új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • A negyvenes években készült ez a film, amit egy vonatról vettek fel Los Angelesben és Burbankben. Talán csak a sötét és az ipari táj teszi, de ez alapján Los Angeles elég ijesztő hely volt akkoriban, a kocsik viszont hozzák a klasszikus hangulatot.  

  • Lezárt birkalopási aktáról számolt be a rendőrség honlapján. A sértett január 14-én tett bejelentést a rendőrségre arról, hogy devecseri ingatlana bekerített udvaráról ismeretlen személy ellopott egy merinói anyajuhot. A gazda előző este a három birkáját bezárta az ólba, másnap reggel észlelte, hogy az egyik állatnak nyoma veszett.

    birka5 0

    A rendőri adatgyűjtés eredményeként a járőrök még aznap kora délután elfogták a feltételezett elkövetőket, egy 15 éves devecseri és egy 16 éves pusztamiskei fiút, akiket előállítottak az Ajkai Rendőrkapitányságra, majd gyanúsítottként hallgatták ki őket.

    birka2

    Részletes beismerő vallomásukban elmondták, az állat lábait megkötözték, majd elvitték egy fás, bokros részre, ahol kikötötték. Másnap egy kézikocsival mentek vissza a birkáért, amit a 16 éves fiú otthonába akartak szállítani, mikor a rendőrök a település határában elfogták őket.

    A két fiatallal szemben folytatott nyomozást az ajkai rendőrök a napokban befejezték, az ügyben keletkezett iratokat vádemelési javaslattal küldték meg az illetékes ügyészségnek. A járőrök az állatot visszaadták jogos tulajdonosának.

  • Angliában állítottak meg rutinellenőrzés miatt egy sofőrt a rendőrök, aki egy Homer Simpson nevével, aláírásával és arcával ellátott jogosítványt nyújtott át.

    DYWp0aPW4AE7Rm1
  • 36e78565795bb830.png

    Emlékeznek Donald Trump februári, a floridai iskolai mészárlás utáni nyilatkozatára, miszerint felfegyverezné a tanárokat? A konzervatív politikusok többnyire lelkesedtek az ötletért, egy alabamai republikánus képviselő azonban talált egy problémás elemet a tervezetben: a tanárok többsége nő.

    A nőket pedig nem felfegyverezni kell, hanem megvédeni.

    Komolyan, ezt mondta. Még azt is hozzátette, hogy "a hölgyek" amúgy is félnek a fegyverektől.

    A Twitteren azonnal észrevették a párhuzamot a BoJack Horseman című Netflix-sorozat egyik epizódjával, amelyben az egyik szereplő ír egy blogposztot arról, hogy a nőknek fel kellene fegyverezniük magukat, ami után egy nő el is követ egy tömeggyilkosságot fegyverekkel, mire a politikusok gyorsan be is tiltják a fegyvereket. Itt hangzik el az a mondat az egyik szereplőtől, hogy "Nem hiszem el, hogy ez az ország jobban gyűlöli a nőket, mint amennyire imádja a fegyvereket."

     (DailyDot)

  • Alig több mint egy hete debütált a a Karthago Ugye eljössz még c. számából készített Ugye elios még? című paródia, ami elég nagy sikert aratott, azóta azonban Kósa Lajossal történt egy s más, így törvényszerű volt, hogy ő is kapjon egy hasonló feldolgozást.

    Kapott is, méghozzá egy Hegedűs a háztetőn variációt, amiben olyanok vannak, hogy

    Jó anyám nem stróman

    jaga diga diga daga daga jaga daga dom.

    800 millás ajándékából, 

    Futja még pár luxusdisznóól

    Az egészet alább lehet meghallgatni, remélhetőleg ez is majd hasonlóan szürreális eseményekbe torkollik, mint az előző átirat.

  • Szombaton és vasárnap rendezik a Macskamánia egyesület évi rendes macskakiállítását a Lurdy házban. Aki nem tud mit kezdeni a teljes hosszúhétvégére a lakásban rekedt őrjöngő kölkökkel, vagy maga is szívesen nézne olyan impresszív macskákat, mint amiket alább mutatunk, annak bátran ajánljuk. 

    A kiállítás délelőtt 10 és este 6 között látogatható, a felnőttjegy 1500, a gyerekjegy 800 forintba kerül. 

  • Filmbe illő szabadulással próbálkozott Susie Norby, az Oregon állambéli Clackamas megye bírója, csak azt nem tudom eldönteni, hogy akciófilmbe, vagy vígjátékba illőt. A bírónő ugyanis

    bezárta magát egy tárgyalóterembe és csak 3000 dollár károkozással tudta onnan kimenteni magát. 

    A szerencsétlen bírónő a kulcsát és a telefonját is az irodájában hagyta, amikor a megyei bíróság egyik tárgyalótermébe zárta magát. Mindez ráadásul egy vasárnap délután történt, amikor Norby tudtával senki más nem volt az épületben. Így abbéli elkeseredésében, hogy egy napig nem menti ki senki, fogta az egyik padot, és azt amolyan faltörő kosként használva próbált szabadulni a fogságból.

     Ez persze nem sikerült, végül az egyik őr, gondolom a zajt hallva, kiengedte a bírót. Sikerült viszont szétverni a tárgyaló ajtajának márvány keretét, amelyet 3000 dollárba, vagyis több mint 750 ezer forintba kerül. Norby azt mondta, nagyon sajnálja, hogy ekkora kárt okozott, és felajánlotta, hogy saját zsebből kifizeti a kárt, de a bíróság köszönettel visszautasította az ajánlatot. 

  • Aki a Munkácsi járásban kirándul, szemet gyönyörködtető látványban lehet része: virágba borult az erdő alja, szirmot bontott a kárpáti sáfrány.

  • Új Guinness-világrekordot állított fel egy berlini étterem: pizzájára 111-féle különböző ízű sajtból sütött egy-egy szeletet.

    A Guinness képviseletében Lena Kuhlmann elmondta, hogy a Berlin-Charlottenburg-i étterem pizzáján mind a 111 szeletnek más volt az íze, valamint a világrekordhoz szükséges minden feltétel teljesült.

    "A lepény széle és alja is ropogósnak nézett ki, sehol sem volt elégve" - tette hozzá. Sajtszakértő ellenőrizte a sajtok sokféleségét. Így nézett ki a rekorder pizza:

    A rekordpizzán a klasszikus mozzarellán, ementálin és edamin kívül egzotikusabb típusok, köztük rokfort, gorgonzola és pecorino is szerepeltek. A rekordkísérlet nézői azonnal meg is kóstolhatták a csúcstartó pizzát.    

  • Néhány nappal ezelőtt klipet forgatott 12 pontjához a Rehab Critical Mass. A szervezet célja, hogy felhívja a közvélemény és a döntéshozók figyelmét a fogyatékosság ügyére. Klipjükkel ezt szeretnék még szélesebb közönséghez eljuttatni.

    Céljaikat 12 pontban foglalták össze, amit itt lehet elolvasni, a posztban pedig a klip előzetese látható, amiben Mucsi Zoltán is szerepel.