Gábor, Karina, Ders
5 °C
21 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • Egy Alexus Sheppard nevű Twitter-felhasználó egyike azoknak, akik még a norvég partoknál veszteglő hajón várják a mentést. Beszámolója szerint a helikpoteres mentés éppen szünetel, és az utasok a fedélzeten várják a partot érést. 

    Alexus Sheppard 🏳️‍🌈 on Twitter

    Battery dying and people sleeping everywhere. Probably my last tweet of the night. #VikingSky #Mayday

     A Viking Sky jelenleg félig önerőből, félig vontatók segítségével egy közeli kikötő felé tart. D2YmxIBWwAQX5Gk

  • A három hónapos állatot pénteken mutatták be a nyilvánosságnak. Michal Targowski, az állatkert igazgatója szerint ez a világ egyetlen, fogságban élő albínó pingvinje. A hófehér madárnak még nincs neve, mert nem ismerik a nemét, nem akarják kitenni annak a sokknak, amelyet az alapos orvosi vizsgálat jelentene számára.

    A decemberben világra jött különleges pingvint társaitól elkülönítve, állatorvosi felügyelet mellett nevelik, mert félő, hogy a többiek bántanák mássága miatt, írja az MTI. Jelenleg szüleivel és a pingvinkolónia legbékésebb tagjaival, két idős példánnyal él együtt. A vadonban az albínó pingvinnek nem lenne esélye az életben maradásra, mert hajlamos lenne a megbetegedésre, társai kiközösítenék, és feltűnő színe miatt elsőként esne ragadozók áldozatául.