új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • Elég brutális látvány egy jégesőn áthaladó repülőgép orra. A képen látható gép Isztambulban szállt le úgy, hogy a jégeső elég szépen elintézte az orrot, illetve a pilótafülke ablakait is. 

  • A legújabb kincskereső őrületnek, a mágneshorgászatnak hódolt Leah, az a hat éves lány, aki a szülei asszisztálásával végül 3000 töltényt pecázott ki az angol Pirbright város egyik katonai bázisa mellett lévő viaduktnál.

    A család először 18 töltényt talált, és a rendőrség nem is foglalkozott komolyabban az üggyel, de később visszamentek ugyanarra a helyre, és akkor már 600 töltényt találtak, és ez folytatódott egészen addig, amíg 3000 tölténnyel mentek vissza a rendőrségre. 

    (via Daily Mail)

    Lányuk mérhetetlenül boldog volt, ugyanis hat évesen tulajdonképpen egy bűntény megoldásának részese volt. Szülei bevallása szerint erős mágnesével nagyon jó érzékkel talál különös dolgokat. Talált már laptopot, biciklit, pénztárgépet, de még egy széfet is. 

    A szülők bevallása szerint amit találnak és szemét, azt egy közeli konténerhez viszik, ami pedig részben használható hazaviszik, és műtárggyá alakítják lányukkal. 

  • slack-imgs.com


    A "ritka elnöki műalkotásnak" nevezett vázlat 2005-ben készült egy akkori, írástudatlanság elleni jótékonysági rendezvény számára.
      Trump akkor még ingatlan- és médiamágnásként tevékenykedett.  Hat felhőkarcoló elnagyolt képét firkantotta le, köztük saját toronyházát, a Trump Towert, amely egy árnyalattal kidolgozottabb a többinél. A felhőkarcolók alatt hullámos vonalak jelzik a tengert, alattuk az üzletember aláírása látható, ízléses aranyszínnel.

  • Egyelőre kezeljük óvatosan ezt az előrejelzést, mert egyhetes, vagyis augusztus 4-re szól. Mindenesetre Nyugat-Magyarországot emelik ki a posztban, és azt valószínűsítik, hogy akár 43 fok is lehet a hőhullám csúcsán.

    Emlékeztetőül: az eddigi legmagasabb hőmérsékletet, 41,9 fokot Kiskunhalason mérték 2007. augusztus 20-án. (Severe Weather Europe / Wetterzentrale)

  • Az utóbbi évek egyik nagy heppje, hogy a szegény nyugati fiatalok, akik otthon nem kapnak rendes munkát, vagy egyszerűen csak nem tudnak mit kezdeni magukkal, vagy csak meg akarják ismerni a világot, esetleg életre szóló élményeket akarnak szerezni, át akarják érezni a szegény országok helyzetet, stb., szóval különböző okokból utazgatnak a világban.

    De mivel nem kapnak rendes munkát, stb., pénzük sincs igazán utazgatni. Ezért aztán azt csinálják, hogy elmennek nullához közeli pénzzel harmadik világbeli országokba, és ott 

    elkezdenek koldulni, hogy ugyan finanszírozzák már meg nekik a világ körüli útjukat.

    A jelenségről a thaiföldieknek és más délkelet-ázsiai országoknak már kezd kicsit elegük lenni, hiszen ugye milyen már, hogy ezek a kölykök odamennek ezerszer gazdagabb (na jó, jellemzően csak 10-20-szor gazdagabb) országokból, és ott kunyerálnak lóvét arra, hogy élvezzék az életet, miközben a helyi lakosság éjjel-nappal robotol azért a nagyon kevés pénzért, amit arrafelé meg lehet keresni rendes munkával. És igazából tök mindegy, hogy a helyiektől vagy a más turistáktól kuncsorognak, ez mindenképpen legalábbis ízléstelen dolog.

    A jelenségről íme egy tanulságos Facebook-os videó:

    Thaiföldön egyes esetekben a hatóságok már azt kezdték el követelni a belépni készülőktől, hogy igazolják, van elég pénz (20 ezer baht, azaz nagyjából 150 ezer forint) náluk az ottani tartózkodásra.

