új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • Gábor nevű olvasónk küldött egy képet egy valamiről, amit Budapesten talált, de át is adnánk neki a szót:

    "Egy kis játékra invitálnálak benneteket pár perc erejéig. Először is, ha valaki a saját tulajdonát ismerné fel a képen, jelezze és visszaszolgáltatjuk a számára. Budapesten az egyik padon találtuk ezt a furcsa "tárgyat". Azt sikerült megállapítani róla, hogy orosz eredetű, bár azt nem tudjuk mi áll rajta, mert nem tudunk oroszul. Az elején azt hittük, valamilyen doboz, de kialakítása miatt (mivel semmilyen nyitó panel nincs rajta) rájöttünk hogy nem. Ennek ellenére kinyitottuk, hátha mégis, de amit benne találtunk azt nem tudjuk értelmezni (képen látható). Nem vagyok mérnök, de semmilyen mechanikára utaló alkatrész, vagy valamilyen illesztés nincs benne/rajta ami arra utalna hogy valaminek az alkatrésze. A kíváncsiság nem hagy nyugodni, és mivel Mi egyáltalán nem tudjuk azonosítani, bízunk benne, hogy hátha itt valakinek sikerül!"

    UPDATE: több olvasónk is beküldte a megfejtést, ez egy áltudományos kutyulmány, elvileg a káros elektromágneses sugaraktól véd. Ak kéjt érez hozzá, itt olvashat róla részletesen.

  • Pedig a világ legolcsóbb poénja. Egy twitter account abból áll, hogy fognak fotókat ISIS-tagokról, amiken mikrofon van a kezükben, és aláírnak dalszövegrészleteket, mintha éppen karaokéznának. Ilyen egyszerűen még talán soha nem tettek nevetség tárgyává terroristákat.

     

  • Sokan szeretik túltolni a kutyájuk szeretését, így van ezzel ez a vlogger is, aki a kutyája hasonmásává sminkelte magát. Mondjuk farsangra vagy halloweenre tök jó ötlet. 

  • A Crocs az eddigi, bőséges gyerekkínálat mellé piacra dobott két, felnőttenek szánt, Csillagok háborúja-mintás papucsot, szóval innentől kezdve semmi akadálya nem lehet annak, hogy december 18-án az egész kiscsalád egyenpapucsban menjen el a multiplexbe Ébredő Erőt nézni. Igen, a második képen csubakkás papucs látható.

  • Ezen a fotón az IKSZ néven ismert mini KDNP, azaz az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség figurái arról beszélgetnek, hogy hogyan tudnák az egyházak megszólítani a fiatalokat. Nem tudnám megmondani, miért, de szerintem elképesztő ereje van ennek a képnek. Benne van a tanácstalanság éppúgy, mint a remény.  

    Délelőtti beszélgetésünkön sok kérdésre keressük a választ. Hogyan tudnak fiatalosak lenni az egyházak? Hogyan tudják megszólítani a fiatalokat?

    Posted by IKSZ - Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség on 2015. augusztus 28.
  • Ha ma akarnák a Dirty Dancing bizonyos felvételeit felvenni, új helyszínt kellene keresnie a rendezőnek. Ugyanis a Virginia állambeli Pembroke mellett található Mountain Lake (Hegy-tó magyarra fordítva) teljesen kiszáradt. Az 1987-es forgatáskor még egész magas vízszinttel rendelkezett, ám 1999-ben már egyszer sokat csökkent.


    Ez 2003-ra normalizálódott, de 2006-ban elindult kiszáradási folyamat a napokban ért véget a teljes ürességel. Nemcsak filmtörténeti szerepe miatt volt híres a virginiai tó, ugyanis kiszáradását nem a globális felmelegedés, esetleg a lecsapolások okozták, egy a világon egyedüli "pumpáló" rendszer létezik a tó medencéje alatt, ami elszívja a vízet. Ez okozta a korábbi változásokat is, mely a szakember szerint csak a tó újjászületését szolgálja, ám most a természet túltolta a dolgot, amint az a képen is látható, a tó fokozatos visszaszorulása a műhold képeken is tisztán kivehető volt.

    ( via )

  • A déli határon sebtiben felállított kerítés láthatóan nem tartja vissza, és nem is állítja meg a menekülteket. Az állatokat viszont igen.

