új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • Május 31-én lesz május utolsó vasárnapja, tehát itt a gyereknap. A BKK ezen felbuzdulva felmondatta gyerkőcökkel a 4-es 6-os villamos megállóit, és már most is őket hallhatjuk a villamoson.

    📢👧 Ugye hallottátok már a 4-6-os villamoson, ahogy gyermeknap alkalmából gyerkőcök mondják be a megállókat? Nektek...

    Posted by BKK - Budapesti Közlekedési Központ on Saturday, 30 May 2020

    Ön szerint milyenek a gyermekbemondók?

  • De kifejezetten örülök annak, hogy folytatást kap a Sonic a sündisznó című animációs elemekkel megvadított, élőszereplős gyerekfilm, amiben egy földönkívüli, kék, átkozottul gyors, sündisznóra hajazó izé a földön csintalankodik, egy kormányügynök, akit a fénykorát idézően idióta Jim Carrey alakít, meg el akarja kapni. Ez az a film, aminek az alkotói az első, iszonyúan ronda animációt rajongói nyomásra megcsinálták úgy, hogy ne akarjuk kivájni a szemünket tőle.

    Az első film belengette a folytatás lehetőségét, de eddig hivatalosan nem jelentettek be semmit róla, most viszont igen: Jeff Fowler rendező, valamint  Pat Casey és Josh Miller írók visszatérnek a második részre amiben tuti lesz Carrey is, meg az animált kék sün, szóval a siker garantált.

  • A BKK két hete hirdetett járványügyi maszkszépségversenyt, hiszen „ha már hordani kell, legyen menő!" A három dobogós maszkot a Facebookon mutatták be, és azt írják, hogy az első ilyen jellegű versenyre rekordszámú jelentkezés érkezett.

    Ha már hordani kell, legyen menő! 😎 Két hete hirdettük ki Magyarország első járványügyi 😷✨ maszkszépségversenyét,...

    Posted by BKK - Budapesti Közlekedési Központ on Saturday, 30 May 2020

     A nyertesek BKK-s ajándékcsomagot kapnak, de csak ha betartják a járványügyi szabályokat, és a stílusos maszkban veszik át a jutalmat.

  • Screen Shot 2020-05-30 at 19.32.37.png

    A nő akkor épp lemaradt, és megdermedt a félelemtől. Mikor a párja észrevette, hogy baj van, visszament a kutyával, és ketten elűzték a vaddisznót. A kutya először morgott, majd támadt, a férfi pedig hangosan kiabált. A vaddisznó elmenekült, de az ebet súlyos sérülésekkel azonnal állatorvoshoz vitték.

    A vaddisznó megharapta a bal vállát, és a jobb pofája is megsérült, de már jól van.

    Mészáros Péter, a Pilisi Parkerdő szóvivője azt mondta, hogy ilyenkor születnek a vadmalacok, így ebben az időszakban a kocák sokkal agresszívabbak. Ha valaki hasonló szituációba kerül, fontos menekülési utat biztosítania az állatnak. Elég hangosan tapsolni és hátrálni.

  • Aki ismeri a Spngyabob Kockanadrág című rajzfilmsorozatot, az tudja, hogy a főszereplő szivacs egy gyorsétteremben dolgozik, ahol nagy műgonddal készít herkentyűburger nevű szendvicseket.

    A harmadik évad egyik részében viszont a rémes herkentyűburger nevű ételt készítik el, hogy pontosan miért az most lényegtelen igazából.

    A szendvics a következő összetevőkből áll: egy sima herkentyűburgerre raknak csípős szószt, csikóhal retket, körömvagdalékot, majd megmártogatják a vécékagylóban, végül áttörlik az étteremtulajdonos Rák uraság zoknijával. 

    Ezt készítette most el egy Pineapple Props nevű cosplayes, igaz, egészen más összetevőkből.

    Így készül a valódi változat: húspogácsa pulykából, zöldborsós bundában, kecskesajtos aiolival leöntve, azon pulykás, borsós szósz, némi mángold mellé, az egész pedig egy vörösáfonyás, házi készítésű buciban van.

    Azt mondja, egész finom az eredetire egyébként meglepően hasonlító burger.

  • A miniszobrairól jól ismert Kolodko Mihály ezúttal Tihanyban állította ki legújabb művét: a Pom Pom meséiből jól ismert Gombóc Artúrt, akit stílszerűen egy csokoládéval, Balaton szelettel fotózott le alkotója.

    A hvg.hu szúrta ki, hogy Kolodko kirakta a Facebookjára Gombóc Artúr miniatűr mását, amit a bencés apátsági templom felé tartó Pisky sétányon lehet megtekinteni.

    Kolodko Ungváron született, anyai ágon magyar származású művész, munkáival már több cikkben is foglalkoztunk.

  • Covid-The-Outbreak-780x483.png

    Megjelent ugyanis a Covid: The Outbreak (Koronavírus: A Kitörés) című online társasjáték a legnagyobb erre való felületen, a Steamen, 12 euróért bárki letöltheti, és ezzel mellesleg még tényleg segíti is a vírus elleni küzdelmet, mert a Steam májusban és júniusban bevételei 20 százalékát jótékony célra ajánlotta fel.

