Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • A Barátok Közt egykori színésznője szerint fontos témákat feszeget a Szelfi Egyetem.

  szelfiegyetem.png
  Fotó: Youtube

  Április elsején érkezik az HBO Max kínálatába a Szelfi Egyetem című kisjátékfilm, amelynek két fiatal influenszer, Rómeó (Pribelszki Norbert) és Anabell (Nagy Blanka) a főszereplője. A szerelmespár közös profiljának közel egymillió követője van, a rekorddöntés előtt pedig egy eljegyzést is megejtenek, ám utána életük váratlan fordulatot vesz – és nem a jó irányba. 

  Bánszki Kristóf filmjében feltűnik Tóth Andi is, mint a Szelfi Egyetem egyik tanulója, valamint visszatér a képernyőkre Varga Izabella is, akit a Barátok Közt óta most láthatnak először a nézők. A színésznő ezúttal egy korábban modellként dolgozó tanárnőt alakít, aki egyaránt ismeri a sikert és a csillogást, de annak hátulütőit is.

  „A social media árnyhatásait legtöbbször a követők szemszögéből szokás megvitatni. Örülök, hogy a Szelfi Egyetem a másik oldalról leselkedő veszélyeket is vizsgálja, amelyek a (gyakran kiskorú) influenszereket érintik. Bár a legtöbbjük magabiztosnak és kiforrottnak látszik, nincsenek tisztában azzal, hogy a közönségük elvárásainak való megfelelés mekkora teherré válhat számukra, ami hosszú távon óriási frusztrációval és stresszel jár” – mesélte a Feminának Varga Izabella, hozzátéve:

  „Beláthatatlanul fájdalmas lehet a szándékosan bántó kommentek, támadások, agresszió és pletykák hatása, miközben hiányzik a személyes, biztonsággal kapcsolatos szabályozás a platformok, vagy a hatóságok részéről. Ezekről a problémákról is lehet, és kell is együttérzően beszélgetni, és a Szelfi Egyetem ezt teszi.”

  A Szelfi Egyetem hétvégi premierje előtt íme egy kis ízelítő, mire is számíthatunk:

 • A South Park ikonikus karaktere végre megmutatta az arcát.

  Fotó: YouTube/South Park Studios
  Fotó: YouTube/South Park Studios

  Az érthetetlen beszédű kis Kennynek nem volt éppen könnyű dolga az első évadokban. A rajzfilm egyik főszereplőjének szinte minden epizódban sanyarú sorsa lett, de az írók az évek során elkezdtek egy kicsit hosszabb képernyőidőt adni mulatságos karakterének. Másik jellegzetessége az arcába húzott narancssárga kapucnis pulóvere, amitől semmi szín alatt nem szabadult. 

  A rajongók a korábbi évadokban alkalmanként ugyan megpillanthatták Kenny fizimiskáját, viszont most már a 26. évadnál tart a sorozat, azaz közel 10 év telt el azóta, hogy utoljára levette a csuklyáját. Most viszont Kenny arca a legújabb részben ismét látható lett, íme:

 • Egy belga fotóművész, Ben Heine úgy készítette el egyedi, Ceruza kontra kamera elnevezésű montázsát, hogy fotósként szerzett szakértelmét és illusztrátori képességeit felhasználva ötvözte a két művészeti ágat.

  A férfi azért döntött úgy, hogy létrehozza ezt a fotóstílust, mert mindkét szenvedélyét egyformán imádja. A fotósorozat minden egyes képének elkészítése általában négy-öt napot vesz igénybe, és minden egyes lépést maga készít. Az első fázis az előkészítő vázlatok és rajzok elkészítése, majd a dolog fotózási szakaszba lép, mint például a megfelelő helyszín megtalálása és a végső fénykép szerkesztése. Az illúzió megteremtéséhez grafikai utómunkát és retusálást végez, ami elképesztően mulatságos képeket eredményez:

 • Idén januárban húsz év után állt újra össze a Fekete Vonat, ám a zenekar újraalakulása nem egészen úgy sikerült, mint azt remélték. A fellépés után Mohamed Fatima, Fehér Tibor Beat és L.L. Junior triója bejelentették, hogy összes beígért koncertjük elmarad és az együttes feloszlik.

  Fotó: YouTube
  Fotó: YouTube

  Az azóta is nehezményező Beat továbbra is a felelősöket keresi, hogy miért volt veszteséges a koncertjük: Sikerült összetűzésbe kerülni zenésztársával, L.L. Juniorral is, aki szintén nyilvánosan megüzente a maga igazát. Most Beat egykori szomszédja tálalt ki, aki szerint a rappernek fejébe szállt a hírnév és a dicsőség, ezért hagyta el családját nemrég.

  Beat teljesen kifordult magából, amikor megtudta, hogy nagykoncertje lesz, és milliók ütik majd a markát. Amikor elköltözött, azt kiabálta az utcán, hogy új életet kezd, és gazdag híresség lesz. 25 évig volt együtt az élettársával, két gyereket neveltek, az unokájuk is velük élt, de elhagyta a családját a hírnévért. Az élettársa szinte éjjel-nappal dolgozott, Beatnek csak ritkán voltak munkái, valószínűleg ez azóta sem változott. Csak akkor láttuk, ha pénz kellett neki

  nyilatkozta egy, a neve elhallgatását kérő szomszéd a Blikknek.

  A rapper ugyan korábban elmondta, hogy a visszatérő fellépésüknek szánt Aréna-koncertet szakmai életének csúcsának érzi, viszont anyagilag teljesen mélypontra került, hiszen erre tett fel mindent. Azóta szerencsejátékkal és ismerősei segítségével tud a felszínen maradni, miközben mindent igyekszik pénzzé tenni.

  Az informátor azt is hozzátette, hogy amikor a zenész tavaly novemberben elköltözött, még nem egyből munkásszállóra ment, hanem egy hotelben szállt meg, amit feltehetőleg a koncert előlegéből fizetett. A szomszédok állítása szerint Beat néhány nappal azután, hogy elhagyta otthonát, összejött egy fiatalabb nővel, akinek kilétéről sokáig családtagjai sem tudtak.

  A családja teljesen el van keseredve. Beat annyira titkosan kezelte az újdonsült magánéletét, hogy sokáig az élettársa sem tudott róla. Beat szerepelni akar, és rájött, hogy ha kiír valamit a közösségi oldalára, azt felkapja a média. Próbál sajnálatot kiváltani az emberekből, ezért bármire képes. Mindent és mindenkit reklámként kezel

  – mondta a szomszéd.