új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • A Facebookra posztolt a firenzei imám szerdán egy képet, amelyen katolikus apácák teljes öltözetben vannak a tengerparton. 

    Azt mondta, a burkini-vitával kapcsolatosan akart párbeszédre felhívni. Franciaországban és Németországban is téma ugyanis mostanában, hogy joga van-e egy muszlim nőnek Európában a testét elfedve fürdőznie. A két 2800 megosztásnál tart.

    Na most a Facebook erre letiltotta a profilját, és csak a személyijéről küldött képpel tudta újraaktiválni. Igazolnia kellett, hogy az tényleg az ő profilja, írja az orosz RT.

  • Lezajlott az idei augusztus 20-ai tűzijáték a fővárosban, ahol a nagyszabású show alá egy István, a király playlistet játszottak, fél órába foglalva a rockopera által hazánk alapításának körülményeit. Akik a tévén keresztül tudták csak nézni, csak kapkodhatták a fejüket, a Duna TV láthatóan nem volt ott a megbeszéléseken és néha csak kapkodták a fejüket, és le-lemaradtak egy-egy látványelemről. 

  • Több tízezer forint értékben lopott szépségápolási termékeket egy férfi Kőbányán, egy Liget téri drogériából, írja a Police.hu. A tolvajt az üzlet biztonsági kamerái rögzítették, a rendőrség pedig azt kéri, hogy aki a képen látható férfit felismeri, a jelenlegi tartózkodási helyéről vagy a bűncselekménnyel kapcsolatban bármilyen információval rendelkezik, az értesítse őket a 107-es vagy 112-es központi segélyhívók valamelyikén.

    20161908141611
    Fotó: Police.hu
  • Még kedden történt, hogy a dallasi Applebee étterem egyik pincére, a 32 éves Kasey Simmons elképesztő borravalót kapott egy vendégtől. A számla összesen 37 centet tüntetett föl, mivel a vendég a legolcsóbb tételt rendelte: az ízesített vizet. Ehhez képest 500 dollár 37 centet fizetett.

    Egy nappal korábban Simmons bevásárlás közben felfigyelt egy idős nőre, aki láthatóan elkeseredett volt. A többi vásárló ügyet sem vetett rá, de Simmons szóba elegyedett vele. A hölgy nem mondta, mi bántja, de Simmonsnak sikerült jobb kedvre derítenie, és még a kasszánál is fizetett helyette. „Csak 17 dollár volt, de ez nem a pénzről szól, hanem arról, hogy megmutatod valakinek, igenis törődsz vele.” – mondta Simmons.

    Mint kiderült, a hatalmas borravalót az idős hölgy lánya fizette. A szalvétára firkantott üzenetből Simmons megtudta, hogy aznap volt a hölgy férje halálának harmadik évfordulója.

    „Az év egyik legsötétebb napján szebbé tette az édesanyám napját. Ragaszkodott hozzá, hogy fizessen helyette. Azt mondta neki, hogy egy gyönyörű nő. Mióta apa meghalt, azóta nem láttam így mosolyogni.”

    A vendég nem árulta el sem a saját, sem az anyja nevét. Csak tudtani akarta Simmonsszal, hogy a gesztusa valakinek sokat jelentett.

  • A 19 éves Logan Youngert Arkansasban tartóztatták le, a járőrautó belső kamerájának felvételén pedig az is jól látszik, hogy a kocsi falát rugdosva próbálta meg magát a bilincsből kiszabadítani. Ekkor azonban az autó váratlanul karambolozott, a baleset során pedig Younger kirepült a jármű hátsó ablakán, és menekülőre fogta. Sérülései miatt azonban nem jutott messzire, perceken belül elfogták.

    Az autót vezető rendőrt a  tűzoltók szabadították ki a szétroncsolódott járműből, majd helikopterrel kórházba szállították. A baleset oka és a rendőr állapota egyelőre ismeretlen, de úgy tudni magánál volt a baleset után is. Youngert szintén kórházban látták el, azóta pedig már börtönben ül.

  • Az alábbi fotón látható férfi az egyik IX. kerületi metróaluljáróban még áprilisban fényes nappal letépte egy nő nyakláncát, de az beleakadt a nő másik nyakláncába, így a rabló csak az arany medált tudta elvinni. Ha felismeri, szóljon a rendőröknek.

