új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • A NASA közzétette a videót, amin az Orion visszatér a Földre. Erre tényleg lehet azt mondani, hogy a képsorok lélegzetelállítóak (hiszen, ha ember esne be a légkörbe, nem élné túl; de jól is néz ki).

    Az Orion tesztje még december ötödikén zajlott le sikeresen: ezzel az űrhajóval fogunk majd egyszer talán a Marsra is eljutni, de egyelőre embereket nem szállítottak vele. Az amerikaiaknak azért kell az Orion, hogy ne az oroszokkal juthassanak csak fel, mivel az űrsiklók leállítása óta csak úgy tudnak.

  • Más magyarázatot nem találok arra, hogy a magyar-horvát közös rendezésű kézilabda-Eb-n két svéd női kézilabdázó arra az egyszerű kérdésre, hogy meséljen Svédországról,mit szeret ott a legjobban, annyit bírjon kinyögni, hogy a húsgolyót. Meg a jávorszarvast. Ebben a mederben folyik tovább az interjú, és minden tiszteletünk a riporteré, aki ezekben a kellemetlen percekben nem omlott össze ott azonnal.  

  • Öten megsérültek egy frontális ütközésben pénteken késő este Szolnok külterületén - közölte a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője az MTI-vel.

    A karambol a Tószegi úton történt, két személyautó ütközött, többet még nem tudni. Az érintett útszakaszt teljes szélességében lezárták, az autósokat Szolnok, illetve Abony felé terelik.

  • Mielőtt bárki megnézné a harmadik Hobbit-filmet, szánjon már rá pár percet az életéből erre az őszinte előzetesre, hátha így megspórol 1600 forintot. Unalmas, hosszú, önismétlő parasztvakítás volt az első és a második rész is, mégis, milyen lenne a harmadik??? 

  • Tyű, azannya!

  • Sokkoló kép a Magyar Honvédség Facebookjáról. 

  • Egy krimi forgatókönyve esett ki a Bama.hu lapjai közül. Adott egy férfi, aki titokzatos módon egyszercsak felszívódik. Semmi nem marad utána, csak a lakása. Nem tud róla senki, de nem is igazán keresik. Telnek-múlnak a hónapok, az évek, szépen kikapcsolják a közműveket a lakásban, aztán egyszer valaki felfedezi, hogy a galambok bejárnak a lakásba, ezért feltörik azt, és nyomorúságos kép fogadja őket. Minden úgy van, ahogy a férfi annak idején hagyta, pedig mintha csak leugrott volna valamiért, a hamuzóban félig elszívott cigaretta, minden poros kivéve az egyetlen szobát, amelynek a nyitott ablakán galambok közlekednek.

    galamb
    Fotó: bama.hu
  • Akkor az isten szerelmére, most legalább higgyen a szemének - az USA úgy táncol, ahogy Gyurcsány fütyül!

  • Épp csak elnyújtózkodtam a kanapén, hogy végre meredten bámulhassam a falat, mint minden tisztességes ember egy céges karácsonyi buli másnapján, amikor csörögni kezdett a telefonom. Ismeretlen számról hívtak, de az ilyet mindig rögtön felveszem, hátha életem sztoriját akarja nekem kiszivárogtatni valaki.

    Ez a hívás ígéretesnek tűnt, aggodalmas hangon egy doktornő mutatkozott be, aki a körzetes rendelőintézetben (ide járok én is) dolgozik.

    Anna, a tudakozóból néztem ki a telefonszámát. Az a helyzet, hogy a segítségét szeretném kérni. 

    Na, gondoltam, valami mocskos sztorit akar borítani az egészségügyből, és persze péntek délután jut az eszébe. 

    "Furcsán fog hangzani, de nem ismeri véletlenül XY urat? Ugyanabban a házban, ugyanazon az emeleten él, mint Ön, de nincs nálunk beírva a telefonszáma. Holnap jönne hozzám egy vizsgálatra, de át kellene tennünk hétfőre, mert egy temetésre kell mennem, folytatta elcsukló hangon. "Megtenné esetleg, hogy megpróbálja megkeresni?"

