új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • Nem tudni, honnan jött, hová tart, de olvasónk elcsípte a pillanatot, amikor egy róka Budapest egyik legforgalmasabb kereszteződésénél, a BAH-csomópontnál pihent meg.

    unnamed
    Fotó: Olvasói fotó / Index
  • Több olvasónk is jelezte, hogy csütörtök éjjel fillérekért lehetett ruhákat venni az H&M webshopjából. Több ezer helyett maximum pár száz forintért vásárolhattak a leleményesek. Információink szerint több százan ugrottak rá a hibára, de korai volt az örömük: péntek reggel ugyan még azt jelezték, hogy a csomagok kiküldése megkezdődött, később az összes vásárlást törölték.

    unnamed.png

    A rendszertől azt az üzenetet kapták, hogy technikai hiba történt, mások állítólag arról kaptak levelet, hogy a választott termékek elfogytak, cserébe 15 százalékos kedvezményt ígértek nekik. Voltak, akik belenyugodtak a helyzetbe.

    Nem így az egyik levélírónk, aki arról tájékoztatott, hogy tömegesen akarnak panaszt tenni, mert milyen már, hogy nem használhatják ki egy multi bevételkárosító hibáját! A 15 százalékos kedvezményt pedig nevetségesnek tartják.

    A svéd ruhamárka magyarországi képviseleténél nem ez volt az első árazási hiba. Az H&M oldaláról januárban 18 forintért lehetett fiú gyerekpólókat venni, akkor lenyelték a veszteségét és kiküldték a termékeket.

    Az ügy kapcsán megkerestük a céget a kérdéseinkkel, későbbre ígértek tájékoztatást.

  • A drága autóval szélső sávban vészvillogóval parkolás már lejárt lemez. Az új menőség az ÚT KÖZEPÉN parkolás. Az Árpád hídnál lévő Árbóc utcából küldte olvasónk, Levente. 

    "Végülis elég széles az út, így a buszok elfértek mindkét irányba mellette", írta.

    rr

  • A bakelitek jobban szólnak. Ez tény, én sem vitatkozom vele, még félig süketen is hallom a különbséget a Jet City Woman nyitó basszusfutamaiban, a lemezen meleg és bársonyos, de olyan kurva jó mély, hogy a gyomromban szól, a CD-n meg csattog egy kicsit, mesterkélt és műanyag. És ez csak a Queensryche volt, nem a Pink Floyd, az a zenekar, ami nemsokára ismét kiadja bakeliten ezeket a lemezeket:

    • Atom Heart Mother
    • Meddle
    • Obscured By Clouds

    A nagy nap szeptember 23 lesz, és ez az utolsó adag a Floyd-újrakiadások közül. Egyébként az 1970-es Atom Heart Mother volt a Pink Floyd első olyan anyaga, ami a slágerlistákon az első helyre került.

    Van ám itt még valami.

    Mielőtt ezt a három anyagot megvehetnénk, félre kell tenni még egy rakat pénzt, mert jön a The Wall és a The Division Bell is (augusztus 26-án!). 

    És ha ez nem lenne elég:

    2016 év végére, pont jól időzítve a karácsonyi bevásárláshoz jelenik majd meg a Pink Floyd-életmű The Early Years, azaz a korai évek című első gyűjteményes darabja, ebben 27 CD-lemez lesz, és az 1965 és 1972 közötti korszakról ad majd minden eddiginál átfogóbb képet, kimaradt felvételekkel, demókkal, tévéfellépésekkel, koncertfelvételekkel, 20, eddig kiadatlan nótával és 15 órányi videóanyaggal. 

  • Same Kind of Different as Me (2017) előzetes #1

    Aszongyahogy:

    • kihűlt házasság, pipa
    • keményen dolgozó férfiember, pipa
    • megcsalás, pipa
    • álmodozó, ezotériéba menekülő feleség, pipa
    • álomban látott fekete Messiás, pipa
    • fekete Messiás hajléktalan, pipa
    • fekete Messiás úgy beszél, ahogy a feketék beszédét a fehér ember elképzeli, pipa
    • feleség meg akarja menteni a fekete Messiást, pipa
    • fekete Messiás gyanakodik, hogy még a végén szexrabszolgaként láncra verik a pincében, pipa
    • rasszista bunkók a golfklubban, pipa
    • fekete Messiást megszereti a család, pipa
    • a házasság megjavul, pipa
    • közben szól a csöpögős country, pipa
    • a címe Same Kind of Different as Me, tényleg.
  • Az M3-as Budapest felé vezető oldalán Gödöllő térségében fotózta egy olvasónk ezt a lángoló autót. Több információnk egyelőre nincs, mi történhetett. Mindenesetre vigyázzon, aki arra jár!

    FRISSÍTÉS!

    A katasztrófavédelem közölte, hogy a 31-es kilométerszelvénynél gyulladt ki a kocsi. A gödöllői hivatásos tűzoltók rövid időn belül eloltották a lángokat.

  • cikkünk a témában:

    A fél internet egy gyilkos robot és egy madár első találkozásán bőg

    A Blizzard nevű játékcég jó szokása, hogy eszméletlen színvonalas CGI videókkal szórják meg a játékaikat, és ez alól a legújabb bombasikerük, az Overwatch sem kivétel. Egy kicsit meglepett azonban mindenkit, hogy mikor bejelentették, hogy a következő short videó főszereplője Bastion, a gyilkos robot lesz.

    Mivel Bastiont az égvilágon mindenki utálja.

    A nagy utálat mögött az áll, hogy a robot egy elképesztően buta hadviselési módszert tesz lehetővé: egy gombnyomással át tud alakulni torony formába, amiben mozogni nem tud, cserébe olyan sebességgel köpi a golyókat, hogy szó szerint bármit megöl egy másodperc alatt. A kezdő játékosok életének nagy megkeserítője.

    Így egészen vegyes érzelmekkel várta mindenki a kisfilmet, ami meglepően jó lett. Sőt, kiemelkedően jó. A visszajelzések alapján volt, aki majdnem sírt rajta, volt aki tényleg sírt rajta, volt akinek az anyja is sírt rajta, és Bastiont egészen más fényben látják épp a játékosok.

    Itt megnézhető a teljes kisfilm, 7 perc, nem kell hozzá angolul tudni, sem ismerni a játékot. Talán éppen ezért is ilyen népszerű. Csak néhány a játékosok és reddit felhasználók (spoileres) reakcióból:

    „Most bőgtem el magam, mert egy robot nem követte a beleprogramozott utasításokat, hanem visszakacsázott az erdőbe.“

    „Elég rendesen megkönnyeztem a harkály kopácsolás PTSD-t.“

    „Nem sírok, esküszöm... ;_;  "

    Sokan már képregényt is barkácsoltak a reakciókra, egy mindenesetre biztos: most egy kicsit mindenki sokkal jobban szereti a gépágyú-fűnyíró keveréket.

    Beep boop, beep beep boop.

  • Britney Spears - MTV VMA (2000)

    9 év után tér vissza az MTV Video Music Awards gálára fellépőként a többszörös platinalemezes, Grammy-díjas popikon, hogy hamarosan megjelenő, Glory című albumáról adja majd elő a Make Me című dalt. Ebben a feltörekvő rapper, G-Eazy is segíti majd, bizony.

    És ez még nem minden!

    Fellép majd még Nick Jonas és Ty Dolla $ign is, utóbbit TÉNYLEG így hívják. Jonast nagyon szeretjük egyébként, mert amikor nem énekel, akkor a Kingdom című sorozatban alakít nemi identitásával viaskodó ketrecharcost, és kurva jól játszik. A gálát   augusztus 28-án, a New York-i Madison Square Gardenben rendezik, az MTV-n és a VIVA-n augusztus 29-én este 22:00-kor adják majd le.

  • artworks-000177366786-0qu3ep-t500x500

    Saját szerzeményét tartalmazó kislemezt adott ki a dél-ausztráliai adelaide-i Állatkert egyik szumátrai orangutánja a súlyosan veszélyeztetett faj világnapja alkalmából.

    A 20 éves Kluet egy zenekészítő app segítségével komponálta meg első szerzeményét, a Give me a Klue-t.

    Pij Olijnyk, az állat gondozója és a kislemezének producere szerint a dalban némi modern dzsessz is felfedezhető. Mint fogalmazott: "hallok egy picit a Rózsaszín párduc főcímdalából és talán egy leheletnyi The Way You Look Tonight is van benne" - írja az MTI. 

    Az augusztus 19-i orangután-világnap alkalmából közzétett dalt az adelaide-i Állatkert honlapján lehet megvásárolni. A felhasználók annyit fizetnek érte, amennyit jónak látnak, és a befolyó összeget az intézmény három orangutánjának ellátására fordítják.

    A szumátrai orangután súlyosan veszélyeztetett faj, amelynek mára mindössze 4-7 ezer példánya maradt a vadonban, és jelenleg évente nagyjából ezerrel csökken a számuk, elsősorban a természetes élőhelyeik elvesztése miatt.

  • Fotó: TheVerge.com

    A The Verge elég nagy munkával csinált egy tesztet, amiben csak emojik alapján kell kitalálni, hogy épp melyik filmet mesélik el. Van köztük pár egyszerűbb is, mint a Mátrix vagy a 2001: Űrodüsszeia, de a Star Wars vagy a Hot Fuzz (Vaskabátok) már nehezebb feladat. Ha megvan a fejünkben a megfejtés, csak rá kell vinnünk a kurzort a fekete négyzetre és kiderül, jól tippeltünk-e.

