új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • Az MTI képén egy közel 7000 darab színes tojással díszített tojásfa, mellette egy több mint 250 kilogrammos, fémből és szénából készült nyúlszobor látható a Somogy megyei Kéthelyen. Állatul néz ki.

  • A járat az ausztráliai Perth és London között jár, a Quantas légitársaság gépe vasárnap hajnalban landolt először a londoni Heathrown a kicsit több mint 17 órás út megtétele után több mint 200 utassal a fedélzetén. Évente nagyjából 730 ezer turista repül az Egyesült Királyságból Nyugat-Ausztráliába, és mivel az út három órával rövidebb, mintha a repülő megállna a Közel-Keleten tankolni, az új járat beindulásától a turizmus fellendülését várják. Az új járat egyébként csak nagyjából 32 kilométerrel marad el a világ leghosszabb repülőjáratától, a Quatar Airlines Doha és Auckland között járótól. (Telegraph)

  • Bár az elmúlt hetek időjárása inkább volt télinek nevezhető, mint tavaszinak, a leánykökörcsin virágzása mégiscsak azt jelenti, hogy előbb-utóbb beköszönt a tavasz is. Ha kirándulás közben kökörcsint lát, maximum a fényképezőjét vegye elő. A növény védett, ne szedje le!

  • Vasárnap az Egyesült Királyság legnagyobb print lapjaiban egész oldalas hirdetést jelentetett meg a techmulti. A hirdetés egy többek között Mark Zuckerberg által is aláírt bocsánatkérő levél, amiben a cég megígéri, hogy mostantól sokkal szigorúbban fogják ellenőrizni a közösségi oldalon futó alkalmazásokat, hogy még egyszer ne fordulhasson elő olyasmi, mint azzal  a személyiségtesztes alkalmazással, amin keresztül több millió felhasználó adatai kerültek ki a Cambridge Analytica nevű adatelemző céghez, amiket aztán Trump kampányában használtak fel (részletesebben itt írtunk erről az egészről).

    A levélben arra is ígéretet tesznek, hogy az összes nagyobb adatbázisokhoz hozzáférő alkalmazás üzemeltetőjének a körmére néznek, mert arra számítanak, hogy lehetnek még hasonló esetek. Azt is megemlítik, mostantól sokkal átláthatóbb lesz a felhasználók számára, hogy milyen alkalmazások számára engedélyezték, hogy hozzáférhessenek az adataikhoz. A Facebook tőzsdei értéke nagyjából 60 milliárddal csökkent eddig a botrány hatására, és az ügyben napokig hallgató Zuckerberg végül szerdán állt nyilvánosság elé, majd az említett hirdetésben megjelentekhez hasonlókat mondott.

  • New Yorkban mutatták be a héten a világ leggazdagabb szupergazdagjainak befektetési szokásait feldolgozó Wealth Reportot. Olyan emberek szokásaiból készítenek ehhez a kutatáshoz évről évre statisztikát, akiknek legalább 30 millió dollárnyi befektethető pénzük van, szóval, nyugodtan mondhatjuk rájuk, hogy: igazán gazdagok.

    Quartz hívja fel rá a figyelmet, hogy a 2017-es listában a műalkotások beelőzték a borokat, amik 2016-ban még 20 százalék feletti növekedéssel vezették a toplistát. Szorosan utánuk: órák, érmék, ékszerek, luxusautók, bélyegek, gyémánt, bútorok, kerámiák, satöbbi.

    Nem minden művésznek volt persze jó éve. Főleg a kínai és afrikai műtárgyak keresettek, de nagyot dobott a számokon Leonadro Da Vinci Salvator Mundi című festménye is, amit 450 milló dollárért árvereztek el:

    De, miért vesz valaki milliárdokért képeket a falra? A kutatás szerint a birtoklás öröme az első tényező, aztán jön a befektetés, a pénzügyi portfolió szélesítése, és nem utolsó sorban: a felvágás az ismerősök körében. 

  • Ferenc pápa arra használta fel a virágvasárnapot, hogy a fiatalokat egy kicsit feltüzelje a fegyvertartás szigorításáról szóló vitában. Az Egyesült Államokban szombaton több helyen tüntetéseken követelték a fegyvertartás szigorítását, ezért szólt Ferenc pápa a világ fiataljaihoz:

    szálljanak szembe az őket elhallgattatni kívánó felnőttekkel.

    „Számos módszer van arra, hogy elaltassák a fiatalokat, hogy ne csapjanak zajt, hogy ne kérdezzenek és ne vonjanak semmit kétségbe” - hangsúlyozta a Fiatalok világnapján, a Szent Péter téren tartott virágvasárnapi miséjében a katolikus egyházfő.

    „Kedves fiatalok, nektek kell döntenek. (...) Ha mi, felnőttek és (köztünk) az oly gyakran korrupt vezetők hallgatunk, a világ néma marad, és elveszíti az örömöt, kérdelek titeket: ti vajon kiáltotok-e?” - tette fel a kérdést a pápa, aki nem tett konkrét utalást a több milliós egyesült államokbeli tüntetésekre, amelyeken többségükben fiatalok vettek részt.

    (mti)

  • Elrajtolt a magyar amerikaifutball-idény (HFL), a szombati napon a Fehérvár Enthroners a Budapest Wolves, a TD Store Eagles pedig a Budapest Cowbells ellen lépett pályára. 

    A címvédő Budapst Cowbells hazai pályán könnyedén legyőzte az élvonalban újonc TD Store Eagles csapatát, míg a legsikeresebb magyar csapat, a Budapest Wolves fölényes sikert aratott a szintén újonc Fehérvár Enthroners vendégeként.

    Eredmények:

    • Fehérvár Enthroners-Budapest Wolves 7-35
    • Budapest Cowbells-TD Store Eagles 26-7
  • herold

    Az internetes mémek magyar származású világsztárja, Hide the pain Harold (Arató András a becsületes neve) kijutott élete első focimeccsére. A Manchester City hívta meg magához, és forgattak vele egy cuki, mosolygós videót, amiben elmondja, milyen öröm ez neki. És közben egy pillanatig sem látszik rajta, hogy valójában mennyire szenved legbelül.

    (Hide the Pain Harold az internettel egyidős legenda: a modern technológiával ismerkedő nyugdíjas bácsi archetípusa, aki csak kedvesen mosolyog a számítógép előtt, a kezében egy pohár kávéval. Pont olyan arccal, mint minden nagypapa, akinek fogalma sincs.)

  • Igen, jól olvassa. Ugyanis most van a Bach Mindenkinek Fesztivál, ami vasárnapig számtalan meglepetést nyújt az utca emberének. Találkozhat Bachot játszó muzsikusokkal aluljárókban, bevásárlóközpontokban vagy templomokban is.

    Vasárnap például a Svábhegyi Református Templomban a Nemzeti Filharmonikus Zenekar ad ingyenes hangversenyt. A részletes programot itt találja

  • Nem vagyok nagy rajongója a ketrecharcnak, de az elmúlt pár órában a csapból is ez folyt: egy Drew Chatman nevű harcos előbb kiütötte Irvins Ayala nevű ellenfelét, majd felállt a földön fekvő ellenfele hátára és nyomott onnan egy szaltót.

    Chatmant azonnal kizárták.