    Megtettem. Elindultam körbe a gangon, Sherlock Holmes-i logikámat használva kikövetkeztettem, melyik lehet a 22-es lakás, és bekopogtattam. Egy idős úr nyitott ajtót.

    - XY urat keresem.
    - Én vagyok az.
    - Akkor tessék, Önnel szeretne beszélni az orvosa.

    Láttam XY úr a szemén, hogy mindjárt rám csapja az ajtót, mert az hiszi, ezzel az olcsó trükkel akarom elterelni a figyelmét, besurrani a lakásban és kirabolni, aztán észrevette, hogy dehát zoknikban vagyok, és átvette a telefont. Megbeszélték a doktornővel, amit meg kellett, aztán letette, és zavartan magyarázott valamit a végbéltükrözéséről. Még sosem láttam őt, pedig évek óta egymással szemközt lakunk.

    Kicsit toporogtam még ott megilletődve, aztán hazaslisszoltam, és azóta nem térek magamhoz, hogy ezek szerint vannak olyan orvosok, akik kikeresik a pácienseik szomszédait a rendszerből, aztán a szomszédok telefonszámát a tudakozóból, csak azért, hogy egy nyugdíjas bácsit megkíméljenek attól a 10 perc felesleges sétától, ami a rendelőintézetig vezető utat jelenti.

  • - kesergett olvasónk, Tibor, aki nagyon dühös és szomorú lett amikor unalams orkmészárlásnak neveztem Az öt sereg csatáját. Tibor így folytatta levelét:

    Tegnap én is megnéztem a filmet és abszolút nem értek egyet a cikkben írtakkal, és mivel az Indexet a legmegbízhatóbb hírforrásnak tartom Magyarországon így sértőnek találom, hogy csak a lehúzó szempontból írt cikket jelentetik meg az oldalon ezáltal manipulálva az olvasókat, akik így alapból úgy mennek el megnézni a filmet hogy unalmas lesz. Ezért az egyenlőség érdekében úgy hiszem az a tisztességes ha egy dicsérő cikk is megjelenne róla, amit bátorkodtam megírni, ám blog híján nem tudom másképp elküldeni, csak így e-mail-ben csatolva.

    giphy.gif
    Fotó: Warner Bros. Entertainment Inc. / Metro-Goldwyn-Mayer Pictures Inc.

    Mivel közeleg a karácsony, és ilyenkor még a magamfajta kőszívű szörnyetegek is ellágyulnak egy kicsit (és mert a kedves levélíró nem habzó szájú, baszdmegelő fanboyként védte a Hobbit-filmeket, plusz az Indexet is dicsérte), most át is adnám a szót Tibornak:

    „Hát ez is eljött végül. A Hobbit harmadik részével befejeződött Középfölde története, s a film végén belül hatalmas ürességgel sétáltam ki a mozi teremből. No, nem a film miatt keletkezett bennem ez az űr, hanem a tény miatt, hogy nincs több Középfölde. Ugyan nem vagyok elvakult Gyűrűk Ura fan, mégis azt mondom hiányozni fog. De hogyan is ért véget ez a „kis” történet?

    A történet pontosan ott folytatódik, ahol a második rész befejeződött. Smaug megérkezik Tóvárosba és pár perc alatt lángba borítja az egészet. És mindezt igen látványosan teszi! Smaug karakterét nagyon jól kidolgozták, amit már a második részben is megcsodálhattunk, ám igazán csak itt a harmadik részben mutatkozott meg, ahogy röptében felgyújt egy egész várost. Persze Bard gyorsan leteríti és elkezdődik a film.

