új hír érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • Pénteken a spanyol válogatott szerezte meg az aranyérmet a párizsi olimpia férfi labdarúgótornáján, miután a döntőben hosszabbítás után 5–3-ra legyőzte a házigazda francia csapatot.

    A francia játékosok közvetlenül a finálé után nagyon csalódottak voltak, de pár órával később már tudtak örülni az ezüstéremnek.

    A sportolók este elmentek bulizni, és csatlakozott hozzájuk az együttes szövetségi edzője, Thierry Henry. Az egykori világbajnok, Európa-bajnok, BL-győztes játékos aztán megmutatta, hogy rendben van a ritmusérzéke.

  • Catalina Axente olimpiai birkózó hordágyon hagyta el a szőnyeget egy ijesztő esés után a párizsi olimpián.

    Az esetet követően még ellenfele is megijedt, és rohant riválisához, hogy megtudja, hogy van.

  • Ritmikus sportgimnasztikában a kínai lányok nem találtak legyőzőre, 69,800-as összpontszámmal leszorították a dobogó legfelső fokáról az izraeli (68,850) és az olasz (68,100) csapatot. Az orosz és a belorusz csapat kizárásával az állandó dobogósok közül két csapat kiesett, így Kína esélyesként be is húzta az aranyat.

  • Kilépett saját árnyékából a spanyol női vízilabda-válogatott, miután az olimpiai döntőben 11–9-es győzelmet aratott Ausztrália ellen.

    A spanyolok 2012-ben és 2020-ban is a fináléban „véreztek el”, ezúttal azonban szoros küzdelemben kerekedtek felül ellenfelükön.

    Ausztrália a háromszoros címvédő Egyesült Államok kiejtése után másodszor játszhatott döntőt. 2000-ben Sydney-ben aranyérem lett a vége, ezúttal az ezüst jut az ausztráloknak.

    A magyar válogatott az ötödik helyen zárta a tornát.

  • A norvég női kézilabda-válogatott 29–21-re legyőzte a házigazda, Európa-bajnoki és olimpiai címvédő Franciaországot a lille-i döntőben, így története során harmadjára, 2008 és 2012 után 2024-ben ismét aranyat ünnepelhetett ötkarikás játékokon.

    A Győri Audi ETO KC, valamint a norvég válogatott irányítója pályafutását így Bajnokok Ligája-győztesként, és immáron olimpiai bajnokként fejezi be. Elképesztő befejezés egy különleges pályafutásnak.

  • A férfi súlyemelők 102 kilós kategóriájában a 22 éves kínai világbajnok, Liu Huan-hua győzött a párizsi olimpia szombati versenynapján, 406 kilogrammos összetett eredménnyel. A rendre alacsonyabb súlycsoportokban eredményes ázsiai országnak ő az első képviselője, aki a mázsa feletti kategóriák egyikében tudott ötkarikás érmet nyerni.

    A második helyet 404 kilogrammal az üzbég Akbar Djurajev szerezte meg, aki a 2021-es tokiói játékokon a 109 kilogrammosok mezőnyében volt olimpiai bajnok. A párizsi bronzérem a független színekben induló, belorusz Jevgenyij Cihancov birtokába került, aki 402 kilóig jutott. Ő a 2023-as rijádi világbajnokságon szintén harmadikként végzett a 102 kilósok súlycsoportjában.

    Eredmények:

    súlyemelés, férfi 102 kg, olimpiai bajnok:

    • 1. Liu Huan-hua (Kína) 406 kg (szakítás: 186 kg, lökés: 220 kg)
    • 2. Akbar Djurajev (Üzbegisztán) 404 (185, 219)
    • 3. Jevgenyij Cihancov (fehérorosz, semleges színekben) 402 (183, 219)
  • A női öttusázók elődöntője a 200 méteres gyorsúszással folytatódott Versailles-ban. Gulyás Michelle 2:10.39-es idővel megnyerte a futamát, míg Guzi Blanka második lett az övében 2:16.93-as idővel.

    Az elődöntőt a kombinált zárta, Gulyás a második, Guzi a tizedik helyről indult. Előbbi hamar átvette a vezetést, mivel pontosabban lőtt az éllovasnál. Utóbbi is remekül célzott, így zárkózott fel az élmezőnyhöz. A végén egymás kezét fogva futottak be a versenyzők. Gulyás a harmadik, Guzi a negyedik helyen zárta a kombinált számot.