  • Nem örülhetett sokáig a 200 ezer fontot (nagyjából 70 millió forintot) érő autójának az a férfi, aki South Yorkshire megyében egy órával az átvétel után darabokra törte azt az autópályán. Ellenben sokáig örülhet még élete hátralevő részének, ugyanis csodával határos, hogy a többször átpördülő, és kigyulladó kocsiból időben ki tudott mászni. 

    A Ferrari 430 Scuderia típusú autó megcsúszott az esőtől nedves burkolaton, és lerepült az autópályáról, majd 50 méterrel odébb egy mezőn állt meg, ahol kigyulladt. A rendőrség szerint nagyon sok baleset történik amiatt, hogy a sofőrök teljesen figyelmen kívül hagyják az útviszonyokat, és nem azokhoz alkalmazkodva vezetnek. 


    (via Independent)

  • Egy Európai Uniós ország lakói sem dolgoznak annyit, mint a svájciak, legalább is a svájci állami statisztikák szerint, amelyből most a Bloomberg közölt összehasonlító grafikont. 

    Ebből kiderül, hogy egy átlag svájci dolgozó 42 órát és 48 percet tölt munkával egy héten, míg az uniós átlag 40 órán áll. A második helyezett egyébként az Egyesült Királyság 41 óra körüli értékkel, amiből egyenesen következik, hogy a brexit után Európa két legtöbbet dolgozó népe nem lesz már az unió tagja.

    A legkevesebbet (37 órát és 36 percet) hivatalosan a franciák dolgoznak, de ebben igazából nincs semmi meglepő, sőt, a törvényi keretet még így is túlteljesítik, tekintve hogy náluk 35 órás a munkahét. 

  • A Simpson családnak rengeteg rajongója van világszerte, különösen Amerikában. Nem véletlenül iktatták be például a baseball Hírességek Csarnokába Homer Simpsont: egyszerűen  a sorozat eddigi 25 évada alatt olyan sokszor jelent meg a baseball, hozzájárulva ezzel a sportág népszerűsítéséhez, hogy így járt neki az elismerés. Ezzel azonban nincs mindenki így.

    Példának okáért a sorozatban szereplő indiai Apu Nahasapeemapetilon végtelenül idegesíti és zavarja az indiai közösséget. Szerintük ugyanis sértő és sztereotip, miközben az amerikaiaknak nincs más viszonyítási alapjuk az indiaiakról. 

    Ezért a truTV-n hamarosan levetítenek egy dokumentumfilmet, amiben az indiaiak mesélik el, hogy mi is a gond Apuval:

  • Rekordösszegnek számító 196,4 milliárd koronát (2258,6 milliárd forintot) költöttek el tavaly szerencsejátékokra a csehek. Éves szinten ez 29 százalékos növekedés - közölte a cseh pénzügyminisztérium pénteken.

    A szerencsejátékokra elköltött összegből nyereség formájában 157,1 milliárd koronát (1806,65 milliárd forint) kaptak vissza a játékosok, ami szintén 29 százalékos növekedés. A szerencsejátékokat működtető társaságok nyeresége 39,3 milliárd koronát (451,95 milliárd forint) tett ki. Ez tízmilliárd koronával több, mint 2015-ben. A cseh állam és az önkormányzatok bevételei a szerencsejátékokból tavaly 10,5 milliárd koronát tettek ki, ami 2,9 milliárd koronával több, mint az előző évi bevétel.

    Tavaly változatlanul az úgynevezett technikai játékok, tehát a különféle játékautomaták voltak a legnépszerűbbek. Ezekre költötték el a csehek a szerencsejátékokra kiadott pénz több mint egyharmadát, de nőtt az érdeklődés az azonnali nyereséget hozó szerencsejátékformák és az internetes fogadások iránt is.

    Szakértői becslések szerint a tízmilliós Csehországban 100 és 350 ezer közé tehető a szerencsejátékfüggők száma. 

    (MTI)

  • Az otthon sokszínűsége, az otthon hiánya annak a fotópályázatnak a témája, amit a Habitat for Humanity Magyarország és a Phoo kortárs fotográfiai magazin hirdetett meg. Szeptember 4-ig lehet pályázni profiknak és amatőröknek egyaránt, a harminc legjobb képet a Lakhatási Világnapon kiállítják.

