Valér
-2 °C
0 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Fotó: Takács Ferenc

  Tavaly is többen láttak egy hatalmas szarvascsordát, azaz rudlit Baranya megyében. Idén valószínűleg ugyanazt a többszáz egyedből álló rudlit találta meg Takács Ferenc, aki a dunai alacsony vízállás idején is készített egy drónvideót a folyóban fekvő hajóroncsokról.

  Takács Ferenc több napja kereste már a szarvasokat, akik a helyi vadászok szerint azért vannak ekkora létszámban, mert az autópálya és a határkerítés nem engedi őket szétszéledni. Péntek délután kapott egy tippet, hogy merre keresse őket, és Sátorhelynél rájuk is talált:

 • Veszprém polgármestere posztolta ki a Facebookra az örömhírt, hogy Veszprém lesz Európa Kulturális Fővárosa 2023-ban. Ez valóban csodálatos hír, azonban a veszprémiek nevében is reménykedünk benne, hogy nem ez lesz ez a logója az eseménynek.

 • Csütörtök este volt a Mary Poppins visszatér című film színes, szagos, ünnepélyes premierje Londonban. A címszerepet alakító Emily Blunt egyik kaszkadőre azonban még mielőtt végigvonult volna a stábbal a vörös kék szőnyegen, felugrott a London Eye egyik kabinjának a tetejére szétnézni, azaz így is promózni a filmet.

  A film, ami jövő héten kerül majd a mozikba, bizonyos szempontból tényleg új lesz. A készítők ugyanis nem az 1964-ben, Julie Andrews főszereplésével bemutatott Mary Poppins remake-jét csinálták meg, hanem a folytatását. Az új részben 25 évvel az eredeti történet eseményei után vesszük fel a fonalat, mikor Michael és Jane már felnőttek és saját gyerekeik vannak. Régi dadájuk pedig, aki természetesen semmit nem öregedett az évek során, egy családi tragédiát követően tér vissza hozzájuk. 

  A nő két kört is ment az óriáskeréken.
  A nő két kört is ment az óriáskeréken.
  Fotó: Kristy O'Connor
 • 104775540 envelope1

  Az 1893-ban született Marjorie játékkacsákat és -csirkéket, fonalat, valamint cicája, Kittykins számára labdát kért. A levelet egy férfi találta egy használt cikkeket árusító üzletből származó könyvben. Azt odaadta lányának, aki a játékboltban dolgozik, a lánya pedig kitette a bolt kirakatába.

  104779352 letter2