Koronavírus adatok

2022. jan. 28.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Adél
-3 °C
5 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Nem csak Fekete Péter kultúráért felelős államtitkár mozgat át műtárgyakat egyik kulturális térből a másikba. A napokban megnyílt a Magyar Zene Háza, amelyben egy interaktív zenetörténeti kiállítás is található: ehhez adott kölcsön egy különleges hangszert az Iparművészeti Múzeum. Bár a kutatók a lantot a 17. század elején készült velencei darabként határozzák meg, formájában eltér reneszánsz kortársaitól, ugyanis valamikor a 18-19. század környékén átalakították. A hangszer a német származású, de Velencében letelepedő Tieffenbrucker hangszerkészítő dinasztia munkája, és Pécsi József műgyűjtőként is jelentős fotóművész hagyatékából került a múzeumhoz.

 • Közelgő megjelenése előtt újabb ízelítőt kaptunk az új Jackass-filmből, és ezúttal egy abszurd gegjelenettel örvendeztetnek meg minket az eszelős öregfiúk.

  Johnny Knoxville agyszüleménye nyomán, sok hasonszőrű kalandot átélt barátján, Ehren McGheheyen végeznek el egy kellemesnek egyáltalán nem mondható próbát. Az „altáji ütés” próbáját természetesen valakinek el is kell végeznie, a dolog szépséghibája akkor esik le a döbbent áldozatnak, amikor Francis Ngannou, a UFC nehézsúlyú világbajnoka fordul be a sarkon bokszkesztyűkkel a kezén.

  A termetes harcos a szervezetben egészen szerényen a „Predátor” becenevet viseli, és gyakorlatilag minden eddigi ellenfelét kiütéssel küldte pihenőre a ketrecben. Amennyiben ennyi nem lenne elég ajánlólevél, akkor a dolog extra pikantériája az, hogy Francis tartja jelenleg a világon valaha volt legerősebb ütésének világrekordját.

  Ütésének mért ereje 96 lóerőnek felel meg, amely becsapódáskor körülbelül olyan hatással van az emberre, mintha egy kisebb személyautó sodorná el.

  Igazi klasszikus övön aluli húzás Knoxville-től: minek is az ellenség, ha ilyen barátai vannak az embernek. Azért bízunk benne, hogy a mutatvány előtt kötöttek biztosítást a családi ékszerekre. Mutatjuk:

 • Valószínűleg nem sok félelemérzete van a csapat tagjainak.

  A 27 éves brit származású Donovan Lewis és búvár társai ugyanis simán olyan közel merészkednek a cápákhoz, hogy szelfit lőhessenek a vízivilág legfélelmetesebb ragadozóival. A víz alatti fotók egyikén például egy búvárfelszerelésben lévő nő látható, amint egy három méter hosszú homoki tigriscápa mellett pózol, mintha ez lenne a világ legtermészetesebb dolga.

 • Kiadtak egy két perces jelenetet a márciusban érkező The Batmanből.

  A Robert Pattinson főszereplősével érkező film március elején kerül mozikba, de már most belekukkanthatunk egy jelenetbe, ahol Batman ellenlába egy temetés kellős közepébe ront bele.