Hedvig
8 °C
22 °C
Index - In English In English Eng
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • A chilei Atacama-sivatag peremén található La Silla csillagászati obszervatóriumnak van egy úgynevezett all sky kamerája, amin az ott zajló munka mellett az űrt is lehet kémlelni, ha olyanok a körülmények, de a napokban valami egészen más történt, a közvetített képen ugyanis az alábbi látvány jelent meg.

  Fotó: ESO

  Bele lehet látni valamilyen csápos földönkívüli életformát, de a megoldás ennél sokkal egyszerűbb: ez egy madár alulnézetben, ami úgy döntött, hogy a kamerán pihen meg. A legvalószínűbb, hogy egy fülesbagoly látható szokatlan perspektívából. A környéknek amúgy meglehetősen gazdag az élővilága, élnek errefelé vadlovak, rókák, keselyűk és a lámákhoz hasonló vikunyák is. 

  Az Európai Déli Obszervatórium 1960 óta kémleli az űrt Chilében, messze fényszennyező forrásoktól, így a Föld egyik legsötétebb éjszakai égboltja borul fölé. 

 • Nyilvános bocsánatkérésre köteleztek Kínában egy férfit, miután a Pokémonból ismert Rakéta Csapatról írt elismeri szavakat, írja az Animenews A férfi egy állami sportrendezvényeket szervező cégnél dolgozott, a munkáltatóján keresztül kapott értesítést arról, hogy bocsánatot kell kérnie.

  team-rocket-jessie-james

  Szeretem a Rakáta Csapatot! Nem számít, hány ember mondja, hogy gonoszak, én kicsi gyerekkorom óta szeretem őket. Nem számít, hányszor buknak el, mndig talpra állnak, és követik az álmaikat, és ez felbátorít engem is. Köszönöm, Jessie, James és Meowth!

  Ehhez a szöveghez azonban két képet is kitett a férfi, az egyiken a Pokémonból ismert Rakéta Csapat szerepelt, a másikon viszont már a NBA-ben játszó Houston Rockets. Így már nem volt olyan nehéz kitalálni, hogy a bejegyzés valójában a hongkongi tüntetők mellett kiálló Daryl Morey, a Houston Rockert igazgatójának, és a hongkongi tüntetőknek szól.

  Miután kicsit elbeszélgettek a lázadó férfival, rájött, hogy a hazaáruló volt, és arra is, hogy nem akar az lenni, ezért újabb üzenetet írt, ebben azt írja, sajnálja, hogy megbotránkozást keltett és megbántott mindenkit. "Szeretem a hazámat. (...) Amikor az ország alapításának évfordulójára szervezett parádét néztem, könnyekig hatódtam" - írta, hozzátéve, hogy az eredeti posztja nem is utalt az amerikai kosárlabdacsapatra, tényleg a Pokémon főgonoszairól szólt.

 • 72855804 2438021306253241 7825260354081914880 n

  A Disney-család másik akoljában, a Marvel feliratosban Marvel kapitányként (nagyon tápos szuperhősnő) elkönyvelt Larson a hétvégi ACE Comic Conon vett részt, és pózolt egyet a filmtörténet egyik ikonikus fegyverével a kezében. Ami, ahogy azt Cinemabled megállapította, nem egy sima, "bemész a boltba, tessen adni egy lézerkardot / az nincs, csak fényszablya, maga barbár / jó, akkor azt, de pink legyen" változat, hanem egy custom made, Larson kezére gyártott csuda, olyan meg csak az igazi geekeknek van. (Mint Nathan Filionnak például. Neki kettő is van.)

  A Cinemablend megjegyzi, hogy Samuel L. Jackson is úgy került be a Star Wars-univerzumba, hogy egy tévéinterjúban hosszasan fejtegette, miért ő lenne a legjobb fekete Jedi-lovag.