új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • 122751722 360297408634415 2147385969937563195 n

    Mindig is tudtuk, hogy a legó csodálatos játék, kicsiknek és nagyoknak egyaránt. Sok mindent láttunk már legóból és legóval megépíteni, van, hogy egész települések születnek a kockákból, és ott a billundi Legoland vidámpark, ami azért nagy szám, mert ebből a dániai városból származik maga a játék is.

    Legoland - Billund
    Fotó: Didier Messens / Getty Images Hungary

    Ebben a műfajban látta meg a piaci rést egy Dante nevű legóművész, aki azzal szerzett nevet magának különböző kreatív megmérettetéseken, hogy falba vágott, körülglettelt lyukakat töm be legóval.

    A falakon belül rejtett zugokat alakít ki, különböző világokat teremtve, amelyekben koncertek, színházi előadások születnek legóból. Íme egy videó, ami bemutatja, miről is van szó:.

    Szakadjunk el egy kicsit a valóságtól.

  • Az Amerikai pite címen futó filmekből már számtalan látott napvilágot, de ne felejtsük el azt, hogy hivatalosan az eredeti szereplőgárdával mindösszesen négy film készült el. De most már nagyon úgy fest, hogy a 2012-es Amerikai pite-találkozó után elkészülhet a rajongók várva várt álma, az ötödik rész a tősgyökeres szereplőgárdával.

    Az eredeti csapat színésznője szerint egyenesen eszméletlen lett a most készülő Amerikai pite-film forgatókönyve. Tara Reid (a filmben ő Vicky karaktere) beszélt az igazi ötödik film esélyeiről, ő 2018-ban egyszer már mesélt a valódi folytatás lehetőségéről.

    Amerikai Pite - Vicky.png
    Fotó: youtube

    Reid március végén nyilatkozta az Entertainment Tonightnak, hogy:

    Bár nem tudja elmondani, hogy pontosan mikor, de szerinte el fog készülni az ötödik rész, igaz, ehhez előtte össze kellene verbuválni mindenkit, és órákat kellene egyeztetni. Az eredeti szereplőgárda tagjai mind a mai napig tartják egymással a kapcsolatot.

    Azért a színésznő sem akart nagyot ígérni:  Szerinte maradjunk annyiban, hogy

    Maga a forgatókönyv már megvan.

    Mindezek mellett annyit azért elárult róla, hogy szerinte:

    csodálatosra sikeredett, sőt az egyik legjobb a szériából.

    Kíváncsian várjuk a fejleményeket, hogy igaza lesz-e a színésznőnek.

    (Forrás: Entertainment Tonigh)

  • Les Hemstock éppen egy barátját látogatta meg egy parkban, amikor egy rókabébi a kabátujjába bújt. A bevackolt kölyök annyira megtetszett a férfinak, hogy úgy döntött, örökbe fogadja, megmentve ezzel a fagyhaláltól.

    Bennek nevezte el a csöppséget, aki azóta is vele van, boldogan élik együtt mindennapjaikat. A vörös házi kedvenc persze cserfes, és időnként megcsócsál egy-egy újságot.

    Gazdája azonban elnézi neki ezt, elvégre ki is haragudhatna erre az édes tekintetre?

  • Az eset az Ajax–Roma-focimeccsen történt, ahol a biztonsági őr vagy labdaszedő srác éppen a nézőtérre kirúgott labdát szeretné visszadobni, de az valamilyen oknál fogva épp a labdáért érkező focista torkának pattan. Vajon szándékos volt? Vagy a sapka és szájmaszk kombó miatt lehet, hogy nem látta az éppen érkező focistát, és így teli izomból megdobta azzal a labdával, amit valószínűleg a bírónak szánt bedobni a pályára.

    Foci - labdeszedő.png
    Fotó: youtube

    Mindegy is igazából, hiszen hála ennek a mozdulatnak egy igencsak vicces szituációt kaptunk, természetesen a gólok mellett.

    A pluszérdekesség, hogy a focista reakciója is említésre méltó, hiszen nem igazán tudja eldönteni, hogy itt most elvetődjön, fájlalja magát, vagy éppenséggel mit csináljon, hiszen annyira váratlanul érte az érkező labda.

  • A Sunday Brunch holnapi adásának vendége Pajor Tamás. Az egyik legnagyobb hazai kortás költő és előadóművész, a Neurotic egykori frontembere a Költészet napja apropóján érkezik a stúdióba.