    A vasárnapi fináléba Gulyás Michelle és Guzi Blanka is 1397 ponttal kvalifikálta magát a harmadik és a negyedik pozícióban. A döntő 11 órakor kezdődik a lovaglással, majd bónuszvívással folytatják. A második fele a 200 méteres gyorsúszással indul, majd 12:40-től a kombinált zárja le a versenyt.

  • Szombaton további három, összesen hét éremmel zárta a párizsi olimpiát a magyar kajak-kenu-válogatott. A mérleg négy ezüst- és három bronzérem, az aranyérem sajnos elmaradt.

    1988 óta, zsinórban kilenc ötkarikás játékokon mindig született legalább egy magyar aranyérem a sportágban. Kiemelkedő volt a 2000-es olimpia, amikor négy is. 1984-ben a keleti blokk bojkottja miatt nem volt lehetőség magyar éremszerzésre.

    Ha ezt nem számítjuk, akkor legutóbb 1976-ban, vagyis

    48 évvel ezelőtt maradt aranyérem nélkül,

     akkor a mieink nyolcszor állhattak fel a dobogóra (három ezüst, öt arany).

  • Muszukajev Iszmail elődöntőbe jutott a 65 kilogrammos szabadfogású birkózók versenyében, miután a negyeddöntőben legyőzte az azeri Haji Aliyevet.

  • Az ötméterespárbajban a magyar csapat kezdett, az első lövést Keszthelyi Rita bombázta be a kapuba. Az olaszok első kísérletét Magyari Aldának sikerült védeni. A második magyar büntető szintén utat talált az olasz kapuba, amiről Garda gondoskodott.

    A második olasz lövés is kimaradt, Magyari ebbe is jó érzékkel kapott bele. A mieink a harmadik lövésnél sem hibáztak, Szilágyi folytatta a jó sorozatot.

    Ezt követően az olaszok egy büntetőt belőttek, ám Gurisatti Gréta révén a negyedik ötös is utat talált az olasz kapuba, ami azt jelenti, hogy a magyar női vízilabda-válogatott ötödik helyen végzett a párizsi olimpián. Részletes összefoglaló itt! 

  • Vályi Vandának az utolsó negyedben is sikerült elhoznia a ráúszást, ezt a versenyt a magyar csapat 3–1-re megnyerte. A támadójáték viszont továbbra sem állt össze, kezdésként Keszthelyi lövése akadt el a blokkban.

    A negyed feléhez közelítve továbbra sem tudott gólt szerezni a magyar válogatott, amit az olasz együttes meg is büntetett: előbb Leimeter pontozódott ki, majd Marletta távoli lövése talált utat gond nélkül Neszmelyi hálójába (8–10).

    A hosszú, gól nélküli magyar időszakot kicsivel több mint három perccel később Keszthelyi Ritának sikerült megtörnie, amire Bianconi bombája volt az ellenreakció (9–11).

    A hajrában Mihók Attila megint időt kért, Gurisatti pedig egy gyors góllal fejezte be a rövid megbeszélést követő akciót (10–11). Egy olaszok ellen megítélt kontra után Garda is gyorsan a kapuba talált, amivel megint egyenlő volt az állás.

    Huszonöt másodperccel a mérkőzés vége előtt az olasz szövetségi kapitány, Carlo Silippo is kikérte idejét, mivel Rybanska kiállítása után újra előnybe került a kék sapkás csapat, a lövést azonban a magyar kapuba időközben visszatérő Magyari Alda piszkálta ki, így a 11–11-es állás miatt következhettek a büntetők.

  • A harmadik negyedben újra a magyar csapat hozta el a labdát a ráúszásnál, Garda sistergős lövése viszont csak a kapufán csattant. Az olaszok a fordulás után kiharcoltak egy ötméterest, Avegno jóvoltából pedig ismét egyenlítettek (8–8).

    A negyed feléhez közelítve az olasz csapat újabb előnyt kapott, a magyar védelem azonban megfelelően működött, így nem fordult meg a mérkőzés állása.

    Két és fél perccel a harmadik 8 perc vége előtt a magyar csapat még nem tudott betalálni, ellentétben az olasszal, amely Marlettának köszönhetően újra átvette a vezetést (8–9).

    Az utolsó percen belülre érve Mihók Attila időt kért, gólt viszont továbbra sem tudott szerezni a magyar csapat.

  • Az Egyesült Államok ellen nagy küzdelemben elvesztett elődöntő után a házigazda francia csapattal szemben alulmaradó, világbajnok Németország várt a szerb válogatottra a férfi kosárlabdatorna bronzmérkőzésén.