    Az ötletet Kyle MacLahlan, az 1984-es Dűne főszereplője adta nekik: amikor megkérdezték a Twitterén, hogy miről szól a film, akkor egy nagy adag emojival válaszolt.

  • Papp László háromszoros olimpiai bajnok ökölvívóról elnevezett teret adtak át, és felavatták a szobrát pénteken XIII. kerületben, a Kassák Lajos utca és a Huba utca kereszteződésében, ahol korábban parkoló volt. 

    A tér közepén állították fel az 5:4-es méretarányú bronzszobrot, Lelkes Márk szobrászművész alkotását, ami bokszolás közben ábrázolja Papp Lászlót - írja az MTI. A tér kialakítására százmillió forintot költött Angyalföld-Újlipótváros önkormányzata, 1200 négyzetméternyi, díszburkolattal fedett és 600 négyzetméternyi zöldterületet alakítottak ki az egykori parkoló helyén.

    Papp László 1926-ban született Angyalföldön, a Visegrádi utcában. A XIII. kerület önkormányzata 2001-ben a városrész díszpolgárává választotta a sportolót, aki 2003-ban hunyt el Budapesten.

  • Ezt a szomorú képet küldte olvasónk a Zala megyei kisvasútról és a kidőlt fáról pénteken:

    IMG 1337
    Fotó: Olvasói fotó

    A kép a Csömödéri Erdei Vasútról készült, ami a leghosszabb kisvasúti hálózat Magyarországon. Zala megyében található, teljes hossza 109 kilométer. Ennek csak harmadán van személyszállítás, a forgalom nagy részét még ma is a fát szállító tehervonatok jelentik. Vonalai hangulatos településeken át haladnak, számos turisztikai látnivalót kötnek össze.

  • A Star Wars rajongókat nem lehet nem imádni, akkor meg különösen, amikor egy ilyen pöpec kis előzetest pakolnak össze csak úgy, mert szeretik Ben Kenobit, a legendás jedi-lovagot, akinek nagyon szeretnének egy előzményfilmet. Ahogy elnézem a Disney terveit, meg is kapják egyébként, csak győzzék kivárni. A kisfilmet egy Rich Williamson nevű rajongó rakta össze, és arról szól, mi történhetett Kenobival a Sith-ek bosszúja alcímű Star Wars III után. A képsorok nagy többsége a Kenpbit az előzménytrilógiában alakító Ewan McGregor legutóbbi filmjéből, a Last Days in the Desert címűből származik, de nagyon passzol a Star Wars-filmekhez is.

  • fasdfas

    Végezzünk el gyorsan egy emberiérzékenység-tesztet!

    • Usain Bolt hátára fotosoppolta magát Ellen DeGeneres, így róva le tiszteletét a futócsoda előtt.
    • Nem nagy poén egy humoristától, de tök ártalmatlan.
    • Rasszizmus!

    Namármost az van, hogy Ellen DeGeneres twitteres bejegyzését, miszerint "Mától így fogok futni" sokan rasszistánák találták. 

    Én a képet nézve azt láttam, hogy egy nő ráfotosoppolta magát egy híres futóra. A rasszizmusra érzékenyek meg fura módon épp azt, hogy Ellen DeGeneres egy négeren ül. Egy fehér nő! Ezek szerint, ha ő fekete lenne, esetleg a futó fehér, akkor a kép rendben volna? Még jó, hogy nem vetették a humorista szemére, hogy egyszer egy afroamerikai párt táncoltatott meg a show-jában.

    Ki itt a rasszista?

  • Kérem szépen, hamarosan megjelenik az ultimate, abszolút teljes, minden eresztékében exkluzív Gyűrűk Ura díszdoboz, amiért mindössze 800 dollárt kell kifizetni. És hogy mit kapunk a pénzünkért? Ezt:

    lord-of-the-rings-hobbit-box-set.png

    Azaz:

    • mind a hat filmet (az eredeti trilógiát és a Hobbitokat) bővített verzióban Blu-ray-változatban
    • minden eddig kiadott extrát
    • műbőr tokot minden filmhez
    • egy fából faragott polcot, hogy legyen min tárolni (tervezte: Peter Jackson)
    • a Red Book of Westmarch 100 oldalas kiadását
    • a filmekhez készített vázlatok repróit

    Nyakunkon a karácsony, csak szólok.

    Egyébként arra is van némi esély, hogy Magyarországon megjelenjen a gyűjtemény, de ez attól is függ, hogy érkezik-e elég előrendelés, olvasható a DvdExtrán.

  • A konzervatívokra.

