új hír érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • A régi időkben, egészen az 1960-as évek közepéig a hivatásos kerékpárversenyzők bevett szokása volt, hogy megálltak a kávézókban, hogy ételt, vizet vagy akár bort szerezzenek, és így kibírják a verseny végéig, mára azonban ez a szokás teljesen kikopott.

    Legalábbis azt hittük mindeddig, a szombati mezőnyfutamban – amely végén Valter Attila a negyedik helyen ért célba – azonban a német Nils Politt is hasonló bokszkiállást hajtott végre, amikor megállt a Cafe des Deux Moulins-ban, bár ő kifejezetten azért, hogy igénybe vegye a kávézó WC-jét, nem pedig azért, hogy feltöltődjön...

    A 30 éves férfi a Montmartre alján aztán sietősen távozott a helyszínről, átugorta a korlátokat, majd felült a kerékpárra, hogy végül a 70. helyen fejezze be a versenyt, csaknem 20 perccel lemaradva az aranyérmes Remco Evenepoel mögött.

    Nem számoltam, mennyi időbe telt a kitérő. Nagyon meleg volt ma, sok vizet ittunk, sok zselét nyomtam magamba, és általában nincs gondom, de ma biztosan gyomorrontásom volt

    – magyarázta a futam végén.

  • Hamarosan, nagyjából 30 perc múlva kezdődik az esti úszóprogram, amelyben Milák Kristóf megszerezheti pályafutása második, Párizsban első olimpiai aranyérmét. Úszóklasszisunk az esti program első versenyszámában, a 100 méteres pillangóúszás fináléjában versenyez, ahova legjobb idővel jutott be (50.38). 

    Milák számít a szám favoritjának, de több olyan vetélytársa is akad, aki megszorongathatja. Például a mellőle rajtoló, 5-ös pályán versenyző Maxime Grousset, aki mindössze három századdal úszott lassabban Miláknál a középdöntőben, vagy említhetjük Noé Pontit vagy Josh Liendót is. Az biztos, hogy nagyon izgalmas döntőre van kilátás. Kezdés 20 óra 30 perckor.

  • Takács Boglárka nem jutott be a döntőbe női 100 méteres síkfutásban szombaton a párizsi olimpián.

    A 22 éves sprinter remekelt a pénteki előfutamban, nemcsak nagyszerű hajrával szerezte meg az automatikus továbbjutást jelentő harmadik helyet, hanem egy századdal megjavította saját országos csúcsát is, ami így már 11.10 másodperc.

    A kétszeres U23-as Európa-bajnoki ezüstérmes Takács Boglárka 60 év után az első magyar női sprinter, aki elődöntőt futhatott olimpián. Elődje, Markó Margit az 1964-es tokiói játékokon szerepelt, és végül a 11. helyen végzett.

    A telt házas Stade de France-ban Takács Boglárka az első elődöntős futamba került, mind a háromból az első kettő jutott a fináléba, és a további két legjobb idővel rendelkező.

    Az erőviszonyokat jól jellemzi, hogy a kilenc futó közül hat 11 mp-en belüli egyéni csúccsal büszkélkedhetett, köztük

    • a vb-ezüstérmes elefántcsontparti Marie Josée Talou-Smith (10.72 mp),
    • a hatszoros Európa-bajnok, a brit 4 × 100-as váltóval kétszeres olimpiai második Dina Asher-Smith (10.83 mp)
    • vagy a fedett pályán világbajnok svájci Mujinga Kabundji (10.89 mp).

    Ismét egy futamba került a magyar versenyzővel a váltóval Budapesten is világbajnok Melissa Jefferson, aki az amerikai válogatón 10.80-at ért el.

    Takács a kilences pályán nem kapta el jól a rajtot, a táv második felét már jobban megfutotta, és 11.26 mp-cel a hetedik helyen ért célba.

    A futamot Jefferson nyerte 10.99-cel megelőzve Talou-Smitht (11.01). Takács Boglárka vasárnap ismét rajthoz áll, a délelőtti programban a 200 méter előfutamában.

    Rajta kívül Gyurátz Réka a női kalapácsvetés selejtezőjében lesz érdekelt, délután Molnár Attila is bemutatkozik 400 méteren, majd 20.30 órától következik a férfi kalapácsvetés döntője Halász Bencével, írja az MTI.

