új hír érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • Hétfő délután bemutatták Dzsudzsák Balázst új klubjánál, a török Bursaspornál: a magyar válogatott futballista a Bursasporda tudósítója szerint négyéves szerződést írt alá. Török sajtóértesülések szerint a klub 1,6 millió euróért vásárolta meg a Dinamo Moszkvától a középpályást, akit még decemberig kötött a szerződése az orosz fővárosba. Információk szerint Dzsudzsák évi 1,7 millió eurót keres majd, valamint pályára lépésenként további 5000 euró jár neki.

    "Salam aleikum" - köszöntötte muszlim szokás szerint Dzsudzsák a sajtótájékoztatón résztvevőket, majd köszönetet mondott mindazoknak, akik lehetővé tették, hogy a klubhoz szerződjön. Hozzátette, alig várja már, hogy a Bursaspor új stadionjában először pályára lépjen. A sajtótájékoztatóra a csapat szurkolóinak egy csoportja is bejutott, ők hangosan éltették a magyar játékost. (MTI)

  • Azután, hogy Bobál Gergelyt elvitte a német Wolfsburg kölcsönbe a Bundesligába, újabb fiatal játékost juttattak a Budapest Honvédtól egy európai topligába, a 22 éves Vécsei Bálint ugyanis a Serie A-ba visszajutó Bologna játékosa lehet. A középpályás nem cáfolta távozását az NSO megkeresésére, igaz, részleteket sem árult el a lapnak.

  • Véletlen volt az alliteráció, tényleg ez az ESPN értesülésének a lényege. Pár órája még úgy volt, hogy a PL legdrágább (euróban számolva majdnem 60 millióba fájt), de az elmúlt idényben igen haszontalan védőjét a City kicserélné a tavaly a Valenciával fantasztikus szezont futó Nicolas Otamendire. Hát most a sportcsatorna a klub bennfenteseitől megtudta, hogy ez nem fog megtörténni. Mangalának sem lenne ínyére a váltás, ezt tegnap egy igazi imázserősítő poszttal adta a Világ tudtára:

  • A Mirror robbantott hírrel (értsd:spekuláció), milyen konstrukcióban tenné rá a kezét a Real Madrid David de Geá-ra. Figyeljenek, mert ha ezt megértik, akkor már csak egy lépés a shortolás!

    1. Az alapszituáció: de Gea nem akar védeni a Unitedbe, amire Glazerék azt mondják: "oké, de akkor legalább kivasalunk a kérődből 50 millió eurót"
    2. A Real látványosan szíjja a fogát az összegre (itt a látványon van a hangsúly, hiszen pont most adtak 32 millió eurót egy 21 éves horvát támadó középpályásért), és 35 milliónál nem kínál többet.
    3. A tárgyalások megrekednek, ami senkinek nem jó, hiszen a spanyoloknak kell egy kapus, az angolok meg tudják, hogy de Geá-nak az idény végén lejár a szerződése, és akkor egy fillért nem fognak látni, ha eligazol.
    4. A Real erre előjön egy ötlettel: arra bíztatja a kapust, töltse ki a jövőre lejáró szerződését.
    5. De ki az a játékos, aki egy évet ül a társai és a szurkolók gyűlöletétől övezve a kispadon? Aki rengeteg pénzt kap fájdalomdíjként. Egészen pontosan 17 millió eurót.

    De tegye a kezét a szívére, ön el tudna képzelni egy 24 éves, amúgy is kőgazdag világklasszist, aki hajlandó egy évre kivonni magát a fociból? 

  • Legalább ennek az ügynek pont került a végére: a Real bejelentette, hogy Sergio Ramossal új, 2020-ig szóló szerződést köt. A nyár folyamán a Manchester United végig ostromolta a világ- és európa bajnok spanyol védőt - mondjuk van Gaal kit nem próbált meg leigazolni?  - de eről akkor ennyit. 

  • Annak ellenére, hogy a tavaly a Manchester City részéről óriási bukásnak tűnt Eliaquim Mangala leigazolása, a francia középhátvéd idén megrázta magát, és Kompany oldalán két meccset is kapott gól nélkül hozott le, tegnap például a Világ Legkellemetlenebb Csatárát, Diego Costát védekezte le tökéletesen. Ennek ellnére a City mégis akar egy klasszist a posztjára, méghozzá a korábban a Uniteddel szóba hozott Nicolas Otamendit. Apró bökkenő, hogy a Valencia csak úgy lenne hajlandó megválni egyik legjobbjától, ha cserébe kölcsönbe megkapja Mangalát. És ha ez az ügylet nem lenne még elég kusza, akkor tessék: a Valencia még mindig lóg 30 millió euróval Álvaro Negredo-ért a brit sejkeknek, ezért könnyen lehet, hogy akarata ellenére is kénytelen lesz megválni a 27 éves középső védőjétől. (Guardian)

  • Na?

    Semmi?

    Pedig Rómában Gervinhoból, Dzekóból és Salahból összeállt a GEM!

    A támadóhármasokra ráaggatott hülye mozaikszavakból még mindig ez a legjobb, hiszen a Benzema-Bale-Cé a brit közszolgálati média, Messi-Suárez-Neymar pedig egy elavult chatprogram nevét kapta. A kákán is csomót keresők persze hozzátehetik, hogy az "ékkő" kifejezést a négytagú középpályára szokták alkalmazni, de hát ők ugye még a kákán is csomót keresnek.

  • és nem is akárkit: Mateo Kovacic az Inter kezdőjéből érkezik Modric és Kroos mögé - a padra. Rafa Benitez ugyanis már többször is elmondta, hogy kell egy biztonsági tartalék, na ezért a tartalékért tapsoltak el 32 millió eurót. Persze simán lehet, hogy az évtized üzlete lesz, a 21 éves horvát játékos ugyanis eleve csodagyerekként érkezett 2013-ba a Dinamo Zagrebtől, az Interben az Olaszországban kultikusnak számító 10-es mezt viseli. Kézenfekvő lenne most valami olyat írni, hogy "ő az új Modric", de nem írok, mivel Kovacic sokkal inkább támadó középpályás, mintsem mélységi irányító. De hát ítéljék meg önök, hiszen már el is készült az ilyenkor szokásos szurkolói videó (a hangot mindenképpen vegyék le, mert büntet)!

  • A Villarreal megállapodott a Tottenham Hotspurrel Roberto Soldado átigazolásáról, és a spanyol futballista sajtóértesülések szerint 10 millió euróért (3,1 milliárd forint) tér vissza hazájába. A hírt a Primera Divisiónban legutóbb hatodik helyen záró egyesület pénteken közleményben erősítette meg, s hozzátette, a 30 éves csatár a következő három szezonra írt alá. (MTI)

  • Emmanuel Adebayor szívesen váltana klubot, és elhagyná a Tottenhamet, ahol Mauricio Pochetino nem igazán számít rá. Korábban arról szóltak a hírek, hogy az Aston Villa lesz a következő állomás, pénteken viszont az derült ki, hogy a West Hamnél köthet ki a togói csatár.

  • Az Al Dzsazira futballistája lett Jefferson Farfán, aki 6 millió euróért hagyta ott a Bundesligát.

  • A Leicester megegyezett az olasz Napolival: 5 millió fontért szerződtette Gökhan Inlert. A 83-szoros svájci válogatott futballistát a Besiktas és a Schalke is kerülgette, végül a Premier League-ben kötött ki. A 31 éves középpályás a Basel, az Aarau és az FC Zürich után 2007-ben lett az Udinese futballistája, ahonnan 2011-ben szerződött Nápolyba. Volt török U21-es válogatott is, végül a felnőttek között a svájciban mutatkozott be. Egy Eb-n és két világbajnokságon segítette csapatát.

  • A Barcelona mellett született Gerard Moreno 18 éves kora óta a Villarreal futballistája. A most 23 éves csatár most visszatér Katalóniába és az Espanyol csapatával kötött ötéves megállapodást.

