Eufrozina, Kende
5 °C
15 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Beluga bálnát videóztak a Temzében, ráadásul nem is a folyó torkolatánál, hanem jó pár kilométerrel beljebb. Az nem ritka, hogy különféle cetek felúszkálnak nyáron a folyón ételt keresve, de általában hamar visszafordulnak.

  A Temze meglehetősen alacsony vízhozamú, sekély folyó, ráadásul folyásiránya erős tengeri dagály idején rendszeresen megfordul, ami megkönnyítheti a bálnák felúszását. 2006-ban egy nagyobb bálna egészen Londonig eljutott a Temzén, de a fővárosban – az állatmentők minden próbálkozása ellenére – meghalt. (Independent)

 • A Délmagyar szúrta ki a szegedi fotós képét a Facebookon: egy fekete, nyakörvet viselő kecske kószál Újszegeden.

  Pár hónapja egy Dürüm nevű birka állt egy szegedi buszmegállóban, azonnal helyi mém lett belőle. Rajtunk ne múljon, a kecskének is hasonló sikereket kívánunk.

 • Batman talán legismertebb ellenfele, Joker, végre önálló filmet kap, amelynek főszerepét – ahogy már néhányszor megírtuk – Joaquin Phoenix kapta. Róla láthattunk már felvételeket a gonosszá válás előtt  állva, illetve az átalakulása után is, nemrég azonban újabb képek kerültek elő a színészről, amelyek teljes Joker-jelmezben örökítik meg a film forgatásán, egy New York-i metróállomáson. Akinek jó a szeme, az kiszúrja a "Clown 4 Mayor" feliratú táblát is a háttérben.

 • IMG 7395

  Először indult nemzetközi versenyen a hétvégén a magyar víz alatti rögbiválogatott, és a bécsi Open Central European Cupról mindjárt el is hozott egy bronzérmet Ausztria és Csehország mögött. Ezzel a versennyel nyitotta meg egyébként a felkészülést a csapat a 2019-es világbajnokságra.

  Hogy mi is az a víz alatti rögbi, az kiderül a tavaly készített videónkból. Aki pedig ki szeretné próbálni ezt a sportágat, látogasson el szeptember 28-án a budapesti Hajós Alfréd uszodába. Bővebb információ: ITT.