Sándor, Ede
6 °C
10 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Na jó, egyébként se csak amiatt imádtam, de nem sorolom fel, még mik miatt, legyen elég annyi, hogy nem véletlenül vagyok két aldis rajongói csoportnak is a tagja a Facebookon. Igaz, imádatom legújabb tárgyának egyetlen termékükhöz sincs köze. Hanem ehhez a tűzfalhoz van. Olvasónk, Cila küldte a fotót, amit az áruházlánc ferencvárosi, Tűzoltó utcai üzletének – ami a felújított lovarda, tette hozzá – egyik tűzfalánál készített. Huszárok és gót betűkkel írt angol szöveg (amiből csak annyit tudtam elolvasni, hogy together each meet to draw good, de lehet, ezt is rosszul), szerintem a kései posztmodern csodásan eklektikus alkotása, egy eklektikus városrészhez remekül illik.

  20190316 173558
  Fotó: Olvasónk, Cila
 • 52703035 2296392110616696 4260607655160994833 n

  A magyar labdarúgás vitán felül legnagyobb tehetségének tartott Szoboszlai Dominik ebben a cipőben lőtte első gólját az RB Salzburg nagycsapatában. A 18 éves középpályás az Innsbruck elleni 2-0-ra nyert osztrák bajnoki mérkőzésen talált be vasárnap.

 • Hatos ikreket szült egy texasi nő, Thelma Chiaka. A skynews híre szerint a houstoni The Woman's Hospital of Texasban tíz perc alatt született meg a hat testvér, akik közül négy fiú, kettő lány. A legkisebb gyerek 800 grammos, de a legnagyobb tömege se éri el a 1,2 kilót, mindannyian a kórház koraszülött osztályán vannak, stabil állapotban.

  A skynews megjegyzi, hogy hatos ikrek születésére 1:4,7 milliárdhoz az esély. Ez több mint a százszorosa, mint amennyi esély arra van, hogy telitalálatot érjünk el az ötös lottón.

 • Rekordáron, 1,252 millió euróért (393 millió forint) cserélt gazdát Armando, Belgium legjobb versenypostagalambja egy online aukción, írja az MTI.  Minden idők legeredményesebb belga hosszú távú versenygalambját egy kínai licitáló vehette meg. A vasárnapi leütési ár óriási meglepetést okozott, bár már az előzetes becslések is azt mutatták, hogy megdőlhet a korábbi 376 ezer eurós rekord, amelyet egy Nadine nevű galambért fizettek.

  A postagalambokat úgy versenyeztetik, hogy otthonuktól akár több száz kilométerre szállítják, majd elengedik őket.

  Az nyer, amelyik először hazaér.

  2019-03-18 13 00 45-(1) pipa armando – Facebook-keresés
  Fotó: PIPA / Facebook

  A Pigeon Paradise belga galambász weboldal szerint már a héten kiderült, hogy Armando lesz az árverésen valaha legdrágábban eladott postagalamb, "ám senki sem várta, hogy az ár az egymilliós álomhatárt is meghaladja".

  A rekorder szárnyast Joel Verschoot híres belga tenyésztő kínálta eladásra, akinek galambjaira már hetek óta lehetett licitálni.