    Nikola Jokicsék már a nagyszünetre nyolcpontos előnyt harcoltak ki, ez a különbség pedig a mérkőzés további részében is kitartott, így végül 9383-as győzelmüknek köszönhetően a szerbeké lett a harmadik hely.

  • Szombaton az elődöntővel folytatódott a női öttusázók versenye. Gulyás Michelle és Guzi Blanka is a B jelű elődöntőben kapott helyet.

    A program a lovaglással kezdődött, amelyben Guzi 300, Gulyás 286 pontot ért el. Ezt követően a bónuszvívásra került sor, ahol a magyarok közül Guzi Blanka lépett hamarabb a pástra. A 25 esztendős versenyző vereséget szenvedett a mexikói Mariana Arceo ellen. Gulyás legyőzte a cseh Veronika Novotnát, majd a francia Elodie Clouvel állította meg.

    Az elődöntőből az úszás és a kombinált van hátra. Gulyás 533 ponttal második, Guzi 500-zal a tizenegyedik helyen áll. A csoport első kilenc helyezettje jut be a vasárnapi döntőbe.

  • A magyar csapatnak sikerült elhoznia a ráúszást a második negyedben, majd rögtön kapott is egy emberelőnyt, amit nem tudott gólra váltani. Egy kivédekezett támadás után Faragó Kamilla aztán javított, szép átlövésével ismét egygólos előnyben volt a női pólócsapat (4–3).

    Mindkét csapat sokat hibázott támadásban, amit végül Gurisatti Gréta gólja szakított meg, kettőre növelve ezzel a magyar előnyt. Az első olasz találatra majdnem a negyed feléig várni kellett, amikor Bianconi eresztett el erős lövést kívülről, amely utat talált Magyari kapujába (5–4).

    A következő gólt ismét a fehér sapkában játszó magyar csapat szerezte Mahieu Geraldine révén, aki először volt eredményes az olimpián. Szinte rögtön érkezett az olasz reakció, egy kapufás góllal. Ismét egy volt közte (6–5).

    A negyed utolsó két percére megint kétgólos magyar előnnyel vághattak neki a felek, de az olasz zárkózás már-már automatikussá vált, így az utolsó bő fél percre újfent egyenlő, 7–7 volt az állás. Mihók Attila ekkor úgy döntött, kapust cserél, Magyari Aldát Neszmelyi Boglárka váltotta, aki először kapott lehetőséget az ötkarikás játékokon.

    A változtatás jót tett a csapatnak, elöl Vályi Vanda talált be hat másodperccel a nagyszünet előtt, a magyar csapat így 8–7-es vezetéssel várhatta a harmadik nyolc percet.

  • Telt ház előtt csapott össze a férfi röplabdatorna döntőjében Franciaország és Lengyelország.

    A házigazda könnyedén hozta az első két játszmát (25:19; 25:20). A harmadikban is a házigazdák álltak jobban. A lengyelek ekkor álltak közel ellenfelükhöz, azonban a végén öt mérkőzéslabdához jutottak a franciák. A lengyelek egymás után négy pontot szereztek, de végül egy hibás nyitás által lett meg a házigazda győzelme (25:23).

    Franciaország megvédte a címét, így a röplabda-válogatottjuk másodszor állhat fel az olimpiai dobogó felső fokára.

  • Az ötödik hely a tét a Magyarország–Olaszország-mérkőzésen, a párizsi olimpiai női vízilabdatornájának kora délutáni helyosztóján. Mihók Attila és Cseh Sándor csapata fehér sapkában, míg az olaszok kék sapkában ugrottak medencébe.

    A vezetést az olasz válogatott szerezte meg, majd bő egy percre rá Keszthelyi Rita egalizált büntetőből. Az ötméteresből szerzett találatra az olasz csapatkapitány, Valeria Palmieri válaszolt centerből. Viszont ezúttal sem volt sokáig előnyben a kéksapkás csapat, amiről Garda Krisztina gondoskodott egy nagy erejű lövéssel (2–2).

    Egy kivédekezett olasz támadás után ismét a magyar válogatott támadhatott a negyed feléhez érve, ám Keszthelyi ejtése csak a kapufán csattant. Nem sokkal később Magyari Alda is bemutatta az első védését, majd elöl Rybanska Natasa a mérkőzésen először előnyhöz juttatta a magyar válogatottat (3–2) .

