A Real 1000 európai kupa gólnál jár

2014.09.16. 23:08
új hír érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • Olympiakosz-Atlético Madrid 3-2

    Az Atlético Madridot tavaly percek választották el a BL-győzelemtől, az idei sorozatot viszont nem kezdték valami jól, az Olympiakosz ugyanis már a 13. percben vezetést szerzett ellenük Masuaku távoli lövésével, a 31. percben pedig Afellay révén már 2-0 volt a görögöknek. A Diego Costa helyére vásárolt Mario Mandzukic még az első félidőben szépített ugyan, de a hazaiakhoz visszatérő Mitroglu végleg eldöntötte a mérkőzést a 73. percben – Griezmann is már csak szépíteni tudott a hajrában.

    Juventus-Malmö 2-0

    A végeredmény alapján simának tűnhet a Juventus győzelme, de egy órán át nagyot küzdöttek a svéd bajnokkal. Olsen kapus remekül állta Tévezék rohamait, de az 59. percben már ő sem tudott mit kezdeni az argentinnal, aki a hajrában egy káprázatos szabadrúgással duplázta meg az előnyüket. Tévez 2009 áprilisában lőtt utoljára BL-gólt, a mai találatra 1003 játékpercet kellett várnia.

    Liverpool-Ludogorec 2-1

    A nap drámája egyértelműen Liverpoolban volt, ahol a BL-főtáblán újonc bolgár csapat 82 percen át tartotta a 0-0-t. Amikor Mario Balotelli közelről betalált, nagy kő eshetett le a liverpooliak szívéről, de nem sokáig örülhettek, hiszen Dani Abalo egy villámgyors kontra végén kiegyenlített az utolsó percben. Csakhogy a végén így is a Liverpool örülhetett, mert egy tizenegye és Steve Gerrard kötélidegei megmentték őket a hosszabbításban.

    Real Madrid-Basel 5-1

    A címvédő hiába botladozik a bajnokságban, a 11. BL-trófeájukért való harcot kiütéssel kezdte. A vezetést ugyan még Suchy öngóljával szerezték meg, de fél óra elteltével sorban Bale, Cristiano Ronaldo és James Rodríguez is betalált 8 percen belül, sőt, Gonzáleznek is volt egy gólja ezalatt a Baselből. A nap legfontosabb gólját viszont nem ők lőtték Madridban, hanem Karim Benzema, aki a Real történetének 1000. európai kupa-gólját szerezte a 79. percben.

    Monaco-Leverkusen 1-0

    A Monaco kiesőhelyen áll ugyan a francia bajnokságban, de a BL-t győzelemmel indították. A Leverkusen hiába támadott többet, nem tudtak gólt szerezni, Joao Moutinho pedig a Monaco kevés lehetőségéből kihasználta az egyiket a 61. percben.

    Benfica-Zenit 0-2

    Tavaly az EL-döntőben újra elérte a Guttman-átok a portugál csapatot és a jelek szerint még mindig ennek a hatása alatt vannak. Hulknak öt perc kellett, hogy Satov remek passzából csodás gólt szerezzen a Benfica otthonában, majd a portugálok még nagyobb bajba kerültek, amikor kiállíották a kapusukuat, Artur Moraest 13 perccel később. A korábbi játékosuk, Axel Witsel hamar el is döntötte a meccset egy fejessel, így a Zenit megszakította az oroszok rossz szériáját a Benfica otthonában, hiszen korábban hatan sem tudtak nyerni idegenben.

    Galatasaray-Anderlecht 1-1

    Nagy meglepetésre az inkább védekezésre berendezkedő Anderlecht jutott vezetéshez Preat góljával a második félidőben, ám a belgák ereje picivel a vége előtt kifogyott, így Yilmaz ki tudott egyenlíteni a 90. percben. Ennek ellenére az Anderlecht fontos pontot szerzett Törökországban.

    Dortmund-Arsenal 2-0

    Tavaly is egy csoportban szerepelt ez a két csapat, akkor mindkét alkalommal a vendég nyerte az összecsapásukat. Ez a sorozat most megszakadt, mert bár számtalan sérült volt a németek oldalán, mégis meg tudták akasztani Arsene Wengeréket. Ciro Immobile egy elképesztő sprint után lőtt gólt az első félidő utolsó másodperceiben, majd a szünet után Aubameyang sokkolta végleg a vendégeket. A Dortmund remekül irányította végig a mérkőzést, kis szerencsével akár 3-4 góllal is nyerhettek volna.

  • utoljára a meccset, vége a BL idei szezonjában az első játéknapnak.

  • Yilmaz egyenlített a 92. percben az Anderlecht ellen, 1-1 a vége.

    Yilmaz gólja az Anderlechnek
  • Steven Gerrard nem hibázott a 93. percben, ő menti meg a Liverpoolt.

    Gerrard büntetője
  • Ha nincs Pirlo, hát van Carlos Tévez – csodás szabadrúgást csavart a hosszúba az argentin.