  • A magyar férfi vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya, Varga Zsolt azt mondta, hogy a kihagyott emberelőnyök miatt kapott ki a csapat 9–8-ra az ausztráloktól szombaton a párizsi olimpiai csoportküzdelmeinek negyedik fordulójában.

    „Egyszerű a történet, alapvetően az emberelőnyökkel volt a probléma, azokból kellett volna legalább még kettőt belőni, és akkor nyerünk” – nyilatkozta az MTI-nek Varga Zsolt a párizsi Vizes Központban lejátszott összecsapást követően.

    A szakember hozzátette, az ítéletek megvoltak, keményen megdolgoztak értük, egyszerűen ezeknek az értékesítése jelentett problémát ezen a meccsen.

    „Alaposan felkészültünk az ausztrálokból, de egyszerűen ma hiányzott belőlünk az átütő erő” – mondta a szövetségi kapitány, aki szerint többször „beragadt” a labda a fór járatása közben, mindenki egyedül akarta inkább megoldani a nehezebb helyzeteket.

    Hozzátette, egy-egy világklasszis játékosnál ilyen szituációkban apróságokon múlik csak a döntés a passz és a lövés között.

    Vámos Márton nem érezte annyira jónak a szombati riválist, mégis vereség lett a vége.

    Kicsit önmagunkat vertük meg, egyáltalán nem éreztem olyan bombaerősnek ezt az ausztrál csapatot, ma mégis nyertek, amiért gratulálok. A szerbekkel várhatóan élet-halál harcot vívunk majd, ott sokkal többre lesz szükség

    – jegyezte meg a Ferencvárosba visszatérő balkezes játékos.

  • Magyar idő szerint nem szombat este, hanem vasárnap hajnalban és reggel rendezik meg a hullámlovaglók versenyeinek záróküzdelmeit a párizsi olimpián – tudta meg az MTI.

    A Tahitin található Teahupo'o pályáján eredetileg magyar idő szerint pénteken hajnalban, illetve reggel kellett volna megrendezni a férfi és női elődöntőt, bronzcsatát és döntőt, és először szombat estére tették át.

    A szervezők azonban az időjárás miatt úgy döntöttek, hogy közép-európai idő szerint vasárnap 0 órakor kezdődnek az elődöntők, a férfi finálé 3.46-kor, a női pedig 4.27-kor lesz.

  • Thomas Bach, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) elnöke a párizsi olimpia női ökölvívótornájának botrányai után kész meghallgatni a szakértőket, ha – ahogy fogalmazott – a nemiség megállapításának, kategorizálásának módszerei továbbfejlődtek. Részletek itt! 

  • Az újabb rekordot döntő Teddy Riner vezetésével a hazai válogatott nyerte meg szombaton a vegyes csapatversenyt a párizsi olimpia cselgáncstornáján.

    A fináléban a tokiói játékok döntőjében a franciákkal szemben alulmaradt japánok már 3–1-re vezettek, de a közönségkedvencek kiegyenlítettek, a nehézsúlyú Riner a mérkőzés nyolcadik percében győzte le szokásos belső combdobásával Szajto Tacurut.

    Mivel 3–3-ra állt a csata, sorsolás útján dőlt el, hogy melyik súlycsoport versenyzői vívják meg a mindent eldöntő aranypontos meccset. A Mars-mező Aréna közönsége őrjöngve fogadta, hogy éppen ismét a nehézsúlyt „dobta a gép”, így újra Riner és Tacuru következett. Az ázsiai óriás ezúttal hat és fél percig állta a sarat, mígnem a 204 centis és 150 kilós hazai dzsúdós kedvenc technikájával ippont dobott rajta – írja az MTI. 

    A 11-szeres világ- és ötszörös Európa-bajnok Riner lett pénteken a cselgáncs első négyszeres olimpiai bajnoka, majd csapatban tovább javította a rekordot. 2012-ben, 2016-ban és idén diadalmaskodott egyesben, Tokióban és Párizsban pedig csapatban nyert aranyat.