    Az olasz gólcsendet aztán egy újabb centertalálat törte meg, Agnese Cecchieri révén, így az állás ismét egyenlő volt. A fordulás után ötmétereshez jutott Magyarország, amit Keszthelyi nem tudott értékesíteni, majd nem sokkal később egy emberfórt is elpuskázott Mihók Attila csapata.

    A negyed végén Magyari tudott hatástalanítani egy közeli kísérletet, az állás 8 perc után 3–3.

  • Szombat délután, 14 órai kezdettel ugrik medencébe az 5. helyről döntő helyosztón a magyar női vízilabda-válogatott. Mihók Attila és Cseh Sándor csapatának utolsó ellenfele a párizsi olimpián Olaszország lesz.

    A mérkőzés alakulását az Index is folyamatosan figyelemmel kíséri, tartsanak velünk ezúttal is!

  • A női 10 kilométeres nyílt vízi úszásban 5. helyezett Fábián Bettina a Szajnában megrendezett verseny után rosszul lett, és kórházba került. A 19 éves sportoló még csütörtökön úszott a Szajnában, és a verseny után elmondta, sok vizet nyelt, de reméli, nem lesz komolyabb baja.

    Fábián Bettina szombat délelőtt írta közösségi oldalára:

    A show, vagy a sportolók biztonsága...

    A magyar úszó infúziót és gyógyszeres kezelést kapott, de már úton van haza, Budapestre.

    „Sajnos éjszaka elkezdtem hányni és egész hajnalban csillapíthatatlan volt. Lázas is lettem és hajnal négykor be kellett vinni a kórházba. Már jobban vagyok sokkal, de életemben nem voltam még ilyen rosszul... Valamit benyeltünk a Szajnában, most jött ki több női versenyzőn is” – mondta az m4sport.hu-nak Fábián Bettina.

  • A magyarok újabb három érmet gyűjtöttek a párizsi olimpián, így már 18 medáliát gyűjtöttek. Szombaton délután a kajak-kenusok utolsó versenynapján a sportági királyszámban, K–1 1000 méteren Varga Ádám – csakúgy, mint három évvel ezelőtt Tokióban – ezüstérmesként végzett, míg a címvédőként rajthoz álló Kopasz Bálint bronzérmes lett.

    A harmadik érmet Csipes Tamara szerezte, aki  K–1 500 méteren a favorit Lisa Carrington mögött ért másodikként célba, és lett ezüstérmes. A Bp. Honvéd kétszeres olimpiai bajnoka (2016 és 2021 K–4 500 m) két ezüst- és egy bronzéremmel zárta a párizsi ötkarikás játékokat.

    A magyar csapat így 5 arany-, 7 ezüst- és 6 bronzéremmel áll a ranglista 13. helyén szombaton délután. 

    Az éremtáblát itt böngészheti!

  • A női C1 200 méter középfutamában utolsó helyezett Kiss Anna Ágnes a B-döntőben harmadik helyen, 46.54-es idővel ért célba. Már csak egy magyar döntős érdekeltség maradt, Takács Kincső női C1 200 méteren indult a nyolcas pályáról a fináléban, de az utolsó helyen ért célba, 45.68-as idővel. A szám olimpiai bajnoka a kanadai Katie Vincent lett, második Nevis Harrison, harmadik pedig a kubai Yarisleidis Cirilo Duboys.

  • Kopasz Bálint és Varga Ádám futamgyőztesként jutott a K1 1000 méter döntőjébe, utóbbi a szám tokiói bajnokaként, tehát címvédőjeként. A két magyar kajakozó legveszélyesebb kihívói a portugál Fernando Pimenta és a cseh Josef Dostel voltak.

    Pimenta nagyon jól kapta el a rajtot, Dostel is jól rajtolt, kicsit a két magyar beragadt, de szorosan követte az első kettőt. 250 méternél Pimenta jó háromnegyed hajóhossznyival vezetett, Dostel volt a második, őket követte Kopasz és Varga. A portugál nagyon meglógott, tartotta előnyét, de Kopasz még mindig lőtávon belül volt. 

    500 méternél még mindig Pimenta volt elől, de Kopasz beérte a cseh kajakozót, Varga negyedik volt féltávnál, de kicsit lemaradva az első háromtól. Dostal nagyon feljött a portugálra, Kopasz is magasabb fokozatra kapcsolt, hatalmas befutó volt alakulóban. 750-nél már Dostal volt elöl, hatalmasat hajrázott a cseh, Pimenta pedig leszakadt.

    Az utolsó métereken Varga óriási hajrával feljött a második helyre, lehagyta Kopaszt is, a cseh végül megnyerte a futamot, Varga a második, Kopasz pedig címvédőként a harmadik. Pimenta nem tudott végül felállni a dobogóra.

