új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • "Seres Barbara vagyok, családon belüli erőszak túlélő. A fiam már nem volt ennyire szerencsés: 2015. január 17-én, 6 hónapos korában, az apja ledobta őt a negyedik emeleti körfolyosóról, majd utána ugrott

    Azért, hogy ne őrüljek bele a fájdalomba, megálmodtam az Angyalhír mozgalmat. Minden évben, Ádám születésnapja alkalmából emléksétát szervezek a családon belüli erőszak áldozataiért, hogy felhívjam a társadalom figyelmét erre a fontos problémára, hogy ne csak a sorstársaim értsék mi történt velem, hanem az igazságszolgáltatás, a gyermekvédelem, a szociális támogatórendszer szereplői. Azért, hogy többet ne fordulhasson elő az, ami velünk."

    Így ír az Angyalhír Emlékséta - Hangosan a családon belüli erőszak ellen nevű esemény szervezője a kezdeményezés céljairól, és elég nehéz ehhez bármit is hozzátenni. Legfeljebb még annyit, hogy idén nemcsak a NANE, a Nőkért Egyesület és a PATENT áll ki a bántalmazottakért, hanem a Szelid Motorosok a Zaklatások ellen csoport is kíséri a menetünket.

    Találkozó 2017. május 28-án vasárnap 14:00 órakor a Szt. István téren, a Bazilika előtt: innen indulnak el a résztvevők majd a Műcsarnok felé. "Hogy a zajról ne csak a motorosok gondoskodjanak, kérlek hozz magaddal fazekat, lábosfedőt, fakanalat, hogy így (is) követeljük jogaink érvényesítését" - kérik a szervezők.

  • Barack Obama és alelnöke, Joe Biden baratsága a nyolc év alatt legendássá vált, ez volt az internet kedvenc brománca, az elnöksége végén még Obama is azzal poénkodott, amikor kitüntette Bident, hogy ez az utolsó lehetőség, hogy az emberek a kettejük szerelmén viccelődjönek.

    Az Obama-Biden páros azóta leköszönt, az élet viszont nem áll meg, az internetnek szüksége van a humorra, Donald Trump és Steve Bannon szerelmével viszont még viccelni se nagyon van kedve senkinek. Egyet se féljenek, megjött a felmentősereg: Justin Trudeau és Emmanuel Macron az új kedvenc páros.

    A kanadai és a francia elnök a héten rendezett szicíliai G7 csúcson találkozott, és a romantikus környezetben kettesben töltött percekről készült felvételek rögtön megihlették a twitterezőket, bár ez nyilván még csak a kezdet:

  • A migránsozás az USA-ban is menő és a mellékelt videó szerint vannak olyanok, akiket ezzel meg lehet érinteni: 

    Az amerikai gyökereinek és identitásának teljes tudatában lévő kék ruhás nő valamiért úgy érzi, hogy a kamerát tartó latin-amerikai nőnek semmi szüksége gyógyszerre, így befarolt a bevásárlókocsijával a gyógyszeres pult elé.

    A nő hiába kért többször elnézést, meg hogy hadd vehesse már meg azt, amit szeretne, a kék ruhás asszony csak annyit reagált, hogy "Amerikában vagy" és "Menj vissza Mexikóba".

    Amikor egy afroamerikai nő is beszállt a vitába, akkor az idős nő nemes egyszerűséggel leniggerezte. Szerencsére a bolti alkalmazott elég fehér volt a nő ízlésének, így végül egy újabb rassz megsértése nélkül, de felháborodottan tovagurult. 

  • brad-pitt-a

    Mert nem volt vicces. Ezt a sorozat szereposztó rendezője nyilatkozta, hozzátéve, hogy

    most már nagyon mókás a pali, de akkor (1982-ben) borzasztó merev volt. 

  • Szombaton volt a Street Workout Világbajnokság selejtezője a Budai Parkszínpadon a magyar Szabadtéri Testnevelési Sportegyesület, a Budapest Urban Games és a HardbodyHang szervezésében. 

    Street Workout Budapest

    A zsűriben ül a tornász olimpikon, Csollány Szilveszter is. A tét a kijutás az oroszországi, július 29-i döntőre.

  • Pont van egy ilyen oldal, itt, ahol le lehet generálni kisvárostól nagyvárosig sok mindent. Mire jó? Mit tudom én. Nem mindegy?

  • Na jó, nem a hagyományos értelemben. A természet punkjai valójában kócsagfiókák, akiket a Filmdzsungel természetfilmesei kaptak le a Kiskunsági Nemzeti Park területén lévő Kolon-tó nádasában. Tóth Zsolt Marcell operatőr és társai az Akcióban a természet őrzői című filmsorozatot forgatják éppen.

  • Dühös olvasói levelet kapott a Délmagyar a hídi vásár egyik attrakciójáról, a rúdhoz rögzítve körbe-körbe járó pónikról. A Belvárosi híd újszegedi lábánál ezer forintért öt percre ülhetnek pónira a gyerekek.