  • Ijesztő trend az, amit Swift a mostani turnéján meghonosított: a koncertállomásokra odatelepíti/csődíti a legjobb celebhaverjait, akik a koncert alatt tök spontán felbukkannak a színpadon, és ha már ott járnak, táncolnak/énekelnek egyet, ha kell, ha nem. A közönség persze vinnyog és sikolt a gyönyörtől, egy jegy áráért nemcsak egy halom ótvar popslágert kap, hanem Joey-t a Jóbarátokból, a hülyének is megéri.

    Boldog boldogtalan részt vesz az önkéntes turnékellékségben Julia Robertstől Matt Le Blancon át Justin Timberlake-ig. Az, aki nem kerül be ebbe a körbe, az lófaszjóska, azt ugye mondani sem kell, Katy Perry például most biztos nagyon ideges, mert a hosszú lábairól ismert Swift őt fel nem hívná a színpadra az istennek se' (van valami balhé kettőjük között, de nem merek magyarázatot megkockáztatni).

    Billy Joel chicagói koncertjén Amy Schumer és Jennifer Lawrence szólította a színpadra

    Swift példáját most éppen egy eddig tök normálisan korosodó úriember, Billy Joel irigyelte meg, ő chicagói koncertjén Amy Schumer és Jennifer Lawrence színésznőket szólította színpadra/tett úgy, mint aki kurvára meg van lepve, amikor megjelentek. A két nő táncolt egy jót az Uptown Girlre, Joel meg egy kicsit megint menőnek érezhette magát. Mi lesz a következő? Pándi Balázs élőben mutatja meg Lars Ulrichnak, hogy kell ledobolni a Batteryt?

  • Kidobták a telephelyéről a Mastermobilker Kft.-t, amelyet összefüggésbe hoztak az ausztriai menekülttragédiával, erre utal egy kép, amit az egyik olvasónk küldött be. A cégé volt az a hűtőautó, amiben 71 menekült halt meg, köztük gyerekek.

    Ahogy az Index    kinyomozta   , a hűtőkocsis teherautót először egy szlovák vásárolta meg, majd tőle a magyar Mastermobilker Kft. vette meg. A gépjárművekkel kereskedő, 2013-ban 308 milliós árbevételt produkáló Mastermobilker Kft. tulajdonosa a kecskeméti Kondor János, és a cég ügyvezetője is ő volt idén májusig. Ekkor egy Dorohi Ruslan nevű ukrán vette át a vállalkozást. Kondornak egyébként jó néhány megszűnt, felszámolás alatt lévő cége is van, többek között cateringgel, büféüzemeltetéssel foglalkozók.

  • De tényleg itt van, és akár szereti, akár utálja az erőszakos jeleneteket, a századik ütés-effektnél mindenképpen beüt a flow-élmény.

    Itt az összes maflás amit Jason Statham kiosztott
  • Egy fotósorozat az orosz Ilja Skurenyovról, miután sikeresen vette az akadályt a tízpróba mai magasugró számában a pekingi világbajnokságon.

  • Na vajon, melyik, hát Grumpy Cat, azaz Mogorva Macska, aki a videó tanúsága szerint a méretvételt pont annyira élvezte, mint egy beöntést.

  • Csodálatos szerszámot, egy valódi véletlenszerű hisztigenerátort faragott egy Darius Kazemi nevű, hm, hát mondjuk internetes művész. A cucc annyit tud, hogy a legutóbbi amerikai népszámlálás hivatalos adataival bűvészkedve összerak egy szöveget, amiben megindokolja, hogy miért végtelenül szar és élhetetlen X város, és az író inkább lelép Y városba. Ahol X és Y totálisan csereszabatos természetesen. Mindez gyönyörű ívre felhúzva, egyre indulatosabban, a végén Shakespeare-idézettel, plusz az Eric Cartman örökzöld "kabbe gyíkok én leléptem"-jére rímelő elköszönéssel. Klikk ide.

  • Talán ön is tudja már: O-val kezdődik és RBÁN-nal végződik:

    Ezt hiába akarják románokra kenni! Ez Orbán lelkén szárad! Ha ezeknek az embereknek nem kellett volna a magyarok elől is menekülni, akkor még élnének!

