Jusztina
1 °C
16 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Az egyik legnagyobb fotóművészeti vásár, a Paris Photo fiatal fotósok számára meghirdetett Carte Blanche pályázatán négy nyertes alkotó közül kettő a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem hallgatója lett, közölte az egyetem kedden.

  Geibl Kata, BA-n idén végzett hallgató a Sisyphus című fotósorozatával, Szalai Dániel, másodéves MA-s hallgató pedig az Indexen is bemutatott, Novogen című projektjével versenyez a fődíjért.

  A Carte Blanche-díj döntőseinek munkái rendhagyó kontextusban, a párizsi Gare du Nord állomáson láthatóak október 4-től november 12-ig, a Grand Palais-ban pedig portfólióbemutatókon és szakmai találkozókon mutatkoznak be az alkotók a közönségnek.

 • Haibach János harmadik helyet szerzett a szeptember 22-én első alkalommal megrendezett buszvezető Európa-bajnokságon. A BKV-sofőr társával, Flámis Gabriellával hatodik lett a csapatversenyben, miskolci Orliczki Nikoletta és Borsos István alkotta MVK Zrt. csapata pedig a 10. helyen végzett, áll az Egységes Közlekedési Szakszervezet (EKSZ) közleményében.

  A versenyzőknek két fordulóban, 3 autóbusszal – egy 3 tengelyes emeletessel, egy elektromos Solarissal és egy Mercedessel – kellett teljesíteni a feladatokat a berlini versenyen.

  A verseny alatt két csapat egyszerre, párhuzamosan haladt végig az egymás mellett felállított akadálypályákon. Előbb előremenetben kellett átjutniuk egy útszűkületen egy 13 méteres emeletes busszal , majd szlalomozás és sebességmérés következett egy elektromos Solaris Urbino 12-es busszal, amelyet először egy 15×15 méteres területen kellett megfordítani a versenyzőknek. Ezután pedig a már ismert akadálypályát kellett leküzdeni az útszűkülettel – ám tolatva,  egy szóló, 12 méteres Merdeces-Benz Citaro busszal, részletezi a verseny pontos menetét a Regionalbahn.hu.

  a BKV-s csapat
  Fotó: Egységes Közlekedési Szakszervezet

  Az egyéni versenyben a łódzi Sebastian Mlonka lett az Európa-bajnok a német Günther Hortig és Haibach János előtt.

 • will smith-screen shot -h-2018
  Fotó: YouTube

  Will Smith egy jótékonysági akcióval ünnepelte meg, hogy 50 éves lett. Az amerikai színész egy helikopterből ugrott ki a Grand Canyon felett, miközben az egészet a YouTube élőben közvetítette.

  Smith a Yes Theory nevű YouTube-csatorna kihívását teljesítette. Ide olyan videók kerülnek fel, amikben az emberek a komfort zónájuktól távol eső feladatokat csinálnak. Mondjuk Smith-ről tudjuk, hogy szeret extrém helyekre felmenni, az idén nyári illegális akcióját senkinek nem kell bemutatni, de korábban volt már hasonló köteles ugrásaZimbabwében is.

  Az esemény profi körítést kapott, rengeteg biztosító személyzettel, illetve ott volt Smith családja is, egy kommentátor társaságában. Az akcióval pénzt is gyűjtöttek a bevételből, pedig fejlődő országokban élő gyerekek oktatását támogatják.

  Aki csak az akcióra kíváncsi az tekerjen 4:30-ig, de előtte a 3. perctől érdemes figyelni, hogy Smith mosolya azért nem teljesen őszinte, míg vár arra, hogy megkapja az ugráshoz az engedélyt.

  Frissítés: Az akciónak van magyar vonatkozás is, ugyanis a kihívást egy magyar csapat, a HeliForce egyik videója ihlette. Ezt itt lehet megnézni, amiből részleteket mutattak az ugrást felvezető élő műsorban is.

 • Guacamole hét hónapnyi kezelés után újra szabad! A teknőst még februárban találták Florida partjainál: egy cápa leharapta az egyik mellső úszóját, megsebezte a nyakát és a fejét, ami miatt a magatehetetlen állat csak sodródott az óceánban, 50 kilót fogyott (a testtömegének harmadát) és a paraziták miatt meg is betegedett.

  A Brevard Állatkert fogadta be és kezelte a sérült levesteknőst, ami több hónapnyi gondoskodás után annyira megerősödött, hogy nemrég szabadon eresztették.