  • Muszukajev Iszmailra a 65 kilogrammos szabadfogású birkózók negyeddöntőjében az azeri Haji Aliyev várt. A Haszanjában született, 2019 óta magyar színekben szereplő birkózó a Tokióban ezüstérmet nyert, háromszoros világbajnok riválisával júniusban találkozott a legutóbb, Budapesten a Polyák–Varga-emlékversenyen 9:3-ra nyert. Az Európa-bajnoki döntőben viszont technikai tussal is le tudta gyűrni két éve.

    Muszukajev a  kirgiz Ernazar Akmatalijev elleni 11:0-s sikerével, 3 perc 33 másodperc alatt elért technikai tussal jutott a nyolc közé. Aliyev ellenben eggyel később lépett szőnyegre és végig is ment a mexikói Austin Klee Gomez elleni (7:0) küzdelme, bizakodhattunk, hogy a frissesség a két évvel fiatalabb Muszukajev mellett szól majd. 

    Világbajnoki címvédőnk már a legelején bemutatott néhányat különleges mozdulataiból, mélyre vitt súlyponttal, sokszor térdelőhelyzetbe helyezkedve, onnan kirobbanva próbált akciókat kezdeményezni. Az első két perc azonban érdemi akció nélkül ment végig, ekkor már szóban Muszukajevet figyelmeztették – 30 másodperce van akciót csinálni. Az első szakasz végéhez közeledve Aliyev egy mozdulattal belekapott Muszukajev szemébe, ami miatt meg kellett állítani a küzdelmet. Rövidesen folytatták, a magyar színekben szereplő birkózó pedig passzivitása miatt egypontos hátrányba került. Az azeri innentől kezdve sokkal látványosabban tartotta a távolságot, szinte elfarolva-eltáncolva a fogáskísérletekből (0:1). 

    A második három perc legelején Aliyev kapott figyelmeztetést, majd 30 másodpercen belül egyenlített Muszukajev (1:1). Néhány pillanattal később sikerült kiemelnie combból fogva és mögé kerülve egy hárompontos akcióval megfordítania a mérkőzést. Aliyev szabálytalan védekezéssel ráütött Muszukajev nemi szervére, így már 7:1 volt az előny. Ráadásul az azerit leküldték a földre. Innen nem sikerült akciót csinálni, sőt, kifejezetten hamar álló helyzetbe kerültek. Másfél percet kellett kihúzni, őrizve az előnyt. Aliyev az utolsó perc elején egy mögékerüléssel szerzett két pontot, de még mindig magabiztos fórban volt Muszukajev. Alijev láthatóan kezdett kifogyni a levegőből, egy kilépésgyanús szituációnál challenge-et kért, ezzel időt ugyan nyert, a további videózási lehetőségét azonban elbukta (8:3). Muszukajev jó védekezésből visszatámadott, mögé került ellenfelének (10:3), amivel lényegében eldőlt a mérkőzés.

    Az óra eseménytelenül pörgött le innentől, Muszukajev komoly pontelőnnyel győzött és jutott elődöntőbe a súlycsoportban. 

    Az esti birkózóprogram 18 óra 15 perckor kezdődik majd. Az első két küzdelem épp a 65 kilogramm két elődöntője lesz majd. Muszukajev birkózik majd a későbbiben. 

  • A kajak-kenu utolsó döntői közül először a női K–1 500 méter fináléját rendezték, amelyben Csipes Tamara és Gazsó Dóra volt érdekelt. A futam favoritja a két magyar kajakozó mellett az új-zélandi Lisa Carrington volt. Nagyon jól kezdett Csipes, 150 méter után már fél hajóhossz volt az előnye Carringtonnal szemben, 250-nél pedig még mindig Csipes volt elöl, de minimális előnnyel. Hatalmasat hajrázott Carrington, átvette a vezetést, Csipes nem tudta vele tartani a tempót, végül az új-zélandi az első – megvédte ezzel címét –, Csipes Tamara pedig második helyen ért célba, ezüstérmet szerezve Magyarországnak. 

    Gazsó Dóra hatodikként ért célba. Részletek itt! 

  • Kezdődnek a kajak-kenu utolsói döntői a párizsi olimpián. A női K–1 500 méteren két döntősünk lesz, Csipes Tamara és Gazsó Dóra futamgyőztesként jutott be a fináléba, ugyanúgy, ahogy Kopasz Bálint és Varga Ádám K1 1000 méteren. Könnyen elképzelhető, hogy perceken belül folytatódik a magyar éremeső Párizsban.