    Az Index.hu első kritikája szerint „unalmas orkmészárlás lett a Hobbit 3” amivel én nem értek egyet. Nagyon nem! Tény hogy hosszúra sikeredett a csata és sok orkot levágtak, de én egyetlen percét sem untam! A Minath Tirith-i csata sem volt sokkal rövidebb, és ott még utána volt egy másik csata is a Fekete Kapu előtt… Ám azokkal a csatákkal ellentétben itt az orkok taktikáznak is, nem csak eszetlenül rohannak előre, ami jó pont. (persze nem akarom lehúzni a Gyűrűk Ura harmadik részét, mivel még mindig az a legjobb a 6 film közül) Az egyetlen ami unalmassá válik az Thorin őrülete, amit túlságosan elnyújtottak. Viszont Richard Armitage baromi jól alakítja az őrültet! Utána persze magához tér és nekiállnak harcolni. De ahogy kirohannak Ereborból… na ott libabőrös lettem.

    Ha már Richard Armitaget dícsérem, akkor természetesen a főszereplő Dr Watsont Zsákos Bilbót alakító Martin Freemant is megilleti a dicséret hiszen - mint ahogy az előző két részben - itt is remek színészi alakítást nyújt. Szintén dicséret illeti Orlando Bloomot, aki rendületlenül és jól alakítja a tünde herceget, aki a második részben még irritáló karakter volt, ám a végére előjött a Gyűrűk Urából ismert szerethető énje. Hiszen mit is érne egy film a szereplők jellemváltozása nélkül? Persze ez Thranduil esetében nem igaz, mert ő még a végén is ellenszenves maradt hiába enyhült meg.

    Azonban mint minden filmnek, ennek is vannak hiányosságai. Ami szerintem a film legnagyobb hiányossága az a Fehér Tanács vs Sauron és lidércek harca az elején. Attól sokkal többet vártam. Persze ez mit sem von le a jelenet érdemeiből, de lehetett volna hosszabb is, hiszen ki ne nézné el hosszú perceik, ahogy Szarumán vagy Elrond lidérceket kaszabol, majd a végén Galadriel Úrnő kirugdossa Sauron hátsóját Dol Guldurból??? (bővített verzió, benned még bízok ez ügyben!!!)

    Ezen kívül sok elvarratlan szál van a film végén, amire jó lenne magyarázatot kapni. Például mi lett végül Tauriellel, akivel a Gyűrűk Urában nem találkozunk? Mi lett az Arken kővel? Ki lett végül Hegymély Királya? És egyebek. De ezek sajnos olyan hiányosságok, amikre vagy kapunk választ a bővített verzióban, vagy szidjuk Jackson bácsit és fórumokon keresünk rájuk választ, ami vagy igaz, vagy nem.

    A befejezés megér egy külön gondolatot, hiszen ritkán látunk ilyen jó megoldást egy film és az előzmény film összekötésére. Az öreg Bilbó a székében ül és a régi térképét nézegeti, amikor Gandalf kopogtat az ajtaján, majd ajtót nyit és elkezdődik –szinte- ugyan az a párbeszéd köztük, ami a Gyűrűk Urában volt, ezáltal keretet teremtve a Hobbit trilógiának és összekötve a Gyűrűk Urával. Zseniális!

    Összességében nyugodt szívvel és lelkiismerettel állítom, hogy a Hobbit: Az Öt Sereg Csatája minden hibája és hiányossága ellenére méltó befejezése a történetnek és remekül összeköti a Hobbitot a Gyűrűk Urával. Ezek után már csak a keserű felismerés marad számunkra, hogy immáron vége Középfölde történetének, és innentől kezdve legfeljebb játékokban térhetünk vissza oda. Bár vannak még J R R Tolkien munkásságai között előzmény történetek, ám azokat nem lenne értelme mozivászonra vinni, hiszen nem kapcsolódnak közvetlenül a Gyűrűk Urához. Fogadjuk el, hogy egyszer minden jónak vége szakad és örüljünk ennek a 6 filmnek, amit kaptunk Peter Jacksontól.

