Eszter, Eliza
15 °C
28 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • A finnországi Vantaában megrendezett fekvenyomó vb-n a zavaró körülmények ellenére a 84 kiló feletti nők mezőnyében Szabó Ágnes ismét világbajnok lett.

  A magyar versenyző felszerelése ugyanis nem volt teljesen rendben, és csak a külföldi sporttársaktól kapott segítség után tudta megkezdeni a versenyt. Szabó – aki egy héttel korábban védte meg Európa-bajnoki címét – így is könnyen teljesítette a 140 kg-os kezdőfogást, majd 145-tel bebiztosította az aranyérmet és végül 147,5 kg-mal új Európa-csúcsot ért el.

  A vb-n 38 ország 570 sportolója indult, a 17 fős magyar válogatott összesen 11 érmet szerzett, a z öt arany-, négy ezüst- és két bronzérem kiemelkedő szereplésnek számít.

 • ...Algyőn van, mert "Algyő jövőjének egyeztetése van napirenden".

  Vajon nézi - legalább mobilon - , hogyan teljesít utódja, Gulyás Gergely?

 • Szombatig tart a város különböző pontjain – naponta más helyszínen – az Utánam Srácok Fesztivál, amit az Észak-Keleti Átjáró Egyesület idén már hatodszor szervezett meg. Én elfogult vagyok azzal a környékkel és magával Miskolccal is, nem is azért, hogy Edda, hogy vasgyár/LKM vagy hogy borsodi sör, hanem az, hogy avasi kilátó, hogy Szinva-part, hogy egykori, úgynevezett fiatalságom.

  Mondjuk ha nem lennék, ezt akkor is érdekes programnak tartanám, ma például többek között a kevesek által ismert miskolci, vagyis avasi borutat lehet megismerni, de az obligát koncertek, kötet- és folyóirat-bemutatók között több városi túra is szerepel a programban. Amiből azt is megtudtam (ennyi év után!), hogy a városban amfiteátrum is van – de semmi disszidens rómaiak, ez valamikor a hatvanas években épült, és úgy képzelem, hogy azonnal elhanyagolt állapotba került. No, de nem is sorolom a választékot, tessék, ha arrafelé jár vagy él, ezekből válogathat (és itt van egy Facebook-oldal is).

  USF flyer web 0522-min
 • Untitled-1

  Kedden egy második világháborús bombát találtak Drezda belvárosában, ami ott elég gyakran előfordul, tekintve, hogy 1945-ben a brit és az amerikai légierő nagyon durván megbombázta a várost. A drezdai tűzszerészeknek elég nagy gyakorlatuk van az újra és újra felbukkanó háborús bombák hatástalanításában, de ez most kifogott rajtuk.

  A drezdai pályaudvar közeléből 9 ezer embert kellett evakuálni, de a tűzszerészek nem tudták eltávolítani a gyújtószerkezetet a bombából. Ezután újra próbálkoztak. Szerda este tíz órakor egy robot segítségével ki tudták csavarni a gyújtószerkezetet, ekkor azonban a bomba egy része felrobbant. Szerencsére senki nem sérült meg és nem keletkezett kár. A bomba még ott van, újra próbálkoznak.