  • A legbénább fotós picsogás következik most:

    Én szerettem az Instagramot. Egy mobilra kitalált fotómegosztó volt, ami arra törekedett, hogy egy kicsit más legyen, mint a többi fotómegosztó.

    A négyzetes képek tök jó keretet adtak a mobilos fotózásnak. Mindegy volt, hogyan tartom a telefont, a négyzet akkor is négyzet marad, ha álló képből vágom ki, és akkor is, ha fekvőből.

    Nem túlzás azt mondani, hogy az Instagram forradalmat csinált ezzel a mobilos fotózásban, hiszen még a telefongyártók is ehhez igazították a saját alkalmazásaikat, amikor 1:1-es kivágást kaptak a telefonok gyári appjai is. A négyzetes fotó a legjobb mobilos képformátum, mert szépen betölti a telefon kijelzőjét, és nem marad felesleges keret a kép körül, ami üresen foglalja a helyet a tartalom elől.

    Eddig minden kép egyforma nagy volt, és ez így volt jó. Néha lemaradt valami vagy valaki a kép széléről, de ez legalább arra ösztönzött, hogy oldjam meg, hogy ami a képen valóban fontos, az ne maradjon le.

    Instagramon nem voltak bénán komponált otromba állóképek, és nem voltak kivehetetlenül pici csíkba szuszakolt panorámafotók sem. Egészen mostanáig. -Bár az tény, hogy a felhasználók 20 százaléka eddig is használt valamilyen alkalmazást, hogy beleerőszakolja a nemnégyzetes képeit az Instagramba. Az ő dolguk lesz sokkal könnyebb mostantól.

    Mert hogy a Golden Gate nem fér bele egy négyzetes fotóba. Pff. Hát menjen hátrébb és fotózza onnan!

    Reggel óta ugyanis már nem csak 1:1-es fotókat lehet feltölteni az alkalmazásból. A legújabb Instagram-frissítéssel bekerült egy újítás, amivel álló és fekvő képek is megoszthatóvá váltak, ezzel vége az én négyzetes kis világomnak

    És most nagyon, nagyon szomorú vagyok.

    #régenmindenjobbvolt #hanemtetsziknehasználd

  • Bárgyú happyzést párosítani Szent Istvánhoz és általában a vérzivataros magyar múlthoz - SKANDALLUM! Sokan felháborodtak az üdvözlőlapot látva, annak ellenére, vagy épp azért, mert az Európai Néppárt fogalmazta meg ebben a formában ünnepi jókívánságait. 

    A Fidesz brüsszeli anyapártja a Facebookon üzent, de a jelek szerint meglepetésnek szánta a gesztust, és nem kérdezte meg édesgyermekét, hogy mi lenne az ilyenkor szokásos üdvözlőlap-szöveg. 

    A háborgókat persze gyorsan leoltották az elkötelezett kommentelők: 

    Kedves honfitársaim! Az Államalapítás nem kis dolog, igenis kemény küzdelemmel jár, ezért aki magyarnak hiszi magát, az legyen büszke arra, hogy ennek az országnak polgára lehet, megalázva-megtörve ez az ország megmutatta a világnak a szabadság jogát.

    Ezért, aki nem hisz benne, az hagyja el az országot. Jobban jár ő is és az országunk is. Tisztelet az elődöknek, és Isten áldása az utódoknak, erő és kitartás az élőknek...Sokáig ünnepeljük ezt az ünnepet.

    Fotó: EPP - European People's Party
  • A magyar szövetség Veletek az ország! szlogennel a közelgő magyar-román meccs Eb-selejtező miatt indított kampányt, ezzel szeretnék jelezni, hogy ez a meccs kicsit több, mint egy átlagos focimeccs, és remélik, hogy sokan beállnak a csapat mögé, olvasható a közleményben.   

    A selejtezőt szeptember 4-én, azaz jövő pénteken rendezik, most irányítja majd először a csapatot a Dárdai Pál utódjának kinevezett Bernd Storck. 

     
  • A köztévé stábja pont a helyszínen csípte el, amikor megindult a szülés egy ott várakozó menekült-kismamánál. A gyorsan kiérkező mentősök a helyszínen segítettek a szülés levezetésében, és az első hírek szerint a babával és az anyukával is minden rendben.

