új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • Az orosz sportolók harmada nem mehetett el a riói olimpiára, az államilag szervezett doppingolás gyanúja miatt. A könnyűatléták az egyetlen Klisina kivételével otthon maradtak, és a NOB az orosz sportdiplomatáknak sem adott akkreditációt.

    Oké, ha az oroszok nők rúdugorhatnak, meg súlyemelhetnek, diszkoszvethetnek, meg gátfuthatnak, akkor mivel üssék el az időt?

    Hát tankversennyel.

    Nincs annál szebb, mint amikor a kommentátor azt mondja: "és ráfordul a célegyenesre a tankkezelő személyzet".

    Na jó, valójában nem Rio de Janeiro pótlására találták ki az ArmyGames 2016-ot rendeztek már ilyet korábban is. A nemzetközi katonai versenyen az oroszok mellett Kína, Kazahsztán, Belarusz, Örményország, Azerbajdzsán – baltás versenyszám nincs –,  Angola, Egyiptom, Irán,Venezuela, Zimbabwe is részt vesz, de van egy-egy versenyszám, amire Kuvaitból, Szerbiából, Kirgizisztánból, Indiából is eljöttek. 

    Én egy tankversenyt kaptam el, de elgondolkodtató, hogy a kínaiak két másodperccel legyőzték az oroszokat. 

    És Magyarország nincs ott?

  • A srác nem is akárki, hanem az internethíresség, IKEA-s szóvicceket gyártó szeretni való őrült (a videót kb. lehetetlen lefordítani viccesen, nem is erőltetjük). Most megint nagyot gurított: sziklamászás közben kérte meg barátnője kezét (amúgy igent mondott, yay!), csak azért, hogy egyből utána elmondhassa:

    „Now it's guaranteed that everything from here is... downhill”

    Azaz: garantálom, hogy innentől már csak lefelé van, ezt még talán magyarul is mondjuk, mostantól már csak rosszabb lehet jelentésben. Mondjuk az igen után előtt „5 dollár lesz” poénért is jár a virtuális kalapemelés.

    Gyémántgyűrű helyett meg olcsóbbat vettek, és inkább nyaralásra költötték az árát.

  • A Bored Panda hiánypótló összeállítást csinált arról, melyik országban hogyan szólongatják a macskákat. Itt lehet megnézni és kívülről megtanulni az összeset. Mondjuk én személy szerint nagy csalódást éltem meg, amikor kábé tízéves koromban megszökött a macskám, Cica, és esténként a csepeli panelek között járkáltam az apámmal egy májdarabbal a kezemben, a májat sírva lengettem be a pinceablakokon, és hüppögtem, hogy cicicic, cicicic. Talán a pisz-pisz-pisz hamarabb bevált volna? Sose tudom meg. Úgy egy hétnyi szívszakadás után Cica lényegéből magától hazatért. Annyi májat ehetett, amennyi csak beléfért.

    how-people-call-cats-in-romania-1
  • Mindez Lengyelországban, ahol nagy felháborodást keltett a hír, hogy az állami vasútársaság negyedmillió fát vágott ki az országban. Csak tavaly. 

    Mindez törvényesen, a hatályban lévő környezetvédelmi előírások betartásával történt állítólag, de a pusztítás így is értelmetlennek tűnik sokaknak. A törvény szerint a sínektől 15 méteren belül minden élő fát ki kell vágni, mert ezek állítólag a vasúti közlekedés biztonságát veszélyeztetik.

    Ezzel azonban sok helyen nagyon nem értenek egyet, főleg, hogy máshol egyáltalán nem írnak elő ilyen széles sávot. Németországban hat, Angliában csak három méteres biztonsági zónát írnak elő, és ezek az országok sem arról híresek, hogy tömegesen ugranának a sínek elé öngyilkos vagy netán terrorista szándékú tölgyek vagy nyárfák.

    A lengyel fakivágásoknak sok helyen százéves faóriások is áldozatul estek, mindenfelé rengeteg egészséges fát vágtak ki, miközben a régi fasoroknak az a praktikus haszna is megvolt, hogy  felfogták a zakatolás hangját. A vasúttársaság a fasorok helyett most majd szép modern zajvédő falakat kíván építeni.

  • Nigini, a királypiton házi kedvencként éldegélt a Liverpoolhoz közeli St Helens városában, az Edge Streeten, egy családi házban, amíg valahogy ki nem surrant. A szakértők szerint jó esély van rá, hogy egy sziklakertben vagy mondjuk egy virágcserépben húzta meg magát. Nigini zöld és barna színű, bézs mintával, a hossza jó másfél méter. A helyi rendőrség arra kéri a lakosokat, hogy legyenek éberek, és jelentkezzenek azonnal, ha látják a királypitont.  (BBC)

    kigyobigyo
    Fotó: Rendőrségi fotó
  • 80-145 ezer ember halt meg Hirosimában 71 éve, az amerikai atombomba ledobása után. Három nappal később Nagaszaki kapta a második bombát, az áldozatok számát itt 40 és 80 ezer közé teszik. Az Enola Gayről ledobott Little Boy 4,4 tonnát nyomott, robbanási ereje 15 kilotonna TNT erejével volt egyenlő.

    Japánnak ekkor már semmi esélye nem volt a győzelemre, az európai fronton már májusban véget ért a háború, minden erő Japánra összpontosulhatott. Japán mégsem tette le a fegyvert. Egyes értelmezések szerint egy fordítási hiba vezetett ahhoz, hogy a szigetország nem kerülte el az atomtámadást.

