Ötéves az Index fotós rovata

2017.05.26. 23:02

Internetes időben mérve ez évtizedeket jelent, mi pedig igyekeztünk ezalatt az idő alatt a kevesebb több jegyében szerkesztve bemutatni fontos, kedves és érdekes témákat, legyen szó neves külföldi fotósok riportjairól, rangos galériák kiállításairól, pályázati anyagokról vagy a legjobb hazai fotósok válogatásairól. Na, meg persze a saját munkáinkat is.

Öt év alatt sokmindent elértünk. Büszkék vagyunk például a közös munkára a Fortepan szerkesztőivel, ami a Humanista főtiszt képeivel indult a Don-kanyarból. Hétről hétre előásunk egy-egy páratlan hagyatékot a magyar történelem talán legfontosabb fotóbányájából a Fortepan blogon. Arra is, hogy Szémann Tamás ötlete nyomán 25-nél is több fejezetben foglalkoztunk a képes történetmesélés ősatyjának számító, amerikai Life magazin legnagyobb fotósaival.

Sorolhatnám még naphosszat, hány képes anyaggal sikerült olvasóink százezreit hétről hétre megszólítani. A következő öt évben pedig azon leszünk, hogy az indexes kollégák is elhigyjék, hogy a fotó is lehet olyasmi tartalom, mint a legépelt betűk.

Az Index fotósai ehhez hónapról hónapra hozzátesznek egy-egy hazai riportot is, szeretnénk most néhány ilyet ajánlani, meg mindenkitől egy-egy kedvenc anyagot, aki részt vesz ma a szerkesztésben.

Ne maradjon le semmiről!