére, hogy több szardíniai városban újabb gócpontokat azonosítottak.

  • Franciaországban lazítanak a koronavírus-járvány miatti korlátozásokon. A francia miniszterelnök bejelentette: csütörtöktől tömegben – például sorban álláskor vagy stadionokban – kell maszkot viselni.

    A héten véget ér az éjszakai kijárási tilalom, ami eredetileg június 30-án zárult volna. Jean Castex hozzáfűzte: nincsenek aggasztó fejlemények a szárazföld egyik körzetében sem, a helyzet a tengerentúli területeken is javul, közölte a Portfolio.

    Franciaországban jelenleg 40 körül van a megelőző hét napon regisztrált fertőzöttek százezer lakosra vetített száma. A párizsi kormány augusztus végéig 35 millió embert szeretne beoltani a koronavírus ellen.

    A 67 millió lakosú Franciaország lakosságának körülbelül 30 százaléka kapta meg a Covid–19 elleni vakcina legalább egy adagját június közepéig.

  • A világon 176 967 559 ember fertőződött meg eddig a koronavírus-járványban, a halálos áldozatok száma 3 830 585 a baltimore-i Johns Hopkins Egyetem közép-európai idő szerint csütörtök reggeli adatai szerint.

    Egy nappal korábban176 571 907 fertőzöttet tartottak nyilván, a halálos áldozatok száma 3 819 693 volt.

    A fertőzés 192 országban és régióban van jelen. Szakértők szerint a diagnosztizált esetek száma nem tükrözi pontosan a valóságot, mert az egyes országokban többé-kevésbé korlátozott a tesztek száma, és a nyilvántartás kritériumai is különböznek.

    A hivatalos adatok szerint a SARS-CoV-2 vírus okozta Covid–19 nevű betegség az Egyesült Államokat sújtja leginkább, ahol 33 498 155 fertőzött volt eddig a napig, és 600 649-en haltak meg.

    • Indiában 29 633 105 fertőzöttet és 379 573 halálos áldozatot jegyeztek fel.
    • Brazíliában 17 628 588 fertőzöttről és 493 693 halálos áldozatról tudni.
    • Franciaországban 5 809 319 fertőzöttet és 110 740 halálos áldozatot regisztráltak.
    • Törökországban 5 348 249 fertőzöttet regisztráltak eddig, a halálesetek száma a hivatalos adatok szerint 48 950.
    • Oroszországban 5 189 260-ra nőtt az igazolt fertőzöttek száma, a halálos áldozatoké 125 443-ra emelkedett.
    • Az Egyesült Királyságban 4 605 805 a fertőzöttek száma, és 128 190-en haltak meg a betegségben.
    • Olaszországban 4 248 432 fertőzöttet tartanak nyilván, a halálos áldozatok száma 127 153.
    • Argentínában 4 198 620 a fertőzöttek és 87 261 a halottak száma.
    • Spanyolországban 3 749 031 fertőzöttet és 80 615 halálos áldozatot regisztráltak.
    • Németországban 3 726 767 a fertőzöttek száma, 90 185 a halottaké.
    • Lengyelországban 2 878 061 fertőzöttet és 74 688 halálesetet tartanak nyilván.

    Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) 2020. március 11-én nyilvánította világjárványnak a koronavírust, amely Vuhan kínai nagyvárosból terjedt el.

  • Ősszel a koronavírus-járvány újabb hulláma fenyeget – írja a Nova S portál alapján a Szabad Magyar Szó.

    Visszatér a vírus, ősszel újból támad, és ez súlyosabb formában történik majd, mert vannak olyanok, akiket már hét-nyolc hónapja beoltottunk 

    – mondta Aleksandar Vučić államfő szerdán, majd hozzátette, hogy ezért épül az új Covid-kórház Újvidéken.

    Az MTI tudósítása szerint szerb elnök sarkos kijelentést tett az oltással kapcsolatban is. 

    Szégyen, hogy egyes országokban nagyobb az átoltottsági arány, holott nehézségekkel küzdenek a vakcinabeszerzésnél. Nálunk pedig az a gond, hogy az emberek nem akarják beoltatni magukat bizonyos összeesküvés-elméletek miatt

    – fogalmazott. 

    A regisztrált koronavírus-fertőzöttek száma Szerbiában csütörtökre 160-nal 715 307-re nőtt. A halálos áldozatok száma négy újabb elhunyt személlyel 6980-ra emelkedett.

  •  A német CureVac biotechnológiai cég szerdán bejelentette, hogy csupán 47 százalékban hatékony vakcinája a koronavírus ellen. A vállalat több száz millió dózist szállított volna oltóanyagából az Európai Uniónak. 

    A kiábrándító eredményre 40 ezer önkéntes tesztelésével derült fény. Az alanyok európaiak és latin-amerikaiak voltak. A cég közlése szerint legalább 13 vírusvariánssal találkoztak a tesztelés során a fertőzött egyének szervezetében, de az eredeti, Vuhanból elterjedt koronavírus „szinte teljesen hiányzott”.

    A vállalat bejelentése nyomán részvényeinek árfolyama az Egyesült Államokban néhány óra alatt 48 százalékkal zuhant.

    Az Európai Unió tavaly novemberben 405 millió adag oltóanyagot kötött le előzetesen a cégtől.

  • Rohamosan emelkedik mind a napi új koronavírus-fertőzöttek, mind pedig a járvány halottjainak száma Brazíliában.

    Keddről szerdára több mint 95 ezer új fertőzést és 2997 halálesetet regisztráltak. A fertőzésszám csaknem 20 százalékkal emelkedett egyetlen nap alatt, mivel hétfőről keddre 80 ezer körüli volt az újonnan regisztrált eset.

    Az elhunytak száma ugyancsak 20 százalékkal nőtt, mivel keddre nem egészen 2500-an vesztették életüket a kór miatt.

    A világon az Egyesült Államok 600 ezer halottja után a latin-amerikai ország veszítette el legtöbb lakosát – eddig 493 693-at – a koronavírus-járványban.

  • Kedves Olvasóink!

    Indul a csütörtök, az Index pedig ma is elhozza a legfontosabb híreket a koronavírusról. 

    Tartsanak velünk!