új hír érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • Muszukajev Iszmailra a 65 kilogrammos szabadfogású birkózók negyeddöntőjében az azeri Haji Aliyev várt. A Haszanjában született, 2019 óta magyar színekben szereplő birkózó a Tokióban ezüstérmet nyert, háromszoros világbajnok riválisával júniusban találkozott a legutóbb, Budapesten a Polyák–Varga-emlékversenyen 9:3-ra nyert. Az Európa-bajnoki döntőben viszont technikai tussal is le tudta gyűrni két éve.

    Muszukajev a  kirgiz Ernazar Akmatalijev elleni 11:0-s sikerével, 3 perc 33 másodperc alatt elért technikai tussal jutott a nyolc közé. Aliyev ellenben eggyel később lépett szőnyegre és végig is ment a mexikói Austin Klee Gomez elleni (7:0) küzdelme, bizakodhattunk, hogy a frissesség a két évvel fiatalabb Muszukajev mellett szól majd. 

    Világbajnoki címvédőnk már a legelején bemutatott néhányat különleges mozdulataiból, mélyre vitt súlyponttal, sokszor térdelőhelyzetbe helyezkedve, onnan kirobbanva próbált akciókat kezdeményezni. Az első két perc azonban érdemi akció nélkül ment végig, ekkor már szóban Muszukajevet figyelmeztették – 30 másodperce van akciót csinálni. Az első szakasz végéhez közeledve Aliyev egy mozdulattal belekapott Muszukajev szemébe, ami miatt meg kellett állítani a küzdelmet. Rövidesen folytatták, a magyar színekben szereplő birkózó pedig passzivitása miatt egypontos hátrányba került. Az azeri innentől kezdve sokkal látványosabban tartotta a távolságot, szinte elfarolva-eltáncolva a fogáskísérletekből (0:1). 

    A második három perc legelején Aliyev kapott figyelmeztetést, majd 30 másodpercen belül egyenlített Muszukajev (1:1). Néhány pillanattal később sikerült kiemelnie combból fogva és mögékerülve egy hárompontos akcióval megfordítania a mérkőzést. Aliyev szabálytalan védekezéssel ráütött Muszukajev nemi szervére, így már 7:1 volt az előny. Ráadásul az azerit leküldték a földre. Innen nem sikerült akciót csinálni, sőt, kifejezetten hamar álló helyzetbe kerültek. Másfél percet kellett kihúzni, őrizve az előnyt. Aliyev az utolsó perc elején egy mögékerüléssel szerzett két pontot, de még mindig magabiztos fórban volt Muszukajev. Alijev láthatóan kezdett kifogyni a levegőből, egy kilépésgyanús szituációnál challenge-et kért, ezzel időt ugyan nyert, a további videózási lehetőségét azonban elbukta (8:3). Muszukajev jó védekezésből visszatámadott, mögé került ellenfelének (10:3), amivel lényegében eldőlt a mérkőzés.

    Az óra eseménytelenül pörgött le innentől, Muszukajev komoly pontelőnnyel győzött és jutott a legjobb négy közé a súlycsoportban. 

    Az esti birkózóprogram 18 óra 15 perckor kezdődik majd. Az első két küzdelem épp a 65 kilogramm két elődöntője lesz majd. Muszukajev birkózik majd a későbbiben. 

  • A kajak-kenu utolsó döntői közül először a női K-1 500 méter fináléját rendezték, amelyben Csipes Tamara és Gazsó Dóra volt érdekelt. A futam favoritja a két magyar kajakozó mellett az új-zélandi Lisa Carrington volt. Nagyon jól kezdett Csipes, 150 méter után már fél hajóhossz volt előnye Carringtonnal szemben, 250-nél pedig még mindig Csipes volt elől, de minimális előnnyel. Hatalmasat hajrázott Carrington, átvette a vezetést, Csipes nem tudta vele tartani a tempót, végül az új-zélandi az első – megvédte ezzel címét –, Csipes Tamara pedig második helyen ért célba, ezüstérmet szerezve Magyarországnak. 