    Cselgáncs, vegyes csapatverseny

    1. Franciaország

    2. Japán

    3. Brazília és Koreai Köztársaság

  • Az amerikai Simone Biles pályafutása hetedik aranyát nyerte a tornászok szombati szerenkénti döntőjében női ugrásban a párizsi olimpián – írja az MTI. 

    A 27 éves amerikai tornász harmadik aranyát szerezte meg Párizsban, ahol a döntőben elsőre a róla elnevezett, Biles II ugrását – Jurcsenko-szaltó dupla változata bicskamozdulattal – mutatta be, melyre 15,700 pontot kapott, majd a második ugrását is remekül kivitelezte (14,900 pont).

    Biles ezzel megszerezte hetedik olimpiai elsőségét, amellyel beérte a csehszlovák Vera Caslavskát az örökrangsor második helyén, így a listán már csak a szovjet Larisza Latinyina (9) előzi meg.

    A 24 éves Carlos Yulo nyerte a férfi talajt, ezzel a Fülöp-szigetek első párizsi érmét, valamint országa történetének második olimpiai bajnoki címét szerezte meg szombaton.

    Lólengésben pedig az ír Rhys McClenaghan állhatott fel a dobogó legfelső fokára.

    férfiak:

    talaj:

    1. Carlos Edriel Yulo (Fülöp-szigetek) 15,000 pont

    2. Artem Dolgopyat (Izrael) 14,966

    3. Jake Jarman (Nagy-Britannia) 14,933

    lólengés:

    1. Rhys McClenaghan (Írország) 15,533 pont

    2. Nariman Kurbanov (Kazahsztán) 15,433

    3. Stephen Nedoroscik (Egyesült Államok) 15,300

    nők:

    ugrás:

    1. Simone Biles (Egyesült Államok) 15,300 pont

    2. Rebeca Andrade (Brazília) 14,966

    3. Jade Carey (Egyesült Államok) 14,466

  • Kettős dél-koreai sikerrel ért véget a női íjászok egyéni versenye a párizsi olimpián, az aranyérmes Lim Szihjeon harmadik elsőségét ünnepelte a francia fővárosban – írja az MTI.

    A párizsi játékokon lezajlott négy íjászverseny mindegyikén a távol-keleti ország sportolói érdemelték ki az aranyérmet: a férfiak és nők csapatversenyében, valamint a vegyes csapatok küzdelmeiben is a Koreai Köztársaság diadalmaskodott. Lim Szihjeon utóbbi kettőnek részese volt, az egyes fináléjában pedig honfitársát, Nam Szuhjont felülmúlva diadalmaskodott.

    Hogy ne legyen dél-koreai söprés a dobogón, arról a csapatban világbajnoki ezüst- és bronzérmes francia Lisa Barbelin gondoskodott, aki a hazai közönség örömére a bronzmérkőzésen legyőzte Dzson Hunjongot.

    íjászat, női egyes

    1. Lim Szihjeon (Koreai Köztársaság)

    2. Nam Szuhjon (Koreai Köztársaság)

    3. Lisa Barbelin (Franciaország)

    Döntő:

    Lim Szihjeon-Nam Szuhjon 7-3

    A harmadik helyért:

    Barbelin-Dzson Hunjong (Koreai Köztársaság) 6-4

  • Ahogyan azt mára már minden magyar tudja, és a világ legtöbb részén is tudják, a magyar férfi párbajtőrcsapat több mint ötven éve nem látott sikert ért el a párizsi olimpián, miután a címvédő Japán ellen aranytussal 26:25-re nyert a csapatverseny döntőjében.

    Az elképesztő teljesítmény és a siker ellenére az Andrásfi Tibor, Koch Máté, Nagy Dávid, Siklósi Gergely kvartett a döntő után is a földön jár, a pástról az olimpiai faluba vezető útjukról ezúttal pedig egy videó is készült – így most mindenki meggyőződhet erről. 

    A videóból emellett kiderül, ki a legszerényebb és legkedvesebb, ahogyan az is, hogy melyikük a legszétszórtabb és -bolondosabb. De melyikük a vezéregyéniség, és mit szólnak ehhez a többiek?