    A játék leírása szerint stratégiai játékról van szó, amelyben a játékosok egy nemzetközi szervezet szakértőiként néznek szembe a járvány terjedésével, amit rendeletekkel, erőforrás-menedzsmenttel, projektfejlesztéssel és épületek megépítésével próbálnak legyőzni.

    Ennyiből egyébként úgy tűnik, eléggé hasonlít a leghíresebb vírusos társasjátékhoz, a Pandemichez, amiről nemrég mi is írtunk.

    Kapcsolódó

    A legjobb társasjáték a koronavírus idején

    A Pandemicben a játékosok együtt utazzák be a Földet, miközben megpróbálják legyűrni a világméretű járványokat. És elég sok dologban hasonlít a mostani helyzetre.

    Az online társasjátékozás pedig az alternatív hobbikról szóló karanténcikkünkben került szóba, asztali társasjátékokról pedig rendszeresen írunk, ha épp valaki tippeket keresne, de nem pont a koronavírussal foglalkozna még a szabadidejében is.

    Kapcsolódó

    A legjobb társasjátékok

    Társasjátékokkal játszani felnőttként is az egyik legszórakoztatóbb dolog. Az Index segít eligazodni a legjobb játékok között.

  • Ölelkezés maszk nélkül.

    Így lehet összefoglalni a miniszterelnök új fotóját. Sehol a másfél méter, sehol egy védőmaszk, bár a veszélyhelyzet hivatalosan még mindig tart.

    Fotó: Orbán Viktor Facebook
    Fotó: Orbán Viktor Facebook
  • 200526140637-archie-williams-americas-got-talent-exlarge-169
    Fotó: NBC

    Archie Williamst 1982-ben zárták börtönbe egy olyan nemi erőszakért, amit más követett el. Nem volt elégséges bizonyíték ellene, de Louisianában a nyolcvanas években elég volt, ha fekete vagy, és az alibid annyi, hogy otthon aludtam egyedül ahhoz, hogy 36 évre sittre vágjanak. Az Innocence Project 27 éven (!) át küzdött azért, hogy kiengedjék, végül a DNS-vizsgálat igazolta a férfi ártatlanságát, és 2019-ben szabadult. Most perel éppen, hogy kapjon kártérítést az elcseszett életéért (22 évesen ment be, 59 évesen jött ki), aminek összege 1,8-3,7 millió dollár közötti összeg.

    A sztori remek, ugye, hogyne lenne az, az amerikai Got Talent (nálunk Csillag születik és Got Talent néven is futott az RTL-en) szerkesztői le is csaptak a kellemes hangú Williamsre, akit máris az idei évad nagy esélyesének tartanak. A zsűri imádja, a közönség nem kevésbé, tényleg óriási balszerencse kellene, hogy ne az élen végezzen.

  • irancsok

    Alireza Japalaghy egy népszerű iráni parkouros (olyan hobbiatléta, aki mindenféle extrém módokon közlekedik, sokszor magas építmények tetjén ugrálva, himbálózva, lógva) , akit néhány nappal ezelőtt, a legutóbbi mutatványa után letartóztattak a rendőrök.

    De nem azért, mert egy ház tetejéről, vagy mert felmászott egy ipari toronyra, hanem azért, mert közben megcsókolta a barátnőjét. A nyilvános csók pedig Iránban tilos, ezért a rendőrök szeméremsértés miatt letartóztatták.

    Néhányan felhívták a figyelmet arra, hogy Japalaghy már korábban is készített hasonló, nyilvános csókos anyagokat, eddig viszont nem tartóztatták le. A letartóztatása azután történt, hogy arról posztolt, hogy megkérdőjelezte a rendőrség nyomozóinak munkáját a drogellenes nyomozóként dolgozó apja eltűnésének ügyében.

    (BBC)

  • Mark Rober amellett, hogy a NASA egyik mérnöke, nagyon népszerű figura Youtube-on, számtalan érdekesebbnél érdekesebb kísérletet hajt végre, fizikai magyarázatot ad arra, hogy miért szinte lehetetlen nyerni a bazári játékokon, meg úgy általában érdekes módon köti össze a fizikát a csíntevéssel.

    A legutóbb például azt elégelte meg, hogy a kertjében a mókusok állandóan kilopkodják a madáretetőbe rakott kaját. Mit tesz ilyenkor egy NASA-mérnök? Egy hónap alatt épít egy iszonyatosan összetett labirintust mókusoknak, aminek a végén egy mókuskatapult van, ami jó messzire elrepíti a kéretlen betolakodókat. Persze csak úgy, hogy ne essen bántódásuk.

     És hogy sikerül-e legyőznie a mérnöknek a mókusokat? Erre is választ kapunk a videóból.

    Rober egyébként akkor robbant be az internetes köztudatba, amikor hasonlóan összetett rendszert épített, de akkor azért, hogy megleckéztesse azokat a tolvajokat, akik rendszeresen ellopták a háza elé lerakott csomagokat.