Zelma, Rajmund
7 °C
11 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Egy bukaresti étteremben bulizott a helyi rendőrfőkapitány-helyettes, ráadásul egy olyan ember társaságában, akinek éppen karanténban kellett volna lennie – írja a foter.ro. 

  A lap szerint a bukaresti Hanul lui Manuc nevű étteremben 27 ember bulizott péntek este, amikor a rendőrök rajtaütöttek az illegális rendezvényen.

  Vélhetően eléggé meglepődtek akkor, amikor a partizók közt ott találták egyik főnöküket, a bukaresti rendőrfőkapitány-helyettes vezetőjét is. 

  Ezenfelül egy olyan személy is volt az érintettek közt, akinek karanténban kellett volna tartózkodnia.

  Méghozzá nem is Bukarestben, hanem az attól Keletre található Călărași megyében.

  A bulira ráadásul mindössze két nappal azelőtt került sor, hogy enyhítettek volna a korlátozásokon Romániában. Bár egy ekkora parti vélhetően hétfőtől kezdve sem lenne megengedett, de legalább az étterem addigra már legálisan lett volna nyitva. 

  A rendőrök a vendégeket összesen 17 500 lejes, a vendéglőst pedig 5000 lejes pénzbírsággal sújtották, a rendőrfőkapitány-helyettes ellen pedig vizsgálatot indítottak.

  Képünk illusztráció
  Képünk illusztráció
 • GettyImages-1135992470
  Fotó: H. Armstrong Roberts/ClassicStoc / Getty Images Hungary

  Meglepő módon befolyásolja mindennapi hangulatunkat az, hogy mit viselünk otthon munka közben. Sokan már közel egy éve dolgoznak home officeból, ezért egyre többen váltanak otthoni szettre a kényelem érdekében. Még azok is magukra kapják az 5 éve kinyúlt és kopott egyetemi pólóikat, akik a mindennapokban alapvetően elegánsan öltözködnek. 

  Ha épp úgy érezzük, hogy eluralkodik rajtunk OTThon a melankólia, annak más oka is lehet, nem csak a bezártság.

  Tracy Thomas amerikai pszichológus szerint bármilyen, a megjelenésünk érdekében tett erőfeszítés kifizetődő, hiszen a jelenlegi helyzetben ez az egyik olyan eszköz, amit az emberek mentális egészségük érdekében tehetnek. Szerinte öltözékünk még akkor is képes befolyásolni a kedvünket és így az érzelmi állapotunkat, ha épp nem megyünk sehova. A napi rutin, ami egy reggeli készülődéssel jár, hozzájárul ahhoz, hogy kevesebb időt töltsünk negatív gondolatokkal és szorongással.

  Sheva Assar, klinikai pszichológus szerint a reggeli készülődéssel töltött idő, az:

  Növelheti motivációnkat más dolgok elvégzésére a nap folyamán, több energiát tapasztalhatunk és több dolgot akarunk majd csinálni.

  (Forrás: Huffpost )

 • Valamiért léteznek olyan abszurd és kimondhatatlanul rossz filmek, amelyek mégis sokakat érdekelnek, sőt valóságos rajongói táborral rendelkeznek. Edward D. Wood Jr. volt az első olyan rendező, akiről azt állították, hogy a legrosszabb volt a szakmájában, azonban a róla készült Tim Burton film után mégis egyre többen keresték a munkáit és különféle rajongói klubbok alakultak, ahol a mester filmjeit vetítették és azokon mazsoláztak. Spielberg 1975-ös cápája óta nem tudnak kimenni a divatból ezek a vízi ragadozók sem, persze egyik ilyen film sem tudta még megközelíteni sem a rendezőzseni művét.

  Hasonlóan van ez a különféle náci tematikájú, kevésbé komolyan vehető alkotásokkal is és lassan húsz éve reneszánszukat élik az élőhallottas, azaz a zombis filmek is. Amolyan különleges filmes koktélként az említett három tematikát gyúrta egybe a német rendező-író March Feshe és megalkotta Sky Sharks című művet, mely akár szórakoztató is lehet, persze csak akkor, ha egy percét sem vesszük komolyan. A filmet már 2015-ben beharangozták és előzetes is készült belőle, amelyről az Index is beszámolt, ám az IMDB szerint végül idén márciusban debütálnak a cáparepülőkön gyilkoló náci zombik. A legújabb előzetes is sokat mondó, erre mondják azt, hogy ez már annyira rossz, hogy az jó. 

  Jelenet a Sky Sharks című filmből.
  Jelenet a Sky Sharks című filmből.
  Fotó: IMDb
 • Akár a leghíresebb ezermesternek is nevezhetnénk MacGyver karakterét, aki Magyarországon a 90-es években lett ismert, akkor, amikor a sorozatot már évekkel ezelőtt befejezték az Egyesült Államokban. Sok olyan színész van, akit annyira azonosítanak egy általa játszott személlyel, hogy szinte mindenki csak a filmbéli nevén emlegeti, ide tartozik Richard Dean Anderson is. A szimpatikus, segítőkész és nem utolsósorban jóképű szőke férfi abszolút passzolt a 80-as évek férfiideáljai közé, ráadásul neki az esze is szerethető volt, hiszen a sorozata valamennyi részében kevésbé az erejét, mint inkább elméje képességeit fitogtatta. Hiába, más idők, más igények. 

  Közel tíz évvel a MacGyver befejézese után újra sikerült egy világsikerű sorozat főszereplőjévé válni, pedig nem sok jövőt jósoltak a mozifilmből szériává avanzsált Csillagkapunak. Ezek ellenére Jack O'Neill ezredes és társainak kalandjait nagyon sokan kedvelték és valóságos kis univerzum jött létre a történeteik köré. Richard Dean Anderson ezek ellenére az emberek többségében örökre MacGyver maradt, aki a mai napon túllépte a bűvös hetvenedik életévét, ám egész estét betöltő mosolya azóta sem vesztett semmit kisfiús bájából.