  • Az a színész, aki ennyire viccesen tud tátogni világslágerekre, sokkal menőbb, mint bárki más a szakmában vagy celebvilágban:

     

    A video posted by 50 Cent (@50cent) on

     

    A video posted by Jacob Tomuri (@jaketomuri) on

  • A 13 éves fiú augusztus 23-án 13 óra körül ment el tatabányai otthonából, majd nem ment haza. Aki tud valamit a hollétéről, jelentkezzen a Tatabányai Rendőrkapitányságon (34/517-777), vagy a 112-es telefonszámon. (via)

    Fotó: Tatabányai Rendőrkapitányság
  • Egészen furcsa légköri (???) jelenségről készített fotósorozatot Dobó Géza kolléga a Hungárián autózva. Vajon mi lehet ez? Furcsábbnál furcsább tippek és még több fotó az Urbanistán.

  • Van, aki a kocsival szokott átállni egyik helyről a másikra a ház előtt, mások meg egy Szojuz űrhajóval teszik ugyanezt. Gennagyij Padalka és Mihail Kornyijenko, az űrállomás két orosz lakója az állomás egyik moduljától állnak át a másikra, egészen pontosan a Poiszk kutató és zsilipmodultól a Zvezda lakómodulhoz. A poszt írásakor épp ott tartottak, hogy 18 percnyi rutinozőás után vissza is kapcsolódtak, természetesen pont úgy, ahogy tervezték.

  • Szúrod? – kérdi Medvegyev Putyintól, aki már régóta cicázik a kis gyakornokkal, vagyis a Krím főügyészével, a neten mangalányként elhíresült Natalija Polonszkajával.

    A Putyin vezette kemény fiúk csapata nagy bulira készül: visszaszerzik Alaszkát.

    Na, a film még nincs meg, és de a trailer az eredeti szereplőkkel már kész:

  • Tudod, mikor öltözhetsz mutáns nindzsateknőcnek az életünk nagy napján, drágám? Majd ha piros hó esik! Sőt, majd ha százezren megosztják egy posztodat Twitteren!

    Valami ilyesmi hangozhatott el, mielőtt Nic Vargus, az internet legújabb szárja nekilátott a nagy projektnek: kitette Twitterre, hogy ha ezt a posztot több mint százezren posztolják újra, az asszony megengedi neki, hogy teknőcnek öltözzön az esküvőn. 

    Másfél nap alatt összejött a dolog, a cikk írásakor épp 114 ezer ember döntött úgy, hogy miért is ne. A sráccal azóta interjút készített  több netes újság, de ami ennél is fontosabb, a menyasszonya is elfogadta az eredményt.

  • "Hozd el a nagyit!" jelszóval szervez közös vetítést unokáknak és nagyszülőknek a Budapest International Documentary Festival, amelynek keretein belül mindenféle nemzetközi dokumentumfilmeket nézhetünk majd szeptember második felében. A filmfesztivál beharangozásaként, szeptember 10-én, szombaton délelőtt tizenegy órától Sós Ágnes Szerelempatak című filmjét vetítik majd, amiben idős emberek osztják meg tapasztalatiakat és vallanak a szexuális kalandozásaikról. A vetítés ingyenes, a rendezőnő pedig több idősklubból is toboroz hozzá nézőket. A filmet az Index is szerette, cikkünk erről itt, a rendezővel készült interjúnk pedig itt olvasható.

    Szerelem patak - előzetes
  • Elképszetően jópofa térképet állított össze az Estately nevű oldal, ami az egyes államok elmúlt 11 évének Google-kereséseit vizsgálta, és közben azt kutatta, melyik állam milyen kínos keresésekre van ráállva. Washington például a zokni és szandál kombinációjára, Alaszka Nicolas Cage-re, Hawaii az e-cigire, Florida a szemöldökpiercingekre, Georgia a herpeszre, Észak-Dakota a Szigeten is haknizó Limp Bizkitre pörgött rá az utóbbi időkben. És ez csak néhány példa a sok-sok amerikai állam közül, a többit tényleg az Estately térképén kell kibogarászni.