új hír érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • A Honvéd Európa-bajnoki bronzérmese 63 kilogrammban érdekelt, a nyolcadik összecsapás az övé a kettes szőnyegen. Az ellenfele a cseh Renata Zachová, akinek több világkupaversenyen elért dobogó mellett az Európa-bajnokságon meglepetésgyőzelmet aratott. Özbas korábban úgy nyilatkozott, szeretné megragadni a pillanatot, élvezni pályafutása első olimpiáját, ha ezt a hangulatot el tudja kapni, akkor szerinte a versenyzésével sem lesz gond. 

    Érdekes helyszín egyébként a cselgáncsküzdelmeknek otthont adó Champ-de-Mars Aréna. A hétköznapokban Grand Palais Éphémere a létesítmény neve, az elmúlt években Párizs kulturális életét szolgálta többnyire kiállító- és rendezvénytérként, pont addig, amíg a Concorde tér mellett található, az olimpiára felújított és ott az első etapban a vívóversenyeknek otthont adó Grand Palais felújítása tartott. A csarnok egy ideiglenes építmény, az olimpia után meg is kezdik a bontását, innen is a neve: az éphémere franciául tünékenyt jelent: a nagy palota pótlását szolgáló tünékeny nagy palota

    Reméljük, a magyar cselgáncsválogatott tagjai által elért eredmények és élmények a legkevésbé sem lesznek tünékenyek és feledhetőek az olimpia után.

  • A háromgyermekes Helen Glover, a britek kétszeres olimpiai bajnok evezőse régóta a dolgozó anyák szószólója, és nyíltan beszél a nehézségekről, konkrétan arról, hogy élsportolóként mennyire nehéz szülővé válni.

    A brit csapatban sok férfinak van gyereke, amiről nem esik szó, mert ez nem változtat semmit. És várhatóan a karrierjük is hosszabb, mint a nőké. De azt remélem, hogy az idei játékok egyik legnagyobb különlegessége az lesz, hogy hány női versenyző tér vissza gyermekvállalás után.

    Amikor 2021-ben Tokióban versenyzett, Glover volt az első anya, aki bekerült a brit evezőscsapatba, és 18 hónappal azután, hogy ikreknek adott életet, az olimpiai döntőbe is bejutott.

    Idén minden eddiginél több édesanya vesz részt olimpián és paralimpián, az olimpiai faluban pedig először működik bölcsőde.

    Vasárnap Glover csapattársaival, Esme Boothszal, Sam Redgrave-vel és Rebecca Shortennel együtt bejutott a női négyes döntőbe, ahol a 38 éves sportoló számára a harmadik aranyérem is elérhető közelségbe került. 2012-ben és 2016-ban Glover párosban aranyat nyert, idén pedig ő vitte a zászlót a brit csapat élén az ötkarikás játékok megnyitóünnepségén.

    „Gyermekeket szülni határozottan nehezebb, mint edzeni. A szülés megtörténik, nem tudod megállítani, az evezés közben viszont bármikor megállhatsz. A családról nem is beszélve, amelyért állandóan aggódunk, a munka sohasem ér véget” – fogalmazott Helen Glover.



    Korábbi cikkünkben részletesen foglalkoztunk a témával, körüljártuk, mi a helyzet azokkal a sportolónőkkel, akik pályafutásuk zenitjén (vagy annak közelében) családalapításra adják a fejüket. 

  • Ungvári nagy reményekkel indult neki a napnak, és az első küzdelmét ráadásban, aranyponttal meg is nyerte a kazah Abilajhan Zsubanazar ellen egy vazarival. A négy percet végig irányítása alatt tartotta 81 kilogrammos versenyzőnk, aki így összességében teljesen megérdemelten nyert a ráadásban. 

    A legjobb tizenhat között a jóval keményebb kihívásnak ígérkező belga Matthias Casse vár majd rá. A 27 éves sportoló 2021-ben épp Budapesten nyert világbajnoki címet, tavaly Dohában második lett – idén viszont kisebb meglepetésre a nyolc közé sem jutott be Abu-Dzabiban. A tokiói játékokon három évvel ezelőtt bronzérmet akasztottak a nyakába.

  • Hetente 5 millió forintba kerülne az a kezelés, amely miatt gyűjtést indítottak az egykori olimpiai bajnok tornásznőnek, Ónodi Henriettának. A részletekről egyik hozzátartozója mesélt most.

  • A brit Tom Pidcock nagy hátrányt ledolgozva, drámai csatában védte meg címét a hegyikerékpárosok férfiversenyében a párizsi olimpián.