  • A nagy Lebowski, a Meglógtam a Ferrarival és az 1971-es Willy Wonka és a csokigyár is az amerikai nemzeti filmörökség része lett 22 további produkcióval együtt, írja az MTI.   Az amerikai Kongresszusi Könyvtár Nemzeti Filmregisztere (US National Film Registry) a hagyományoknak megfelelően idén is 25 alkotással gyarapodott. A Coen  testvérek 1998-as kultfilmje, a Matthew Broderick főszereplésével készült 1986-os vígjáték és a Roald Dahl gyermekregénye alapján Gene Wilderrel forgatott mozi mellett a Ryan közlegény megmentése, Roman Polanski 1968-os horrorja, a Rosemary gyermeke, a Dustin Hoffman főszereplésével készült Kis nagy ember és a Pixar stúdió korai rövidfilmje, az asztali lámpákról szóló Luxo Jr. is bekerült a gyűjteménybe.

    A nagy Lebowski (1998) Jézus jelenet
  • Ez az ország pedig Katar, ami nem azért épített egy csomó stadiont, mert teszem azt a sejk hobbija a foci (micsoda nevetséges elképzelés!), hanem mert focivébét fognak rendezni 2022-ben. Csakhogy a katariakat annyira nem érdekli a foci, meg úgy általában a sport, hogy a látszatra sokat adó ország az egyébként a stadionokat építő vendégmunkásoknak fizet óránként egy dollárt, hogy menjenek meccset nézni, és drukkoljanak, igazából tök mindegy is, hogy kinek.

    (via Gizmodo)

  • Elege van van Molnár F. Árpádból, a Hírháttér Multimédia atyjából aki szerint Hillary Clinton egy gyíkember? Unja, hogy Lord dr. Opál Sándor azzal fárasztja, hogy 

    1969-70-ben a nyilvánosság előtt még nem ismert típusú űrhajóval a Mars bolygón jártam. A nemzetközi jog értelmében az ottani felfedezéseim tulajdonjoga a kutatásra kiküldő Szovjetunió jogutódját, Oroszországot, illetve a FÁK országait illeti meg.

    Ne csüggedjen, van megoldás! Itt egy videó, amiből kiderül, mivel lehet még a legszofisztikáltabb összeesküvés-elméleteket is a porba alázni. A megoldás: profitálnak belőle a gazdagok? Ha nem, akkor KAMU. 

  • Persze ilyesmin csak a céges karácsonyi buli másnapján nevetünk, a komoly emberek  tudják, hogy a svédek így hívják a kávészünetet meg a kávézgatást, erről kapta a nevét ez a torontói üzemegység.

  • Nem volt egy békés pillanat sem az elmúlt harminc évben Afganisztán történetében, úgyhogy pont az oktatástól nem illene sokat várni ilyen állapotok között, de azért ez a kép még így is elég megdöbbentő:

  • Egy seattle-i művész, bizonyos Dan Reeder évtizedek alatt kicsiszolt technikáját mutatja meg videón. És van ott még, ahonnan ez jött. Még hogy haldoklik a nyomtatott sajtó!

  • Ebből a videóból kiderül, hogyan készül a Michael Bay-mágia, vagyis robbanás robbanás hátán.

    Így készült a Transformers
  • Legalábbis valami ilyesmit üzen az LG új reklámja.

    Cuki macskák és kutyák az LG 4K TV reklámjában
  • Márpedig a kép azt sugallja, hogy a főszereplő Chris Pratt és egy raptor nagyon is jóban van egymással. Bemutató: 2015. június 11. 

  • Az egész úgy kezdődött, hogy megakartam keresni Orben a Ráhelt a Facebookon, hogy megnézhessen, milyen szövegekkel osztották meg a nagysikerű bejegyzését a svájci iskolájának a költségeiről, mert egy kollégám szerint nagyon vicces dolgokat fűztek hozzá az emberek. Ráhelt azonban nem találtam, mert úgy tűnik, törölte magát, vagy elérhetetlenné tette a profilját, vagy mások törölték őt. Találtam viszont valami olyasmit, amire egyáltalán nem számítottam ezen a tegnapi karácsonyi bulitól erősen terhelt napon:  egy Orbán Ráhel Nemet Mondott az Oltárnál nevű együttest, amelynek az egyik számában például Barabás Richárd PM-es képviselő beszédét mixelték össze valami kellemes zongorakísérettel. 