    2
    Fotó: Kuklis István / délmagyar.hu

    A lapot megkereső olvasó, Borek Edina szerint "a lovacskák fizikálisan és lelkileg is sérülnek ettől az állandó körözéstől, monoton bambulástól".

    Számomra felfoghatatlan, miért kell az állatokat egész nap a tűző napon egy monoton blődségre kényszeríteni

    - írta.

    A Délmagyar megkereste a pónikarusszel üzemeltetőjét, Petrik Tamást, aki elmondta: 30 éve csinál pónikarusszelt vásárokban, és máskor is meg kellett küzdenie már állatvédőkkel, akik szerinte nem értenek a lovakhoz. Már a kecskeméti karácsonyi vásárban is ráküldték a hatósági állatorvost, de az mindent rendben talált.

    Petrik azzal érvelt, hogy a lónak más a hőháztartása, mint az embernek, a legelőn is a napon vannak, máshogy élik ezt meg, és szerinte munkaállatként dolgozni is szívesen dolgoznak, lelkileg és fizikailag sem sérülnek attól, hogy órákig körbejárnak. Szegedre öt pónit vitt, cserélgeti őket, egy mindig pihenőn van.

    A Délmagyar megkérdezte volna a Magyar Póni Klub Szövetség véleményét is, ők a körülmények ismerete nélkül a konkrét esetről nem nyilatkoztak, de általánosságban leírták: önmagában az, hogy a póniknak melegben gyerekekkel a hátukon kellett sétálniuk, még nem nevezhető állatkínzásnak.

  • Oké, vághatná rá a kedves olvasó, ki a pöcs NE tudna BANÁNT csábítóan enni, ugye? Fallikus szimbólum, miazmás, nem? Hát meg kell nézni a videót, amin százan igyekeznek abszolválni a feladatot, és nem mindenkinek sikerül, sőt.

  • Ahogy arról csütörtökön beszámoltunk, elkezdődött Budapesten a nagyszabású, Családok Világtalálkozója (Európai Életvédő Fórum) nevű háromnapos rendezvény. Az első napon demográfusok és családpolitikusok mellett beszélt Orbán Viktor, Semjén Zsolt, Balog Zoltán, illetve az amerikai jogvédők által homofóbnak és gyűlöletkeltőnek címkézett Allan C. Carlson, valamint az azonos neműek házassága és a béranyaság ellen küzdő francia Ludovine de La Rochere is. A sajtó kordonokkal elkerített részen vehetett részt a demográfiai fórumnak nevezett grandiózus rendezvényen, és habár az interjúkészítés lehetőségét felkínálták a szervezők, végül az előadók elfoglaltságára hivatkozva azt mondták: nem tudunk velük beszélni.

    Ma valakik molinót feszítettek ki a Várkert Bazár fölé: Anyaszomorítók, ezzel a felirattal várják a konferencia résztvevőit. A 444 úgy tudja, molinót kifeszítőket a rendőrség igazoltatta, a molinó maradhatott. A rendezvény egyik szervezője kollégánknak elmondta, hogy remek bent a hangulat, és nem értik molinót. A kérdésre, hogy tudja-e, hogy kik feszítették ki az üzenetet, azt felelte:

    az a nagyon furcsa nevű szervezet, tudja, amelyiknek a nevében egy q-betű van.

    Szerinte ennek az akciónak nincs hatása, nagyon sajnálja egyébként a molinót, mert csak annyit érnek el vele, hogy letakarják ezt a szép épületet.

  • Óriási cosplay buli van Atlantában, az anime és a képregények szerelmesei három napon át.. izé, szóval csinálnak dogokat együtt beöltözve. Hogy pontosan mit is, azt én azt hiszem sosem fogom tudni értelmezni, ez az a szubkultúra számomra teljességgel megfejthetetlen, egyszerűen nem értem miért jó ez az egész szerepjátékos és beöltözős történet. De azt el tudom fogadni, hogy van aki imádja ezt és egy ilyen háromnapos MomoCon találkozó az atlantai Világkongresszusi Központban élete csúcseseménye, hiszen a világ olyan nagy és érdekes, az emberek sokszínűsége pedig nagyszerű. Az biztos, hogy Hófehérke jól érezte magát, hazamenni is alig akar:

  • Volt egyszer két debreceni,
    Egy éjjeliőr, egy fiatal,
    Csütörtök reggel felkerekedtek
    Sertést lopni Trabanttal.

    De résen voltak a helyi erők!
    Helyszíni adatot gyűjtöttek,
    Gyanúsítják az éjjeliőrt,
    Most kihallgatják őket.

    (police.hu)

  • coca-cola-festival-bottle-hed-2017

    Nem rossz húzás: a fél literes kóláspalackról letekert karszalagon levő vonalkódot be kellett szkennelni, és kiderült, nyertél-e belépőt, és hogy melyik fesztiválra. Ha igen, máris megvan a karszalagod, hajá. A kölykök úgy rákaptak, hogy ha nyertek, ha nem, a karjukat teleaggatták vele. Nem akarnék tippeket adni a magyar reklámszakembereknek, de ez menő dolog. (via)