    A beszélgetés másik aktualitása, hogy nemrég jelent meg Pajor Tamás legújabb dala, az Íme az ember. Hangolódjunk a holnapi beszélgetésre ezzel a kiváló zenével. Érdemes fókuszálni a szövegre és a képsorokra is. Bárány Jordán és Felleg Noé  rendezte klip segítségével a  Magyar Nemzeti Filmarchívum jóvoltából egy különleges időutazáson vehetünk részt.  

    A Sunday Brunch podcast korábbi vendégei voltak: Spilák Klári, Lábas Viki, Lakatos Márk, Kulcsár Edina és Gianni Annoni. Hallgasson bele az adásokba,  és tartson velünk holnap az Index címlapján 11-kor!

  • Elon Musk korunk egyik legkiemelkedőbb személyisége és zsenije, mondhatni, hogy ő a mi Tony Starkunk, aki olyan kutatásokba és fejlesztésekbe vágja bele a fejszéjét, ami az emberiséget szolgálja, és azt, hogy ne gyilkoljuk a bolygónkat tovább. Vannak természetesen elvakult termékötletei is, mint például a lángszóró gyártása hétköznapi háztartásokba, de ezek mellett több a hasznos ötlet és termék.

    Most az üzlettársai is nagyot mertek álmodni:

    Max Hodak tweetelt arról, hogy szerinte készen állunk arra, hogy létrehozzuk az igazi, élő Jurassic Parkot, vagyis hogy újraélesszük a már kihalt dinoszauruszokat. Vagy legalábbis, hogy nagyon hasonló élőlényeket hozzunk létre.

    Tweetjében a következőt írta:

    Valószínűleg létre tudnánk hozni a Jurassic Parkot, ha akarnánk. Genetikai szempontból nem lennének valódi dinoszauruszok, de talán 15 évnyi tenyésztés és genetikai módosítás eredményeként létrehozhatnánk pár nagyon egzotikus új fajt.

    Ön szerint jó ötlet igazi Jurassic Parkot építeni?

  • shutterstock 1592193961
    Fotó: Shutterstock

    Napjaink onnline bálványai a sok követővel rendelkező youtuberek, az Instagram-modellek, a tiktokkerek és még megannyi, socialmédia-platformon nyomuló arc. Felmerült többször és több helyen is, hogy mennyire lehet valós az a világ, amit ezek az emberek mutatnak magukról. Készült arról dokumentumfilm is, hogy lényegében csak egy jó csapat kell egy megfelelő arc mögé, és máris kész az influenszer. 

    Kapcsolódó

    Az ingyen élet Bibliája, avagy így születnek az influenszerek

    A számokba csomagolt hírnév árnyoldala. Megnéztük az HBO Álhíres című dokumentumfilmjét.

    Most az ilyen Insta-hírességeket közelebbről ismerő emberek mondták el, hogy mennyire kamu egyeseknek a profilja.

    • Valaki ismer egy influenszer anyukát, aki a gyerekeit használja reklámfelületként. A képeken mindig egy nagyon boldog, vidám család látható. A valóságban viszont úgy születnek egyes képek, hogy az anya ordít a gyerekkel, hogy mosolyogjon már, nem érdekli, hogy finom vagy nem finom az a narancslé, csak vágjon jó képet hozzá, amíg megcsinálja a posztot róla.
    • A közösségimédia-felületeken egy menő, gazdagnak tűnő, a világ legszebb helyeire járó lányt is sikerült lelepleznie valakinek. Elárulta, hogy a luxus csak látszat. Azért tűnik úgy, hogy mindig máshol van, mert rengeteg kiegészítőt vásárolt a lakásba, amit felhasználva azt az illúziót tudja kelteni, hogy folyton más környezetben van. Nem utazik az év minden napján, csak kétszer egy évben, akkor viszont rengeteg fotót készít, amit később is fel tud használni. És ezekkel nem is keres sokat: konkrétan munkanélküli. A pasija viszont keres eleget, innen futja nekik több mint háromszobás lakásra.
    • Egy influenszer srác akkora kamu, hogy a kirakott posztjain még csak nem is a saját drága dolgaival flexel, csak bérli vagy kölcsönkéri őket, hogy pózolni tudjon velük. Se drága autója, se palotája nincs.
    • Egy youtuber maga mondta el, iszonyatos lelki teher, hogy valamilyen szinten influenszer lett. Évekig tartott, mire idáig eljutott, és nem is játssza meg magát, de eléggé nyomasztja így is a tudat, hogy egy rossz kontent miatt az egész karrierje mehet a levesbe. 