  • Négy emelet magas fákat pusztítottak el és a füves udvart is felszámolták egy kis térkövezés kedvéért - írta a Vagy.hu. Mindez a Debrecen-Nagytemplomi Református Egyházközség által működtetett Nyitott Ajtó Szociális Központ udvarán a Múzeum utcában történt. 

    Az oldalon végig is kattintgathatja az ilyen volt-ilyen lett képeket. A lap úgy tippel, parkolót alakítanak ki a kivágott fák helyén.

  • Augusztus 28-ig látható a Magyar Nemzeti Galéria Picasso – Alakváltozások, 1895–1972 című kiállítása. A tárlaton száz képet állítottak ki, ez Picasso festészetének eddigi legnagyobb kiállítása Magyarországon, ezek legnagyobb része, 74 alkotás a Musée national Picasso-Paris gyűjteményéből érkezett. 

    A nagy érdeklődésre való tekintettel a Picasso kiállítás a szokásos nyitvatartáson túl hétfői napokon is, vagyis a hét minden napján látogatható. 

  • A kaliforniai San Bernardino Megyei Tűzoltóság rakott ki a netre egy GoPrós videót, amiben az egyik tűzoltójuk szemszögéből nézhetjük végig, hogy néz ki egy átlagos munkanapja. Semmi nagyon durva nincs a videón, egy kisebb ház ég ki, de azért ami az 5. percnél kezdődik, azt nem szívesen csinálnám.

    Ilyen veszélyes egy tűzoltó munkája

    (Sploid)

  • Cikkünk folyamatosan frissül.

    150 ezer török katona vonult fel Szigetvár előtt augusztus 6-án – közölte Zrínyi Miklós a helyszínről. A dél-dunántúli erősség várkapitánya kritizálta I. Miksát, mert az uralkodó az Oszmán Birodalom csapatmozgása ellenére nem küldött erősítést a 2300 szigetvári katona mellé. Ez különösen azért meglepő, mert Szigetvár eleste esetén ismét megnyílhat az út Bécsbe.

    Zrínyi szerint a törökök megjelenésében szerepet játszhatott, hogy ő maga az év során felszabadította Siklóst, és megvolt az esélye arra is, hogy a Dráván túlra szorítsa vissza a hódítókat – emlékeztetett a Rubicon.

    Az ostrom különlegessége, hogy azon maga I. Szulejmán is részt vesz, bár kora és egészségügyi állapota kockázatossá teszi a török szultán számára a vállalkozást. 

  • Már állnak a szigeten a VIP kemping sátrai, szép katonás rendben. Hozzá meghallgathatunk 100 ismert riffet ukulelén :)

  • Szűcs Viktor az Színház- és Filmművészeti Egyetem műsorkészítő szakán tanult, ahol most diplomázott (innen is gratulálunk neki) egy egészen rendhagyó műsorral, amit el is küldött nekünk, hátha érdekesnek találjuk.

    Fogta a kereskedelmi tévékből ismert vacsoracsata formátumot, de a celebritásokat négy vallás képviselőjére cserélte ki, így került egy asztalhoz egy buddhista, egy keresztény, egy zsidó és egy muszlim. A videó 33 perces, úgyhogy valamilyen hosszabb tevékenység (pl. vacsorakészítés) közben is meg lehet nézni. 

    Íme:

  • Visszaszorították az Iszlám Államot az Eufrátesz keleti partvidékén Észak-Szíriában, amit a helyiek kitörő örömmel fogadtak. Persze, lehet, hogy ez a Szabad Szíriai Hadsereg propagandavideója , és valójában mindenkit rákényszerítettek az örömködésre, de tételezzük fel, hogy a nők valóban őszinte lelkesedéssel égetik el a rájuk kényszerített, arcukat, szemüket is elfedő burkát és a dzsihádisták távozását. Eddig a hidzsáb is túlzottan ledér volt az Iszlám Állam ellenőrzése alatt tartott területen.

    Az Aleppótól keletre fekvő Abu Galgalban pedig annak örülnek a nők, hogy végre piros színű ruhát is hordhatnak, nem csak fekete burkát, a férfiak meg annak, hogy az Iszlám Állam fegyvereseinek eltakarodása után nem ölik meg őket csak azért mert rágyújtanak, vagy mert nem növesztenek szakállt.

  • Először rendezik meg szeptember 23. és szeptember 25. között a tállyai Kerekdomb Fesztivált és Bormustrát, ami egyfajta Művészetek Völgye-export, ugyanis ugyanaz a szervezőcsapat áll mögötte. Lesznek színházi előadások, koncertek, hangversenyek, gyerekprogramok és borkóstolók is, és több olyan program is, ami Kapolcson is volt. A Hosszúlépés például ide is szervez majd sétákat, amin Tállya titkait tárja fel, lesz Momentán Társulat, Nézőművészeti Kft. (akikkel mi is interjúztunk a Völgyben) és fellép a Harcsa Veronika (akivel szintén interjúztunk) is. 

    Nem is tagadják a hasonlóságot, sőt: “Elérkezettnek láttuk az időt, hogy a Művészetek Völgyében felgyülemlett kulturális értékeket és szervezői tapasztalatokat az ország más értékes és vonzó tájegységeire is segítsük elhozni." - írják a szervezők.