Konrád
6 °C
23 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Párizs érseke, valamint Franciaország és a világ katolikusai a Notre-Dame megmentéséért dolgozó tűzoltókról emlékeztek meg a katedrális újjáépítéséért mondott ünnepi szentmisén húsvét vasárnapján.

  Miután a Notre-Dame súlyosan megsérült a nagyheti tűzvészben, sokaknak kellett  új helyet találniuk, ahol megünnepelhetik a húsvétot, a párizsi egyházmegye a Szent Eustachiusról elnevezett templomba invitálta a híveket a föltámadás vasárnapjára. 

  Párizs érseke, Michel Aupetit egy a leégett katedrálisból kimentett Bibliát adományozott az oltásban résztvevő tűzoltóknak. Az érsek külön kitért Jean-Marc Fournier-re is, a tűzoltók káplánjára, aki kimenekítette az égő templomból több ereklye mellett az Oltáriszentséget, amely a katolikus hit szerint Krisztus valódi teste. 

  (Time)

 • Néhány óra van még az urnazárásig az ukrán elnökválasztás második fordulóján, de a kevésbé esélyesnek tartott jelenlegi elnök egy teljes kontinensen aratott részgyőzelmet máris elkönyvelhet.

  Ausztráliában ugyanis már leszavaztak az ukrán állampolgárok, 70 százalékuk Petro Porosenkóra szavazott, 28 százalék pedig a színész-showman Volodimir Zelenszkijre - írta az Unian.ua. (Ez pont a fordítottja annak, amit az ukrán választások végeredményeként jósolnak.)

  Az mondjuk nem világos, hogy a kampánycsend intézményét elvileg még követő országban a canberrai ukrán nagykövetség miért hozhatta nyilvánosságra az Ausztráliában leadott szavazatokat. Igaz, mindössze 99 ember voksolt, nem ezen múlik majd a végeredmény. 

 • Sajnos nem tudom, hol készült a fotó, amit az A4-es ország Instagramján láttunk, de ha tudnám, már úton lennék oda, hogy én is szerezzek belőlük.

  A bejegyzés megtekintése az Instagramon

  #szalami #husvet #nagyhet #a4es #a4esorszag 🙏 @sulangyorgy

  Dora Mullner (@a4_es_orszag) által megosztott bejegyzés,

  A dolog persze akkor lenne tökéletes, ha tormás főtt sonkával és/vagy főtt tojással lennének töltve a húsvéti figura, de velem lehet alkudni. De a lényeg: aki tudja, hol lehet(ett) ilyen kapni, esetleg vett, és meg is kóstolta, ne habozzon, írjon!

  hsvt
  Fotó: A4-es ország / Instagram
 • Az alábbi fotót Garaczi László író osztotta meg. Aki, feltéve, hogy ez a kép a saját teafüvéről készült, és azóta már fogyasztott is belőle (mármint a teából), az első ember a földön, akiről valóban jogosan mondhatjuk el, hogy már életében halhatatlanná, mi több: halhatatlan íróvá vált.

  Az, hogy a tea a halhatatlanság mellett tartalmaz a mácsonyavirágúak rendjébe tartozó loncból valamennyit – de vajon melyikből, a japán loncból, a búbos loncból vagy a magyar loncból? –, továbbá szalagmaradványokat és Prunellát, ami (aki) akár egy olasz énekesnő vagy egy regényhős is lehetne, már igazán mindegy is, nem?

  garafoto
  Fotó: Garaczi László / Facebook