    A legtöbb ilyen leleplezés abban is közös, hogy nagyjából az összes esetben el lehet mondani, hogy a példaként felhozott influenszerek mindegyike halál idegesítő, amikor épp szerepben van.

    (Boredpanda)

  • Nem is gondolná, milyen furcsa dolgok hagyták már el a föld atmoszféráját, és kerültek a világűrbe, ezért most összegyűjtöttünk néhány igazán bizarr példát.

    GettyImages-514880242
    Fotó: Bettmann / Getty Images Hungary

    Hamburger

    Néhány diák a Harvardon a fejébe vette, hogy felküldenek egy hamburgert az űrbe. Mire összejött nekik, a gyorsétel már ehetetlen volt. A hamburger végül 30 ezer métert emelkedett, ez két órát vett igénybe, aztán visszaesett egy fára, 130 mérföldre Bostontól. 

    Fénykard

    A Star Wars 30. évfordulójának tiszteletére visszaküldték Luke Skywalker fénykardját  eredeti helyére, a világűrbe. A fénykardot egy nyilvános ceremónián Csubakka, Boba és Jango Fett kíséretében adták át az űrközpont képviselőinek, ahonnan később hatmillió mérföldes útjára indult.

    Szalmonella

    A NASA kétszer, 2006-ban és 2008-ban is küldött szalmonella baktériumot az űrbe, de nem voltak elragadtatva az eredményektől. Kiderült ugyanis, hogy az „űrszalmonella” sokkal veszélyesebb, mint a sima szalmonella. Az állatkísérletek során az ezzel etetett állatok háromszor nagyobb valószínűséggel pusztultak el a baktériumtól. Látva az eredményeket a tudósok végül találtak egy módot az űrutazás szalmonellára gyakorolt hatásának ellensúlyozására.

    Karosszék

    Az akció egy marketingkampány része volt, ami az Armchair Space nevet kapta, és egy televíziókat forgalmazó cég találta ki. A karosszék emelkedése 83 percet vett igénybe, majd 24 percet zuhant, aztán földet éréskor összetört.

    A Star Trek alkotójának hamvai

    A világ első „űrtemetéseként” tartják számon a Star Trek alkotójának, Gene Roddenberrynek a temetését. Egész életében az volt a vágya, hogy egyszer eljuthasson a világűrbe, ezért halála után a felesége mindent megtett, hogy teljesítse kívánságát. Kérésére a NASA egyik űrhajósa, James Wetherbee elvitte magával Gene hamvainak egy részét az egyik űrutazása során.

    Beatles-dal

    Hivatalosan a NASA 2008. február 4-én sugárzott először dalt a világűrbe. Választásuk pedig a megjelenésének akkoriban 40. évfordulóját ünneplő, Across the Universe című The Beatles-dalra esett. Paul McCartney örömében még üzent is az űrállomásnak: 

    Csodálatos! Szép munka, NASA! Küldjétek el üdvözletemet az űrlényeknek. Minden jót, Paul.

    A zenekar életében mégsem ez volt az első alkalom, amikor Beatles-dalt küldtek az űrbe, hiszen 2005-ben McCartney több Beatles-dalt is előadott egy, a NASA-nak adott koncertjén, amelyet az űrhajósoknak is lejátszottak a Nemzetközi Űrállomáson.

    (Forrás: Grunge)

  • A színészről köztudott, hogy a szerepeiben mindig igyekszik a maximumot kihozni magából. A Thor első része után rendesen összekapta magát, és a folytatásban már jóval kidolgozottabb izomzattal forgatta a kalapácsot.

    Előtte azonban bőszen fogyókúrázott, mivel a Hajsza a győzelemért (Rush) című film ezt követelte meg tőle.

    Ezt követte a Bosszúállók és a Thor harmadik része, amelyek miatt nem kevés izmot kellett felpumpálnia magára. Utoljára Thort a Bosszúállók: Végjáték című filmben láthattuk, sörhassal és tokával, ami a sminkesek munkáját dicsérte.

    Most pedig már forog a Thor: Love and Thunder című folytatás Ausztráliában, ahol a stáb nagy része még egy rögbimeccsre is ellátogatott. Korábban az Index is írt róla, hogy a színész dublőre elmondta, mennyire nehezére esik tartania az iramot a sztárral, aki a legelszántabb testépítőket is megszégyeníti, ha egy szerepre készül.

    A színész nemrégiben kifakadt amiatt, hogy szerinte nem ismerik el a szakmában az átalakulásait. Hiába gyúr a 12 órás forgatások mellett, a sajtónak csak az számít, ha valaki pár hónap alatt lefogy egy szerep kedvéért. Természetesen a mostani brutális kinézete nem csak a Thor szerepének köszönhető, hiszen nemrégiben elvállalt egy másik filmet is, amelyben Hulk Hogant alakítja majd. De nemsokára viszontláthatjuk a netflixes Tyler Rake második részében is, ami szintén megkívánja a gyúrást.

  • A kínai okostelefon, a Xiaomi új logóján élcelődnek az internetezők, miután kiderült, hogy több mint 90 millió forintot fizettek azért, hogy az előző logójuk sarkait lekerekítse egy menő grafikus. 

    A régi logót a márka 2010 óta használta, de a logóváltáson már 2017 óta gondolkodnak. A dizájnváltásra egy neves japán tervezőt, Kenya Harát kérték fel, aki meg is alkotta a formabontó új dizájnt. 

    Többen olyanokat írtak a Weibon (ez a kínai Facebbok), hogy Lei „jobb lenne, ha kihívná a rendőrséget, mivel átverték”, egy másik felhasználó pedig megjegyezte, hogy ezt sokkal kevesebbért is elkészítette volna. 

    Kenya Hara úgy magyarázta a kockából lekerekített kockává válást, hogy matematikai egyenletek tanulmányozásával érte el a kívánt formát, amit egyébként a vezérigazgató nagyra értékelt, mivel meghatotta, hogy Hara a keleti filozófiából merített ihletet.

    Ön mit gondol? Megérte az új logó az árát?

      (via: koreatimes.co.kr)

  • 96803660 733960090710255 6526059009035507528 n

    A kiöntött kávé az utolsó dolog, amiről eszünkbe jutna, hogy művészi értékkel bír. De az élet ismét rácáfolt a közvélekedésre.

    egy influenszer lány ugyanis meglátta a kiöntött kávéban a lehetőséget, és a pánikszerű törölgetés helyett helyett alkotni kezdett.

    Az Instagram-oldalára feltöltött képek tanúsága szerint akár egy eszpresszónyi kávéból is születhet műalkotás. Íme egy kis ízelítő a portfóliójából:

  • Legutóbb arról írtunk, hogy egy író a kedvenc reggelizőpelyhét akarta enni, amikor arra lett figyelmes, hogy a cukros, fahéjas falatkák közé valami fura formájú és állagú dolog is került. Állítása szerint kis rákdarabok voltak. De mellette lehet, hogy patkányürüléket is talált a zacskóban. 

    Most egy hatéves fiúval történt az, hogy épp gyanútlanul ette a kis chipsét, amikor egy töltényt talált a zacskó alján. A gyerek apja, Bow Horn Weasel jelezte a gyártónak az esetet. A TMZ-nek elmondta, hogy nem akar ebből nagy ügyet csinálni, nem akar perelni, egy célja van, hogy vegyék komolyan az ügyet, mert ez a töltény nem a levegőből pottyant a zacskóba. A gyártó felvette a kapcsolatot a férfival, akit biztosítottak is, hogy kivizsgálják az ügyet.

    (TMZ)

  • Jamie Dornan, akit a Szürke ötven árnyalatából ismert meg a világ, amiben egy üzletembert alakít, akinek különböző szexuális fétisei vannak. Most megcsillogtatja ének- és minimálisan tánctudását is, de mindenki nyugodjon meg, nem készül zenei pályára lépni a színész, hiszen ez a kis szösszenet is egy filmhez készült, ami a Barb and Star Go to Vista Del Mar címet kapta. Ez a film egy vígjáték lesz, amiben a két címszereplő, a forgatókönyvért is felelős Annie Mumolo és Kristen Wiig megunják a középnyugati életüket és Floridába utaznak, ahol természetesen mindenféle váratlan kalandokba fognak majd keveredni.

    Jamie Dornan - ének.png
    Fotó: YouTube

    Ez a rövid kis kliprészlet megidézi a High School Musicalben látott táncmozdulatokat, amelyek néhol már kínosak voltak, de mégis tele voltak bájjal.

    Ránézésre érdekesnek tűnik a koncepció, de lehet, csak azért, mert Jamie Dornant beskatulyázta a társadalom a Szürke ötven árnyalata szépfiújának.

    Hamarosan megtudjuk, hogy mire megy ki a játék.