    20161908142711
    Fotó: Police.hu
  • A nőtincsi dohánybolt feltörésével indította az állami ünnepet a 28 éves csörögi Sütő Róbert Béla és a 36 éves becskei Zsiga Norbert. Onnan nagyobb értékben különböző dohánytermékeket loptak el, a zsákmányt egy szürke Daewooba pakolták, azzal hagyták el a helyszínt, hiába próbálták megállítani őket a rendőrök.

    rablas
    Fotó: Police.hu

    Ha látta őket, bejelentését tegye meg személyesen a Balassagyarmati Rendőrkapitányságon (2660 Balassagyarmat, Bajcsy-Zs. u. 6.), vagy hívja a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központját a 06-32/312-148-as telefonszámon, illetve tegyen bejelentést az ingyenesen hívható 06-80/810-107 „Telefontanú” zöld számán, továbbá a 107 vagy 112 központi segélyhívó telefonszámok valamelyikén.

  • A Csillagok háborúja legnagyobb találmánya volt a fénykard, és a Disney most egy lépéssel közelebb hozza ezt a rajongóknak. Még 2015-ben adtak be egy szabadalmat - egy kicsivel összetettebb technológiát, mint Rogán feltaláló Antal kabinetminiszter - arról, hogy színpadi füstben, folyékony nitrogénben, netán vízpermetben védhessenek ki fénynyalábokat. Épp úgy, ahogy azt tette Luke Skywalker az Új reményben, írja a Sky News.

    318e1587f0b94088888b6469ada52d4598c0712894777c8cf04913be135301ea
    Fotó: Maclean David
  • Orbán Viktor a napokban Havasi Bertalanon keresztül üzent a világnak, Desmond Child reciklált 56-os dalával kapcsolatban. A miniszterelnök úr a nyilatkozat szerint nem művészi koncepciókkal vagy ízlésbeli dolgokkal foglalkozik, hanem mindenkit alkotásra buzdít. 

    desir1.PNG



    Desiré Dubounet régóta legendás alaknak számít az unikális művészeti megnyilvánulásokra érzékeny emberek körében, és ha valakit, őt nem kell bíztatni, hogy énekeljen vagy épp nagyjátékfilmet forgasson számára fontos témákról. A transznemű orvos/művész/harcművész/polihisztor nagyjátékfilmjei és zenei videói a  thrash magányos sikolyai, amelyek nézettségeit kvalitásukhoz és gazdag, dús képi világához képest méltatlanul alulértékeltnek találok. Így történhetett meg az, hogy elherdáltak egy csomó közpénzt egy dalra, ami már kész volt, csak éppen 171 ember látta Youtube-on. Desiré az 56-os hősök emlékének egy Deep Purple szám átiratával kedveskedik. Át is adnám a szót a művésznek: 

  • Megjelent Donald Trump első hivatalos elnökjelölti reklámja, ami egy profi, izgalmakat nélkülöző stílusgyakorlat a "sötétségből a fénybe"-sémára felhúzva (félre ne értsék, az izgalommentesség Trump kampányának állását tekintve abszolút erény). Kerek egy másodpercig még egy fekete családot is lehet látni!

    És tudom, hogy kimeríti a káka és a csomó esetét, de elég vicces, hogy az "Újra biztonságossá tesszük Amerikát!" szlogen alá egy rég elavult hadviselési forma rég visszavonult eszközét sikerült bevágni: a Honolulu előtt múzeumhajóként horgonyozó Missouri csatahajót, ami már semmilyen ellenségtől nem fogja megvédeni az Egyesült Államokat. Ráadásul az Iowa-osztályba tartozó csatahajók már megépítésük idején is idejétmúltnak számítottak, hiszen a II. világháborúban a tengeri hadviselés főszereplői már a repülőgép-hordozók voltak, a nagy csatahajók utoljára a Leyte-öbölben süthették el nehézágyúikat más nagy csatahajókra. 

  • A napokban sok százezer házba postázott IKEA-katalógusokban jelent meg egy cikk az Európába érkező menedékkérőkről. Itt idézik Jonathan Spampinatót, a cég jótékonysági szervezetének vezetőjét. Szerinte ugyanis a menekültek többsége nem olyan, mint ahogy a tévében mutatják őket, hanem gyermekeiket mentő szülők.

    Az IKEA Foundation az ENSZ menekültügyi szervezetével együttműködve megújuló energiaforrásokat és energiatakarékos izzókat szállít a befogadótáborokba. Januárban 30,8 millió euró adományt adtak az ellátószervezeteknek. Épp pénteken hívtak fel több céget arra, hogy pénzzel és tárgyi adományokkal segítsék a menekülteket. 

    Míg október 2-án döntünk a letelepedési kvótáról, de a kampányidőszakban ez az egyetlen menekültpárti anyag, ami több százezer háztartásba eljut. Míg a baloldali pártok a szavazástól való távolmaradás mellett érvelnek.

  • Ha egy templom lebontása ellen békésen, néma csendben imádkozó katolikus csoportot néz, mi az, amit a legkevésbé várna tőlük?

    Mondjuk az, hogy egyikük felpattan, és szó nélkül egy akkora balcsapottat bevisz egy arra járónak, hogy az egyből eldől, mint egy zsák? 

    Pedig Párizsban, a gallikán Szent Rita templomnál ez történt.

    Szó nélkül leütötte az arra járó fekete férfit

    Az 1900-ban épült templomot azért akarják lebontani, hogy parkoló épülhessen a helyére. A megtámadott férfi pedig a videó készítője szerint azzal húzta ki a gyufát, hogy hangosan szólt a mobilján valami zene.

  • Forrás: MNV Zrt.
    Forrás: MNV Zrt.

    Ilyet se látott még a világ: a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. elektronikus árverési oldalán meghirdetett egy kerékpárutat. A csatolt fényképek tanúsága szerint a bringaút kifogástalan állapotú. A 33 négyzetméteres ingatlan Körmend nyugati részén a Körmend-Zalalövő vasútvonal védősávjában helyezkedik el, a 8-as főút déli részén Szentgotthárd felé haladva a bal oldalon, írják a kiajánlásban. Ha most tanulna kerékpározni valamelyik fiam, esküszöm meg is venném, ki mondhatja el magáról, hogy saját kerékpárúton tanult biciklizni? De sajnos, már mind tud.

    De vajon aki megveszi, mit fog rajta csinálni? Tippeljen!

  • Na nem a karakter, hanem Ron Prelman színész, a The Castaway című filmben szerepel majd. A hírt Ernesto Daranas kubai rendező jelentette be a napokban, Perlman meg az Instagramon posztolt magáról olyan képeket, amelyeken egy filmstábbal látható Havanna közelében, a tengerparton. A színészről készült fotókon Daranas, Kelvis Ochoa kubai színész és ír kollégája, A. J. Buckley is feltűnik.

    1397737377 2058203472 ron-perlman

    Perlman ismert filmjei közé tartozik A rózsa neve, a Pokolfajzat, a Tűzgyűrű, valamint A tűz háborúja is. A nyolcvanas évek végétől 1990-ig A szépség és a szörnyeteg című tévésorozatban játszotta Vincentet, a főhőst, alakításáért 1988-ban Golden Globe-díjat is kapott.

    Mióta 2015-ben helyreállt a diplomáciai kapcsolat Kuba és az Egyesült Államok között, a szigetország ismét kedvelt idegenforgalmi célpont lett az amerikaiak számára. Perlman az első amerikai filmszínész, aki azóta szerepet vállalt egy kubai produkcióban, de nem az első amerikai sztár, aki fellép a szigeten: a Rolling Stones megelőzte őket.  

  • Legalábbis ez derül ki abból a videóból, amit a kétmillió követővel bíró brit YouTube-sztár Louis Cole csinált egy kirándulásáról, és igen, ez egy olyan videó, amin benyalnak a kommunista diktatúrának, de tövig, és nem, Cole nem érti, ezzel mi a baj.

  • Az Egyesült Államok 42. elnöke, 1993 és 2001 között lakott a Fehér Házban. 1946-ban született Arkansas állam Hope nevű településén. 15 évvel a második elnöki ciklusa után ő lehet az USA történetének első first gentlemanje, ha felesége, Hillary Clinton nyeri a novemberi elnökválasztást Donald Trump milliárdos republikánus jelölttel szemben.

  • A fekete mangalica megmentése érdekében közös kutatási programot indít a Debreceni Egyetem (DE) mezőgazdaság-, élelmiszertudományi és környezetgazdálkodási kara, valamint a Mangalicatenyésztők Országos Egyesülete (MOE) - erről a hírről tudósít az MTI, megnyugtatva mindenkit, aki a legveszélyeztetettebb birkaszőrű disznókért aggódott eddig. Vagy eddig nem is tudta, hogy kell értük aggódni. Pedig a fekete mangalica veszélyben van! Sőt, már el is tűnt és a semmiből kell újra fajtává tenni.

    A 20. század elején még négy különböző fajta mangalicát tenyésztettek:  a szőkét, a vöröset, a fecskehasút és a feketét. Ez utóbbi viszont a század első harmadéban eltűnt, pontosabban beolvadt a többi háromba. A debreceni Egyetem és a Mangalicatenyésztők pedig nem kisebb dologra vállalkoznak, mint hogy felkutatják a mangalicák közé keveredett, többé-kevésbé fekete példányokat, és újra kitenyésztik belőlük a fajtát. Már találtak is 150 fekete kocát a több mint 9000 mangalica koca közül.

    Hogy miért olyan lényeges, hogy legyen megint külön fekete mangalica, mint fajta, az nem derült ki a mentőexpedíció közleményéből, de a lényeg, hogy mentőprogram van, fekete szőrös disznó pedig lesz!