    20353875 1879124942114401 358233982 o-1100x733
    Fotó: Habitat for Humanity Magyarország

    A Habitat for Humanity civil szervezet fő célja, hogy minden ember méltó otthonban élhessen, ezt a rászorulók közvetlen támogatásával és hatékonyabb lakáspolitikai rendszer elérésével szeretnék megvalósítani.

    Lelkes képalkotók, eljött a ti időtök; fényképezzetek egy jó cél érdekében!

  • Van kicsi, de gyönyörű helyen fekvő falu Svájcban: Lavertezzo. A festő táj, a tiszta levegő, a smaragdzöld, kristálytiszta Verzasca folyó amúgy is sok embert vonz, már csak a felvételek alapján is egy tipikus "ide muszáj elmennem egyszer" hely. 

    Mindez rendben is volt, és a kezelni tudták a helyiek. Aztán egyszer csak felkerült a helyről egy videó a Facebookra, ami vírusként kezdett el terjedni: július 10. óta 2,6 millióan látták, és ha nem is utazott el a faluba ennyi ember, de így is sokkal többen mentek, mint ahogy azt a helyiek szerették volna. 

    A falu lakói szerint a turisták senkire és semmire nincsenek tekintettel: a kocsiban alszanak, félmeztelenül mászkálnak és WC-t csináltak a völgyből. Sőt: zoknit, cigit és egyéb szemetet is találtak már a vízben, ami már tényleg a gyökérség netovábbja. (Most persze én is megosztottam a videót, szóval ha valaki emiatt utazna el ide, lehetőség szerint legyen tekintettel a helyiekre, és még véletlenül se legyen olyan, mint az olasz turisták.) (via)

  • Most épp a Petőfi Sándor utcában árulnak egy minilakást, ami azért mindig érdekes, főleg ha tíz négyzetméter alattiról van szó. Márpedig ez csak nyolc négyzetméter, ráadásul bérlővel együtt árulják.

    5?c=83661172 5&h=900
    Fotó: Otthontérkép

    Na de ami számomra a legérdekesebb benne, az az, hogy hirdető elkészítette a floorplanneres modelljét, aztántöbb nézetből is feltöltötte a hirdetéshez. Ezeken nagyon szépen látszik az, ami a legtöbb fotón nem nagyon: hogyan is képzeljünk el egy ilyen csöppséget. (Köszi a tippet Klári!)

  • V3GMDVG8LC5U1472588787764

    Nemrég írtunk a Blizzard mestertervéről, az NFL mintájára épülő profi Overwatch-ligáról, ahová városok nevezhetnek csapatokat, és ahová indulónként 20 millió dollár a beugró.

    Megjelent néhány újabb részlet a formálódó bajnokságról.

    • A játékosok minimum bérezése 50 ezer dollár lesz (13 millió forint)
    • A csapatoknak a nyeremény felét vissza kell osztaniuk a játékosoknak, ez a szezon végén a legjobb csapatoknál elérheti a 3,5 millió dollárt is, vagyis, egy játékos akár 750 ezret is hazavihet majd.

    Elképesztő számok keringenek tehát az első profi Overwatch liga körül. Egy dolog biztos: ez vagy soha nem látott sikert vagy hatalmas bukást hoz majd valakinek.

    (techcrunch)

  • Oké, nagy kunszt nincs benne, mert hasonlókat simán be lehet szerezni a Magyar Madártani Egyesülettől is, szóval a nagy indigogózást kicsit túlzásnak érzem.

    Bár igaz, ami igaz, ezek tényleg szép darabok.

    További részletek itt. [via]

  • Cena a tengerészgyalogságnál szolgált bombakeresőként, 2014-es nyugdíjazásáig háromszor járt Afganisztánban. A tízéves fekete labradornál nemrég csontrákot diagnosztizáltak, el kellett altatni. Jeff DeYoung őrvezető hősöknek járó búcsúünnepséget szervezett hűséges társának.