    A címvédő a hazai közönség által űzött-hajtott Victor Koretzkyvel vívott nagy csatát, majd a francia szurkolók kifütyülték őt, miután aranyérmes lett. 

    A GiveMeSport jelentése szerint ezt Pidcock eléggé zokon vette.

  • Kedden délelőtt megkezdi olimpiai szereplését Milák Kristóf Párizsban, a világrekorder pillangófenomén körül kialakult mizéria pedig természetesen továbbra is a fókuszban van. Hosszú Katinka és Pásztory Dóra az Eurosport elemző műsorában beszélt az esetről, előbbi élesen kritizálta Virth Balázs edzőt.

    Úgy gondolom, hogy Milák Kristóf edzője [Virth Balázs] hatalmas hibát követett el azzal, hogy elmondta a világnak, hogy nincs jó formában. Ez olyan helyzetbe hozta Kristófot, ami nem szerencsés az olimpia előtt, és a riválisaival szemben sem előnyös. Az ő feladata az lenne, hogy védje a tanítványát

    – vélekedett Hosszú Katinka.

    Bővebben itt foglalkoztunk az üggyel.

  • A magyar férfi kézilabda-válogatott tízgólos győzelmet aratott Argentína ellen az olimpia csoportkörének második fordulójában. Chema Rodríguez szövetségi kapitány elégedett volt a látottakkal, a remekül védő Palasics Kristóf pedig Norvégia ellen is átmentené jó formáját.

    A mérkőzést követő helyszíni nyilatkozatokat itt olvashatja el!

  • A címvédő új-zélandi és a világbajnok ausztrál válogatott is elődöntős a női hetes rögbitornán a párizsi olimpián – írja az MTI.

    Az ausztrálok könnyedén, 40–7-re nyertek az írek ellen, Kanada pedig 19–14-re felülmúlta a házigazda franciákat, így a döntőbe jutásért a két csapat egymással találkozik.

    A címvédő és eddig veretlen Új-Zéland elsöprő, 50 pontos sikert aratott a kínai válogatott felett, így könnyedén továbbjutott, míg az amerikaiak 17–7-re győzték le a briteket, a két párharc továbbjutója pedig a keddi elődöntőben mérheti össze erejét.

    Hetes rögbi, nők, negyeddöntő:

    Új-Zéland–Kína 55–5

    Egyesült Államok–Nagy-Britannia 17–7

    Kanada–Franciaország 19–14

    Ausztrália–Írország 40–7

    A 9-12. helyért:

    JapánDél-afrikai Köztársaság 1512

    BrazíliaFidzsi-szigetek 2822

  • Úgy hírlik, hogy már a megnyitóünnepség előtt is csapták egymásnak a szelet az olimpikonok Párizsban. Az olimpiai faluban várhatóan bekövetkező szexmaratonra a szervezők is felkészültek, akik 200 000 óvszert osztottak szét a szobák környékén.

    A Bild úgy értesült, hogy a sportolók az okostelefonokra letöltött társkereső alkalmazások segítségével ismerkednek vadul a játékok alatt.

    A német kiadvány azt is megtudta, hogy a sportolók meztelen fotókat is küldözgettek már egymásnak, hátha ezzel a módszerrel könnyebben tudnak maguknak alkalmi partnert találni az olimpiai faluban.

  • A párizsi olimpia negyedik napján lehull a lepel: kiderül, milyen formában érkezett meg a férfi 200 méteres pillangóúszás címvédője, Milák Kristóf.

    Úszóink közül még a Milákkal azonos számban induló Márton Richárdnak, valamint Németh Nándornak (100 gyors) és Jackl Viviennek (1500 gyors) szurkolhatunk a nap folyamán.

    ÚSZÁS (Paris La Défense Aréna)

    • 11.00: előfutamok – férfi 200 m pillangó (Márton Richárd, Milák Kristóf), férfi 100 m gyors (Németh Nándor), női 1500 m gyors (Jackl Vivien)
    • 20.30: elődöntők, döntők – férfi 100 m gyors (ed, Németh Nándor?), férfi 200 m pillangó (ed, Márton Richárd?, Milák Kristóf?)
  • A keddi programban pályára lépnek női kéziseink (16 órakor Angola ellen), valamint medencébe ugranak férfi pólósaink – itt 21.05-től az ellenfél a tokiói olimpiai bronzmeccshez hasonlóan a Japánban legyőzött Spanyolország lesz. 

    A nap során összesen 12 számban osztanak aranyérmeket.