    Az aranyérem megszerzése után gyorskajával ünneplő párbajtőrcsapat olimpiai faluba tartó útját most ön is végigkövetheti, a Team Hungary YouTube-videójából pedig a fenti kérdések mellett megtudhatjuk, hogy milyen üzeneteket kaptak a döntő után, és az is, hogy kinek köszönhetik a legtöbbet az újdonsült aranyérmeseink. 

    A teljes videó ide kattintva vagy alább megtekinthető. 

  • A nők 66 kilogrammos súlycsoportjában szereplő Hámori Luca az ötödik helyen végzett a párizsi olimpia ökölvívótornáján, miután a szombati negyeddöntőben egyhangú pontozással kikapott a szereplésével botrányt keltő algériai Imane Heliftől. A találkozó után Hámori az M4 Sportnak elmondta, nagyon élvezte az olimpia minden egyes pillanatát. Részletek itt! 

  • A kínai Csen Meng megvédte címét női egyesben a párizsi olimpia asztalitenisz-tornáján, miután a szombati döntőben hat szettben legyőzte honfitársát, a világbajnok és világranglista-vezető Szun Jing-sát – írja az MTI. 

    A 30 éves, hatszoros világbajnok győztes pályafutása harmadik ötkarikás aranyát gyűjtötte be, 2021-ben, Tokióban az egyéni mellett csapatban is diadalmaskodott.

    A pénteki elődöntőben Csen azt a dél-koreai Sin Jubint verte magabiztosan, aki a második fordulóban Póta Georginát búcsúztatta. A dél-koreai végül negyedikként zárt, a bronzérmet a japán Hajata Hina szerezte meg.

    Szintén kínai győzelem született tollaslabdában, a tokiói ezüstérmes Csen Csing-csen és Csia Ji-fan nyerte a női páros döntőjét szombaton.

    A Porte de la Chapelle Arénában rendezett kínai fináléban Csen és Csia 22-20, 21-15-re múlta felül honfitársait (Liu Seng-su, Tan Ning), majd mind a négy kínai sportoló együtt ünnepelt a pályán.

    A bronzérem a japán Macujama Nami, Sida Csiharu kettős nyakába került.

    Asztalitenisz, női egyes

    bronzmérkőzés:

    Hajata Hina (japán, 3.)- Sin Jubin (dél-koreai, 4.) 4:2 (-9, 11, 10, 7, -10, 7)

    döntő:

    Csen Meng (kínai, 2.) - Szun Jing-sa (kínai, 1.) 4:2 (-4, 7, 4, -9, 9, 6)

  • Címét megvédve az amerikai Vincent Hancock nyerte az aranyérmet a sportlövők férfi skeet versenyszámában a párizsi olimpia szombati versenynapján. A 35 éves lövő pályafutása negyedik ötkarikás aranyát szerezte meg a francia fővárosban.

    A 2021-es tokiói játékok előtt 2012-ben Londonban és 2008-ban Pekingben is diadalmaskodott ebben a versenyszámban. Hancock mögött honfitársa, Conner Prince nyerte az ezüstöt, míg a bronzérem a tajvani Li Meng-jüan nyakába került.

  • Alig ért véget a férfi párosok eredményhirdetése, máris a női egyéni döntősöké volt a főszerep a Philippe-Chatrier-ben, ahol néhány tucat VIP-szék kivételével minden hely megtelt a kínai Cseng Csin-ven és a horvát Donna Vekic találkozójára. A hatodik helyen kiemelt kínai az elődöntőben óriási meglepetésre búcsúztatta a világelső, a Roland Garros helyszínén az olimpiát megelőző három évben verhetetlen Iga Swiateket az elődöntőben (6:2, 7:5). Vekic a torna másik nagy meglepetésemberét, a szlovák Anna Karolina Schmiedlovát ejtette ki a négy között (6:4, 6:0). 

    Kettejük WTA-múltjából túl sok következtetést nem lehetett levonni, három éve, Olaszországban, kemény pályán a horvát nyert, tavaly októberben, Kínában, ugyancsak keménypályás versenyen – igaz, három szettben – Cseng.