    A kutyust egy „rákreagáló egységnek” kinevezett nyitott dzsipen, több száz fős kísérettel vitték ki a muskegoni kikötőbe, ahol egy veterán hajó fedélzetén altatták el, és zászlóval letakart koporsóban bocsátották utolsó útjára. Legyen neked könnyű a föld, Cena!

  • Azért tartott majd három évig Tyral Dalitz Ausztráliából Amerikába vezető útja, mert egyszer sem szállt repülőre. Helyette stoppolt, vonatozott, hajózott és sokat gyalogolt. 

    A kalandos útja során főleg magát fotózta, ezekből a képekből mutatunk néhányat. Lehet irigykedni!

  • Orbán Viktor és Mészáros Lőrinc faluja az elmúlt években a siker és a jólét szinonimájává vált hazánkban, nem véletlenül. Felcsútnak a 2010-es kormányváltás óta lett stadionja, kisvasútja, és amiről nem szokott szó esni, középiskolája is. 

    A Letenyey Lajos Szakképző és Szakiskolában mezőgazdasági és vendéglátós területekre képzik a környékbeli fiatalokat és a futballakadémia növendékeit. 

    A 2012-ben alapított iskoláról eddig nem hallottunk, azonban egy olvasónk elküldte nekünk az intézmény figyelemreméltó álláshirdetéseit. Hogy bővülni szeretnének-e, vagy netán a felcsúti iskolát is elérte a pusztító munkaerőhiány, nem tudjuk. Mindenesetre az intézmény honlapján megjelent álláshirdetés szerint teljes állásra keresnek angol, illetve angol–német szakos középiskolai tanárokat, 

    átlagon felüli anyagi kondíciókkal. 

    A felcsúti iskolának tehát jól megy. De mielőtt irigykedni kezdeni valaki, szögezzük le, hogy sokkal inkább öröm, mintsem bánat, hogy egy iskolában anyagilag is képeseket megbecsülni a pedagógusokat. 

    Felcsút középiskolája egyébként alapítványi. Alapítója, építtetője, fenntartója és működtetője a Felcsúti Utánpótlás Neveléséért Alapítvány, „így érthető a testvéri munkakapcsolat a Labdarúgó Akadémiával” - írták az intézmény honlapján. 

  • 300 jedi

    Itt az Ultimate Epic Battle Simulator legújabb köre, amiben 300 jedit engednek össze 30 ezer középkori lovaggal. (Ez egy olyan játék, amiben tetszőleges karaktereket, tetszőleges számban és tulajdonságokkal ereszthet egymásnak, hogy kiderüljön, ki az erősebb.)

    Elég egyenlőtlennek tűnik a 28 perces küzdelem. Kommentelők szerint, hogy ha lovagok rendesen kihasználnák a számbeli fölényüket, más taktikát alkalmazva megpróbálnák bekeríteni a jediket, akkor minden másképp alakulna. Vagy mégsem?

  • A kaliforniai Stanford Egyetem jóvoltából netre került Rodolfo Lanciani, az 1929-ben elhunyt régészprofesszor 4000 darabos képgyűjteménye. A régi római épületeket ábrázoló festmények, rajzok, fotók, metszetek, miegymások többsége a 19. században készült, de van néhány kép az 1900-as évek elejéről, meg persze korábbi darabok is. Néhány rajzot még a reneszánsz idején vetettek papírra.

    Az adatbázisban kor, szerző, technika és persze téma szerint böngészhetünk. A fájlokat kis méretben le is lehet tölteni, de a honlapon hatalmas felbontásban is böngészhetők. Sőt, be is ágyazhatók. Ide is teszek egyet:

    [via]

  • 30 nap börtönre ítélte a bíróság azt a 49 éves német férfit, aki a Roskilde fesztiválon azzal töltötte az idejét, hogy nőket filmezett le pisilés közben. Összesen 60 nőről készített felvételeket. 

    A férfi ügyvédje szerint a nők beleegyeztek a felvételbe, ám a bíróság ezt baromságnak nevezte. Később a vádlott azzal védekezett, hogy ő nem is tudta, hogy ez illegális. Hát most megtudta.