    Gazsó Dóra hatodikként ért célba. Részletek itt! 

  • Kezdődnek a kajak-kenu utolsói döntői a párizsi olimpián. A női K-1 500 méteren két döntősünk lesz, Csipes Tamara és Gazsó Dóra futamgyőztesként jutott be a fináléba, ugyanúgy, ahogy Kopasz Bálint és Varga Ádám K-1 1000 méteren. Könnyen elképzelhető, hogy perceken belül folytatódik a magyar éremeső Párizsban.

    A nap zárásaként, nagyjából 13 óra 50 perckor Takács Kincső száll harcba a női C-1 200 méter fináléjában. Kiss Ágnes Anna nem jutott döntőbe ugyanebben a számban, középfutamban utolsóként ért célba.

    • 13.00: női K–1 500 m döntő: Csipes Tamara, Gazsó Dóra
    • 13.20: férfi K–1 1000 m döntő: Kopasz Bálint, Varga Ádám
    • 13.40: női C–1 200 m B döntő: Kiss Ágnes
    • 13.50: női C–1 200 m döntő: Takács Kincső
  • Aranyérmet nyert péntek este a párizsi olimpián a női ökölvívók 66 kilogrammos mezőnyében az algériai Imane Helif, aki a negyeddöntőben Hámori Lucát győzte le.  A 25 éves ökölvívó a fináléban két menetben, egyhangú pontozással múlta felül a kínai Jang Liut.

    Imane Helif a mérkőzés utáni nyilatkozatában a The Guardian beszámolója szerint úgy fogalmazott:

    Teljesen alkalmas vagyok arra, hogy részt vegyek ezen a versenyen. Nő vagyok, mint bármely más nő. Nőnek születtem, nőként éltem, nőként versenyeztem, ehhez nem fér kétség.

    Imane Helif a vele kapcsolatban megnyilvánult gyűlölködőkre is kitért, akiket „a siker ellenségeinek” nevezett, meglátása szerint saját sikerének különösen jó ízt ad, hogy a támadások kereszttüzében is képes volt győzni.

    Ami az IBA-t illeti, 2018 óta az ő ernyőjük alatt bokszolok. Nagyon jól ismernek, tudják, mire vagyok képes, tudják, hogyan fejlődtem az évek során, de most már nem ismerik el az eredményeimet. Gyűlölnek engem, és nem tudom, miért. Egy dolgot üzenek nekik: ezzel az aranyéremmel az én méltóságom, a becsületem mindenek felett áll

    – üzent Imane Helif a Nemzetközi Ökölvívó Szövetségnek (IBA).

  • A kétszeres olimpiai bajnok, Tokió aranyérmes maratonfutója a párizsi olimpián nem tudta teljesíteni a maratoni távot, nagyjából 30 kilométer után feladta a küzdelmet. A 39 éves kenyai futó az oldalát fájlalta, és nem folytatta a versenyzést. Mint arról korábban beszámoltunk, a férfi maratonfutást szombat reggel az etióp Tamirat Tola nyerte, olimpiai rekorddal. 

  • Hollandia 11–10-re legyőzte a címvédő Egyesült Államok női vízilabda-válogatottját szombaton a párizsi olimpia bronzmérkőzésén. 

    GettyImages-2166152965
    Fotó: Getty Images

    A találkozó elején még az amerikaiak voltak előnyben, a nagyszünetig négygólos előnyre tettek szert. A fordulást követően a világbajnok hollandok vették át az irányítást, fordítottak és végül egygólos sikert arattak. 

    Az amerikai válogatott háromszoros címvédőként érkezett Párizsba, de ezúttal az éremszerzés sem jött össze. 

    A hetedik helyet Görögország szerezte meg.

