Vilhelmina
4 °C
18 °C
Index - In English In English Eng
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Nemrég szabadon engedték azt szélescsőrű pingvint, amire több hónapja teljesen legyengülve találtak rá a a Melbourne-től délre fekvő Lorne közelében. Nem csoda, hogy a madár ilyen rossz állapotban volt, hiszen nagyon hosszú utat tett meg,  Lorne 2500 kilométerre való új-zélandi élőhelyétől. 

  Michael Lynch, a melbourne-i állatkert vezető állatorvosa elmondta, a madár annyira alultáplált volt, hogy eleinte nagyon óvatosan kellett neki adagolni a táplálékot. Később már a testtömege 20-25 százalékának megfelelő ételt fogyasztott el naponta, és ahogy eléggé megerősödött, egyre többet hagytuk úszni, hogy magára tudjon szedni még egy kis izmot, mielőtt útjára bocsátják. 

  A fjordlandi vagy szélescsőrű pingvin (Eudyptes pachyrhynchus) a Természetvédelmi Világszövetség Vörös Listáján a sebezhető fajok között szerepel, mindössze 5000 példány él szabadon. 

 • Egy olasz tévéműsorban mondta el Mickey Rourke, hogy Martin Scorsese őt is megkereste egy szerepre a The Irishman című filmjéhez, de a film főszereplője, Robert De Niro megüzente a színész ügynökén keresztül, hogy erről hallani sem akar. Rourke elmondta, hogy az egész hirig ott kezdődött, amikor az Angyalszív forgatásán De Niro azt mondta neki, hogy "Jobb, ha mi nem beszélünk." Hogy miért mondta ezt, azt senki sem tudja.

  MV5BYTkzOWE5N2QtZTIwMS00N2VkLWIxZmMtZWNkOWI1OTQ0YzcxXkEyXkFqcGde

  (Independent)

 • Négy delfin, köztük két borjú napokra egy csatornában ragadt a floridai St. Petersburgben. Szakértők szerint egy közelben lévő híd zavarhatta össze őket. A Floridai Hal- és Vadvédelmi Bizottságot (FWC) már vasárnap értesítették a bajba jutott állatokról, de akkor még reménykedtek abban, hogy a delfinek maguktól megtalálják a kiutat. Miután rájöttek, hogy erre nincs esély, úgy döntöttek, segítenek nekik.

  dolph

  Az FWC a Nemzeti Óceán- és Légkörkutatási Hivatallal és egy közeli ócenáriummal közösen egy mentőakciót szervezett. A terv az volt, hogy egy csapat ember élőláncot alkotva, a vizet csapkodva megpróbálja az állatokat az öböl felé terelni. Negyvenöt perccel azután, hogy az önkéntesek bementek a vízbe, a delfinek átúsztak a híd alatt – írja a CNN.

 • Ugyan a friss Arany Oroszlán-nyertes Joker csak októberben érkezik a mozikba, de a filmnek már javában mennek a zártkörű vetítései, amiken gyakran a készítők is részt vesznek. Az egyik ilyen után kérdezte meg a GameSpot Todd Phillips rendezőt arról, hogy mit szól ahhoz, hogy az interneten egy kis keresgélés után bárki megtalálhatja a film forgatókönyvét, ami még áprilisban szivárgott ki.

  Nem érdekel, hogy ki olvassa el.

  - ezt válaszolta Todd Phillips, majd hozzátette, hogy filmkészítőként igazából még örül annak, hogy vannak olyan emberek, akik forgatókönyveket akarnak olvasni. Még azért sem izgatja az ügy, mert egy korai munkaváltozat szivárgott ki, amin utána még hónapokig dolgoztak. Szintén ezért lehet, hogy a Warner stúdió ügyvédei sem feküdtek rá különösebben a témára, mert nem éri meg az erőfeszítéseket a korai változat. 

  Örülök, hogy kiszivárgott, legalább összezavarja kicsit az embereket.

  A Gamespot azt is megjegyzi, hogy a valódi verzió mellett hamis Joker forgatókönyvek is keringenek a neten, szóval érdemes fenntartásokkal kezelni bármit is talál az ember. 

  A Joker október harmadikán érkezik a magyar mozikba. Az előzetesért kattintson ide.