    A kínai pazarul kezdett hét évvel idősebb riválisa ellen, az első adogatását magabiztosan hozta, majd rögvest brékelte is Vekicet, aki először 3:0 után tudott játékot játékot nyerni. A horvát a hetedik gémben járt talán a legközelebb ahhoz, hogy elvegye a kínai adogatását, semmi harminccal kezdett, majd 30:40-nél bréklabdához jutott, ezt azonban nem tudta beütni. A kínai remek tenyeresekkel dominálta a labdamenetet, Vekic inkább védekezni kényszerült, majd hiába mentett egy óriásit a bal csücsökben, túlzottan is felperdülő labdáját Cseng hanyag eleganciával beejtette a háló mögé. Az ázsiai a hárítás után fordított is, így mindössze 39 percnyi játékkal a hátuk mögött máris arra készülhetett, hogy egy újabb brékkel lezárja az első szettet. A meccs addigi gémeihez képest maratoninak ható játék végén ezt meg is tette a kínai, így 49 perc után 6:2-es első szettel mehetett frissíteni. 

    A második szettet Cseng egy semmire hozott szervajátékkal kezdte, majd ismét elvette ellenfele adogatását, így rövid időn belül hatalmas lépést tett az olimpiai arany felé. Vekic azonban nem adta még fel ezen a ponton, és a találkozó addigi talán legjobb fogadójátékát összehozva szépített visszabrékelve ellenfelét (2:1). Azonban még mindig jelentősen több volt a ki nem kényszerített hiba a horvátnál, aki rendkívül hullámzó játékot mutatott be. Hol szenzációs mentései és bravúrpontjai voltak, hol az egészen egyszerűnek tűnő tenyereseket is elmérte fél-egy méterrel. A következő adogatásánál 40 semmiről engedte visszakapaszkodni Csenget, végül jelentős energiatartalékokat felélve tudta megmenteni a játékot (2:2). 

    4:3-ig ismét sorra hozták saját adogatásukat, ekkor Cseng 40:15-nél két bréklabához jutott, miközben Vekic egyébként óriási mentéseket mutatott be. A horvát hárította mindkettőt, hogy aztán amikor a saját javára fordíthatta volna a játékot megint elrontson egy ziccerrel felérő tenyerest. Fejét csóválva nézett jobbra-balra a 28 éves teniszező, mint aki érzi, ezekben a pillanatokban csúszik ki kezei közül az olimpiai arany reménye végképp. Végtére is tényleg ez történt, hét évvel fiatalabb riválisa a legfontosabb pillanatban brékelte ismét: Cseng az olimpiai címért állhatott oda az újabb adogatójátékához. 

    Vekic 15:30-nál ütött egy széles tenyerest, ezzel meccslabdát adva a kínainak. Cseng az első szervát még a hálóba ütötte, a másodikból viszont a ritörn után a bal sarokba ütötte a nyerőt – 6:2, 6:3-mal, 1 óra 46 percnyi játékkal megnyerve a párizsi olimpia női egyéni teniszversenyét!

    A bronz Swiateké lett, aki a pénteki bronzmérkőzésen 6:2, 6:1-re verte a szlovákot. 

    A férfiak döntőjét vasárnap 14 órától rendezik, itt mondhatni összejött az álomdöntő: a vr-2. Novak Djokovics a ranglista 3. helyén álló Carlos Alcarazzal mérkőzik meg. 

    OLIMPIA, PÁRIZS 2024
    Tenisz, női egyéni, döntő
    Cseng Csin-ven (kínai)–Donna Vekic (horvát) 6:2, 6:3

  • Pétervári-Molnár Bendegúz negyedikként ért célba a férfi egypárevezősök szombati C döntőjében, ezzel 16. helyen zárta a párizsi olimpiát. 

    A BEE 31 éves sportolója nem kapta el jól a rajtot, így 500 méter után még csak ötödik volt a hatosban, de féltávhoz érve paraguayi riválisát megelőzte. A hajrában megközelítette a brazil evezőst is, de végül őt már nem érte utol, így 6:47.81 perces idővel negyedikként haladt át a célvonalon.

    Az eredmény ellenére a sportoló úgy érzi, mindent beleadott, de kétségkívül ez volt a legnehezebb ötkarikás versenye. 

    Nem maradt bennem tartalék, és ezt már az olimpia előtt is mondtam, hogy szeretném magamból kihozni a legjobbat, ha ez az első helyre lesz elég, akkor elsőre, ha utolsóra, akkor pedig az utolsóra. Ez most egy 16. helyre volt elég, de egy nagyon jól felépített pályát csináltam, és végre megcsináltam azt a versenytaktikát, amit szerettem volna, és jól is sikerült

    – mondta az M4 Sportnak Pétervári-Molnár, majd hozzátette, hogy messze ez volt a legnehezebb olimpiája, a legnehezebb mezőnnyel, így elégedett lehet a helyezésével, még annak ellenére is, hogy a negyeddöntőből nem sikerült kihoznia azt, amit szeretett volna.

    Pétervári-Molnár korábban az előfutamából harmadik helyen jutott negyeddöntőbe, ott azonban nem tudta tartani az iramot a versenyszám legnagyobb esélyeseivel, és végül negyedik lett, ezzel lecsúszott az A/B elődöntőről, vagyis a legjobb 12 helyről, ezt követően a C/D elődöntőben másodikként csapott célba. Az olimpia egyetlen magyar evezőse, aki Rio de Janeiróban 14., Tokióban pedig 10. volt, kedden a negyeddöntője után a pillanat hevében úgy fogalmazott: túl régóta versenyez, túl sok rajta a stressz, ezért egy évet kihagy, hogy felfrissülve kezdhesse majd a felkészülést a Los Angeles-i játékokra.

    És hogy tényleg abbahagyja-e?

    Akkor sem gondoltam, hogy leállok teljesen, csak azt, hogy nem versenyzek, hanem edzek tovább. Ezt még átgondolom, lehet, hogy csak a világbajnokságon nem indulok, mert kicsit későn lesz, messze lesz, és szeptemberben születik a kisbabánk, úgyhogy elsősorban vele szeretnék foglalkozni. Semmiképp sem szeretném abbahagyni, és talán most még nagyobb tűz van bennem, mint eddig

    – idézi az MTI a BEE sportolóját, aki elárulta, nem hiszi, hogy egy teljes évet kihagy. Az edzőtáborok számából azonban biztosan vissza fog venni, mert Magyarországon is tud magas szinten edzeni.

  • A mérkőzés és győzelme után Imane Helif megállás nélkül ment keresztül a vegyes zónában, ami a helyszínről tudósító újságírók számára is nyitott, és ott többtucatnyi, közel száz médiamunkás várt. Helif még az algériai újságíróknak sem állt meg.

    Valaki a tömegből odaszólt ugyan neki és edzőjének, erre utóbbi reagált, mindössze fél szóval, majd ő is elviharzott tanítványával.

  • Telt ház volt kíváncsi a tokiói bronzérmes, legutóbb 2008-ban olimpiát nyerő amerikai női labdarúgócsapat és a japán válogatott összecsapására a Parc des Prince-ban. Ez az utolsó futballmeccs, amit a francia fővárosban rendeznek, mielőtt augusztus 9-én pénteken este először a férfi döntőnek, majd egy napra rá a nőinek adna otthont a Paris Saint-Germain ikonikus otthona, az elődöntőket szétszórták országszerte a szervezők.

    Az Egyesült Államok a B csoportból hibátlan teljesítménnyel jutott tovább, Japán a C-ben második helyen végzett a világbajnoki címvédő Spanyolország ellen. A nőknél nincs hasonló megkötés, mint a férfiaknál, itt nem három túlkoros játékos mellett csupa U23-as futballista szerepel, hanem – bár akad némi eltérés az országok hozzáállásában – az Európa-bajnokságokon, világbajnokságokon látott keretek főszereplői köszönnek vissza a pályáról.

    A mérkőzés két amerikai lehetőséggel indult, de Sophia Smith kaput sem talált az ötödik percben, Lindsey Horan próbálkozását pedig a kapus védte. Jó félóra elteltével ismét Smith kapott ígéretes kiugratást a bal szélen, de pontatlanul centerezett. Az első játékrész végére feljavultak a japánok, Tanaka Mina középre tartó lövését azonban magabiztosan védte Alyssa Naeher.

    A második félidőben sem enyhült az amerikai labdabirtoklási fölény, de ezt többnyire a saját térfelükön megvalósuló, nem is túl gyors labdajáratással hozták össze a tengerentúliak. Japán néhány kontrán kívül ezúttal már nem tudott veszélyeztetni, a kaput pedig nem is találta el többször Tanaka első félidei kísérlete után. A hosszabbítást azonban így is ki tudta harcolni. 

    A Parc des Prince hangulata inkább idézett teniszpályákét, egy-egy látványosabb megindulás, akció komoly tapsvihart és éljenzést váltott ki a nézőkből, de a meccs jelentős részében inkább a csend, a feszült várakozás jellemezte az aréna hangulatát. 

    A 105+2. percben jártunk, amikor az Egyesült Államok végül csak megszerezte a vezetést, Crystal Dunn átadásából Trinity Rodman talált a kapuba, mint később kiderült, kiharcolva ezzel a győzelmet és a továbbjutást a torna egyik favoritjának. 

    Az elődöntőben a 19 órakor kezdődő Kanada–Németország-mérkőzés győztese vár majd az amerikaiakra.

  • Valter Attila szenzációs versenyzéssel a negyedik helyen ért célba az országúti kerékpárosok férfi mezőnyversenyében a párizsi olimpián, az aranyérmet a duplázó belga Remco Evenepoel nyerte meg.

    GettyImages-2165114916
    Fotó: Buda Mendes/Getty Images

    A Visma-Lease a Bike magyar bajnok bringása végig kiválóan helyezkedett a mezőnyben, végül hatalmasat hajrázva tekert be negyedikként a 273 kilométeres viadalon.

    Evenepoel az időfutam után lett a mezőnyversenyben is aranyérmes a francia fővárosban, írja az MTI.

    A kerékpársportban igenis igaz, hogy egy fecske is csinálhat nyarat, mert a férfiaknál Valter, a nőknél Vas Blanka nyomdokaiba egyre többen szeretnének lépni, nekünk pedig az a dolgunk, hogy a fiatalokból kerékpáros »nagyhatalmat« építsünk, és a következő olimpián már csapatban tekerhessenek a magyarok. Valter Attila 4. helyezése abban a tekintetben is szenzációs, hogy olyan, az egynapos versenyekre specializálódott bringások, mint Mathieu van der Poel, Wout van Aert vagy Remco Evenepoel ellen kellett versenyeznie, és maga mögé utasította a világ legjobbjait!

    – nyilatkozta Dér Zsolt szövetségi kapitány a verseny után.

  • Volt egy kis birkózás is a harmadik negyed elején, Helif szorította be Hámori fejét, mindketten a földre estek, de folytatódhatott a mérkőzés. „Ütni kell, ütni kell!” – hangzott kívülről az utasítás Hámorinak, de Helif remekül hajolt ki Hámori ütései elől, nem talált a magyar. Figyelmeztetést kapott Helif, mert megint földre vitte Hámorit, az utolsó másodperceken pedig már nem volt újabb akció, vége a meccsnek. 

    A bírák egyhangúlag az algériait látták jobbnak, ő jutott az elődöntőbe, a mérkőzésről pedig bővebben itt olvashat. 

  • Kezd csökkeni Hámori koncentrációja, Helif pedig egyre több tiszta találatot vitt be a magyarnak. A második menetben sem sikerült Hámorinak komolyabb támadásokat indítania, Helif pedig egyre lazábban mozgott. Valószínűleg ez a menet is egyhangúan az algériaié lesz. 

  • Az első menet elején inkább taktikai csata volt a két bokszoló között, Hámori magabiztosan állt a lábán, nagyon kevés ütés volt az első három percben, tiszta találat pedig annyira sem. Nagyon szoros egyelőre a mérkőzés. A pontozók viszont egyhangúlag Imane Khelifet látták jobbnak, támadnia kell Hámorinak. 

  • A biológiailag férfi Imane Khelif érkezett elsőként a ringbe, majd utána szólították Hámori Lucát. Az algériai ökölvívó pirosban, Hámori pedig kék szerelésben bokszol. A mérkőzés pedig elkezdődött! 