    CSELGÁNCS (Mars-mező Aréna)

    • 10.00: női 63 kg (Özbas Szofi) és férfi 81 kg (Ungvári Attila) – mérkőzések a negyeddöntőig
    • 16.00: NŐI 63 KG ÉS FÉRFI 81 KG – vigaszág, elődöntők, BRONZMÉRKŐZÉSEK, DÖNTŐ

    EVEZÉS (Vaires-sur-Marne-i evezős pálya)

    • 10.30: férfi egypár, negyeddöntő, 3. futam (Pétervári-Molnár Bendegúz)

    KÉZILABDA (Dél-párizsi 6-os Aréna)

    női csoportmérkőzés, B csoport, 3. forduló:

    • 16.00: MAGYARORSZÁG–Angola – élőben az Indexen!

    ÖKÖLVÍVÁS (Észak-párizsi Aréna):

    • 20.32: férfi 80 kg, nyolcaddöntő, Akilov Pylyp – Olekszandr Hiznyak (ukrán)

    TRIATLON (III. Sándor híd)

    •  8.00: FÉRFIVERSENY (Lehmann Csongor, Bicsák Bence)

    VÍZILABDA (Vizes Központ)

    férfi csoportmérkőzés, B csoport, 2. forduló:

    • 21.05: MAGYARORSZÁG–Spanyolország – élőben az Indexen!
  • Három nap után a japánok vezetik az olimpiai éremtáblázatot, hat aranyat szerezve, és megelőzve a házigazda franciákat, valamint Kínát.

    Érdekesség, hogy eddig magasan az amerikai küldöttség szerezte a legtöbb érmet (20), de a kilenc-kilenc dobogóval, öt-öt arannyal álló Ausztrália és Dél-Korea miatt még a dobogóra sem fér fel!

    A magyar csapat Muhari Eszter bronzérmének köszönhetően holtversenyben a 26. helyen áll. 

    Érmek a 2024-es olimpián

    OrszágAranyEzüstBronzΣÖsszesen
    1.Japán 6 2 4 12
    2.Franciaország 5 8 3 16
    3.Kína 5 5 2 12
    4.Ausztrália 5 4 0 9
    5.Koreai Köztársaság 5 3 1 9
    6.Egyesült Államok 3 8 9 20
    7.Nagy-Britannia 2 5 3 10
    8.Olaszország 2 3 3 8
    9.Kanada 2 1 2 5
    10.Hongkong 2 0 1 3

    A teljes táblát itt böngészheti!

  • Időjárási előrejelzések alapján elhalasztották a férfiak mai triatlonversenyét

    A Szajna vízminősége miatt egy nappal elhalasztották a férfi triatlonosok ma reggel 8 órára kiírt versenyét a párizsi olimpián.

    A nemzetközi sportági szövetség (WT) kora reggel kiadott közleménye szerint hajnalban, 3.30-kor tartottak megbeszélést a szövetség, a párizsi szervezők, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság, illetve Párizs, Párizs meteorológiai szolgálata, valamint az Ile-de-France prefektúra képviselői a folyó minőségéről, és ezt követően született az a döntés, hogy a viadalt ma nem lehet megrendezni – számolt be az MTI.

    „A legfrissebb időjárási előrejelzések alapján az a döntés született, hogy a férfitriatlon-versenyszámot július 31-én (szerdán) 10 óra 45 perckor rendezik meg” – áll a közleményben, amely jelzi, hogy a nők versenye az eredeti tervek szerint szerdán 8 órakor rajtol, ugyanakkor mindkét viadalt csak akkor rendezik meg, ha a víz minősége megfelelő lesz, szennyezettsége a határérték alá süllyed. A WT hozzátette, hogy az eredetileg kijelölt vészhelyzeti nap változatlanul marad augusztus 2., azaz péntek.

    A közlemény szerint a szövetség 8 órakor tart megbeszélést az edzőkkel, mely során további információkat osztanak meg velük.

    A teljes hírt itt olvashatja el!

  • A mieink számára nem alakult fényesen a hétfő: női kardvívóink remeklésével indult, ám Szűcs Luca és Márton Anna negyeddöntős veresége után szomorúan zárult a magyar szempontból érem nélküli hétfő Párizsban.

    Az olimpia harmadik napjának egyik kellemes színfoltjaként Kovács Richárd negyeddöntőbe került a férfi ökölvívók 63,5 kilogrammos versenyében, és már csak egy siker választja el a dobogós helyezéstől.

    A nap érdekességeit itt nézheti vissza!

  • Hamarosan elrajtol a párizsi olimpia negyedik napja, tartsanak ezúttal is velünk!