2024. június 26. 18:00
Szlovákia
Románia
Frankfurt Arena III. forduló
2024. június 26. 18:00
Ukrajna
Belgium
StuttgartArena III. forduló
2024. június 26. 21:00
Georgia
Portugália
Arena AufSchalke III. forduló
2024. június 26. 21:00
Csehország
Törökország
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • Pasha egy ilyen vagány gyerek, ebben a videóban beszökik a remízbe, aztán indulás előtt pár pillanattal ráugrik az induló szerelvény tetejére. Az meg elindul. A legjobb az utasok reakciója közben, mert ők magasról tesznek rá. (Mashable)

  • Akár 110 km/h is lehet az elhajított gerely sebessége. De hogy fest mindez az elhajítás előtti utolsó pillanatban?

  • A NASA Terra nevű műholdja készítette ezeket a felvételeket arról a 3 hurrikánról, amik egyenesen Hawaii-felé vonatoznak a Csendes-Óceánon. Ez az első alkalom, hogy három ekkora vihar torlódik fel egymás után.

    A világűrből szemlélve bámulatosan néznek ki így együtt, de nagyon nem lennék most, vagy a következő 1-2 napban Hawaii közelében. Kilo, Ignacio és Jimena (így nevezték el a három hurrikánt) egyenként 140 kilométeres szelet és rengeteg csapadékot szállítanak.

  • Indiában hatalmas egészségügyi probléma, hogy a lakosság jelentős százaléka - a BBC szerint 590 millió indiai - nem használ angolvécét, hanem egész egyszerűen ott végzi a dolgát, ahol csak lehet. Néha a nyilvános vécék előtt is. Mivel az efféle szokás komoly betegségek melegágya is lehet, Ahmadábád városa most a megoldáson gondolkodik, eddig kitalálták azt, hogy 1 rúpiát vagy egy darab csokit adnak annak a gyereknek, aki használja a kiépített vécéket. Egyelőre mérsékelt sikerrel, ugyanis állítólag a vécéket nem takarítják megfelelően, sőt, vannak olyan mosdók, ahova nem engedik be a gyerekeket, mondván túl sok vizet használnak.

  • Vlagyimir Putyin és Dimitrij Medvegyev vasárnap délelőtt találkozott. Ebben még nem lenne semmi rendkívüli, az orosz elnökkel és miniszterelnökével ez valószínűleg gyakran megesik, de most vasárnapra egy fotóst is magukkal vittek, a Reuters képes beszámolót közölt az eseményről. Ez sem lepne meg, de a képek! Grillezgetés, teázgatás, aztán edzés a konditeremben. Merkelről vagy Obamáról nehezen tudok elképzelni hasonlót, ehhez tényleg orosznak kell születni.

  • Due to circumstances beyond our control and a narrow window to finish Dark Matter, with a very rare collaborator, I...

    Posted by GZA on Friday, 28 August 2015

    Az egy nagyon jó kérdés, amire igazából senki sem tudja a választ a két érintetten kívül, GZA most ezért mondta le a turnédátumait, hogy befejezze a Dark Matter című albumát, amin ezek szerint a new age mágus is szerepelni fog valamilyen formában.

  • Fotó: castellum.do

    Dunúajvárosban megdöntötték a mozi előtti téren az újraélesztés világrekordját, ehhez szerencsére nem kellett egy csomó dunaújvárosi polgárt eszméletlen állapotba juttatni, elég volt hozzá 180 bábu és egy órányi újraélesztés.

  • Elég szenzációs ez a dél-afrikai produkció, én már a nézésébe is beleszédültem.

    Akrobata testvérpár látványos gyakorlata
  • Elég macerás, de remekül néz ki a lime-ból és eperből összehozott törpegörögdinnye. És a végére ott van még a minipizza is.

    Alap partykaják: mini görögdinnye (!) és mini pizza
  • Ezzel a kukoricatáblába "faragott" labirintussal emlékeztem meg valahol Amerikában arról, hogy 150 évvel ezelőtt adták ki először az Alice Csodaországbant:

  • Nem tudom, mit tanítanak Kaliforniában az iskolákban, de úgy tűnik, azt nem, hogy ha látsz egy csörgőkígyót, akkor hagyd szépen békén és kerüld el jó messzire. Vagy ha tanítják is, a 36 éves Alex Gomez nem nagyon figyelt oda biológia órán, mert amikor hétfőn találkozott 120 centis csörgőkígyóval a háza közelében, úgy döntött, a legjobb az lesz, ha a nyakába teszi és csinál egy szelfit. Meg még egyet, mert az első beállítása nem sikerült tökéletesre. A kígyó ezt már nem bírta, és jól beleharapott a férfi hüvelykujjába.

