Jolán
2 °C
4 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Szaddám Huszeinről a legtöbb embernek minden eszébe jut, csak éppen a szerethetőség nem. Egy ismeretlen embernek azonban biztos, így London keleti részén egy padra emléktáblát rakott, amin a név, a születés és halálozás dátumán kívül szerepel, hogy In Loving Memory Of, ami a szeretetteljes megemlékezést hivatott jelölni. 

  104405528 victoriarichards
  Fotó: Victoria Richards

  Hogy nem sokan osztoztak a szomorú rajongó gyászában, jól mutatja, hogy először Twitteren robbant ki egy kisebb botrány, majd a város vezetése sietve el is távolította a padról az emléktáblát. 

  (BBC)

 • Az ok egyszerű: nincs elég munkás a vágóhidakon. A Guardian ír róla, hogy körülbelül 10 ezer állás üres a szektorban, és emiatt a boltok szenvedni fognak a növekvő, ünnepi kereslet kielégítésével.

  A munkaerő-hiánynak is megvan persze az oka: egyre kevesebben akarják a komoly pszichikai problémákat okozó állásokat elvállalni. A cikk idéz olyanokat, akik dolgoztak vágóhidakon. Volt olyan, aki azzal álmodott éjjelente, hogy csirkék üldözik, más meg nem tudta feldolgozni, hogy a vágásra ítélt, mit sem sejtő disznók a megölésük előtt még cukiskodtak vele, két perccel később pedig meg kellett ölnie. A multimilliárdos biznisz persze keresi a megoldást, ami a cikk szerint egyelőre az, hogy egyre több illegális munkás érkezik az országba.