Szilárda
0 °C
6 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Ezt itt Kassán az egykori magnezitgyár kéménye:

  Az Új Szó szúrta ki, hogy egy ingatlanközvetítő cég árulja a 115 méter magas téglaépítményt. Az 1940-es évek végén épült kéményhez egy 309 négyzetméteres terület is tartozik, a gyár bezárása óta a terület és a kémény több kézen is átment.

  Jelenlegi tulajdonosai szerint akár étterem, vagy kilátó is lehetne belőle, vagy ha más nem, akkor reklámfelületként hasznosulhatna. Az ára 23 ezer euró, azaz körülbelül 7,2 millió forint. Ami azt illeti, nem vagyunk róla meggyőződve, hogy a meglehetősen egyszerű, a puszta füstelvezető funkció kedvéért épült kémény – még ha Kassa legmagasabb építménye is – valóban hasznosítható lenne kulturális vagy kereskedelmi célra.

 • Szerintem az Örs vezér téri Sugárban kiállított jegesmedvebanda. Igen, a címben felsorolt összes kategóriában egyszerre:

  Már ki tudja, hány éve minden decemberben kirakják az emeleti folyosóra. Mikor először találkoztam vele, kultúrfölényem biztos tudatában szörnyülködtem rajta. A következő évben már csak elnézően megmosolyogtam. Megint egy évvel később kedves ismerősként köszöntöttem. Idén pedig már alig vártam, hogy végre újra felbukkanjanak a zenélő macik:

  Láthatóan a gyerekek is szeretik őket, bár pár éve egy kicsi mintha inkább megijedt volna tőlük.

  Ha önnek is van kedvenc vagy legjobban gyűlölt karácsonyi izéje, küldje el nekem, és ha elég valamilyen, megmutatjuk a többi olvasónak is.

 • alexandra sir

  Mi is megmutattuk azt a videót, amelyen az látható, hogyan veszi át Borbély Alexandra, a Testről és lélekről főszereplője a legjobb európai színésznőnek járó Európai Filmdíjat, a meghatottságtól sírva. (Ahogy a helyszínről tudósítottunk a díjátadó gáláról is, a színésznővel pedig interjúztunk.)

  Az Európai Filmakadémia sorra osztja meg Facebook-oldalán a hasonló videókat, többek között Oscar-díjas filmesek heves hangvételű beszédeit vagy a legfőbb díj átadását. Mégis, a Borbély Alexandrát mutató felvétel messze a legnépszerűbb mind közül: két nap alatt már 221 ezren látták. A második legnézettebb felvételen a Loving Vincent című animációs film rendezői beszélnek, de ezt öt nap alatt is csak fele ennyien, 118 ezren látták, azt pedig, ahogy a háromszoros Oscar-jelölt Wim Wenders az élet, a filmezés és a világ legfontosabb kérdéseiről beszél, 80 ezren.

  borbelya video
 • Madarász Isti, a Hurok című időutazós sci-fi rendezője nemrég egy gasztromusicalt készített Bereczki Zoltán és Balla Eszter főszerepésével. Az Egy szerelem gasztronómiája csütörtökön 22 órakor lesz látható a Duna TV műsorán. A sztori szerint a Bereczki által játszott sztárséf beleszeret a hitelügyintézőbe, aki éppen azon dolgozik, hogy eldöntse, megérnek-e a banknak némi kölcsönt a híres szakács álmai. Itt lehet megnézni az előzetest: