Henrik, Roland, Örkény
13 °C
26 °C
Index - In English In English Eng
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Az internet kiapadhatatlan trash-forrását jelentik az egykori Mónika- és Balázs Show-k felvételei, amelyeken általában szerencsétlen embereket, pszichiátriai eseteket és gyógyíthatatlan exhibicionistákat tesznek nevetségessé néhány tízezer forintos felléptidíjért. Attól most vonatkoztassunk el, hogy az itt elhangzó sztorik mennyire megrendezettek, de a Csak az állatok próbálkoznak című mű igazi gyöngyszem. A cím egyáltalán nem fedi le, hogy itt most komoly dologról, életre szóló tanulságról és kifejezetten normális emberekről van szó.  

  Azt szoktuk meg, hogy a szülők általában rossz fejek, amikor a gyereküket különböző okokból próbálják eltiltani a szerelmüktől. Persze itt is valami ilyesmiről van szó, de van egy csavar a történetben. A 16 éves Barbara Petivel szeretne együtt lenni, csakhogy Peti 23 éves, és már van egy gyereke. Hm, hm - biztos sokan hümmögnek ezen, és hát Barbara szülei sem nézik ezt túl jó szemmel. De a vitában igencsak felcserélődnek a szerepek: a 16 éves lánnyal szemben a szülők a liberalizmust és az életörömöt képviselik.

  Merthogy szerintük Barbara udvarlójával nem az a fő baj, hogy 7 évvel idősebb a lányuknál, és már van egy gyereke:

  • Az apuka szerint az a baj, hogy az udvarló nem adja meg a kellő tiszteletet a lányuknak, nem figyel rá. Például nem viszi sehova, még egy moziba se. "Ha én jártam egy lánnyal, egyértelmű, hogy megpróbáltam a kegyeit elnyerni. Elkényeztetni...egy moziba...ez a minimum szerintem".
  • Az anyuka szerint Barbara életvidám lány, szeret szórakozni, a vidámabb dolgokat helyezi előtérbe, a fiú viszont otthonülő típus, és így a lányát is maga mellé láncolná. Az anyuka szerint az lenne a fontos, hogy a lánya most tanuljon és szórakozzon, ahogy minden 16 éves lány teszi. Hétfőtől péntekig koncentráljon a tanulásra, teljesítse kötelességeit, a hétvége viszont - ajánlja az anyuka - legyen a felhőtlen szórakozásé.

  Végül Mónika segítségével abban egyeznek meg, hogy nem jó, ha az anya tiltja a lányát a szerelmétől, mert az csak olaj a tűzre, hiszen a tiltott gyümölcs a legvonzóbb.

  De a történetnek itt még nincs vége.

  Ez a felvétel 12 éve készült, és Barbara immár felnőtt, 29 éves nőként odakommentelte a kiérlelt tanulságot a videó alá. Lám, lám, egy anyának is lehet igaza. Tessék!

  Fotó: Youtube
  Fotó: Youtube
  sxdf
 • Az Old Town Road sikere hónapok óta töretlen. Mi még áprilisban mutattuk be, hogy hogyan fordulhatott elő, hogy egy teljesen ismeretlen rapper, Lil Nas X a semmiből szállította az év legnagyobb slágerét. Azóta eltelt néhány hónap, de hiába jött új dallal Justin Bieber vagy éppen Taylor Swift, az első helyet senkinek sem sikerült megszereznie, ott továbbra is az Old Town Road található, immáron 15 hete.

  Ilyen hosszú ideig vezetni a listát óriási dolog, egészen konkrétan 1996-ban fordult elő utoljára, hogy egy ismeretlen előadó az első dalával ennyire uralni tudta az amerikai slágerlistát. Akkor ez a Macarena remixének sikerült, ami 14 héten keresztül őrizte az első helyét. Most ezt a rekordot döntötte meg Lil Nas X.

  A bűvös szám a 16. Ennyi héten keresztül sikerült a Despacitonak, illetve Mariah Carey és a Boyz II Men közös dalának a One Sweet Day-nek megőriznie az elsőséget. Vagyis még két hét és az Old Town Road ezt a rekordot is megdöntheti.

  (via)

 • Steve Wozniak a CIB Bank és anyavállalata, az Intesa Sanpaolo meghívására fog részt venni a Novathon konferencián október 30-án, és a mesterséges intelligenciáról, az innovációról, meg úgy általában a technológia jövőjéről fogja megosztani a gondolatait.

  Wozniak 1976-ban alapította meg az Apple Computert az azóta meghalt Steve Jobs-zal, de már 1985-ben ki is szállt, és azóta inkább kritikusan nyilvánul meg a céggel kapcsolatban, például mert az szerinte nem fizet elég adót.

  A konferencián ezen kívül a pénzügyi szektor jövőjéről, a terület digitalizációjáról és a bankolás okostelefonos megújulásáról lesz még szó. Akit érdekel akár Wozniak, akár a többi téma, szeptembertől fog tudni regisztrálni a rendezvényre – derül ki a bank közleményéből. 

 • A legjobb dolog abban, hogy időnként választásokat tart az ország, kétségkívül az, hogy ilyenkor a felelős politikusok ész nélkül szeretnek mindenféléket átadni, így aztán évek óta halogatott beruházások fejeződnek be, legyen akár építkezés, akár felújítás. Az őszi önkormányzati választások közeledtével a ferencvárosi, Vaskapu utcai gyerekorvosi rendelő és védőnői szolgálat is megújult, a váróteremben pedig egy kifejezetten a Makovecz Imre-i értelemben vett organikus-generikus stilizált műfát is sikerült elhelyezni.

  Elsőre meglepő a látvány, de a fotót beküldő olvasónknak tetszett az ötlet, szerinte több ilyen, a hétköznapi hangulattól eltérő megoldás kellene mindenfelé.

  IMG 0681
  Fotó: Olvasónk, Cila