  • Piros dresszben érkezett a szőnyegre a harmadik helyen kiemelt Muszukajev Iszmail, akinek ellenfele kékben a kirgiz Ernazar Akmatalijev volt a nyolcaddöntőben, a férfiak 65 kilogrammos mezőnyében.

    Az első menet sokáig nem hozott pontot, mintegy másfél percet követően azonban Muszukajev 1:0-s előnybe került egy passzivitási kísérlet miatt megítélt ponttal, így kedvező helyzetből várhatta a folytatást.

    A második menet aztán remekül indult, hiszen Muszukajevnek sikerült elkapnia az üzbéget, akit többször is megforgatva 11:0-ra húzott el, amivel megnyerte a mérkőzést. Folytatás a negyeddöntőben hamarosan. 

  • Takács Kincső nem kapta el jól a rajtot a kenusok 200 méteres versenyének középdöntőjében, de végül a negyedik helyen végzett, kilenc századdal megelőzve a brazil hajót. 

    Lesz tehát magyar érdekeltség ebben a döntőben is! Folytatás 13.50-kor, akkor rendezik meg a C–1 200 méter fináléját a női mezőnyben.

  • Nyolcadik kiemeltként várta az indiai Reetika Reetika elleni nyolcaddöntőt a 23 éves Európa-bajnoki bronzérmes szabadfogású birkózó, Nagy Bernadett a női 76 kilogrammosok mezőnyében.

    Az első perc még nem hozott pontot a mérkőzésen. Nem sokkal később egy gáncs, majd egy újabb sikeres akció következett az indiaitól, amivel 4:0-s előnybe került. A menet vége ugyanakkor a magyar birkózónak sikerült jobban, amikor egy szép akció végén két pontot kapott a mérkőzésvezetőtől.

    A második etapot Reetika kezdte újabb ponttal, amivel már 6:2-re meglépett magyar ellenfelétől, majd később egy kontra után ismét pontokat szerzett, és 10:2-es előnyre tett szert. Alig fél perccel a mérkőzés vége előtt kialakult egy tíz pontos, 12:2-es diffferencia, amivel Reetika Reetika technikai tussal megnyerte a mérkőzést.

    Nagy Bernadett a továbbiakban a vigaszágban bízhat, amennyiben legyőzője eljut a döntőig.

    „Nem erre számítottam. Úgy gondoltam, hogy ezt a mérkőzést nyernem kell, de nem sikerült” – mondta az MTI-nek Nagy Bernadett, akinek ez az első világversenye a felnőttek között, mivel vb-n nem indult eddig. „Nem tudom, mi volt a gond, nem éreztem erősebbnek, egyszerűen én nem voltam elég akaratos, elég lendületes. Talán a rutin hiányzott” – tette hozzá Nagy Bernadett. 

  • Kenusaink is vízre szálltak, Kiss Anna Ágnes az első középdöntőben volt érdekelt, ahol az utolsó helyen végzett, így nem jutott be az A döntőbe. 

  • 30–25-re győzött Dánia a női kézilabdatorna bronzmérkőzésén a negyeddöntőben a magyar válogatottat búcsúztató Svédország ellen. Jesper Jensen csapata már a félidőben is kétgólos, 15–13-as előnyben volt, amit a második félidőben nem csak tartani, hanem növelni is tudott.

    A dán válogatott 2004 után szerzett ismét érmet olimpián, Athénban még címvédőként sikerült aranyérmet nyernie.

  • Gianmarco Tamberi, a férfi magasugrás olasz címvédője egészségügyi okok miatt nem biztos abban, hogy el tud-e indulni a szombat esti döntőben a párizsi olimpián.