    UPDATE: Ráhel visszatette magát Facebookra.

  • Egy hét alatt három 3-4 méter körüli pitont mentett meg a Wildlife SOS Delhiben, gondolom, azért őt tették fel a netre, mert ő a legszebb mind közül:

    10482187 10152568249723526 4478978006606989169 n
    Fotó: Wildlifesos.org

    Nevet nem adtak neki, viszont megmérték, majdnem 23 kilós. A piton védett faj, mindhárom példányt óvatosan fogták be és szabadon fogják engedni. Azt írták egyébként, hogy a kígyókat a környékbeli építkezések zaja ébreszti fel, egyébként a hidegebb hónapokat téli álomban vészelnék át.

  • Jason Reitman, Az egek ura rendezője óriási Star Wars-fan, és támadt egy ötlete: mi lenne, ha az egyelőre hat filmből álló sorozat messze legjobb darabját, A birodalom visszavág című pompás filmet egy felolvasó esten adatja elő a barátaival, márpedig neki nagyon híres haverjai vannak. Ennek megfelelően a szereplőgárda így alakult:

    • Luke Skywalker - Aaron Paul
    • Han Solo - Ellen Page
    • Leia - Jessica Alba
    • Darth Vader - JK Simmons
    • C-3P0 - Stephen Merchant
    • Lando Calrissian - Dennis Haysbert
    • Yoda - Kevin Pollak

    Hoppácsak. 

  • Elvileg az It Follows című film az első nemibetegséges horror, amiről nem is akarom tudni, hogy pontosan miről szól. Viszont legalább van róla már trailer, ami egyáltalán nem olyan gusztustalan, mint a furcsa műfajmeghatározás sejteti.

    It Follows (2015) előzetes
  • A Machinima ETC nevű videógyártócsapat egy ideje már csinálja a Creepy Text Theatre című videósorozatot, aminek egyszerű a koncepciója: felolvasnak és előadnak nagyon undorító és ciki, időnként a szexuális zaklatás fogalmát kimerítő csajozós szövegeket, amiket létező üzenetekből merítenek. A végeredmény pedig minden alkalommal iszonyat vicces, egy előző adásban már a pornósztárból színésznővé avanzsált Sasha Grey is vendégszerepelt, most pedig itt az új, karácsonyi különkiadás! 

  • Bocs, a Lucasfilm idei karácsonyi jókívánság-videójáról screengrabbelés közben lemaradt a hang (nyugi, semmit nem vesztettek, be kell tenni valami Motörheadet alá, oszt jó), de a film legalább meglett. 

    Így kíván kellemes ünnepeket a Lucasfilm
  • Imperator Mar'gok a leggenyább, legnehezebben lenyomható boss-fight a WoW legújabb kiegészítőjében, a Warlords of Draenorban. A legkeményebb fokozaton eddig összesen 4 klán tudta lenyomni a dögöt. A leggyorsabban eddig a Paragon - és még nekik is 18 perc kellett rá. Aki nem profin tolja a WoW-ot, az valószínű csak pislogni fog a videón, hogy mi is történik.

  • Harry herceg épp Dél-Afrikában jár, egy gyermekegészségüggyel és oktatással foglalkozó jótékonysági alapítvány helyi központját látogatta meg Lesothóban. Produkálta magát egy kicsit az őt kísérő fotósoknak – vagy a családi albumba készített portrét, ezt önök döntsék el , és elővette a fényképezőgépét egy képre. 

    Így kiderülhetett, hogy Harry herceg nem Leicát használ, mint minden rendes gazdag ember, hanem egy Fuji X100t-t, ami egy retró hangulatú csúcskompakt.

  • Még több iszonyú cuki kutyás kép itt.

    tumblr ngpghqqrLS1rwjkgko9 1280
  • Fél 12-kor 17 fokot mértek.

    kep
    Fotó: Időkép