    Ez így elsőre elég fura kutatásnak hangzik, de egy brit tudományos lap szerint az egész a vagyonon alapul. Azt többé-kevésbé készpénznek veszik a kutatásokban, hogy igenis megéri magasnak lenni, egész egyszerűen azért, mert a magas emberek jobban keresnek [itt egy részletes angol nyelvű cikk arról, hogy ez miért lehet: a gyerekkori képességektől kezdve a régóta velünk maradt "egy magas ember több (fizikai) munkára képes" hozzáállásig], és akinek több pénze van, az hajlamosabb klasszikusan jobboldali nézeteket vallani például gazdasági, egészségügyi, oktatási és szociális kérdésekben.

    A kutatók több faktort is végignéztek a magasak és alacsonyak közt, de a pénz számított a döntő érvnek. Végül olyan arányokat is felállítottak, hogyha például összehasonlítunk egy embert, aki az emberek 90 százalékánál alacsonyabb, és egy olyat, aki a 90 százalékánál magasabb, akkor a magasabb 10 százalékkal valószínűbb, hogy a konzervatívokra szavazna (Huffington Post).

  • Mármint a pomázi óvoda kerítésről van szó, amiről a helyi lakosoknak szavazniuk kell, hogy maradhat-e ilyen színű, vagy át kell festeni egyszínűre, hogy elkerüljék a botrányt.

    1. "Valami szekta csinálta , azonnal lépjetek fel ellene... (...) Az egyik pomázi prominens liberális azt mondta: »Leszedette a Szíjártó a nagykövetségről a szivárvány zászlót, majd itt nézheti...« Nem tudom, hogy mi az igazság, nem voltam ott. Természetesen tisztában vagyok azzal , hogy a szivárvány színnek jelentése van. Annak is az lenne , ha mondjuk árpádsávosra festették volna a kerítést."

    Ki mondta?

    2. "És lészen, hogy mikor felhővel borítom be a földet, meglátszik az ív a felhőben. És megemlékezem az én szövetségemről, mely van én közöttem és ti közöttetek, és minden testből való élő állat között; és nem lesz többé a víz özönné minden testnek elvesztésére."

    És ezt ki mondta?

  • Még tavasszal történt az a sajnálatos eset, amiről tegnap adott közre egy videót a rendőrség. Csupán a videót nézve nem egyértelmű, hogy mi történik, de a Benny Hill-zenét hozzáadva nézhető tartalom.

    Megkergette, majd kirabolta a sértettet

    A rendőrség szerint a sértett május 14-én délután a Kőbányai úti villamosmegállóban elővette zsebéből a pénzét, amit a videón goás ruhában látható férfi előtte elhaladva megpróbált kitépni kezéből. A sértett ezután elszaladt, de a támadó követte őt. Az üldözés alatt többször dulakodtak, az agresszív támadó rángatta a sértettet, és többször ököllel, bottal is megütötte. A földön fekvő sértett pénzét végül kitépte a kezéből, és elhagyta a helyszínt.

    A videóban furcsa elemek is vannak, például, hogy amikor a kutyás biztonsági őrökhöz rohant a sértett, azok miért nem segítettek neki.

    Reméljük, sikerül megtalálni az elkövetőt, a Budapesti Rendőr-főkapitányság X. kerületi Rendőrkapitánysága kéri, hogy aki a felvételen látható személyt felismeri, hívja a 06 (1) 263-7200 telefonszámot.

  • – tudta meg a Magyar Hírlap. Részletek az augusztus 19-e legkeresztényibb magyar politikai napilapja kategória győztesének pénteki hasábjain. A hír nem csak Kozák Danuta negyedik olimpiai aranyát szorította a címlap aljára, de még a fejlécet is különlegesen apróra nyomta össze.

  • Csütörtök reggel a meztelen Donald Trumpot ábrázoló szobrok jelentek meg New York, Los Angeles, San Francisco, Cleveland és Seattle utcáin. A szobrokat az INDECLINE nevű anarchista csoport rakta ki. A csoport egy videót is feltöltött a netre arról, hogy hogyan készítették el a szobrokat. A projektet a csoport úgy nevezte el, hogy "The emperor has no balls", ami a "király meztelen" szólás angol megfelelőjének kifordított változata, nagyjából azt jelenti, hogy a "császárnak nincsenek tökei".

    A szobrokat készítő művészről annyit lehet tudni, hogy Gingernek hívják és eddig főleg szörnyeket tervezett horrorfilmekbe és elvarázsolt kastélyokba. "Trump is csak egy szörny, ezért a kisujjamban volt minden ahhoz, hogy megformázzam a szörnyűségét" - mondta.

    A New York-i hatóságok egyébként elég viccesen reagáltak a dologra: "a város parkjai szigorúan ellene vannak bármilyen engedély nélküli felállításnak, bármilyen kicsiről legyen is szó" - utalgatott az AFP kérdésére a szóvivő.  (Yahoo)

    donald trump statue union square twitter h 2016 0