  • Mikor hét év után idén vett már egy klasszis kapust (az ő első meccsét most hagyjuk) is???? Hát nem, az Arsenal nem így működik. Amikor egy tegnapi sajtótájékoztatón rákérdeztek Wengernél arra, hogy valóban meg akarja-e venni 22 millió fontért Grzegorz Krychowiakot, a Sevilla lengyel középpályását, akkor erre annyit mondott (tessék hozzáképzelni a franciás akcentust!)

    No.
  • A tizenkilenc éves Adama Traore leszerződtetését jelentette be a klub, ezzel újabb Barcelona-nevelés került a Premier League-be. 

  • A Barcelona csatára, a Szuperkupa-döntőben győztes gólt szerző Pedrót a Manchester United szeretné leigazolni, annak ellenére, hogy a támadó kijelentette, szíve szerint Barcelonában maradna. A City most a Sky Sports és az AS szerint is beszállt a licitbe és egy 30 millió eurós ajánlattal nyitott.

  • Az Everton megszerezné a Dinamo Moszkvában futballozó védőt, Alexander Büttnert. A hatszoros U20-as válogatott holland futballista 2014-ben a Manchester Unitedtől szerződött Dzsudzsák Balázs csapatába. A transfermarkt.de szerint 2,8 millió font az értéke, a United 2,45 millióért adta el tavaly júliusban.

  • Na jó, igazából légiós. A Puskás Akadémia bejelentette, hogy leigazolták a horvát Stipe Bačelić-Grgićet, a huszonhét éves horvát középpályás legutóbb a belga Cercle Brugge-ben futballozott. 

  • Eldőlt, hogy az eddig Barcelona B-ben szereplő Alen Halilovic nem a a német Hamburgban folytatja kölcsönben, mivel nem tudták neki megígérni, hogy annyit játszhat, amennyit szeretne.

    Halilovicnak Spanyolországból, az angol és a német első osztályból is vannak ajánlatai. A 19 éves játékost azért kell kölcsönadni, mert Luis Enrique szerint még nem áll készen, hogy az első csapat tagja legyen a Barcelonánál, a B csapat pedig kiesett a másodosztályból. 

  • Roberto Soldadonak 30 évesen már nem lesz túl egyszerű. A Tottenhamben szenvedő spanyol csatár a Villarealba ment kölcsönbe, miután Mauricio Pochettino egyértelművé tette, hogy még kevesebb játékidőre számíthat a szezonban, miután valószínűleg le fogja igazolni  Clinton N'jie-t a Lyontól. Csapattársa, Eric Lamela meg a Mirror szerint borzasztó angolsággal ki is twittelte (majd letörölte), hogy "jó volt veled megosztani az elmúlt két évet".

    Soldado Real Madrid-nevelés, de rengeteg kortársához hasonlóan ő sem a Realban futott be. Hanem a Getaféban, majd a Valenciában, ahol klasszikus befejezőcsatárként sikerült hoznia az kétmeccsenkénti egy gól átlagot. A Premier League-ban azonban 51 meccsen csak hétszer sikerült betalálnia, ráadásul ha jól emlékszem, góljainak egy része tizenegyesből volt. (via Guardian)

  • Mino Raiola menedzser csütörtökön Londonban tárgyalt. A Zlatan Ibrahimovicot és Paul Pogbát képviselő ügynök most Gregory van der Wiel, a Paris SG jobbhátvédjének az ügyében tárgyalt.

  • A Benfica szerződtette a mexikói válogatott Raúl Jiménezt, aki ötéves megállapodást írt alá a portugál csapattal. A 24 éves támadó 21 meccsen játszott a legutóbbi idényben a madridi csapatban, egyszer tudott csak a kapuba találni.

  • Az ex-ferencvárosi védő hosszabb ideje sérült. Az Everton menedzsere, Roberto Martínez a hét elején elmondta, nagyon várja már védője visszatérését. Nos, Besics felépült, már a csapattal ezd, szinte biztos, hogy a hétvégi, 2. PL-fordulóban visszatér.

