Összefoglaló

Percről percre Egy nap még az Európa-bajnokság rajtjáig

Június 10-én kezdődik a futball-Eb, ahol a magyar válogatott is ott lesz: Ausztria, Izland és Portugália a csoportellenfelünk
A csapat már Franciaországban van, és készül első mérkőzésére
új hír érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • Betiltották az Eb idejére, hogy az éttermek és kocsmák az utcafronton és teraszaikon vetítsék a torna mérkőzéseit akár tévén, akár kivetítőn. Ezzel is a biztonságot szeretnék növelni a francia hatóságok, így előznék meg ugyanis azt, hogy nagyobb csoportok gyűljenek össze az utcákon.

    A francia Sportminisztérium közlése alapján egyedül a stadionok melletti hivatalos szurkolói zónák képeznek ez alól kivételt, adta hírül az AP hírügynökség.

  • Mármint nem azért, mert annyira rosszul játszott, csak annyira hihetetlen számára az egész. Marcus Rashford tavasszal robbant be az első csapatba, és az EL-ben a kupában és a bajnokságban is gólokat rúgott, az angol válogatottban pedig élete első válogatott mérkőzésén két perc alatt betalált. 

    "Karácsony környékén még azért harcoltam, hogy bekerüljek az United U21-es csapatába. Hogy most itt lehetek az Eb-n, az elképesztő, így visszanézve kicsit hihetetlen is" - mondta Rashford. 

  • Méghozzá Angliából és Németországból vinnék a magyar védőt, aki jelenleg a lengyel Lech Poznan játékosa. Állítólag a Premier League-be frissen feljutott Burnley is érdeklődik iránta, de ezt a játékos ügynöke nem erősítette meg.

  • A Liverpool és a Juventus adja a klubok közül legtöbb labdarúgót az Eb-re egyaránt 12-12 játékossal. Őket követi a Tottenham 11-gyel és a Manchester United tízzel. Az angol első-, másod-, harmad- és negyedosztályból érkezik a legtöbb, 139 futballista az Eb-re. Ez több mint kétszerese a német Bundesliga 1-ből és 2-ből érkezőknek (65). A török élvonalból kettővel több labdarúgó megy az Eb-re (36), mint a spanyol Primera Divisiónból. Az angol válogatott az egyetlen, amely kizárólag otthon játszó futballistákat nevezett az Eb-re, írta az MTI.

  • A Franciaországban dolgozó magyar rendőri kontingens tájékoztatása szerint a metró rendben közlekedni fog, viszont egyes RER-járatok ritkábban járnak majd. 

  • A német lakosság fele hisz abban, hogy a labdarúgó-válogatott megnyeri a pénteken kezdődő franciaországi Európa-bajnokságot. Egy felmérés szerint a megkérdezettek 51 százaléka vélekedik úgy, hogy Joachim Löw világbajnok együttese a legesélyesebb az aranyéremre. A második helyen a házigazdák állnak 13 százalékkal, majd a címvédő spanyolok következnek 12-vel. A megkérdezettek 11 százaléka nem jelölt meg favoritot.

    A felmérésben részt vevők 62 százaléka helyesnek tartja, hogy a szövetségi kapitány behívta a keretbe Bastian Schweinsteigert, noha a 31 éves csapatkapitány nem lesz teljesen egészséges az Eb elejére. Huszonkét százalék szerint hiba volt a nevezése, míg 17 százalék nem nyilvánított véleményt ebben a kérdésben. (MTI)

  • A magyar válogatott kétszer is edzett szerdán a franciaországi bázisán, ahol Dibusz Dénes arról beszélt az MLSZ-nek, min lesz a hangsúly a következő napokban, és mi az, ami újdonság. 

  • Lemaradt a portugálok esti meccséről?

    Cristiano Ronaldóék hetet vágtak Észtországnak, úgy tűnik, eléggé rendben van náluk minden az Eb előtt. A Real-sztár még egy hatalmas csukafejest is mutatott, amit Ricardo Quaresma védjegyévé vált külsőzése előzött meg. Erre találja a mérkőzésről írt cikkünket.

  • Internetes előzetes regisztrációra biztatja a franciaországi labdarúgó Európa-bajnokságra látogató magyar szurkolókat a Külgazdasági és Külügyminisztérium - mondta Magyar Levente gazdaságdiplomáciáért felelős államtitkár csütörtökön, Budapesten tartott sajtótájékoztatón, írta az MTI.

    A kormány képviselője elmondta, a Franciaországba látogatók a konzuliszolgalat.kormany.hu oldalon regisztrálhatnak, amire nem a szurkolók nyomon követése miatt, hanem azért van szükség, mert az akár életmentő is lehet, egy nem várt esemény után.

    Magyar Levente ezért azt tanácsolta a Franciaországban közlekedőknek, hogy lehetőség szerint minél korábban induljanak el úticéljaik felé.

    Az államtitkár aláhúzta, a magyar állam és külügy mindent megtesz, hogy szavatolja a magyar emberek biztonságát Franciaországban, de erre akkor van nagyobb esély, ha a kilátogatók követik azokat az iránymutatásokat, amelyeket a Terrorelhárítási Központ (TEK) is megfogalmazott.

  • Az UEFA jóvoltából.

  • A William Hill brit fogadóirodánál a házigazda francia válogatottat tartják a pénteken kezdődő labdarúgó Európa-bajnokság legnagyobb esélyesének, végső sikere mindössze négyszeres pénzt hozna a szerencsés fogadóknak. A világbajnok németek győzelme ötszörös, a legutóbb kétszer győztes spanyoloké a tét hatszorosát eredményezné, írta az MTI.

    A magyarok csoportjából a portugálok végső sikerére 15-ös, a kvalifikáció során veretlen osztrákokéra 34-es, míg az izlandiakéra 81-es nyereményszorzót adtak. Bernd Storck csapatának aranyérmére 251-szeres pénzt fizetnének, ennél többet (301) csak az albánok aranya érne. A döntős szereplésre 151-es, az elődöntősre 41-es, a negyeddöntősre 11-es, míg a nyolcaddöntősre 2,87-es oddsot adott a fogadóiroda.

    A William Hill fogadóiroda nyereményszorzói a végső győztesre:

    • Franciaország 4,00
    • Németország 5,00
    • Spanyolország 6,00
    • MAGYARORSZÁG 251,00
  • Az UEFA elkészítette a 35 fölöttiek, vagyis az öregfiúk Eb-válogatottját. Storck kapitány különösen a védelemből szemezgethetne.

  • Radja Nainggolan a Gazzetta.it-nek mesélte el, hogy Antonio Conte olasz szövetségi kapitány, aki az Eb után a Chelsea edzője lesz, telefonon hívta őt fel, hogy meggyőzze, igazoljon az angol klubba. Azt mondta, már a Juventusba is el akarta vinni, de akkor a Roma gyorsabb volt. Nainggolan még gondolkodik.

  • Megvolt a csapat első teljes edzésnapja is

    Az érkezés után. Galériánkat itt nézegetheti.