    Tevez szabadrúgásgólja
  • Egyenlített a Ludogorec. Egy labdaszerzés a saját térfelük közepén, onnan egy hosszú passz, Mignolet mellett elmegy a bolgár csatár és kapuba passzol.

  • Weidenfeller mellett próbálta meg elvinni a labdát, de a kapusról visszapattant rá a labda, róla pedig az alapvonalon túlra ment.

  • 3-2-re jönnek fel a hajrában, de alig maradt már idejük az egyenlítésre. Griezmann érkezett a hosszú kapufa mellett a beadásra, a védők teljesen megfeledkeztek róla, könnyedén lőtt gólt.

    Griezmann gólja az Olympiakosznak
  • Veszélyes távoli lövést engedett el az olasz, de ebből nem lett gól.

  • Lichsteiner emelte nagyon okosan a spanyol fejére a labdát, aki egészen közelről fejelt, de Olsen ezt is fogta valahogy, sőt, utána is sikerült még egyet mentenie a gólvonalról a Malmö kapusának.

  • Balotelli talál be a Ludogorec ellen, vezetnek az angolok. Szépen vette le a védője mellett a labdát, majd közelről pöccintette be az olasz.

    Balotelli első gólja a Liverpoolban
  • Ronaldo csinálta meg neki a helyzetet, a francia csatár pedig a felső lécet érintő lövéssel talált be.

    Benzema lőtte a Real 1000. gólját
  • Brutálisan jött ki a kapus Aubameyang ellen, ütköztek is a levegőben, és nem az Arsenal-játékos húzta a rövidebbet.

  • A 32 éves csatár melegít a Liverpoolnál. 79 perc után továbbra is 0-0 a BL-újonc Ludogorec ellen.

  • Ismét elhúzott két gólra az Olympiakosz, 3-1-re vezetnek már, miután a visszatérő Mitroglu talált be a spanyolok ellen. Egy labdaszerzésből indult a görögök támadása, Kasami a jobbon ment el a labdával, középre tette Mitroglunak, akinek volt ideje megállítani a labdát, majd a hosszúba passzolni.

    Mitroglou gólja az Atléticónak
  • Mhitarjan dönthette volna el végleg a meccset, de fölé bombázott az örmény.

  • De Bale inkább lőtt, nem passzolt a középen üresen hagyott társának.

  • Óriási mázlija van a Liverpoolnak, hogy nem vezet a BL-újonc, sem a védők, sem Mignolet nem tudott sokat tenni a vendégek távoli lövése ellen, ami a hosszú oldali kapufáról vágódott kifelé.

  • a szögletzászlónál, de Benderék nem ették meg a cseleit.

    Erre a másik oldalon Aubameyang lepte meg Szczesnyt, aki figyelmetlenül, hosszan vett át egy hazaadást, a csatár pedig már ott is volt az arcában, de szerencséjére a kapu mellé kotorta a dortmundi játékost a labdát.

  • Nem mutat jól a Ludogorec elleni 0-0.

  • A frissen beállt Varane fejelt egy labdába, de az pont a vendégek egyetlen gólját szerző Gonzalez elé pattant, aki egyedül találta magát Casillasszal szemben. A Real kapitánya viszont hatalmas bravúrral szögletre mentette a felső sarokba tartó labdát.

  • Egy óra kellett, de feltörték a Leverkusen nem túl acélos védelmét. Joao Moutinho elé tálalt Berbatov fejjel, a portugál lövése meg is pattant egy védő lábán, Leno így nem foghatta.

    Moutinho gólja a Leverkusennek
  • 2009 áprilisa óta nem lőtt gólt Tévez a BL-ben, egészen pár perccel ezelőttig. Remekül tálaltak az argentin elé, aki futtából, elképesztő erővel lőtt a Malmö kapujába.

    Tevez gólja
  • hogy ne szépítsen fejjel a Benfica. Luisao mozgott a labda felé, Logyigin reflexei voltak jók.

  • Egészen közelről lőtt fölé a Liverpool védője. Rengeteget támadnak az angolok, de komoly ziccerük még nem volt, a bolgároknak nem nagyon kellett aggódniuk.

  • Laposan lőtt, egy lábban akadt el a labda.

  • Vezet az Anderlecht. Egy nagy keresztlabda után Praet tört középre, majd a tizenhatoson kívülről lőtt a rövid sarokra, a labda pedig a kapufáról vágódott a kapuba.

    Praet gólja a Galatának
  • Gól a szünet előtt és egyből a szünet után is a Dortmundtól – Aubameyang talált be, ezzel már 2-0 a németeknek. Tavaly kétszer is a vendégek nyertek a két csapat találkozóján, most sok kellene az Arsenaltól, hogy fordítson. A gaboni Korsskreutz labdája után fektette el a kapust, majd egy védő mellett lőtt gólt.

    Aubameyang gólja az Arsenalnak
  • Sorra indul a többi meccs is.

  • Az első félidőben szerzett négy góllal 999 BL-gólnál jár a címvédő.