    A Roskilde egy évente megrendezett zenei fesztivál a dániai Roskilde közelében. Európa öt legnagyobb zenei fesztiváljának egyike a Sziget, a Glastonbury, a Paléo Festival és a Rock Werchter mellett. (via)

  • A sorozatban mindig csak a címzett olvashatja el, még a kamerát is elkapják, amikor egyik-másik szereplő gondterhelt arccal forgatja a kezében a híreket hozó papírfecnit, de ez nem jelenti azt, hogy ezek az apró részletek ne lennének a végtelenségig kidolgozva.

    Az HBO most kirakta a blogjára a legutóbbi rész (7. évad 2.) teljes levelezését.

    Ezt a szerelmes levelet küldte például Jorah Mormont Daenerysnek:

    ez
    Fotó: HBO

    Ezt meg Sam küldte Johnnak a falra, amiben felfedi Sárkánykő titkát:

    702 Props Letters SamToJon 01
  • Egy holland cég fejenként tízezer dollárt ajánl fel a SoundCloud nemrég kirúgott 173 dolgozójának abban az esetben, ha úgy döntenek, nem állnak be sehová alkalmazottnak, hanem saját ötleteiket kezdik el megvalósítani.

    A WeTransfer abban az esetben adja oda a pénzt a volt dolgozóknak, ha azok cserében benyújtanak egy tervet valamiről, "amit tervezni, építeni, vagy menedzselni szeretnének". A cég azért ajánl fel ennyi, egyébként vissza nem térítendő pénzt, mert úgy vélik, az elbocsátott dolgozók zenei és innovációs tehetségét kár lenne sima alkalmazotti státuszra pazarolni.

    Amúgy nem ez az első megmozdulás, ami az ex-SoundCloudosok megsegítésére irányul: nemsokkal a tömeges elbocsátások után létrejött egy "Hire a SoundClouder" (Vegyél fel egy SoundCloudost) című online dokumentum, ami összekötni hivatott a cég volt dolgozóit más,alkalmazottak kereső vállalatokkal.

    A WeTransfer elnöke, Damian Bradfield azonban úgy gondolta, ez a megoldás nem aknázza ki eléggé a kirúgott munkaerőben rejlő potenciált.

    (The Verge)

  • Ilyesmit általában csak dokumentumfilmekben lát az ember, Alfredo Vargas azonban maga hajtotta végre a nem kevés bátorságot igénylő feladatot. 

    A rendőröket július 10-én riasztotta egy férfi az ajtaja előtt pihenő hüllő miatt. Vargas a helyszínen telefonon kért volna szakmai segítséget, azonban azt a választ kapta, hogy legalább fél órát kéne várni egy hivatásos befogóra, aki valószínűleg eutanáziához folyamodna.

    A férfi - akinek egyébként korábbról már volt gyakorlata a témában - ekkor döntött úgy, hogy saját maga oldja meg a dolgokat, amire engedélyt is kapott. A folyamatot a testére szerelt kamera meg is örökítette, így mi is átélhetjük az egészet.

    Vargas egyébként a saját autója csomagtartójában szállította el az állatot egy közeli csatornához, ahol leszedte a szájáról a szigszalagot és visszaengedte az aligátort a vízbe.

  • A genfi tűzoltóknak kellett begyűjteniük egy boát (boa constrictor) az Arve folyónál lévő sziklákról. A kígyót gyerekek vették észre és a szülők értesítették a tűzoltókat.

    A hüllő megmentése mondjuk eléggé szubjektív, ugyanis éppen volt valami a gyomrában, tehát nem úgy tűnt, hogy nincs jól el a szabadban. Persze a helyzet könnyen változhat, illetve kevésbé jó szándékú emberek is belefuthattak volna, tehát végül is mégis csak meg volt mentve.

    Kígyó nem őshonos az országban, így vélhetően vagy megszökött vagy szándékosan engedték el. 

  • Röviden nagyon. Bővebben, kurvára. A videóban minden benne van, azzal együtt, hogy a szűken vett városban (nem a vonzáskörzetben) többen élnek, mint Magyarországon, és ha a teljes területet vesszük alapul, Tokió lakossága nagyobb, mint Ausztráliáé vagy Kanadáé. A területe meg... Na, majd a videóban: