2024. június 17. 15:00
Románia 3
Ukrajna 0
Fussballaréna München I. forduló
2024. június 17. 18:00
Belgium 0
Szlovákia 1
Frankfurt Arena I. forduló
2024. június 17. 21:00
Ausztria
Franciaország
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • A Buzzfeed beválogatta a hét 22 legfontosabb és legerősebb képe közé ezt a szerb-magyar határon készült képet:

    Ezt a pillanatot nem csak Kisbenedek Attila, az AFP fotósa, hanem Szabó Bernadett, a Reuters fotósa is elkapta, ő el is mesélte nekünk, milyen körülmények között készült a kép.

  • A 71 ember halálát okozó tragédia után láthatóan intenzívebb a rendőri ellenőrzés az M1-es autópályán – számoltak be szemtanúk. „Győr felé Budaörs határában rendőrautó állított ki egy furgont, Bábolna felé szintén félre volt egy állítva. Este Budapest felé, Győr után vizsgáltak egyet az út szélén és ugyanez történt egy kisebb furgonnal Pest előtt és Budaörsnél is” – írta egy olvasónk.

    A cél nyilvánvalóan a menekültek szállításában utazó embercsempészek kiszűrése.

  • "Allahu Akbar, Allahu Akbar. Egy daliás legényt keresek, házasodni szeretnék. Én jöttem Szíriából, nevem Masszív Bukikakukira, a tevém patája is elkopott. Azt mondták nekem, itt csak a lábunkat kell széttenni. Jaj, de szép emberek, de engem sajnos kipateroltak a sivatagba, ezért eljöttem Magyarországra, hogy vőlegényt keressek magamnak" - ezzel a fantasztikusan ütős poénnal szórkoztatta a násznépet a XIV. Ruzsai Hagyományos Parasztlakodalom egyik résztvevője, az álmenyasszony.

    Parasztlakodalmon paraszt poén, kommentálta a néphagyomány újítását a Délmagyar, amely hírt adott a lakodalomról. A következő álmenyecske egyébként egy roma asszonyt személyesített meg, állítólag az sem volt sokkal viccessebb.

  • A Louvre-ba milliók zarándokolnak egy kar nélküli Vénusz kedvéért, Győr tulajdonképpen kasszasikert csinálhatna a fej nélküli Vénuszából. 

    A Kisalföld beszámolója szerint ugyanis hirtelen eltűnt a Radó-szigeti Vénusz-szobor feje. A szobor neve amúgy Mosolygó Vénusz, így persze még kínosabb, hogy nem láthatjuk az arcát.

    Fotó: Nagy Tibor / Kisalföld.hu

    A lap kereste az illetékes Győr-Szol Zrt.-t, ahol későbbre ígértek választ. 

    Amióta felállították a Radó sziget Vénusz-szobrát, Eskulits Tamás alkotását többször megcsonkították. Volt, hogy előbb kezét, majd fejét veszítette el, és a Rábába dobták a testrészeket. Évekig nem volt pénz a torzó rendbehozatalára, míg végül 2001-ben Eskulits Tamás ismét befejezte a szobrot. 

  • Az MTI szorgosan ad ki közleményeket, sajtónyilatkozatokat, interjúkat arról, hogy a dél felől érkező menekültek micsoda károkat okoznak. Ezúttal a vajdasági Horgos polgármesterének szavait közvetíti a nemzeti hírügynökség.

    Bacskulin Istvántól mi a következő gondolatot emelnénk ki:

    van olyan ültetvény, ahol tavaly 35 tonna barackot szedtek le, idén azonban egyetlen szemet sem, mert a bevándorlók éretlenül megették a fáról.

    Ráadásul:

    szétszedték a bevándorlók az öntözőrendszert, abból ittak, tisztálkodtak.

    A polgármester ezen azért értetlenkedik, mert amikor a bevándorlók megérkeznek Horgosra "több ezer eurókat vesznek fel a bankból". 

    És nyilván nem barackra vagy öntözőrendszerre költik.

  • A Keletinél őrt áll a rendőrség a Münchenbe tartó nemzetközi járat indulása előtt, nehogy illegális bevándorló jusson fel a vonatra.

    Délután 150 menekült tüntetett a pályaudvarnál – írta a 444.hu. De délután négy óra után már nem volt nyoma az incidensnek. A menekültek attól tartottak, hogy börtönbe kerülnek, ha nem engedik őket tovább. Végül a rendőrök összetűzés nélkül visszaterelték őket a tranzitzónába, ahol most is nagyon sokan vannak. A korábbinál viszont több rendőr nincs a helyszínen.

  • Sehol egy lehajtott fővel a nemzethalálra emlékező politikus. Sehol egy félárbócra eresztett zászló. (Már nem árboc, mert a helyesírásfelelősök úgy döntöttek.) Pedig az ezeréves ország legtragikusabb napja augusztus 29.

    Azt talán sokan tudják, hogy a mohácsi csatát is ezen a napon buktuk el.

    • Na de öt évvel korábban, 1521-ben ugyanezen a napon veszett el Nándorfehérvár, ahonnan 1456-ban még visszapattantak a törökök Hunyadi Jánosnak hála.
    • Aztán jött 1541, ezen a napon vették be turistáknak álcázott törökök Budát.
    • 1602-ben visszavették a törökök a rövid időre Habsburg-kézre került Székesfehérvárt.
    • 1660-ban a törökök megszerzik Nagyváradot.

    De másnak is sötét volt ez a nap, és ne feledkezzünk meg róluk sem, elvégre a szíriusziak, a sumérek, etruszkok mellett az inkák is a magyarok ősei:

    Pizzarro megöleti az utolsó inka uralkodót, ezzel véget vet az Inka Birodalomnak és beveszi Cuzcót.

    És Jókai Mór barátai is tudnának beszélni e nap szomorúságáról, a futószalagszerűen is alkotni képes író ugyanis ezen a napon hagyta magát elvetetni az állítólag nagy hárpia Laborfalvi Rózával.

    Update: Ami Mohácsot illeti, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem rektora, Patyi András beszédet mondott a Mohácsi Történelmi Emlékhelyen, arról szólva, hogy történelmünk Moháccsal tanított meg mindig felállni, talpon maradni. Elvégre van Magyarország, van magyar nemzet, amely tud emlékezni. Ezért aztán "szabad-e egy percig is egy győztes Mohács képét felvázoló alternatív történelem csábításának engednünk?" – idézte Patyi szónoki kérdését az MTI.

  • 11. lett a magyar !SpamAndHex a világ legrangosabb hekkerversenyén, a DEFCON-on, ahol már az is nagy szónak számít, hogy egyáltalán bejutottak a döntőbe

    Fotó: BME Hálózati Rendszerek és Szolgáltatások Tanszék / Facebook
  • Kigyulladt Odesszában egy 22 emeletes lakóház szombaton. A külső borításon gyorsan terjedt a tűz, a füst több kilométerről is látszik a Fekete-tenger partján álló ukrajnai városban. Az Unian hírügynökség úgy tudja, áldozat nincs, ami annak köszönhető, hogy az épületet állítólag még nem adták át, így a lakók még nem költöztek be.

    Kigyulladt Odesszában egy 22 emeletes lakóház
  • Gáz szivárgott egy csatornafedél fölött parkoló autóból Budapest III. kerületében, a Kiscelli utcában - írta a honlapján a katasztrófavédelem. A helyszínre a III. kerületi hivatásos tűzoltókat riasztották, valamint a gázszolgáltató szakemberei is méréseket végeztek.

    Utóbbiak robbanásveszélyes gázkoncentrációt mértek a csatornaszemnél, emiatt a Kiscelli utcát, a San Marco utcát és a Szőlő utcát teljes szélességében lezárták. 

    Az autót végül a VIII. kerületi tűzoltó-parancsnokság autószállítója áthelyezte.

  • A Budapest-Nápoly repülőjárat ma negyven perc késéssel indult, de ennek az olasz úrnak ez nem vette el a jókedvét. És az sem, hogy túlméretes kézipoggyásszal érkezett. Vidáman taposta a bőröndöt megfelelő méretűre.

    Hölgyeim és uraim, akkor most bemutatjuk, hogy kell megfelelő méretűre alakítani egy túlméretes kézipoggyászt.

    Túlméretes kézipoggyász átrendezése
  • A budapesti balesetről a BKK Facebook-oldalára töltötte fel ezt a képet, annyit írtak hozzá, hogy a baleset miatt nem jár a troli sem. Egyelőre nem tudni, van-e sérült vagy áldozat.

  • Péntek este hatalmas tüntetés volt Bejrútban, miután már több mint 20 tonnányi bűzlő szemét gyűlt össze a városban azt követően, hogy a főváros melletti szemétlerakót július közepén bezáratták a hatóságok, majd felmondtak a szemétszállító cégnek is. A tüntetők már a kormány lemondását követelik.

  • Az Index prüdériatagozata sokáig tanakodott azon, hogy beszámoljunk-e erről vagy mindörökre elhallgassuk a hírt. De tény, a Blikk képekkel is alátámasztotta, hogy csütörtökön

    egy pár a Dunában szexelt a Szent Gellért térnél.

    A Blikk rendkívül informatív cikkéből megtudjuk, hogy a fiatal pár a Gellért fürdőből a Dunába ömlő csatornánál "valósította meg a legmerészebb álmokat". Aztán kiderül az is, hogy nem igazán zavartatták magukat, pedig egy idő után minden autós dudált a szeretkező párnak.

    A nem mindennapi esetet persze kielemezték a szakértők is:

    • Rusz Edit szexuálpszichológus: "Az ilyen párok általában izgalomra szomjaznak, ami azzal a veszéllyel jár, hogy az együttlétek elveszítik intimitásukat, végső esetben pedig a szokványos aktusok már nem hozzák izgalomba őket".
    • Kóczán István belgyógyász: "Temérdek fertőzést össze lehet szedni egy kalanddal. A nemi szervek is károsodhatnak baktériumok, vírusok és gombák miatt".

    A pár amúgy szabálysértést követett el tettével, pénzbírságot szabhatnak ki rájuk. 

  • Nem kell hozzá más, mint egy kreatív és művészi korszakában lévő gyerek és egy üveg mogyoróvaj/nutella/lekvár. Itt a mogyoróvajas verzió, nagyon jó!

     

  • Három autó karambolozott az M5-ös autópálya 25-ös kilométerénél a főváros felé tartó oldalon, két ember megsérült - mondta Beluzsárné Belicza Andrea, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-nek.

    A forgalom egy sávon halad. A balesettel érintett útszakaszon kisebb torlódás alakult ki, kerülni az inárcsi kihajtónál, az 5-ös főút felé lehet.    

    Csámpai Attila, a Pest megyei katasztrófavédelem szóvivője azt közölte, hogy - az első adatok szerint - a külföldi rendszámú járművekben összesen 11-en utaztak, közülük ketten súlyosan megsérültek. Az egyik sebesültet mentőhelikopterrel viszik kórházba.

  • Csodálatos interjút közöl ma a Népszabadság Fazekas Sándorral. A megtekintésekért is felelős agrárminiszter az állami földeladásokkal kapcsolatban azon csörtézik az újságírókkal, hogy vajon kerülhetnek-e majd újabb földek Mészáros Lőrinc felcsúti polgármester, Orbán Viktor jóbarátja tulajdonába. Muszáj szó szerint idézni:

    Nol: - Az ország számos pontján nagy földterületek bérleti jogát elnyerő Mészáros Lőrinc ön szerint helyben élő földműves?

    F. S.: – Igen, helyben élő, lakóhelyén gazdálkodó földműves.

    Nol: - Ő gázszerelő.

    F. S.: – Helyben élő földműves. Benne van a földművesek jegyzékében. Ez nem zárja ki, hogy egy gazda mással is foglalkozzon.

  • A 35 éves ausztrál férfi Darwinból Brisbane-be repült, de a táskájában találtak egy krokodilt, ami zsenge kora miatt elfért a férfi csizmájában. A férfinak 5700 ausztrál dollárt (csaknem 1 millió 150 ezer forintot) kell befizetnie az ausztrál államkasszába a kihágás miatt, ugyanis bár a krokodilt legálisan szerezte be Észak-Ausztráliában, a queenslandi törvények értelmében nem hozhatta volna be az államba engedély nélkül. (Independent)

  • A múlt nap érte el a Facebook először, hogy egy nap alatt 1 milliárd ember lépett fel az oldalra, ennek örömére a Guardian összegyűjtötte, hogy miben is változtatta meg az emberek életét az egyik legkedveltebb közösségi oldal.

    • Megváltoztatta az ismerős fogalmát. Most már mindenki Facebook-ismerősre gondol a szó hallatán, közben ismerőseink nagy része nem is ismerős a Facebookon, és Facebook-ismerőseink egy részét nem is ismerjük személyesen. A személyes beszélgetések, osztálytalálkozók is elvesztik a varázsukat, hiszen elég csak a másik adatlapjára menni és már mindent tudhatunk is róla.
    • Kevésbé figyelünk az adatainkra. Az most mindegy is, hogy megosztjuk életünk minden másodpercét a nagyközönséggel, de megadjuk akár az e-mail címünket is és a telefonszámunkat is. És egy bölcs mondás szerint, ha nem fizetsz érte, akkor termék vagy. És a reklámokkal bombázóknak már elég is, hogy megadtuk a telefonszámunkat, le se fogjuk magunkról kaparni őket. 
    • Rengeteg munkát teremtett. Ugye ismerős ismerőseinél, hogy social media manager? Irigykedünk, hogy de jó munkájuk van, hiszen egész nap Facebookoznak? Az a cég, aki nem akar lemaradni biztosan foglalkoztat egy embert a közösségi oldalakkal való foglalkozással. 
    • A pártok is felfigyeltek rá. Mivel állandóan nyomkodjuk a telefonunkon a Facebookot, más meg nem igen olvasunk, ezért a pártok is rájöttek, hogy frissnek és aktuálisnak kell mutatkozni, így megragadnak minden alkalmat, hogy a Facebookon az üzenőfalunkra kerüljenek. 
    • Forradalmak indulnak el rajta. Elég a 2011-es Arab Tavaszra gondolni, ami legaktuálisabb hazai ügyhöz a menekültkérdéshez is vezetett. A diktatúrák ezért is szeretnék ellenőrzés alatt tartani, vagy betiltani az egészet, hogy ne tudjanak önszerveződni az emberek maguktól. 
    • A Facebook dönti el mi a hír és mit olvasnak. Szomorú vagy sem, mivel nagyon sokan csak a telefonjukról interneteznek, ezért nem nyitnak meg külön híroldalakat, csak azt olvassák ami szembe jön az üzenőfalon. 
    • Maga a Facebook. Mivel eleinte csak fiatal egyetemisták használták, az egész az ő ízlésükre volt kialakítva. Mára viszont már a a 65 éven felülieknek az 59 százaléka használja a Facebookot, így most már nekik is meg kell felelni.