  • Még egy kicsit várni kell Hámori Luca és Imane Khelif mérkőzésére, mivel az előző negyeddöntő a török Busenaz Surmeneli és a thaiföldi Janjaem Suwannapheng között csak most ért véget – utóbbi sikerével. Perceken belül jöhetnek tehát Hámoriék a ringbe.

  • Természetesen szűkebb otthonában, Kőszegen is sokan szorítanak Hámori Lucának a város főterén lévő óriáskivetítő előtt.

  • A napi programban 17.22-kor rendezik meg Hámori Luca Imane Helif elleni negyeddöntőjét a női ökölvívók 66 kilogrammos versenyében. A program viszont kicsit csúszik, körülbelül 17.30-kor érkezhetnek a ringbe az ökölvívók. 

    Ön kiállna a biológiailag férfi bokszoló ellen Hámori Luca helyében?

    • 48948
      Nem, mivel veszélyeztetve érezném az egészségemet
    • 22443
      Igen, kiállnék ellene

    Az eset érdekessége, hogy az algériai rivális biológiailag férfi.

  • Az Észak-párizsi Arénába az imént érkezett meg Gyulay Zsolt, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke, mellette Schmidt Ádám sportért felelős államtitkár foglal helyet. 

    A csarnok már teljesen megtelt, egy üres szék nincs a lelátón. A programban van néhány perc csúszás, Hámori Luca mérkőzése várhatóan 17.30 körül kezdődik majd el. 

  • Az előzetesen éremesélyesnek várt női kardcsapatunk végül a hatodik helyen végzett az olimpián, az ötödik helyért zajló összecsapáson az Egyesült Államok válogatottja győzte le 45:39-re a Battai Sugár, Szűcs Luca, Pusztai Liza, Márton Anna összetételű, világbajnoki címvédő négyest. 

  • Hamarosan kezdődik Hámori Luca negyeddöntője az Észak-párizsi Arénában a női ökölvívók 66 kilogrammos versenyében. Hatalmas az érdeklődés, a sajtólelátó már órákkal ezelőtt megtelt, asztal már nekünk sem jutott a helyszínen. 

    Néhány magyar zászló is feltűnt már a lelátón, de algériaiból ebben a pillanatban 12-t számoltam. Kezd kialakulni egy kemény mag, az algériai szurkolók egy szektorba próbálnak tömörülni, hogy minél hangosabban tudják buzdítani Imane Helifet. 

  • Címüket megvédve a németek nyerték a díjlovaglás csapatversenyét szombaton a párizsi olimpián, az együttes veterán lovasa, Isabell Werth pedig ezzel nyolcadik ötkarikás aranyát szerezte meg.

    A versailles-i kastély parkjában rendezett eseményen Werth és lova, Wendy mellett Frederic Wandres és Bluetooth, valamint Jessica von Bredow-Werndl és Dalera alkotta a német csapatot, amely mögött Dánia végzett másodikként, míg a dobogó alsó fokára Nagy-Britannia együttese állhatott fel.

    A díjlovas csapat Németország negyedik aranyérmét nyerte a párizsi játékokon, Werth pedig pályafutása nyolcadik elsőségével a legeredményesebb olimpikonok örökranglistáján a hatodik helyre jött fel.

    Az 55 esztendős lovas először az 1992-es barcelonai nyári játékokon szerepelt, azóta csapatban hétszer (1992, 1996, 2000, 2008, 2016, 2021, 2024), egyéniben pedig egyszer (1996) nyert aranyat, mindezek mellett öt egyéni olimpiai ezüstérme is van. A párizsi sikerrel a kilencszeres világ- és 21-szeres Európa-bajnok Werth minden idők legeredményesebb német olimpikonja lett.

  • Félidejénél tart Párizsban az olimpia, van olyan sportág, amely már el is köszönt, akad olyan, amelyik még be sem mutatkozott, megannyi örömteli és drámai sportpillanatot élhettek már át a sportbarátok a világban bárhol. Ezúttal olyan szemszögből igyekeztünk megmutatni ezeket a pillanatokat, ahogyan ritkán, de inkább egyáltalán nem láthatja a széles nagyközönség, viszont a modern technikai feltételek ehhez már adottak: mindent felülnézetből.

    A képgalériát itt tekintheti meg!