  • Dzsudzsák Balázs könnyen lehet, hogy a Bursaspor játékosa lesz, a belga Tom De Sutter viszont már biztosan az. A csatár az FC Bruges-től érkezik, de csak a Manchester United ellen BL-selejtező meccsei után.

  • Gulácsi Péter és Kalmár Zsolt csapattársa lehet Mario Götze. A Bayern München sztárjának távozásáról egyre több cikk jelent meg az utóbbi időben, és Ralf Rangnick, a Red Bull Leipzig sportigazgatója nem tartja kizártnak, hogy megszerzik a német válogatott középpályását. Egy másik interjúban Rangnick még ennél is tovább ment, elmondta, hogy a milliómos klub szeretné a kispadjára a Dortmund idény végén leköszönt edzőjét, Jürgen Kloppot szerződtetni.

  • A bolgár bajnok Ludogorecnél folytatja pályafutását Claudio Keserű, a magyarok elleni szeptember 4-i Európa-bajnoki selejtezőre készülő román válogatott futballistája. A 28 éves csatár - akinek nagyapja révén magyar felmenői vannak - a katari El Gharafa együttesétől került a csapathoz. Keserű a Ludogorec kilencedik nyári szerzeménye, a csapatban vasárnap a Lokomotiv Plovdiv ellen mutatkozhat be. (MTI)

  • Sergio Ramos világ- és Európa-bajnok védő három évvel meghosszabbítja a szerződését a Real Madrid labdarúgóklubbal - írta az MTI spanyol forrásokra hivatkozva.

    A 29 éves futballista azután ír alá 2020-ig, hogy a Real jóváhagyta a fizetésemelését.
        A 128-szoros válogatott Ramosnak 2017-ig szólt a szerződése, az utóbbi hetekben a Manchester Uniteddel hozták hírbe. Az új megállapodást hétfőn írja alá Florentino Perez klubelnökkel. 
        Ramos 2005-ben a Sevillától igazolt a Real Madridhoz, amellyel - többek között - Bajnokok Ligáját, klubvilágbajnokságot, három bajnoki címet és két Spanyol Kupát nyert.

  • A Barcelona a csereként beállt Pedro góljával nyerte meg az Európai Szuperkupát 5-4-re, a kedd esti meccsen a támadó a 117. percben talált be a hosszabbításban. Pedro a győztes gólja után látványosan nem ünnepelt a többiekkel a pódiumon, és a katalán Sport szerint egyre inkább téma az öltözőben, hogy akkor most mi legyen a játékossal. 

    Pedro mindenképp menni akar, mert nem érzi úgy, hogy a klub megfelelően bánik vele, ráadásul most már a játékosok is az ő pártján vannak a lap szerint. 

    A Barcelona ragaszkodik hozzá, hogy az érdeklődő Manchester Untied egyben fizesse ki a futallista 30 millió eurós kivásárlási árát, az angolok azonban inkább részletekben utalnák a pénzt.

  • Legutóbb arról lehetett hallani, hogy a Real Madrid megtette utolsó ajánlatát a Manchester United kapusáért. Most a Marca azt írja, hogy a Real kivárja szépen az átigazolási időszak végét, mert szóban állítólag már megegyeztek a kapussal, és ha az idén nem is sikerül megszerezni, akkor jövő nyáron már ingyen jöhetne.

    A Real nem pánikol, mivel Kiko Casilla és Keylor Navas is ott van a keretben, úgyhogy vannak lehetőségeik. 

  • 12 millió eurót fizet Charles Aranguizért az Internacionalnak. A 171 centis chilei középpályástól sokat várnak. A Leverkusen a Lazióval játszik a Bajnokok Ligája főtábláért.

    A Leverkusen egy chileivel már nagy üzletet csinált, őt Vidalnak hívták.

    2020-ig írt alá a játékos.