    Gomez azt már érezte, hogy ez nem lesz így oké, eldobta a kígyót, berohant a szomszédjához, kihívták a mentőt, és így sikerült túlélnie a kalandot, írja a Huffington Post. Később azt mondta, azt tanulta az esetből, hogy a kigyókkal nem érdemes szórakozni.

  • Fotósok előtt ügyesen pózoltak a Dreher zenei fesztiválján dolgozó csaposok, de amikor a látogatókat kellett kiszolgálni, már akadozott a munka. A DreherFeszt oldalán többen panaszkodtak arra, hogy egy-másfél órán át kellett sorban állni, leülepedett habból összekutyult korsókat is kiadtak a vendégeknek, és csak a pultnál derült ki, hogy egy vevő legfeljebb öt sört vihet egyszerre.

    Nem törvényszerű, hogy ahol profin gyártják a söröket, ott az eladás is jól megy.

    A Dreher a Facebook-oldalán elnézést kért mindenkitől, és azt ígéri, hogy jövőre még jobban odafigyelnek a kiszolgálásra.

  • Második alkalommal rendezte meg Orosháza a TFA (Toughest Firefighter Alive) elnevezésű megmérettetést, vagyis a legerősebb tűzoltók versenyét.

    Mintegy 120 magyar, román, szlovák és szerb tűzoltó versenyzett, és ahogy látjuk, abban is összemérték az erejüket, hogy ki tud egy nyolcvankilós kék bábut jobban felemelni.

    De viccen kívül, a képek alapján kellett tűzoltótömlőt cipelni, palánkon átugrani, kalapáccsal dobozt ütögetni. Remélhetőleg a magyar tűzoltók megmutatták, hogy erős tűzoltókért nem kell a szomszédba menni.

  • Twitteren nagyon pörög a #justiceformichai hashtag, mert twitterezők hadai vannak kiadakva egy most hirtelen felkapott videón, amin egy férfi egy olyan zacskót dob oda egy majomnak, amit az állat ételnek hisz, ezért elkezdeni kibontani, mire a zacskóban felrobbannak az odarejtett petárdák. A majom ezután elszalad, a háttérben pedig férfiak nevetése hallatszik.

    A majomnak a robbanás miatt leszakadt egy ujja, a Twitteren meg teljesen jogosan meg a hőzöngés, hogy mégis mi lehet a baja annak az idiótának, aki ilyesmit csinál.

     

  • A magát Hanksynak nevező utcai művész Tronald Dumpnak nevezte el a Donald Trump milliárdos ingatlanmágnás-vállalkozó republikánus elnökjelöltről készült alkotást. Trump ellentmondásos figura, ő volt az, aki egyszer már bolondot csinált magából azzal, hogy élére állt annak a mozgalomnak, amely megkérdőjelezte Barack Obama amerikai születését. Már több korábbi elnökválasztáson is lebegtette részvételét, és bár eddig még sosem indult, az így nyert ingyenreklámot sikeresen használta fel saját céljaira.

    Mindenkit ekéz, aki csak elébe kerül, nem csoda, hogy a művész ezzel az alkotással emlékezik meg róla. Manhattanben nézheti meg, aki arra jár.

  • 38 ezer euró (durván 12 millió forint) kártérítést akar egy nő egy hatéves lánytól, aki miatt állítása szerint síbalesetet szenvedett az ausztriai Vorarlbergben.

    A hatéves lány és a nő az német határ közelében fekvő Bregenzerwaldban síelt. A lány egy tanulócsoporttal együtt ment le a pályán, és a nő elé vágott, aki elesett és komolyan megsérült. A nő korábban a csoportot vezető síoktatót is beperelte, de azt a pert elbukta. A nő azóta sem tud síelni, és azért is kártérítést akar, mert szerinte a jövőben is kára származhat abból, hogy balesete volt.

    Az osztrák törvények szerint 14 éves kor alattiakat nem vonhat felelősségre a bíróság, de kivételt jelenthet, ha a bíróság úgy ítéli meg, hogy a kiskorú tudatában volt a cselekedete következményeinek. A bíróság szerint egyikőjük se figyelt oda eléggé, ezért mindketten hibásak a balesetért, de döntés csak három hét múlva várható az ügyben. (Independent)

  • „Persze a többség nem is ide akar jönni. De aki jön, jól teszi, legalább lesz valaki a kivándorlók helyett” – mondta egy lány egy budapesti a villamoson zötyögve.

    „De akkor eltűnik a magyar nyelv” – vetette ellen barátnője. „Nem fog” – mondta a lány magabiztosan, de nem mondta, hogy miért. Talán arra gondolt, hogy csak áthelyeződik, mert egy csomóan meg kimennek máshova a magyarok, például ő is menne, talán fog is, de sajnos itt már le kellett szállnom, így azt már nem tudom, hova.