    A nap zárásaként, nagyjából 13 óra 50 perckor Takács Kincső száll harcba a női C1 200 méter fináléjában. Kiss Ágnes Anna nem jutott döntőbe ugyanebben a számban, középfutamban utolsóként ért célba.

    • 13.00: női K–1 500 m döntő: Csipes Tamara, Gazsó Dóra
    • 13.20: férfi K–1 1000 m döntő: Kopasz Bálint, Varga Ádám
    • 13.40: női C–1 200 m B döntő: Kiss Ágnes
    • 13.50: női C–1 200 m döntő: Takács Kincső
  • Aranyérmet nyert péntek este a párizsi olimpián a női ökölvívók 66 kilogrammos mezőnyében az algériai Imane Helif, aki a negyeddöntőben Hámori Lucát győzte le.  A 25 éves ökölvívó a fináléban két menetben, egyhangú pontozással múlta felül a kínai Jang Liut.

    Imane Helif a mérkőzés utáni nyilatkozatában a The Guardian beszámolója szerint úgy fogalmazott:

    Teljesen alkalmas vagyok arra, hogy részt vegyek ezen a versenyen. Nő vagyok, mint bármely más nő. Nőnek születtem, nőként éltem, nőként versenyeztem, ehhez nem fér kétség.

    Imane Helif a vele kapcsolatban megnyilvánult gyűlölködőkre is kitért, akiket „a siker ellenségeinek” nevezett, meglátása szerint saját sikerének különösen jó ízt ad, hogy a támadások kereszttüzében is képes volt győzni.

    Ami az IBA-t illeti, 2018 óta az ő ernyőjük alatt bokszolok. Nagyon jól ismernek, tudják, mire vagyok képes, tudják, hogyan fejlődtem az évek során, de most már nem ismerik el az eredményeimet. Gyűlölnek engem, és nem tudom, miért. Egy dolgot üzenek nekik: ezzel az aranyéremmel az én méltóságom, a becsületem mindenek felett áll

    – üzent Imane Helif a Nemzetközi Ökölvívó Szövetségnek (IBA).

  • A kétszeres olimpiai bajnok, Tokió aranyérmes maratonfutója a párizsi olimpián nem tudta teljesíteni a maratoni távot, nagyjából 30 kilométer után feladta a küzdelmet. A 39 éves kenyai futó az oldalát fájlalta, és nem folytatta a versenyzést. Mint arról korábban beszámoltunk, a férfi maratonfutást szombat reggel az etióp Tamirat Tola nyerte, olimpiai rekorddal. 

  • Hollandia 11–10-re legyőzte a címvédő Egyesült Államok női vízilabda-válogatottját szombaton a párizsi olimpia bronzmérkőzésén. 

    GettyImages-2166152965
    Fotó: Getty Images

    A találkozó elején még az amerikaiak voltak előnyben, a nagyszünetig négygólos előnyre tettek szert. A fordulást követően a világbajnok hollandok vették át az irányítást, fordítottak és végül egygólos sikert arattak. 

    Az amerikai válogatott háromszoros címvédőként érkezett Párizsba, de ezúttal az éremszerzés sem jött össze. 

    A hetedik helyet Görögország szerezte meg.

  • Piros dresszben érkezett a szőnyegre a harmadik helyen kiemelt Muszukajev Iszmail, akinek ellenfele kékben a kirgiz Ernazar Akmatalijev volt a nyolcaddöntőben, a férfiak 65 kilogrammos mezőnyében.

    Az első menet sokáig nem hozott pontot, mintegy másfél percet követően azonban Muszukajev 1:0-s előnybe került egy passzivitási kísérlet miatt megítélt ponttal, így kedvező helyzetből várhatta a folytatást.

    A második menet aztán remekül indult, hiszen Muszukajevnek sikerült elkapnia az üzbéget, akit többször is megforgatva 11:0-ra húzott el, amivel megnyerte a mérkőzést. Folytatás a negyeddöntőben hamarosan. 

  • Takács Kincső nem kapta el jól a rajtot a kenusok 200 méteres versenyének középdöntőjében, de végül a negyedik helyen végzett, kilenc századdal megelőzve a brazil hajót. 

    Lesz tehát magyar érdekeltség ebben a döntőben is! Folytatás 13.50-kor, akkor rendezik meg a C–1 200 méter fináléját a női mezőnyben.