Vágó és Fábry vitte a Tévényuszit

Az Index olvasói szerint a Legyen Ön is milliomos 2003 legjobb műsora, a legjobb képernyőlakó pedig Fábry Sándor.
Igen szoros versenyt eredményezett az Index Tévébreki/Tévényuszi szavazásán Hajós András személye. A felmérés értékelésénél természetesen számításba kell venni, hogy Hajós úr közönségének jelentős része egyben az Index olvasója is, így a showman-énekes-mackótulajdonos eleve helyzeti előnnyel indult szavazásunkon.

Ő kapta az Ötcsillagos Story-díjat is
3369 szavazattal végül mégsem a - már megszűnt - Magánszám, hanem a Legyen Ön is milliomos lett az év műsora. Igaz, Vágó István vetélkedőjét hétről hétre igazolta az, hogy a kvíz rendre a nézettségi toplisták csúcsán végzett. A Magánszám rajongóinak 2540 szavazata csak a második helyhez volt elég. A szavazást különben a két műsor párharca határozta meg, rajtuk kívül csak Bagi Iván és Nacsa Olivér Banánhéja, illetve Frei Tamás 8 napja kapott számottevő számú szavazatot.

A tévések vetélkedéséből Fábry Sándor került ki győztesen. A Showder műsorvezetője végül 6501 szavazattal nyert, kihívója, Hajós András 6402 voksot kapott; a szoros versengésben csak a célfotó dönthetett. Elég sok - 1166 - pontot szerzett Winkler Róbert, a Totalcar sztárja is, bár az ő esetében még Hajósnál is nagyobb súllyal esik latba a közönség Index-közeli volta. Előkelő helyezést ért el Bárdos András, akire 883-an szavaztak.

Szerintünk

A plebs bárdolatlan ízlését ellensúlyozandó az Index médiarovata fellengzősen szakmai díjnak elnevezett különplecsniket is oszt.

A közönségszavazás örök másodikja szakmai elismeréssel vigasztalódhat
A legjobb, a bátorításra legérdemesebb műsor szerintünk a Banánhéj. Bagi Iván és Nacsa Olivér nem csupán azért érdemli meg a nyuszikát, mert produkciójuk tényleg vicces, hanem azért is, mert a mindkét politikai irányban kritikus médiára az elkövetekezendő nehéz időkben egyre nagyobb szükség lesz. Sokáig esélyes volt azonban Alföldi Róbert Lesz ez még így se című late night show-ja, amely a szánni sem való Luciferből kinőve, meglepően érdekes és olykor a maga lovestorys módján még fel is emelő.

A legjobb képernyősnek Hajós Andrást tartjuk; a talmi csillogás alól önironikusan kikacsintó ősz, mégis örökifjú bácsi hosszú idő óta az első volt, aki egyenrangú partnerként kezelte nem csupán vendégeit, de közönségét is. Természetesen Vágó István a maga műfajában még nála is jobb, de neki már annyi mindent hozott a Télapó, hogy nem akartuk tovább terhelni holmi nyúllal.


Egy év kritikákban
Perújrafelvétel - Katalin bírónõ
Megasztár - Zenebohócok
És ezt így hogy? - T-Akták
Nõgyûlölõk - Claudia
Avagy túlélni - Banánhéj
Rózsa, rózsa, harmatos - A Nagy Ő
Frei leguggol - 8 nap
A Nagy Ööö
Bermuda - Hárman párban
Kiborító - Vízönto
Kis magyar pornográfia - VV2
Őrület van itten máma - VV2
Popparódiák - Dalnokok Ligája
Polbeat - Friderikusz
Minisztershow
Pokoljárás - Lucifer
Arckiegyenesítés - Magánszám
Álarcosbál - Micukó és Szulák-show
Heti hetes - Mûszak után
Nekik 80
Lajcsi és a közszolgálat
Bordásfal a dzsungelben - Survivor
Balázsolás
Félkész átverés - Prézli
Romantika praecox
Feljebb mérés - IQ
Valóság bikiniben - Beach House
Vittem 300 milliót! - Hoztam egy milliót!