    Gianmarco Tamberi
    Gianmarco Tamberi
    Fotó: Tim Clayton - Corbis / Getty Images

    Mindennek vége... A legvégsőkig reménykedtem, és még a történtek ellenére is hittem benne

    – írta Instagram-oldalán a 32 éves világ- és Európa-bajnok atléta, aki egy héttel ezelőtt belázasodott, majd vesekő gyanúval kórházba került, ezért a kiutazását későbbre halasztotta. Tamberi fájdalmai ellenére szerdán 2,24 méteres ugrásával továbbjutott a selejtezőből és minden erejével a szombati fináléra készült.

    Ma éjjel 5-kor felébredtem, és ugyanazt a szúró fájdalmat éreztem, mint néhány nappal ezelőtt

    – írta bejegyzésében Tamberi, majd hozzátette, hogy azóta sem enyhült a fájdalom. „A 2016-os sérülés után egyszer már sikerült legyőznöm a sorsot, ezúttal sajnos azt hiszem, hogy ő nyert”.

    Az olasz atléta többek között arról lett híres, hogy a tokiói játékokon holtversenyben lett aranyérmes a katari Mutaz Essa Barsimmal, akinek szintén nehézségei akadtak a selejtezőben, mivel az egyik nekifutásnál megsérült vádlija, de ő is tagja a finálés mezőnynek.

  • A következő férfi 1000-es középfutamban volt érdekelt Varga Ádám, aki visszafogottan rajtolt, az első 250 méter után a negyedik-ötödik helyen lapátolt. Fél távnál 14 ezreddel lemaradva az elsőtől a harmadik helyen állt, végül pedig nagyon stabil és egyenletes versenyzéssel megnyerte a futamot. 

    Magyar kajakosaink nem tudnak hibázni, mindegyikük futamgyőzelemmel hangolt a döntőre. 

    A női 500 döntője 13 órakor, a férfi 1000 döntője 13.20-kor kezdődik.

  • Szombaton is van magyar érdekeltség a szabadfogású birkózók mezőnyében. A program 11 órakor kezdődött, a női 76 kilogrammban Nagy Bernadett, a férfi 65 kilogrammban pedig Muszukajev Iszmail lép szőnyegre rövidesen.

    Nagy Bernadett ellenfele a nyolcaddöntőben az indiai Reetika Reetika lesz, míg Muszukajev Iszmail a korábban 70 kilóban vb-ezüstérmes Ernazar Akmatalijevvel csap össze.

  • Elkezdődött a férfi kajak egyes 1000 méteres távjának középdöntője. Itt a két futam négy leggyorsabb versenyzője jut tovább a döntőbe. 

    A címvédő Kopasz 250 méter után a portugál sztár, Fernando Pimenta mögött evezett, fél távnál ugyanígy álltak. 

    A többi hajó nem veszélyeztette az élen haladókat,nem kellett maxot menni, de Kopasz így is nyert, és bejutott a 13.20-kor kezdődő döntőbe. 

  • Csipes Tamara a négyes pályán vágott neki élete utolsó olimpiai középdöntőjének. Az immár ötszörös olimpiai érmes versenyzőnk remekül rajtolt, már az első méterek után az élre állt. 

    Fél távnál egy hajó volt az előnye, végül simán megnyerte a futamot és Gazsó után bejutott a döntőbe. 

    A finálét 13 órakor rendezik meg – két magyar hajóval!

  • A női kajak 500 méteres távjának középdöntőjében négy futamot rendeznek. A nyolc hajóból az első kettő jut tovább az A döntőbe. A négyessel bronz-, a párossal ezüstérmes Gazsó Alida Dóra a harmadik elődöntős futamban volt érdekelt. 

    Gazsó jól kapta el a rajtot az ötös pályán, száz méter után a második helyen állt, fél távnál a lengyel riválisa mögött is a második volt. Nagyon jól hajrázott, és hiába fáradt el egy picit a végére, így is megnyerte a futamot.

    Irány a döntő! 

    Nemsokára jön Csipes Tamara is. 

  • Görögország 19–10-re legyőzte Kanadát a női vízilabdatornán, így a hetedik helyen zárta a 2024-es párizsi olimpiát. Szombaton a magyar csapat is medencébe ugrik, Mihók Attila és Cseh Sándor csapta 14 órától Olaszország ellen játszik a torna 5. helyéért.

    A mérkőzést az Indexen is figyelemmel követjük majd, tartsanak velünk akkor is!

  • Az etióp Tamirat Tola nyerte a férfi maratonfutást, 2:06:26-os ideje pedig olimpiai rekordot jelent. Tola 10 másodperccel javította meg a korábbi rekordot, amely még a kenyai Kamau Samuel Wanjiru nevéhez fűződött 2008-ból, Pekingből. 

    Tamirat Tola
    Tamirat Tola
    Fotó: picture alliance / Getty Images

    A második helyen végzett a belga Bashir Abdir 21 másodperc hátránnyal, a bronzérmet pedig a kenyai Benson Kipruto szerezte meg. 

  • Délelőtt 10 óra 30 perckor kezdődik a szombati kajak-kenu program, Párizsban, rögtön a női K-1 500m középfutamaival. A harmadik futamban Gazsó Alida Dóra, a negyedikben pedig Csipes Tamara lesz érdekelt. Majd 11 óra 10 perctől jön a férfi K-1 1000m két elődöntője, az első futamban a világcsúcstartó és aranyesélyes Kopasz Bálinttal, a másodikban pedig Varga Ádámmal. 

    Kopasz Bálint egyéniben is vízre száll
    Kopasz Bálint egyéniben is vízre száll
    Fotó: Getty Images

    A döntőket majd kora délután rendezik, a női K-1 500m döntőjét 13 órától, a férfi K-1 1000m fináléját pedig 13 óra 20 perctől. 

  • Márton Viviana péntek este aranyérmet nyert a párizsi olimpián a női tekvandósok 67 kilogrammos mezőnyében, amely egyúttal a magyar tekvandósport első érme volt az ötkarikás játékokon.

    A 18 éves, spanyolországi születésű magyar sportoló ezzel az eredményével minden idők hetedik legfiatalabb magyar olimpiai bajnoka lett. A lista sorrendje a következő:

    1. Egerszegi Krisztina, úszás, –14 évesen, 40 naposan
    2. Szőke Kató, úszás – 16 évesen, 344 naposan
    3. Wladár Sándor, úszás – 17 évesen, 7 naposan
    4. Kárpáti György, vízilabda – 17 évesen, 32 naposan
    5. Ónodi Henrietta, torna  – 18 évesen, 67 naposan
    6. Hajós Alfréd, vízilabda – 18 évesen, 70 naposan
    7. Márton Viviana, tekvandó – 18 évesen, 175 naposan

    A Márton Vivianáról írt portrénk ide kattintva érhető el.

  • A péntek esti atlétikai program egyik váratlan eseménye volt, hogy a brazil távolugró, Almir dos Santos a Stade de France mintegy 80 ezer fős közönsége előtt kérte meg párja kezét. A végül 11. helyen záró brazil utolsó kísérlete előtt tette fel a kérdést a hölgynek, aki természetesen igent mondott. Nem is lehetett volna alkalmasabb helyszín Párizsnál a nagy pillanatra.

  • Két csúcs is született a párizsi olimpia férfi labdarúgótornájának döntőjében. Az aranyérmet végül Spanyolország nyerte meg hosszabbítás után, 5-3-ra legyőzve a házigazda Franciaországot.

    A Nemzeti Sport beszámolója szerint a két rekord egyaránt a spanyol csapathoz köthető, ráadásul mindkettőt Barcelona-játékosnak sikerült elérnie: Pau Cubarsí 17 évesen, hat hónaposan és 18 naposan lett a legfiatalabb olimpiai aranyérmes spanyol labdarúgó, míg Fermín López a maga hat góljával minden idők legeredményesebb spanyol játékosa lett az ötkarikás játékok történetében.

  • A brazil Ana Patrícia Silva Ramos, Eduarda Santos Lisboa páros nyerte a párizsi olimpia női strandröplabdatornáját. A 2022-ben világbajnok duó a péntek esti fináléban 2–1-re győzte le a Melissa Humana-Paredes, Brandie Wilkerson kanadai párost. Az 1996-os, atlantai olimpia után másodszor született brazil győzelem női strandröplabdában.

    GettyImages-2165591291
    Fotó: DeFodi Images / Getty Images
  • Máris elkezdődött az olimpia utolsó előtti napjának első eseménye, a férfi maraton. A verseny reggel 8 órakor rajtolt. 

    GettyImages-2166131482
    Fotó: Maja Hitij / Getty Images
  • Hasonlóan a spanyol–német délutáni elődöntőhöz, a kései dán–szlovén is elképesztően izgalmas végjátékot hozott és végül 31–30-ra a világbajnoki címvédő Dánia nyert. Így vasárnap Dánia–Németország olimpiai döntőt rendeznek Lille-ben. 

    A meccs nagyrészében az északiak uralták a találkozót, már hat góllal is vezettek a második félidőben, azonban – ahogyan azt már az olimpián számos alkalommal megmutatták – a szlovénok felébredtek, és az utolsó három percre egyre zárkóztak. Fél perccel a vége előtt a dánok legnagyobb sztárja, Mikkel Hansen hetest lőhetett, a kapus azonban védett, így szomszédunk az egyenlítésért támadhatott. Támadott is, sőt helyzetig is jutott, (lövésig már nem) majd egy kissé érdekes módón a bírók nem időntúli hetest, hanem szabaddobást ítéltek, amely azonban bőven a kapu felett végezte, így hatalmas csata után a skandináv csapat jutott az elődöntőbe. 

    A dánok sorozatban harmadszor szerepelnek a fináléban: 2016-ban arany-, három évvel ezelőtt ezüstérmesek lettek.

    Eredmények:

    férfikézilabda, elődöntő:

    • Dánia–Szlovénia 3130 (1510)
    • NémetországSpanyolország 2524 (1212)
  • Az olimpia 15. napja, amelyet kajak-kenusaink nyitnak, női vízilabda-válogatottunk pedig az ötödik helyért ugrik vízbe. Emellett Muszukajev Iszmail és Nagy Bernadett révén birkózásban is érdekeltek vagyunk, valamint öttusázóinknak is szurkolhatunk: a nőknek az elődöntőben, a férfiaknak a döntőben.

    A részletes programot ide kattintva olvashatják el. 

  • A magyar csapat pénteken legsikeresebb napját zárta, ugyanis két arany-, két ezüst- és két bronzérmet szerzett. Így most a tabella 13. helyen áll, szorosan Új-Zéland mögött. Az élen az eddig 33 aranyat, és összesen 111 érmet nyerő Egyesült Államok található, megelőzve az ugyancsak 33 olimpiai bajnokot adó, 82 medáliával álló Kínát.

    Érmek a 2024-es olimpián

    ORSZÁGARANYEZÜSTBRONZΣÖSSZESEN
    1.Egyesült Államok 33 39 39 111
    2.Kína 33 27 23 83
    3.Ausztrália 18 16 14 48
    4.Japán 16 8 13 37
    5.Nagy-Britannia 14 20 23 57
    6.Franciaország 14 20 22 56
    7.Koreai Köztársaság 13 8 7 28
    8.Hollandia 13 6 10 29
    9.Németország 12 9 8 29
    10.Olaszország 11 12 13 36
    11.Kanada 7 6 11 23
    12.Új-Zéland 6 7 2 15
    13.Magyarország 5 5 5 15

    A teljes éremtáblát ide kattintva böngészhetik.

  • A magyar csapat eddigi legsikeresebb napját teljesítette pénteken a párizsi olimpián, ugyanis hat éremmel, közte két arannyal gazdagodott.

    Már a reggel megadta az alaphangot, ugyanis Rasovszky Kristóf tulajdonképpen rajt-cél győzelmet aratott a nyíltvízi úszók 10 kilométeres versenyében, így tokiói ezüstérmét aranyra „cserélte” a francia fővárosban. A magyar öröm ráadásul dupla volt, mert klubtársa, az 1500 méter gyorson negyedik helyezett Betlehem Dávid is felállhatott mellé a dobogóra, miután a bronzéremért lehajrázta az olasz Domenico Acerenzát a Szajnában rendezett viadalon.

    Egy másik vizes helyszínen, a vaires-sur-marne-i pályán még több magyar érem született a kajak-kenusoknak köszönhetően. A női kajak kettesek 500 méteres versenyében az új-zélandi duó sikeréhez kétség sem férhetett – Lisa Carrington már pályafutása hetedik aranyát nyerte –, egy hajóval diadalmaskodott a Csipes Tamara, Gazsó Alida Dóra kettős előtt. A kétszeres olimpiai bajnok vezérevezős már ötödik ötkarikás medálját gyűjtötte be. Az igazi meglepetést és drámát pedig a másik magyar hajó, Pupp Noémi és Fojt Sára szolgáltatta, ugyanis a szoros, célfotós befutó miatt perceket kellett várni a végeredményre, és bár először negyediknek írták ki a őket, végül holtversenyben harmadikként zártak a németekkel. Ugyanebben a számban a férfiaknál a világ- és Európa-bajnok Nádas Bence a három éve 200 méteren egyesben olimpiai bajnok Tótka Sándorral nyert ezüstérmet a német páros mögött. Az egyesben egyaránt favoritnak számító Kopasz Bálint és Varga Ádám közös egysége 15. lett. A szépen csillogó medálok mellett a Kiss Ágnes, Nagy Bianka kenu páros negyedikként pontszerző helyen ért célba ugyancsak 500 méteren. Nem jött össze ez a bravúr 1000 méteren egyesben a kenus Adolf Balázsnak és Fejes Dánielnek, előbbi hetedik, utóbbi 11. helyen végzett.

    Márton Viviana révén pénteken nemcsak vízben és vízen voltak magyar sikerek: a mindössze 18 éves tekvondós szoros küzdelemben felülmúlta elefántcsontparti, amerikai és belga ellenfelét is, így este az aranyéremért léphetett pástra az impozáns Nagy Palotában. A szerb Aleksandra Perisics elleni fináléban ugyanolyan magabiztossággal küzdött, így riválisának jószerivel esélye sem volt: az UTE Madridban élő tehetsége az első menetet 7–1-re, a másodikat 4–2-re nyerte, így nem is volt szükség harmadik felvonásra.

    A férfi vízilabdázók nem jártak sikerrel a világbajnok horvátok elleni elődöntőben, mert bár a mérkőzés során kétszer is emberelőnyben támadhattak az egyenlítésért, a kapuban sziporkázó Marko Bijac és az öt gólt szerző Loren Fatovic vezérletével a rivális 9–8-ra diadalmaskodott. Varga Zsolt szövetségi kapitány együttese, amely három büntetőt is elhibázott, a bronzéremért szállhat harcba az olimpia zárónapján, ellenfele az Egyesült Államok válogatottja lesz.

    A magyar sikernaphoz az öttusázók is hozzájárultak, mert Bőhm Csaba és Szép Balázs is a szombati döntőbe jutott. Szabadfogású birkózásban a nehézsúlyú Ligeti Dániel egy győztes meccs után a negyeddöntőben kikapott, és mivel legyőzője, a török Taha Akgül nem jutott fináléba, így a harmadik olimpiáján résztvevő szombathelyi birkózó a vigaszágon sem folytathatja szombaton. Atlétikában befejeződött a hétpróba, amelyben Krizsán Xénia hetedik, Nemes Rita pedig 18. lett.

    (MTI)